• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לא שולט בעצמי מבחינה כלכלית

צעירים

משתמש סולידי
הצטרף ב
20/5/18
הודעות
30
דירוג
24
שלום לכולם,
אני בגיל שאין לי מחויבויות כלכליות מעבר לתשלומים על הלימודים ואולי מדי פעם נסיעות מה שיוצא בסהכ כ 1000 ש"ח בחודש הוצאות.
הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לשלוט בעצמי (בעיקר בכל הנוגע לאוכל בחוץ). מה זה אומר?
לדוגמה אני מחליט:" אבזבז כל שבוע 300 ש"ח על אוכל בחוץ" שזהו סכום יפה בהחלט. זה מחזיק יום או יומיים ואני מאבד את זה וקונה 3 ארוחות ביום בחוץ במשך שבוע. וזה חוזר על עצמו.
בקטע של להכין אוכל אני עצלן. ומבחינתי לחיות כל היום על אוכל בחוץ. אבל החודש הבנתי עד כמה אני מגזים. החודש היו לי הוצאות של כ4000 ש"ח רק על אוכל בחוץ!!! אני מאמין בדרך של הסולידית (אמנם לא בקיצוניות שלה אך ברוח הדברים) ועדיין בנושא של אוכל בחוץ אני באמת לא מצליח. לא יודע כבר מה לעשות.
אם הייתם במצב הזה ו/או יש לכם רעיון מה אפשר לעשות ואיך לשלוט בהוצאות האלה אני ממש אשמח לשמוע.
 
החודש הבנתי עד כמה אני מגזים.
הכרה בבעיה היא מחצית הדרך לפתרונה.
החצי השני - תנעל את עצמך בבית ותזרוק את המפתח מהחלון. ככה לא תוכל לבזבז בחוץ.

וברצינות, אתה מודע לבעיה זו כבר התקדמות חשובה. פתח אקסל או מחשבון פשוט ותחשב כמה תבזבז בשנה וכמה היית חוסך אם היית קצת פחות מתעצל ומתחיל לבשל לבד. אח"כ תכפיל ב-10 שנים. וב-20 שנה. אולי בסוף ייפול לך האסימון.
 
מזדהה איתך מאוד חבר; הייתי ככה עד לא מזמן, וזה מאבק יומיומי לא לחזור להרגל הזה.

אמרת 4000 ש"ח לחודש, כלומר 1000 ש"ח לשבוע.
אולי אני סתם מבצע פה כמה השערות לא נכונות, אבל בוא נגיד שזה 30 בבוקר על איזה מאפה ומיץ/קפה, 50 בצהריים, 50 בערב באמצע שבוע (130X5= 650), ועוד כמה ארוחות יקרות בסופי שבוע או ביציאות במהלך השבוע שמביאות אותך ל-1000 ש"ח בשבוע... אולי גם כל ארוחה מגיעה ל-80 ש"ח, בTAKEAWAY זה הרבה יותר יקר.

מספיק שתחליט לרדת לארוחה אחת ביום של 50 ש"ח (שעדיין יראה פה מוגזם לסולידים רבים :) אבל צריך להבין שזה שינוי הרגל), + ארוחה אחת "מושחתת" של 100 ש"ח בסופ"ש או ביציאה עם חברים במהלך השבוע. ככה הגעת ל450-500 ש"ח בשבוע, כלומר 1800-2000 בחודש.
הייתי מתחיל עם זה. קח לך את אוגוסט ושים תקציב של 1500-2000 ש"ח. זה הרבה. זה גם הרבה פחות מ-4000 ש"ח.
תפתח אקסל ותתעד כל דבר שאתה אוכל בחוץ, על השקל. אתה תראה שאתה עומד ב-1500-2000 ש"ח בכיף, כי זיהית את הבעיה מוקדם בגיל 20 וחשוב לך להקפיד על זה להמשך החיים הבוגרים שלך.
ארוחה אחת בחוץ זה אומר שבבוקר אתה מכין סנדוויץ בבית לארוחת בוקר (או כל דבר אחר שאפשר לקחת איתך). גם ככה הקפה בבתי קפה באוניברסיטה הוא זבל, והמאפה/כריך שם לא כזה טעים. זה נוח, זה נגיש, זה נראה טוב. זה לא באמת כזה טעים.
במהלך היום אתה בוחר אם להביא אוכל צהריים מהבית או להכין משהו בערב (אתה גר לבד או עם ההורים? אם זה עם ההורים, שתף אותם במידה וזה אפשרי ותלמד מהם איך מכינים ארוחת ערב או צהריים למחר לבד ממוצרים בסיסיים כמו בשר, ירקות, פחמימה), את ההפך אתה אוכל בחוץ.
אל תקנה שתייה בחוץ. תביא בקבוק של מה שאתה אוהב לשתות מהבית.

