• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירושות גדולות צרות גדולות?

• פותח הנושא פותח הנושא soject
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הם רוכשים או אתם? ומה אם אחד הילדים יש לו יותר הון עצמי (כי הוא משתכר היטב וחוסך מצוין)? איך עושים שותפות כזאת? אתם מוסיפים הון עצמי לצד החלש יותר?

שאלה טובה,
הבנים חוסכים באגרסיביות לצורך השקעות, אני מוסיף להם בכל נכס סכום מסוים כדי לעודד אותם להשקיע ולזרז את קצב רכישת הנכסים.

בשלב זה יש הבדל ביכולת החיסכון מאחר והבן הצעיר סטודנט וההכנסות שלו הם מגימלת נכים של משרד הביטחון ושכירות
חודשית מנכסים שרכשו בעבר.
הבן הגדול בשלב זה משקיע יותר, ואת החוב אליו הבן השני ישלם כאשר יתחיל לעבוד הוא יוכל לקחת הלוואה לצורך זה, או לחילופין בטווח הנראה לעין
אנחנו מתכוונים לתת להם חלק משמעותי מירושה עתידית של הסבא, כמובן שהון זה יושקע ברכישת נכסים מניבים נוספים, בכל מקרה אם יישאר חוב לבן הגדול,
זה ייסגר בשלב זה.

כהורים אנחנו עושים מאמצים לשמור על שוויון בניהם.

שאלה טובה,
הבנים חוסכים באגרסיביות לצורך השקעות, אני מוסיף להם בכל נכס סכום מסוים כדי לעודד אותם להשקיע ולזרז את קצב רכישת הנכסים.
שאלה יותר טובה - ומה עם הילדים לא מעוניינים להכנס לתחום ההשקעה בנדל"ן? הרי השקעה בנדל"ן היא לא אבסולוטית וקטגורית ההשקעה הטובה בעולם, היא הבחירה האישית שלך בנסיבות האישיות שלך.

האם גם בכל קניית מניות תוסיף להם סכום מסוים?

שיש טרלול בקרב עדות המזרח, בעיקר אצל תימנים ראיתי, שלבנים מורישים את כל הנדל"ן ולבנות נותנים את העו"ש

מודה שזה בכלל בכלל לא מצחיק אותי... האמת אני די מזועזעת לשמוע שזה קיים בימינו, בארץ. עצוב.

אך גרם לי לחשוב כיצד אלו שכן יש להם ירושה או כמוני, מקווים להוריש משהו ביום מן הימים, כיצד תפעלו כדי שלא יקרו דברים כאלו במשפחה שלכם (אחים, אחיות, ילדים, נכדים..)
נקודה כואבת ללא ספק אבל אפשר למצוא פתרון, רק חשוב לזכור שכל פתרון שימצא, תמיד יהיה מי שימתח עליו ביקורת (רק חשוב לסנן את רעשי הרקע).

מהצד שלי כבן להורים, אני יכול להעיד שאני לא מצפה לירושה. כל הצורת מחשבה שלי היא כזאת שבה אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאף אחד בחיים לא ייסע לי ואני חייב לבנות את עצמי לבד.

מהצד השני, כאדם שעושה את הצעדים הראשונים לקראת הורות וכבר ביסס את עצמו בצורה יחסית, אני כן אומר שהמחשבה מטרידה אותנו ברמה מסויימת.
בהתחלה חשבנו על מתן העסק המשפחתי לילד\ה א ותיק השקעות לילד\ה ב, אבל לאחר מחשבה החלטנו שזה לא אפקטיבי.

בינתיים בחרנו להקים קרן נאמנות משפחתית (עוד לא הקמנו אותה בפועל, בתהליכים), אשר תמשיך להשקיע בנכסים שיפורטו לפי ההוראות שלנו.
הילדים יקבלו סיוע ותמיכה מהקרן המשפחתית לפי אבני דרך שנגדיר. התוכנית היא שהקרן תשלם על הלימודים לתואר ודירה למגורים, כל דבר אחר הם יצטרכו להרוויח בכוחות עצמם.
זה בינתיים הרעיון שהכי קורץ לנו עד כה, אבל נראה מה יום חדש יוליד.

