• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירושות גדולות צרות גדולות?

• פותח הנושא פותח הנושא soject
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל סתם נקודה למחשבה, אם גם אתם לא מסכימים עם זה בגלל שזה אי שיוויוני, למה כשאמרו שזה בסדר לתת קצת או בכלל לא לבן שמסודר כלכלית כי הוא יכול לדאוג לעצמו,
ולתת יותר או הרוב לבן שלא מסוגל לדאוג לעצמו? זה כן נשמע בסדר? שיוויוני?
אולי בגלל שזה נשים גברים פתום נדלקת נורה אדומה.
אולי בגלל שמה שאתה מתכוון ב "לדאוג לעצמה" זה מילים מכובסות ל"יכולה לשכב בשביל כסף"?!
אתה יכול גם לבחור שאחד הבנים שלך לא יקבל ירושה ואם הוא מעוניין בלחיות חיי רווחה שילך לחפש הומו מבוסס שיתחתן איתו.

נערך לאחרונה ב:
אולי בגלל שמה שאתה מתכוון ב "לדאוג לעצמה" זה מילים מכובסות ל"יכולה לשכב בשביל כסף"?!
אתה יכול גם לבחור שאחד הבנים שלך לא יקבל ירושה ואם הוא מעוניין בלחיות חיי רווחה שילך לחפש הומו מבוסס שיתחתן איתו.
בבקשה תגיד לי שזה חוק פו ואתה לא כותב את זה ברצינות

דין תורה קובע שהירושה מתחלקת בין בנים בלבד. והבנות לא יורשות דבר.
גם דין תורה קובע שאפשר להתחתן עם עשרות נשים, להמית נואפת ולסקול מחללי שבת.
מזל שהתקדמנו קצת וגם כל מי שחובש כיפה מבין שיש דברים שהיו נכונים לתקופת הכנענית ויד דברים שנכונים ל-2020.
התימנים שעושים את זה לא עושים את זה עקב אדיקותם בתורה [שאין ספק שזו עדה עם מסורת בין הוותיקיות ביהדות] אלא פשוט משבטיות ו-0 בפמיניזם.
אפילו העדנים שידעו שבטם של הבריטים היו מפותחים יותר אז בוא נוריד מהשולחן את עניין הדת. בבקשה.

נערך לאחרונה ב:
אחד מהילדים יקבל מימון לתואר ודירה, אך ורק בתנאי שהם ישרתו את הקרן כמו שאנחנו מצפים מהם. דבר זה יאפשר לנו לוודא שגם יורשים עתידיים יקבלו את אותו סט ערכים אשר אנחנו פיתחנו גם לאחר לכתנו לעולם הבא
אצלנו במשפחה ערכו הורי סדרה ארוכה של דיונים עם הילדים לגבי עתיד הירושה. ארוכה לא בגלל הילדים (כולנו הסכמנו שמבחינתנו הם יכולים לתרום את כל רכושם לצדקה) אלא כי ההורים הרגישו צורך לטחון את הנושא עד עפר. בסיכומם של הדיונים דעתי היתה שהם יכולים לחלק את רכושם איך שירצו, רק דבר אחד אסור להם לעשות - שלא ישתמשו בירושתם על מנת לנסות להמשיך לשלוט בילדיהם או לחנך את ילדהם לאחר מותם.

זוהי פטרונות שלטעמי אין לה מקום ביחסים בין הורים לילדים בוגרים. למען האמת גם לא ביחסים בין הורים לילדים קטנים.

בבקשה תגיד לי שזה חוק פו ואתה לא כותב את זה ברצינות
למה? מה מסתתר תחת המשמעות של לא להוריש לבת כלום אם לא התקווה שתמצא לעצמה ספונסר אמיד (בנישואין, בטח, זה לא בית זונות כאן... אבל בעצם כן)?