אחרי זה, אחרי שתעמוד בקלות ב-1500-1700~, שים יעד של 1000 ש"ח בספטמבר. אתה עומד בו ויהי מה. כלומר אם הגעת ל-800 ש"ח באמצע החודש, אתה שוכח כמעט לגמרי מלקנות צהריים באמצע היום עד סוף החודש.

איך אתה יורד מ-1700 ל-1000 אבל? או שאתה מחפש לאכול כל יום ב-35 ש"ח ולא ב-50 ש"ח, או שאתה אוכל בחוץ פעם ביומיים ב-70 ש"ח (ארוחה אחת או שתיים באותו היום, לבחירתך). אם במיקום שלך אתה לא מוצא ב-35 ש"ח מוזמן לשתף מה האפשרויות ונחשוב מה אפשר לעשות.
את הארוחת שחיתות בסופ"ש אתה מוזמן להשאיר ב-100 ש"ח או להוריד, מה שמתאים לסגנון חיים שלך.
יצא לך פחות מ-1000 ש"ח אם תעמוד בזה.

תתמיד באוגוסט-ספטמבר, וההמשך כבר יבוא בטבעיות ואולי תהפוך לבן אדם שמוציא 100 ש"ח בחודש על אוכל בחוץ. אולי לא ותשאר באיזור ה-1000. זה עדיין רחוק מ-4000.
 
נערך לאחרונה ב:
אולי אם נזכיר לך זה יעזור לך קצת יותר מלזרוק את המפתח... :)

יוצא לי משכורת של כ-3000 ש"ח נטו ...
ואני חוסך כ2000 בחודש...
מטרה קרובה: להגיע עד 01.01.2020 לחיסכון של 40000 ש"ח לפחות.
מטרה רחוקה: להגיע עד גיל שלושים (עוד כ10 וחצי שנים) ל500,000 ש"ח. על מנת לעשות זאת אצטרך לחסוך כ3500 כל חודש.
 
נסה להבין מה מניע את ההרגל של לאכול בחוץ. ואז נסה לחשוב איך לשנות את הגורמים האלו.

לדוגמה:
  1. האם זה קורה כי אין לך אוכל בבית? אם כן למה אין לך אוכל בבית?
  2. האם זה קורה בגלל שאתה יוצא לאכול עם חברים? איך תוכל לשנות את זה?

הרבה דברים בחיים נובעים מהרגלים קטנים ולא מודעים. הרבה יותר קל לשנות את הסביבה שלנו מאשר את עצמנו.

באופן אישי קנייה של קופסת lock&lock שבה ארזתי כל יום אוכל ללימודים ממש עזרה לי לחסוך בהוצאות מזון.
 
מזדהה איתך מאוד חבר; הייתי ככה עד לא מזמן, וזה מאבק יומיומי לא לחזור להרגל הזה.

אמרת 4000 ש"ח לחודש, כלומר 1000 ש"ח לשבוע.
אולי אני סתם מבצע פה כמה השערות לא נכונות, אבל בוא נגיד שזה 30 בבוקר על איזה מאפה ומיץ/קפה, 50 בצהריים, 50 בערב באמצע שבוע (130X5= 650), ועוד כמה ארוחות יקרות בסופי שבוע או ביציאות במהלך השבוע שמביאות אותך ל-1000 ש"ח בשבוע... אולי גם כל ארוחה מגיעה ל-80 ש"ח, בTAKEAWAY זה הרבה יותר יקר.

מספיק שתחליט לרדת לארוחה אחת ביום של 50 ש"ח (שעדיין יראה פה מוגזם לסולידים רבים :) אבל צריך להבין שזה שינוי הרגל), + ארוחה אחת "מושחתת" של 100 ש"ח בסופ"ש או ביציאה עם חברים במהלך השבוע. ככה הגעת ל450-500 ש"ח בשבוע, כלומר 1800-2000 בחודש.
הייתי מתחיל עם זה. קח לך את אוגוסט ושים תקציב של 1500-2000 ש"ח. זה הרבה. זה גם הרבה פחות מ-4000 ש"ח.
תפתח אקסל ותתעד כל דבר שאתה אוכל בחוץ, על השקל. אתה תראה שאתה עומד ב-1500-2000 ש"ח בכיף, כי זיהית את הבעיה מוקדם בגיל 20 וחשוב לך להקפיד על זה להמשך החיים הבוגרים שלך.
ארוחה אחת בחוץ זה אומר שבבוקר אתה מכין סנדוויץ בבית לארוחת בוקר (או כל דבר אחר שאפשר לקחת איתך). גם ככה הקפה בבתי קפה באוניברסיטה הוא זבל, והמאפה/כריך שם לא כזה טעים. זה נוח, זה נגיש, זה נראה טוב. זה לא באמת כזה טעים.
במהלך היום אתה בוחר אם להביא אוכל צהריים מהבית או להכין משהו בערב (אתה גר לבד או עם ההורים? אם זה עם ההורים, שתף אותם במידה וזה אפשרי ותלמד מהם איך מכינים ארוחת ערב או צהריים למחר לבד ממוצרים בסיסיים כמו בשר, ירקות, פחמימה), את ההפך אתה אוכל בחוץ.
אל תקנה שתייה בחוץ. תביא בקבוק של מה שאתה אוהב לשתות מהבית.