בינתיים בחרנו להקים קרן נאמנות משפחתית (עוד לא הקמנו אותה בפועל, בתהליכים), אשר תמשיך להשקיע בנכסים שיפורטו לפי ההוראות שלנו.
נשמע מעניין זאב, איך חשבתם על הרעיון הזה? והאם יש מקורות ספציפיים שתוכל לקשר אליהם?

.
כהורים אנחנו עושים מאמצים לשמור על שוויון בניהם.
@רוני , איך אפשר להוריש תיק נכסים בצורה שווה? פשוט בודקים בזמן החלוקה את השווי הכולל ומחלקים? חשבת אולי על אפשרות של קרן נאמנות? כמו שזאב הזכיר.

תתפלא מה כסף גורם לאנשים לעשות.
אני לקחתי את ילדי והקראתי להם את צוואתי. הסברתי את השיקולים, הסברתי מה יקרה במקרה כזה או אחר. הנושא ידוע לכולם, וכרגע אף אחד לא התלונן.

לדעתי הם צעירים מדי כדי לאסוף תחמושת למריבה טובה, ואני מקווה שלאורך הדרך נוכל להתגבר על הדברים. הדגשתי, שאני לא מאמינה בשוויון. כל עוד אני חיה, אני בהחלט מתכוונת לתמוך בנושאים וביוזמות שנראות לי ובטח שלא אתן כספים לנהנתנים שלא יעבדו בעצמם. כשאמות, כספי יתחלק ביניהם באופן שווה וללא שקלול של מי קיבל מה. זה נכתב בצוואה. אני מניחה שזה עלול לעורר קשיים מסוימים, כי בהכירי את הנפשות הפועלות יש מי שעובד בצורה רצינית וחוסך ויש מי שמבזבז ולא חושב על מחר. אני לא חושבת שזה הוגן שהבזבזן יקבל עוד כסף לבזבז בדיוק כמו החסכן שטורח וחוסך ליום מעונן. עם זאת, אני מתכוונת להיות כאן כדי לספוג את כל הריקושטים במידת הצורך ולא לתת להם לגלות כל מיני הפתעות אחרי מותי.
לעדכן מראש שלא יהיו הפתעות, זה רעיון מצויין.

אם יש דבר אחד שמנחם אותי בעניין הירושות הוא שבזה כל ישראל בסולידריות טוטאלית, זה חוצה עדות וגזעים מכאן ולכאן. ראיתי הכל [מקווה שהכל] לצערי.
הדבר הכי מקורי ששמעתי זה חבר מהעבודה של אמא שתלה את הצוואה מעל מיטתו ואמר לכל ילדיו שיגיעו להסתכל ואם יש למישהו בעיות שיגיד עכשיו או שלא יבלבל את המח שלא ידע.

*הכי מקומם [הטייה קוגניטיבית מהקרבה שלי] זה שיש טרלול בקרב עדות המזרח, בעיקר אצל תימנים ראיתי, שלבנים מורישים את כל הנדל"ן ולבנות נותנים את העו"ש. כי הן "מסודרות" עם בנים אחרים שירשו הכל...
למען הסר ספק, לא מדובר בעו"ש+תיק השקעות שוקולד מריר או מחקה מחדד זה או אחר. משהו מבזה בד"כ.
אוי ואבוי!
מזעזע

אני לא בונה על ירושה מההורים שלי או מההורים של אשתי - מקסימום מתפלל שלא יורישו חובות...

לגבי העיזבון שלי ושל אשתי בעתיד, יש לנו רק ילד אחד שהסכמנו לתמוך בו במידת הצורך לפחות עד שיסיים את התואר הראשון וימצא עבודה.
תמיד אמרנו לו שלא יבנה על ירושה מאיתנו בכדי שידע שהוא צריך להסתדר לבד.

שאלה יותר טובה - ומה עם הילדים לא מעוניינים להכנס לתחום ההשקעה בנדל"ן? הרי השקעה בנדל"ן היא לא אבסולוטית וקטגורית ההשקעה הטובה בעולם, היא הבחירה האישית שלך בנסיבות האישיות שלך.

האם גם בכל קניית מניות תוסיף להם סכום מסוים?