זה לא קשור ספציפי לתימנים או יוצאי עדות המזרח. זה הדין הדתי.
דין תורה קובע שהירושה מתחלקת בין בנים בלבד. והבנות לא יורשות דבר.
וגם אין כזה דבר צוואה שקובעת אחרת - שזה מאוד שונה מהדין האזרחי (לפיו בלי צוואה הכל מתחלק בחלקים שווים ובכל מקרה בצוואה אפשר לעשות כל חלוקה שרוצים). כמובן שעם הזמן המציאו כל מיני טריקים כדי לעקוף את זה, אבל זה המצב העקרוני.
עוד יותר גרוע.

ולעשות צוואה שניה "דתית" של סכום קטן נניח 10,000 שקל, שבו מורישים פי שניים לבכור ורק לגברים.
איכס

ולתת יותר או הרוב לבן שלא מסוגל לדאוג לעצמו? זה כן נשמע בסדר? שיוויוני?
זו שאלה אמיתית? אתה באמת משווה בין המקרים?
חלוקה לא שיוויונית בגלל צורך אמיתי של אחד הילדים (שאפשר להתווכח אם זה נכון או הוגן אבל זה מגיע עם הסבר ועם הגיון כלשהו), לעומת מנהג ארכאי/דתי שבלי שום הגיון או הסבר מפלה בצורה מגעילה בין הילדים?

אולי בגלל שזה נשים גברים פתום נדלקת נורה אדומה.
ואולי - כל הפוסל במומו פוסל...

היית צריכה לשמוע את אחד האחים שלי שכל הזמן עסוק בחישובים כמה מעט הוא קיבל מההורים לעומת השאר
זו הסיבה לדיסקרטיות . לדעתי ההורים צריכים להשתדל לחלק שווה אבל לא צריכים לתת דין וחשבון מה בדיוק נתנו לכל אחד

בסיכומם של הדיונים דעתי היתה שהם יכולים לחלק את רכושם איך שירצו, רק דבר אחד אסור להם לעשות - שלא ישתמשו בירושתם על מנת לנסות להמשיך לשלוט בילדיהם או לחנך את ילדהם לאחר מותם.
+1
זה ממש נורא. שמעתי מספר פעמים מידידים שהוריהם אמרו "אם לא תעשה כך וכך... אם לא תביאו נכדים... אם לא תלמד רפואה... ננדה אותך מהירושה"

זה ממש נורא. שמעתי מספר פעמים מידידים שהוריהם אמרו "אם לא תעשה כך וכך... אם לא תביאו נכדים... אם לא תלמד רפואה... ננדה אותך מהירושה"
באמת נורא, אבל אני מכיר מקרים יותר גרועים,אין ירושה בכלל ואפילו קצת חובות לא עלינו.
אז ליורשים הממורמרים קחו בפרופורציה לא מעט לא מקבלים כלום ואפילו פחות,לא מתאים לך לעמוד בתנאים על תיקח כלום, לא מתים מחוסר ירושה.

באמת נורא, אבל אני מכיר מקרים יותר גרועים,אין ירושה בכלל ואפילו קצת חובות לא עלינו.
אז ליורשים הממורמרים קחו בפרופורציה לא מעט לא מקבלים כלום ואפילו פחות,לא מתאים לך לעמוד בתנאים על תיקח כלום, לא מתים מחוסר ירושה.
איש אחד מספר לחברו "איזה חרא של חיים יש לי. הילד שלי מאז שעזב את הבית לא מדבר איתי. כל פעם שאני מתקשר אליו הוא טורק לי את הטלפון בפרצוף".
עונה החבר "שלך חרא?! תגיד תודה, לי אין ילד, אין לי אפילו מספר טלפון להתקשר אליו כדי שיטרקו לי את הטלפון בפרצוף"

כל אחד מהילדים יקבל מימון לתואר ודירה, אך ורק בתנאי שהם ישרתו את הקרן כמו שאנחנו מצפים מהם. דבר זה יאפשר לנו לוודא שגם יורשים עתידיים יקבלו את אותו סט ערכים אשר אנחנו פיתחנו גם לאחר לכתנו לעולם הבא. במידה ואחד מהצאצאים העתידיים לא יעמוד בקריטריונים אשר הכתבנו או לא יהיה מעוניין להמשיך במורשת המשפחתית, אזי הכסף יישמר בתוך הקרן וישמש אותה לתמיכה בפעילות החברתית של הקרן.