אחרי זה, אחרי שתעמוד בקלות ב-1500-1700~, שים יעד של 1000 ש"ח בספטמבר. אתה עומד בו ויהי מה. כלומר אם הגעת ל-800 ש"ח באמצע החודש, אתה שוכח כמעט לגמרי מלקנות צהריים באמצע היום עד סוף החודש.

איך אתה יורד מ-1700 ל-1000 אבל? או שאתה מחפש לאכול כל יום ב-35 ש"ח ולא ב-50 ש"ח, או שאתה אוכל בחוץ פעם ביומיים ב-70 ש"ח (ארוחה אחת או שתיים באותו היום, לבחירתך). אם במיקום שלך אתה לא מוצא ב-35 ש"ח מוזמן לשתף מה האפשרויות ונחשוב מה אפשר לעשות.
את הארוחת שחיתות בסופ"ש אתה מוזמן להשאיר ב-100 ש"ח או להוריד, מה שמתאים לסגנון חיים שלך.
יצא לך פחות מ-1000 ש"ח אם תעמוד בזה.

תתמיד באוגוסט-ספטמבר, וההמשך כבר יבוא בטבעיות ואולי תהפוך לבן אדם שמוציא 100 ש"ח בחודש על אוכל בחוץ. אולי לא ותשאר באיזור ה-1000. זה עדיין רחוק מ-4000.
נראה שאתחיל מזה. במקום לעשות "ממחר דיאטה" אתחיל לאט.
נסה להבין מה מניע את ההרגל של לאכול בחוץ. ואז נסה לחשוב איך לשנות את הגורמים האלו.

לדוגמה:
  1. האם זה קורה כי אין לך אוכל בבית? אם כן למה אין לך אוכל בבית?
  2. האם זה קורה בגלל שאתה יוצא לאכול עם חברים? איך תוכל לשנות את זה?

הרבה דברים בחיים נובעים מהרגלים קטנים ולא מודעים. הרבה יותר קל לשנות את הסביבה שלנו מאשר את עצמנו.

באופן אישי קנייה של קופסת lock&lock שבה ארזתי כל יום אוכל ללימודים ממש עזרה לי לחסוך בהוצאות מזון.
למען האמת הבעיה היא דווקא שאני מאוד בודד. האוכל מנחם אותי ונותן לי תעסוקה.
 
האוכל מנחם אותי ונותן לי תעסוקה.
לך לשוק, תבזבז 2-3 שעות, תראה צבעים, תריח ריחות
תאסוף קצת סחורה, תפתח מתכון, שים סיר, תתחיל להכין
אם האוכל מנחם אותך, אתה לא מבין כמה כיף הוא עושה שאתה מבין איך להרכיב אותו בעצמך ואפילו מצליח לך
(גם אם זה לא כך בפעמים הראשונות)
 
נראה שאתחיל מזה. במקום לעשות "ממחר דיאטה" אתחיל לאט.

למען האמת הבעיה היא דווקא שאני מאוד בודד. האוכל מנחם אותי ונותן לי תעסוקה.

אוכל זה דבר נפלא ומנחם אבל האם יש דרכים אחרות להשיג את האפקט הרגשי הזה בלי לאכול בחוץ?

לבשל בבית? לראות סרטים? למצוא דרכים לפתור את הבדידות? (אם אתה במרכז אתה מוזמן להצטרף למפגשי סולידים בתל אביב)

כתבת שאין לך כוח לבשל. נסה לבשל כמויות גדולות ולהקפיא. זה יאפשר לך להכין לעצמך אוכל בלי לבלות כל יום במטבח.
 
