• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יותר טוב ביחד מאשר לחוד

• פותח הנושא פותח הנושא משוטט
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מ

משוטט

אהלן אנשים,

כיף שיש פורומים כאלה לשתף ולשמוע מעוד אנשים על איך הם רואים חיים קצת אחרים.

ובענייני חיסכון והתנהלות אישית - אני מוצא שהרבה יותר קל לי ונעים להשתמש בחפצים של אחרים בשיתוף. אני תמיד שמח יותר להלוות מתקן לנשיאת אופניים לרכב מחבר, כבלים להתנעה מהשכן, כלי עבודה גם מהשכן, משאבה לאופניים, לנסוע בטרמפים, לקחת טרמפיסטים וכו'.

איך זה אצלכם ? כמה משתפים ? כמה מלווים ? איך ומה ?

אהלן אנשים,

ובענייני חיסכון והתנהלות אישית - אני מוצא שהרבה יותר קל לי ונעים להשתמש בחפצים של אחרים בשיתוף. אני תמיד שמח יותר להלוות מתקן לנשיאת אופניים לרכב מחבר, כבלים להתנעה מהשכן, כלי עבודה גם מהשכן, משאבה לאופניים, לנסוע בטרמפים, לקחת טרמפיסטים וכו'.

רק צריך לזכור גם לתת ולהשאיל... (לא הערה אישית...)

ממש תלוי מה אני משאיל. אני לא משאיל כלי נגינה אבל כלי עבודה בהחלט כן ומצטרף לעזור במו גופי

זה נפלא כשיש לך את האפשרות, וכשיש לך יחסי שכנות טובים.
יחסי שכנות טובים ישפרו את איכות החיים פי כמה וכמה.
לא חסר מקומות שבהם השכנים אין אומרים שלום זה לזה, או מסתפקים במיני שלום, בכדי לצאת ידי חובה.

כל מי שיכול לעבוד על זה, על יחסי שכנות, השקעה כדאית.
כמובן שלא לשכוח כמו שהשכן עוזר לך, גם אתה עוזר לו. לאורך זמן אם רק תיקח ולא תיתן זה פשוט לא יעבוד.
מה גם שזו הרגשה נפלאה לדעת שעזרת למישהו, כמעט בלי מאמץ.

אף פעם לא חשבתי על זה אבל יחסי שכנות הם באמת השקעה כלכלית חשובה. קרה כבר כמה פעמים שעזרה של השכנים חסכה לי מאות שקלים.

אהלן אנשים,

תודה, @משוטט , זאת שאלה ממש מעניינת.

התחושה שלי עומדת בסתירה לעקרונות המינימליזם, ואולי תעזור לי ללמוד להתגבר על זה, אבל אני ממש לא אוהב לשאול מאחרים. אני מעדיף לשכור רכב מאשר לשאול רכב, ומעדיף לקנות חפץ מאשר לשאול חפץ, כי להיות בעלים של משהו נותן לי יותר חופש להרוס אותו, לאבד אותו, לגרום לבלאי, להשאיל וכדומה, בלי שאצטרך לתת דין וחשבון ולהרגיש צורך לפצות את בעל החפץ על הנזק שיקרה.

לעומת זאת, אני מוכן להשאיל לאחרים בכיף, ומאד אוהב לקחת טרמפיסטים (כשאני שוכר רכב). ואם אני משאיל חפץ, לא מפריע לי שיהרסו אותו, כי במקרה הגרוע אפשר לקנות חדש (אלא אם כן החפץ הוא פריט אספנות - יש לי אוסף קטן ושימושי בבית שלא תופס הרבה מקום ואולי אספר עליו בהזדמנות).

השנאה שלי ללשאול קשורה כנראה לשנאה שלי לללוות. אני מרגיש עצמאי יותר כשאני לא חייב לאף אחד שום דבר.

מה אתם אומרים? הרגל רע?

משהו שלמדתי מסבא שלי:
האנשים הנותנים
צריכים לשים לעצמם גבולות,
כי האנשים הלוקחים
אף פעם לא עושים זאת.

אני חברה בקבוצת פייסבוק של כל הדירות בבניין (כ-35 דירות).
שוק קח-תן פעיל ודינמי מדי יום: דירה לשבת, פטישון לתליית מראה, כף של משהו שחבל לקנות חבילה שלמה בשביל מתכון בודד, טרמפ לסופר הזול ומהרוחק ועוד ועוד.
זה עובד נפלא, היחסי שכנות מעולים, וממש כולם תורמים ונתרמים.

אני מאוד בעד לשאול ולהשאיל (רק לא לשכוח להחזיר). אני חושבת שזה אחד מן הדברים שעוזר לפתח קהילה אמיתית וערבות הדדית, לפחות ברמה היומיומית.
אני חושבת שרובנו היינו שמחים לעזור אבל לא מציעים עזרה אם לא מבקשים מאיתנו.
אני מרגישה מאוד בנוח לבקש מדי פעם עזרה מהשכן ולקפוץ להגיד שלום סתם ככה ללא סיבה מיוחדת.