היי
במקרה האישי שלי הבנים נחשפו לעולם הנדל"ן, ומאחר ואנחנו מתגוררים בצפון הישן של תל אביב,
עלויות הדיור כאן מאוד גבוהות, ההשקעה בנכסים המניבים שכירות חודשית,
מאפשרת לבנים להמשיך להתגורר באזור בו גדלו, לשמר את סגנון החיים אליו הורגלו, ולהמשיך לחסוך ולהשקיע.

במידה והייתי משקיע בשוק ההון אני מניח שהייתי משתדל לתמוך
בהם באופן שווה, זה קשה משום שהורים באופן טבעי נוטים לעזור לילדים החלשים יותר, וכאן מתחילה הבעיה,
זה להעביר מסר של תגמול למי שלא מתאמץ, ואפליה בין הילדים.

לא תמיד מי שמרוויח פחות הוא מי שלא מתאמץ.
אולי זה מישהו שבחר במקצוע לא מתגמל מסיבות ערכיות או שנכנס לחובות שלא באשמתו וכו. ובלי סוף סיבות, ילדים אינם שיבוטים ולא לכולם אותם יכולות.
אני בעד חינוך לעצמאות אבל אם יש מצב שדורש עזרה אפשר לעזור (בדיסקרטיות , לא עניין של האחים)

כדאי לא לחנך לצרות עין, ולתת דוגמא אישית שלך נדיבות וויתור (גם כשלא 100% "צודק") בתקווה שכך יהיו גם הילדים.

בירושה ברור ששווה בשווה לא? זה לא אמור לפתור את כל הבעיות? הבעיות לא נובעות בד"כ מנחלה שמקבל ילד אחד וכאלה דברים?

ילדים אינם שיבוטים ולא לכולם אותם יכולות
+1
אני בעד חינוך לעצמאות אבל אם יש מצב שדורש עזרה אפשר לעזור (בדיסקרטיות , לא עניין של האחים)
לגמרי מסכימה, למעט הדיסקרטיות. לדעתי הכל צריך להיות שקוף ועל השולחן בין כל בני המשפחה הגרעינית.
כדאי לא לחנך לצרות עין, ולתת דוגמא אישית שלך נדיבות וויתור (גם כשלא 100% "צודק") בתקווה שכך יהיו גם הילדים.
ממש כך, אנחנו כבר "פיזרנו" הרבה מאד כסף - לאחים שלי ותרומה נכבדת למשפחה חד הורית במשך שנה - הילדים שמעו הכל בזמן אמת ויודעים את המספרים. הבן שלנו כבר הודיע שאין לנו מה לחשוש מהעתיד (אני תמיד חוששת) כי הוא יממן אותנו אם צריך והבת הודיעה שהיא תטפל בנו פיזית (כמו שאנחנו עם הורינו ז"ל) :$
בירושה ברור ששווה בשווה לא? זה לא אמור לפתור את כל הבעיות?
את יודעת שעד מגיעים לירושה יכול להיות שרוב הכסף כבר חולק באופן לא שווה, נכון? בגלל צרכים משתנים, כמו שכתבת למעלה.
היית צריכה לשמוע את אחד האחים שלי שכל הזמן עסוק בחישובים כמה מעט הוא קיבל מההורים לעומת השאר (זה לא נכון אבל הוא תקוע בלופ) ולדעתו הוא צריך לקבל חלק גדול יותר מהירושה. בכל אופן, אם את כותבת צוואה אז בהחלט אפשר לחלק באופן לא שווה את הירושה (נניח כדי לאזן עזרת יתר או כי יש ילד שצריך עזרה טיפולית צמודה לכל חייו).

נשמע מעניין זאב, איך חשבתם על הרעיון הזה? והאם יש מקורות ספציפיים שתוכל לקשר אליהם?
מבחינת איך חשבנו על הרעיון, זה נבע מאתגר תכנון דור המשך לעסק. למרות שאנחנו מאוד אוהבים את הפעילות שלנו כרגע, אנחנו מבינים שזה לא תחום סקסי בעיני רוב האנשים ולא בהכרח נצליח להנחיל את אותם ערכים שלנו לדור הבא. זה בשילוב עם הרצון לדאוג לילדים, תוך רצון לשמור על הפעילות שלנו לעתיד כנכס מניב שידאג לדורות הבאים, הוביל אותנו לבנות מודל שקיים בארה"ב (פשוט העתקנו אותו, ואנחנו מתכננים לבנות את הגירסא העברית).