נערך לאחרונה ב:
לא יודע אם העצה פרקטית לך, אבל פעם הייתי אוכל הרבה(בעיקר ביתי אבל זה לא העניין) מתוך שעמום וסתם אכילה למטרת האכילה, שהתחלתי להתאמן והשתנה לי הסוויצ במוח שאוכל זה בסך הכל קלוריות לגוף בשביל לתפקד ואין באמת צורך באוכל שהוא "מדהים" או בושל טוב אלא רק שהתפריט שלך ירכיב את כל החלקים וכל הוויטמינים והמינרלים.
מרגע שראיתי אוכל סך הכל כמנגון אנרגיה הכל השתנה, אז אולי תתחיל להתאמן ולשנות את התזונה לאט לאט
 
קוראים לבעיה הזאת עצלנות. לצערי הבן בן ה19 שלי מתקדם באותו כיוון. העצלנות כאן היא כפולה, קודם כל אתה מתעצל לתחזק מלאי של חומרי גלם בבית, וכך כשאתה רעב אז גם אם היית רוצה להכין משהו אין לך עם מה, ודבר שני אתה לא רוצה להכין לעצמך כי לא בא לך לעמוד ולהכין, ומה יותר קל מלקפוץ לבית קפה או למסעדה סמוכה ולתת למישהו אחר לחתוך ולקצץ ולבשל ולשטוף כלים גם של ההכנה וגם של הארוחה עצמה.
קודם כל כמו שכתבו לך, 130 שקל ליום מביאים אותך ל50 אלף שקל לשנה או חצי מליון ב10 שנים, או 3 מליון שקל לאורך החיים המשוערים שלך. מעבר לכך אוכל של מסעדות הוא מאד לא בריא. כדי לעשות את האוכל טעים עושים במסעדות דברים שלא היית מעז לעשות בבית ( המון שמן, שומן, מיונז, סוכר...) רמת ההגיינה לא תמיד טובה, חומרי הגלם לרוב לא יהיו איכותיים, כך שככל שאתה אוכל יותר בחוץ אתה פוגע בבריאות שלך.
אפשר לומר לך הרבה דברים אבל עד שאתה לא תפנים את זה כלום לא יעזור.
אנחנו בעלים של 2 מסעדות ואנחנו חיים מפראיירים כמוך שאוכלים כמעט כל יום בחוץ ושקונים אוכל מוכן, ושיתקשרו להזמין חביתה עם טוסט ב12$ וישקיעו רבע שעה בלבוא לקחת, כשהם יכלו להכין את אותו דבר בבית ב5 דקות ב3$. ועוד דבר, למרות שאישתי ואני יכולים לבקש שיכינו לנו מה שאנחנו רוצים, אנחנו כמעט ולא אוכלים שם ואם כן אז משהו פשוט ולא מהתפריט, כי זה פשוט לא אוכל בריא וזה משמין
 
תכריח את עצמך להכין אוכל פשוט נקי וטרי בבית. סיכוי טוב שאחרי זמן קצר אתה פשוט תגעל מאוכל בחוץ. מניסיון.
 
תכריח את עצמך להכין אוכל פשוט נקי וטרי בבית. סיכוי טוב שאחרי זמן קצר אתה פשוט תגעל מאוכל בחוץ. מניסיון.
הניסיון שלי לא כזה. אבל אני אוכלת לעיתים רחוקות בחוץ ותמיד מזמינה רק מה שאני לא מכינה בבית. וכמו שכתב @האחד , אני מתייחסת לאוכל בחוץ בתור ג'אנקפוד ולכן לא מזמינה שם "סלטי בריאות" אלא דווקא בשר נוטף שומן, צ'יפס ודרעק אחר בלי שום רגשי אשמה.
בקטע של להכין אוכל אני עצלן. ומבחינתי לחיות כל היום על אוכל בחוץ
אני לא בטוחה שזאת עצלנות. אפשר לאכול נהדר בבית בחמישית הזמן שיקח לך ללכת למסעדה ולחזור ממנה. אני גם לא חושבת שזאת בדידות כי לשבת לבד במקום הומה אדם לא מפיג את התחושה.
 