מודה שאני לא מתה על הרעיון הזה (בלשון המעטה)....
זה הכסף שלכם וזו כמובן זכותכם לעשות מה שמתאים לכם בכסף שלכם, אבל כבר דובר כאן על השליטה בילדים לאחר המוות באמצעות כסף וזה נראה לי הולך צעד אחד נוסף גם לדורות קדימה.

המון דברים יכולים להשתנות. דעות/ערכים/סיטואציות בחיים. אנשים משתנים וזה בסדר גמור. למעשה זה אפילו הרבה יותר מרק ״בסדר גמור״... נראה לי הרבה יותר מטריד כאשר אנשים לא משנים את דעתם אף פעם לגבי שום דבר. אבל אתם לא תהיו שם בשביל לראות את זה או להגיב לזה. וסט הערכים הכתוב בקרן לא יוכל להתגמש ו״לראות״ את זה.
נראה לי סביר לא לרצות לתמוך בפעולות שלדעתנו מזיקות לילדים שלנו וכן לתמוך בפעולות שלדעתנו נכונות (עבורם ובכלל). אבל גם כאשר עוזרים במהלך החיים צריך להיזהר עם זה (לדעתי לפחות) ובטח ובטח שאחרי מותנו, כשאין לנו מושג על הסיבות שבגינן הילדים בוחרים להתנהל אחרת ממה שחשבנו שנכון. להחליט עבורם שהכסף הזה לא יינתן להם בגלל זה יכול לגרום להרבה נזק לאנשים האהובים עלינו ביותר.

זו הסיבה לדיסקרטיות . לדעתי ההורים צריכים להשתדל לחלק שווה אבל לא צריכים לתת דין וחשבון מה בדיוק נתנו לכל אחד
הם היו דיסקרטים, לכן מי שרצה להמציא סיבות למירמור - מצא.

מבלי לנקוט עמדה, חשוב שנזכור כי זה הכסף של ההורים, בסופו של דבר הם יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחם.
עם כל הכבוד לכולנו...
@זאב אם לא אכפת לך, הייתי שמח לשמוע עוד על הרעיון שלך, השיקולים והפרקטיקה. נושא הקרן המשפחתית הוא משהו שמעולם לא שמעתי עליו בארץ, חושב שיכול להיות מעניין מאוד (אפשר גם בפוסט נפרד:) )

מבלי לנקוט עמדה, חשוב שנזכור כי זה הכסף של ההורים, בסופו של דבר הם יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחם.
עם כל הכבוד לכולנו...
+1

מבלי לנקוט עמדה
למה להשקיע זמן בשביל להגיב תגובה אנונימית בפורום אינטרנטי מבלי לנקוט עמדה?
בסופו של דבר הם יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחם.
עם כל הכבוד לכולנו...
וכל אחד מאיתנו יכול להביע את דעתו בנושא, כל עוד זה נעשה באופן מכובד.

פתאום כל הקפיטליסטים מדברים על שיוויון ולחלק שווה בשווה.
איך זה הולך להיות קפיטליסט/סוציאליסט?

מה? מה הקשר?
כסף של ירושה שייך למישהו והוא מחליט איך לחלק אותו.
עשית איזו קפיצה לוגית לא הגיונית, תבדוק את החיווטים.

לכל אלו רשמו שהקמת הקרן והתניית קבלת הכספים לתואר\דירה של הילדים הוא פטרוניות או כדומה, אני אנסה להסביר כמיטב יכולתי.