על ידי הקמת קרן משפחתית, אנחנו נמשיך לתמוך בפעילות הפילנטרופית החביבה עלינו באמצעות שימוש ברווחים מהנכסים שלנו.
כל אחד מהילדים יקבל מימון לתואר ודירה, אך ורק בתנאי שהם ישרתו את הקרן כמו שאנחנו מצפים מהם. דבר זה יאפשר לנו לוודא שגם יורשים עתידיים יקבלו את אותו סט ערכים אשר אנחנו פיתחנו גם לאחר לכתנו לעולם הבא. במידה ואחד מהצאצאים העתידיים לא יעמוד בקריטריונים אשר הכתבנו או לא יהיה מעוניין להמשיך במורשת המשפחתית, אזי הכסף יישמר בתוך הקרן וישמש אותה לתמיכה בפעילות החברתית של הקרן.

@רוני , איך אפשר להוריש תיק נכסים בצורה שווה? פשוט בודקים בזמן החלוקה את השווי הכולל ומחלקים? חשבת אולי על אפשרות של קרן נאמנות? כמו שזאב הזכיר.

מאחר והרכוש שלי הוא תיק נכסים מניבים ו 50% בחברת נדל"ן שיש בבעלותה נכסים מניבים,
בשלב הירושה הם לא יצטרכו לעשות כלום מלבד ליהנות באופן שווה מההכנסות החודשיות משכירות.

במידה ויחליטו על מכירת נכסים, באופן טבעי התמורה תחולק באופן שווה.

לא חשבתי על קרן נאמנות, זו אופציה אפשרית משיקולי מס

את צודקת יש פה הכללה, הכוונה היא בכל מקרה לעזור לילדים באופן שווה והיתר תלוי בהם איך הם יתנהלו עם הקלפים
העומדים לרשותם.

במקרה שכן אצטרך לתמוך רק באחד מהם, אנסה לאזן את זה באופן מידי על ידי תמיכה דומה בבן השני,
או לפצות אותו באמצעות נתח גדול יותר מהירושה.

שמירה על איזון היא המתכון למניעת קינאה ומריבות, בעיקר בשלב שיש גם בני זוג לילדים.

מודה שזה בכלל בכלל לא מצחיק אותי... האמת אני די מזועזעת לשמוע שזה קיים בימינו, בארץ. עצוב.
זה לא קשור ספציפי לתימנים או יוצאי עדות המזרח. זה הדין הדתי.
דין תורה קובע שהירושה מתחלקת בין בנים בלבד. והבנות לא יורשות דבר.
וגם אין כזה דבר צוואה שקובעת אחרת - שזה מאוד שונה מהדין האזרחי (לפיו בלי צוואה הכל מתחלק בחלקים שווים ובכל מקרה בצוואה אפשר לעשות כל חלוקה שרוצים). כמובן שעם הזמן המציאו כל מיני טריקים כדי לעקוף את זה, אבל זה המצב העקרוני.

מעניין...ברוב המשפחות שאני מכירה זה ההיפך. נותנים יותר ל"מסכן" כי המוצלח יסתדר גם בלי הכסף שלנו.
ממה שאני רואה מסביב, ברוב המקרים שבהם יש ילד "מסכן" זה ילד שמסיבותיו שלו זה משתלם לו. זה לא תמיד ענין של עצלנות. חשוב לי שהם יבינו שלבחירות שלהם בחיים יש משמעות, ושהם צריכים להיות עצמאיים מבחינת בחירת הדרך, קביעת המטרות, ולקיחת אחריות על התוצאות. לתת כסף למימון מוצרי צריכה, בזבוזים או השקעות גרועות זה מבחינתי כמו לעשות בשביל הילדים את שיעורי הבית שלהם כשהם בבית הספר. מי שרוצה את עזרתי צריך להראות תוכנית טובה, ואני רוצה לעזור לילדים שלי להשיג מטרות טובות, אבל לא אתן כסף רק כי "חייבים לעזור לילדים" או כי "גם האחים שלו קיבלו".

בינתיים, נראה שהיתה הפנמה של הנושא והם מבקשים דברים שאני שמחה לקחת בהם חלק, ודברים אחרים, שנראים לי צריכה ובילויים, הם מממנים בעצמם בלי לבקש.