נראה לי שמה שעושה את זה קשה, זה שאתה צריך להחליט כל פעם מחדש שאתה לא אוכל בחוץ, ולהחליט מה לאכול בבית ואיך להכין וכדומה. כל ההחלטות האלו קשות ומעייפות.
אם תצליח לפנות אחה"צ וערב אחד, לתכנן תפריט לכל השבוע, לעשות קניות בהתאם, לבשל כמה מנות, להקפיא כל ארוחה בקופסה נפרדת (להקפיא אפילו פיתות עם מילוי שמתאים להפשרה בטוסטר, לכל יום בשבוע) - זה יהיה קשה מאוד, אבל הקושי יהיה מרוכז בעיקר בפעם אחת.
כל בוקר תעשה לך קפה בתרמוס (מזג האוויר כרגע מתאים במיוחד לקפה קר) ותיקח איתך טוסט נחמד שרק ירד ממהפשרה. תחפש מקום יפה לאכול, באוניברסיטה בד"כ יש הרבה מקומות שאפשר לאכול בהם גם בלי לקנות.
בצהרים תחמם במיקרו את הקופסה הקפואה שסחבת מהפריזר, ובערב תשלב בין טוסט לקופסה, או שתלך לאכול אצל חברים (או תזמין אותם לבוא אליך עם משהו אכיל).
זאת לא שיטה מושלמת בכלל: חוץ מכל ההכנה מראש, צריך לשטוף כלים (אבל אם לא מגיעים אליך אורחים, תוכל להוריד את הסטנדרטים של הנקיון ולשטוף מהר יותר - יש שיטות למגעילים מתקדמים, פנה אלי בפרטי אם תרצה פירוט), וזה די מעצבן לסחוב דברים. עם זאת, בתוספת של אולי 5 שעות בשבוע, תרוויח 1000 ש"ח. זה הרבה יותר ממה שהיית מרוויח בעבודות חוקיות אחרות.
אתה לא חייב לאכול ככה את כל הארוחות ולא כל יום, אבל אם יהיה לך אוכל בריא מוכן וזמין, העצלנות תוכל להוביל אותך לאכול אותו במקום לקנות בחוץ, ואז לא תצטרך להתאמץ לפעול בניגוד לאינסטינקטים שלך.
 
כמו שבת עמק כתבה נכון, אין אוכל בריא בחוץ, ולכן גם אני מתייחס לכל יציאה לארוחה במסעדה כאל ג'אנק פוד, גם המנות שלכאורה הן בריאות יותר.
מה שכן על פי חוק כאן בקנדה, רשתות של מסעדות עם מכעל מספר מסויים של סניפים מחוייבות לפרסם בתפריט את הערך הקלורי של כל מנה בתפריט, ואני יכול לומר שמאז שהתפריט מכיל גם את זה ירד לי מאד מהרבה מנות והרבה מסעדות. כשפתאום רואים שמנה אחת היא 1500קלוריות, כבר לא בא עליה. ישבתי עם אישתי במסעדה ואמרנו, נזמין קינוח. הביאו לנו את תפריט הקינוחים, כל פרוסת עוגה באיזור ה1000 קלוריות. ויתרנו.
 
תעשה ספורט והתזונה תסתדר לבד, לא תרצה לגעת באוכל שמוכרים בחוץ.
מניסיון!
 
וקונה 3 ארוחות ביום בחוץ במשך שבוע.
טיפים ממני, לגבי ארוחות בריאות שאין צורך להכין:
2 תמרים+חופן אגוזים בבוקר יחד עם הקפה הראשון, סוגר לי את א.הבוקר עד הצהריים (עם השלמות קפה ורעיון התרמוס הוא נהדר).
2 פרוסות לחם טובות עם גבינה לבנה/צהובה עליהן, עגבניה ומלפפון חתוכים גס ליד וביצה קשה/חביתה, סוגר לי א.ערב מושלמת מבחינת שילוב תזונתי.
פרי שלא צריך לקלף הוא מצויין כמנות ביניים קטנות.
אז בסוף נשארת ארוחה אחת גדולה יחסית ואותה תאכל בחוץ בשלב הראשון של הגמילה ובסופי שבוע תתחיל להתאמן בלהכין ארוחה בעצמך. יש כאן כמה דפים עם מתכונים מוצלחים ויש גם אתר שנקרא "מתכונים ב-10 דקות" שהוא מעולה לאוכל פשוט, מהיר וטעים.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל מרגיש שהכסף שולט לי בחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
sharon ניהול התיק במקרה לא צפוי שאני לא אוכל לנהל אותו בעצמי שוק ההון 20
Gari הוצאות ותשלומים שכרגע משולמים במשכורת ואני אצטרך לשלם בעצמי בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
P רוצה להשקיע בעצמי - התלבטות לגבי העלות שוק ההון 2
דוג לעבוד במשרת סטודנט או לפתח משהו בעצמי (תוכנה) התפתחות אישית 18
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 35
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
P האם אתם שמחים בחלקכם? ( מבחינה חומרית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
לא חשוב שמות האנטי-חומר למוטיבציה להצליח בחיים או לצאת לחופשי מבחינה כלכלית אוף טופיק 7

נושאים דומים

Back
למעלה