אנחנו מה שקוראים לו "דור מייסד", זאת אומרת שאנחנו הקמנו את הנכסים\עסקים שלנו בכוחות עצמנו לחלוטין (תרתי משמע, כפי שרשום ביומן המסע על איך הקמתי בקושי את העסקים שלי). ואז החלטנו להקדיש חלק נכבד מההון שלנו בשביל לתמוך בפעילויות חברתיות בעלי אופי קהילתי על מנת לסייע לאנשים ברחבי המדינה.
הילדים שלנו הולכים להיכנס לסוג של ואקום, אשר בו הם כבר נכנסים למעמד פיננסי מסויים אשר יאפשר להם חופש כלכלי מדאגות ברמה מסויימת.
החשש העיקרי שלנו כהורים צעירים אשר בנו את עצמם בכוחות עצמם, הוא שהילדים שלנו יהיו מפונקים ויתנהגו כמו רבים מהילדים של האלפיון העליון (אנחנו כזוג חיים בצורה מאוד צנועה) ברגע שהם יזכו לגישה לכספים שלנו.

לכן החלטנו לקבוע סט של תנאים אשר מה שחשוב לנו כהורים שיהיה לילדים שלנו, ואיזה סט ערכים אנחנו רוצים להנגיש לילדים שלנו.
מבחינת תנאים, חשוב לנו שהילדים יזכו להשכלה גבוהה (לא ממש אכפת לנו מה רוצים ללמוד, הנדסה או אומנות) וחשוב לנו שלילדים יהיה איפה לגור.
מבחינת הערכים, חשוב לנו שהילדים יזכרו שאנחנו בנינו את זה על בסיס עבודה קשה ועזרה לקהילה.
אז לכן התנאים אשר חשבנו לקבוע הם כגון שהילדים יהיו מחוייבים לתרום בהתנדבות (פעילות חברתית) לקהילה בצורה מסויימת, על מנת לקבל דירה למגורים. דבר זה יאפשר להם להעריך את הרקע שממנו ההורים שלהם הגיעו (אני דור ראשון שנולד בארץ, בן למהגרים אשר עבדו מאוד קשה בשביל לתת לי את האופציה לפרוח בארץ).
לגבי לימודים, אנחנו מתכננים לפתוח להם חשבון ייעודי שיממן את הלימודים לתואר ראשון. כל תואר שני\שלישי יותנה בהמשך התנדבות ולקיחת אחריות במסגרת אחת הפעילויות הפילנטרופיות של הקרן שלנו.
במידה והם לא רוצים להיות פעילים חברתית, אזי הם לא יהיו זכאים לשקל מהכסף שלנו. הערך שלנו הוא שאם הם רוצים לזכות בהטבות, הם צריכים לעבוד בשביל כך.
הקרן תמשיך לתמוך בקהילה ללא קשר. הבחירה שלהם להצטרף או לא, היא לגמרי שלהם (והבחירה שלנו לעשות בכסף שלנו מה שאנחנו רואים לנכון, היא לגמרי שלנו......אם לילדים יש השגות בנושא, אזי הם מוזמנים לעבוד קשה כדי להגיע לאן שאנחנו הגענו).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א איך להתנהל עם ירושות/מתנות? אוף טופיק 6
B ירושות וגירושין, חשבון השקעות אמריקאי - שאלה אוף טופיק 0
ש מסחר יומי בתנודות גדולות שוק ההון 8
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
M איך לא לבזבז על הוצאות גדולות שיכלו ללכת לחיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
Tim_Duncan הכרה של קורסים מאוניברסיטאות גדולות בפתוחה התפתחות אישית 4
C חיסכון להוצאות גדולות בשלב צבירת הון שוק ההון 27
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
Z [שאלה] יתרון שבלקנות חברות גדולות ספציפיות או מחקה מדד כללי שוק ההון 3
W קמח באריזות גדולות יותר מ 1 ק"ג מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
S מכופתרות/חליפות/מכנסיים במידות גדולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Y איך מתנהלים עם הוצאות כספיות גדולות מהממוצע? צרכנות פיננסית 20
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C צרות עם סלייס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א בנקאות פרטית? פמילי אופיס? הכל לבד? צרות של עשירים? שוק ההון 48