זה לא קשור ספציפי לתימנים או יוצאי עדות המזרח. זה הדין הדתי.
דין תורה קובע שהירושה מתחלקת בין בנים בלבד. והבנות לא יורשות דבר.
וגם אין כזה דבר צוואה שקובעת אחרת - שזה מאוד שונה מהדין האזרחי (לפיו בלי צוואה הכל מתחלק בחלקים שווים ובכל מקרה בצוואה אפשר לעשות כל חלוקה שרוצים). כמובן שעם הזמן המציאו כל מיני טריקים כדי לעקוף את זה, אבל זה המצב העקרוני.
זה גם לא קשור לדין הדתי.
נכון שיש היום משפחות שמורישים הכל לגברים, (וסומכים על זה שהבת תירש את חמיה) אבל הם מיעוט.
המנהג המקובל היום הוא להוריש שווה בשווה את כל הרכוש, ולעשות צוואה שניה "דתית" של סכום קטן נניח 10,000 שקל, שבו מורישים פי שניים לבכור ורק לגברים.
אגב, אני כמובן לא מסכים עם השיטה להוריש את הכל לגברים וכל מה שאמרו.
אבל סתם נקודה למחשבה, אם גם אתם לא מסכימים עם זה בגלל שזה אי שיוויוני, למה כשאמרו שזה בסדר לתת קצת או בכלל לא לבן שמסודר כלכלית כי הוא יכול לדאוג לעצמו,
ולתת יותר או הרוב לבן שלא מסוגל לדאוג לעצמו? זה כן נשמע בסדר? שיוויוני?
אולי בגלל שזה נשים גברים פתום נדלקת נורה אדומה.

אצלנו כדי למנוע חיכוכים ההורים של אשתי אספו אותנו הצאצאים ובני הזוג
כאשר שניהם עדיין במצב טוב
אמרו לנו זה הרכוש
הכל מתחלק חצי חצי וזהו.
גיסי היה שותף בחשבון עקב מצבם של הוריו
לא פחדתי שייקח משם כסף אפילו לרגע.
לאחר מותם חולק המזומן והשארנו חשבון משותף לטובת הרכוש המשותף.
הרכוש המשותף מנוהל בצוותא על ידי גיסי ואני.
אנחנו בשלבים של הקמת חברה משפחתית שתחזיק ותנהל את הנכסים
כאשר הבעלות על המניות(הקרן) תעבור רק בקשר דם
בעוד שמהפירות(הכנסות ודיבידנדים) ייהנו גם בני הזוג של הצאצאים
אנחנו נבנה את המנגנון ויצירת הערך והם ייהנו ממנו ויוכלו להגדילו.
לצערי אני לא רואה כרגע אף אחד מהדור השני שיכול לנהל את זה כרגע.
נצטרך לבנות מנגנון הכשרה.

מהצד השני אני מבקש מההורים שלי לכתוב צוואה על מנת למנוע מריבות שיגיעו אם לא תהיה.

ובאופן אישי אשתי ואני בונים כרגע את הצוואות ויפויי כוח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
פתאום כל הקפיטליסטים מדברים על שיוויון ולחלק שווה בשווה.
איך זה הולך להיות קפיטליסט/סוציאליסט?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א איך להתנהל עם ירושות/מתנות? אוף טופיק 6
B ירושות וגירושין, חשבון השקעות אמריקאי - שאלה אוף טופיק 0
ש מסחר יומי בתנודות גדולות שוק ההון 8
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
M איך לא לבזבז על הוצאות גדולות שיכלו ללכת לחיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
Tim_Duncan הכרה של קורסים מאוניברסיטאות גדולות בפתוחה התפתחות אישית 4
C חיסכון להוצאות גדולות בשלב צבירת הון שוק ההון 27
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
Z [שאלה] יתרון שבלקנות חברות גדולות ספציפיות או מחקה מדד כללי שוק ההון 3
W קמח באריזות גדולות יותר מ 1 ק"ג מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
S מכופתרות/חליפות/מכנסיים במידות גדולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Y איך מתנהלים עם הוצאות כספיות גדולות מהממוצע? צרכנות פיננסית 20
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C צרות עם סלייס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א בנקאות פרטית? פמילי אופיס? הכל לבד? צרות של עשירים? שוק ההון 48