עזרה הדדית בין שכנים זה נחמד, אבל זה עושה את החיים יותר לקומונה מאשר שמירה על פרטיות, שבעיני חשובה יותר מאשר להיות נחמדים מתוך אילוץ. כמובן שאם מי מהשכנים זקוקים לעזרה דחופה יש לעזור, ואפילו לא להתבייש לבקש עזרה.
אני לא אוהבת להשאיל, גם לא לבני משפחתי הקרובים ביותר, כל מה שיש לי אני צריכה, ושומרת על החפצים שלי היטב, שיהיו נקיים, סדורים וכדומה. ולא אכפת לי להיות בעני'ן זה "קלאפטה".
מצד שני אין לי בעיה לתת מתנות לימי הולדת, חגים או אירוע שמתחייב מכך,
וכמו שנאמר "שונא מתנות יחיה":>
אז אל תרגיש רגשי אשמה, או שאתה חייב וצריך לתקן משהו מאישיותך, זה בהחלט בסדר לא להשאיל ולא לשאול.

פאטיה , אני איתך. אני תמיד טוען ש "הזול הוא היקר והיקר הוא הזול(ת)". כמובן שבמקרים של עזרה דחופה
תיקון פאנצר לשכנה , הדלקת רכב כבוי, לקחת ילד מהגן כשההורים מאחרים(*) אני שם ועוזר.
מאד קשה להפריע לפרטיות שלי מאחר ואני מסביר לכל אחד את עמדותיי. אם הוא לא מבין אני פשוט נעלם או מתעלם.
אם בכל זאת מזמינים אותי למקום שאיני רוצה אני אומר "כן,כן" ועושה מה שאני רוצה. יש להודות ביושר שלקח כמה שנים לשפר את הטכניקה והמיומנות.
בכל מקרה מאחר ואנו תמיד מצויידים בבית בכל מה שצריך נפתחה פעם טיילת של השכנים שאין להם זמן כנראה לקנות בסופר ...
מה שעיצבן זה לא רק שלא החזירו ציודים אלא הטיילת שאני צריך לקום לבדוק מה יש ומה אין. קיצור ... מומלץ במקרה זה להגיד אין על כל שאלה
ואז תוך שנה שנתיים (אם יש מזל) השכנים החביבים עוברים להתחבר עם שכנים יותר חביבים ממני.

(*) רק לכאלה שבאמת מאחרים ולא לאחר 7 פעמים בשנה ולסמוך עלי - זה לא יתקבל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חברה בקבוצת פייסבוק של כל הדירות בבניין (כ-35 דירות).
שוק קח-תן פעיל ודינמי מדי יום: דירה לשבת, פטישון לתליית מראה, כף של משהו שחבל לקנות חבילה שלמה בשביל מתכון בודד, טרמפ לסופר הזול ומהרוחק ועוד ועוד.
זה עובד נפלא, היחסי שכנות מעולים, וממש כולם תורמים ונתרמים.

נתת לי כאן רעיון מעולה, מצאתי עכשיו קבוצת פייסבוק של השכונה שלי, אכן יכול להיות מקור לשיתוף פעולה רב.

מכיוון שאני ובני זוגי הייטקיסטים יצא לנו לעזור לשכנים לא מעט בהתקנת מדפסות, תיקון תקלות במחשבים, התקנת תוכנות וכדומה. מקרה אחד שזכור לי מאוד לטובה היה שהמנעול של הבית שלנו לא תפקד והיה צריך להחליפו. ניסינו לבד ולא ממש הצלחנו ובדיוק השכן שלנו שהוא פורץ מקצועי השקיע בנו חצי שעה ותיקן זאת עבורנו. כמובן שיום למחרת היה להם משלוח עוגיות טריות מהתנור שלנו מכיוון שהוא לא הסכים לקחת על כך תשלום.
אכן שיתוף פעולה עם השכנים הקרובים הוא משהו שכדאי לעודד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
R החזר מס (עקב ביטוח חיים פרטי) לזוג נשוי - הגשה ביחד או בנפרד? מיסים 1
ו עוברים לגור ביחד - איך לא ליפול לכל הצרכנות יתר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
ה בואו נתכנן תיק השקעות ביחד שוק ההון 16
unrealx יש נייר שנותן מעקב אחרי ממשלתי צמוד + מדד ביחד? שוק ההון 4
T באמאשלי יותר טוב מלזכות בלוטו ובטוטו ביחד אוף טופיק 1
ל איך מנהלים IRA ביחד עם חשבון ממוסה כתיק אחד? שוק ההון 11
C חסכון לילדים - ביחד או לחוד שוק ההון 38
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
A האם לא עדיף לקנות מניות ערך של מדד מסוים מאשר את המדד עצמו? שוק ההון 43
S עדיף דקה ביום מאשר שעות בסוף שנה :) מיסים 1
א הבנק לא מאשר העברה לbit2c קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
O למה מדד REIT נחשב כמוטה יותר לשוק ההון מאשר לשוק הנדלן? נדל"ן 0
N עדיף להתחיל תואר בגיל 25 מאוניברסיטה מאשר 23 ממכלה (רופין) אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה