• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חסכון לילדים - ביחד או לחוד

• פותח הנושא פותח הנושא ciconia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
C

ciconia

שלום לכולם

הנה שאלה שאני מתחבט כבר כמה חודשים: יש לנו כרגע סכום נאה של חסכונות בכמה אפיקי השקעה שונים (אנחנו גרים באירופה) וכן יכולת לחסוך כמה מאות אירו בכל חודש. על מנת לדאוג לעתיד שני ילדיי הקטנים ולתת להם התחלה טובה, האם כדאי לי לחסוך עבור כל אחד מהם לחוד בחסכון משלו, או להוסיף את הכסף לבוכטה המשותפת שלנו ולחלק בינהם כשיגיעו לבגרות? האם יהיה הבדל בתשואה שניתן לקבל והאם יש היבטים אחרים שצריך לקחת בחשבון?

בברכה
שרון

באירופה אני לא מכיר.
בארץ, אם אתה חוסך על שמם הכסף "ננעל" על שם הילדים עד שהם יכולים לחתום בבנק על משיכתו.
אם אתה מתכוון לרכוש חסכון בבנק זה דבר אחד, אם אתה מנהל תיק עצמאי - לכל חשבון יש את דמי הניהול שלו.
בתור אחד בארץ - העדפה שלי - בחשבון שלי.
אתה יכול לרשום מה קנית "על שמם ותאריך" כדי שביום שתגיע למשיכה תדע לומר כמה שייך לכל אחד.
אתה יכול פשוט לחסוך את הכסף "עיוור" בחשבון שלך ולהחליט ביום שתצטרך כמה לתת למי...

מכיוון שהגעתי לתנאים של בית השקעות בבנק אני עושה את הדבר הבא:
תיק נפרד לילדים (על שמינו) שעליו נכנסת כל חודש הוראת קבע מחשבון עו"ש. אני לא מנהל את התיקים לחוד לכל ילד. מבחינתי זה מאגר כסף שלנו לצרכי הוצאות כגון השכלה גובה ועוד הוצאות הקושורת לידלים בוגרים בזמן שנפרוש. אם בבוא העת אני אראה שילדיי יודעים להתנהג עם
הכסף (ואני מכוון שאלמד אותם עד עז) הם יקבלו אותו. אם אראה שלא אז יהיה לנו קרן לעזור להם עם הדירות וכו'. מכיוון שילדי קטנים והכסף מיועד לשימוש אחרי גיל 18 שלהם זא כולו מושקע בקרנות מחקות מניתיות.

בארץ לפחות ילד עד גיל 18 לא יכול להיות על שמו תיק שעוסק במניות .אישית יש לי חשבון מופרד לילדים תחת השם שלי באותו בית השקעות ואני משקיעה עבורם והכל רשום באקסל .זה די מסובך והבעיה הנוספת שהבן הגדול שלי כבר בן 19 וכדי להעביר את התיק על שמו אני מחוייבת למכור את כל המניות ולהעביר רק מזומן לחשבון החדש .

@דפני , נסי להגיע לבית ההשקעות עם הבן שלך להוסיף אותו לחשבון - הוספת בעלים נוסף.
עוד חודשיים תבקשי להסיר אותך מהחשבון.

בתור הורה, המלצתי היא שהתיק יהיה על שמך ועל שם זוגתך ותיק אחד:
  • אם הכסף הוא על שם הילדים, בעת הגעתם לבגרות הכסף עובר על שמם ואז, מאחר וצעירים עושים לפעמים דברים מטומטמים, לא תהיה לך שליטה. כך, הילד יכול להשתמש בכסף שיועד ללימודים לרכישת אופנוע מטורף כדי להרוג את עצמו במהירות 180 קמ"ש. אני רוצה בקרה מסויימת על כך.
  • הכסף ב"צביעה" אחת ובלי הפרדה לילדים, שוב- על מנת שתהיה לי שליטה. לפעמים יש ילד עם צורך פיננסי גבוה יותר מהשני. ברגע שהחשבונות נפרדים, הרבה יותר קשה לנתב את הכספים בצורות שונות.

תראה, אם אתה רוצה לחסוך לילדים, זה עניין של משמעת עצמית בשביל שאתה לא תבזבז הכסף, אם הבעיה היא לא במשמעת אז אין שום היתרון בכך שזה היה על שם הילדים, תמיד תוכל להעביר אליהם את הכסף, אז מה נותן שזה היה על שמם מגיל אפס?
ההפך, תשאיר את זה על שימך, תעזור להם אחר-כך במה שתראה לנכון (על פי רוב לימודים, חתונה ולפעמים גם בית).
אם החלטת לעזור בעניין הבית אז שים לב שאתה נותן את הכסף לפני החתונה שלו בשביל שזה הישאר על שמו אם היו גירושין.
לסיכום, אינני רואה היתרון בפתיחת תוכנית ע"ש הילד, אלה רק חסרונות.

בתור הורה, המלצתי היא שהתיק יהיה על שמך ועל שם זוגתך ותיק אחד:
  • אם הכסף הוא על שם הילדים, בעת הגעתם לבגרות הכסף עובר על שמם ואז, מאחר וצעירים עושים לפעמים דברים מטומטמים, לא תהיה לך שליטה. כך, הילד יכול להשתמש בכסף שיועד ללימודים לרכישת אופנוע מטורף כדי להרוג את עצמו במהירות 180 קמ"ש. אני רוצה בקרה מסויימת על כך.
  • הכסף ב"צביעה" אחת ובלי הפרדה לילדים, שוב- על מנת שתהיה לי שליטה. לפעמים יש ילד עם צורך פיננסי גבוה יותר מהשני. ברגע שהחשבונות נפרדים, הרבה יותר קשה לנתב את הכספים בצורות שונות.
האופנוע לא מטורף, הרוכב אולי...
אם היו לך 18 שנה לחנך אותו והוא יצא מטומטם, אז נכשלת בכל מקרה.

גילוי נאות - אני רוכב על 2 גלגלים עם מנוע מגיל 16, זה לא כל כך קשה כמו שזה נשמע.
בגרמניה, שמעתי כבר אנשים שנוסעים על 180 באוטובאן ורוכב עקף אותם על 240, פה נוסעים על 130 בכביש 6 ואופנועים עוקפים ב-180.
תסע ב-90 כל היום והאופנועים יצטרכו לעקוף אותך רק ב-125.
נ.ב.
גם מכוניות מגיעות ל-180 קמש וקצת יותר

לא הייתי פותח חשבון בנק או השקעה על שם הקטינים (בנאמנות ההורים)
יש לזה מספר הבהטים, כפי שכתב @YossiN כשהם יגיען לבגרות השליטה על החשבון תעבור לידם ויעשו בו מה בא להם בראש ומה שחסכת 18 שנים יעוף לזבל באיזה כפר של תמהונים בהודו או בדרום אמריקה...
כן, פתחתי חשבון חסכון עבור לימודים ואמרתי לילדים ׳שזה שלהם׳ אבל היה בשליטה שלי.
חוצמזה, למה לקרוע ת׳תחת כדי לקנות לילדים דירה? מה? אם נתת להם חינוך והכנה לחיים הם יוכלו לקנות בעצמם.
הם לא אמורים לקנות דירה בגיל 25 מיד אחרי החתונה, שיגורו בשכירות 10 שנים, אם לא יתגרשו (40% סבירות שכן יתגרשו) אחרי 7 שנים אפשר לחשוב לעזור להם מעט.
דיברתי עם ידידים במעגל שלי (מבוגרים גרושים) ויש איזה טרנד של החתמת ילדים בגירים על חוזה הלוואה לצימתות לחיים אם הם יתמכו בך כשתגיע לגיל זהב והם יממנו את בית האבות.
יש אמרה - זוג הורים יכולים לגדל 10 ילדים אבל עשרה ילדים לא יכולים לגדל הורים...
בעולם האגואיסטי היום יש לזה משמעות גדולה יותר.

@c881 גם אני רוכב כבר הרבה שנים על אופנוע (לא קטנוע) אז היה לי גם קטע מצחיק בבנק, כשאר פתחתי חשבון (תכלס תיק השקעות נפרד על שמי לילדים), סגנית מנהל ספיף אומרת לי - מצויין שעשית ככה כי מה תעשה עם ילד שלך ירצה לקנות אופנוע בגיל? ואז היא קולטת שיש עליי מעיל אופנוע וקסדה ביד :) היה מצחיק.

סליחה אם פגעתי איך שהו ברוכבי הקטנועים, זאת לא הייתה הכוונה פשוט מעצבן אותי שמישהו אומר אני רוכב על האופנוע ואז רואים קטנוע...

@זאב @אורי ג. @YossiN @איליה @c881
הדיון שלכם עד עכשיו היה על היתרונות והחסרונות מצד העמלות והשליטה של ההורים.
אני רוצה לשאול בנושא מס:
אני מבין שבארץ לא ניתן לפתוח חשבון השקעות על שם קטין. מה המיסוי בארץ ובארה"ב על חשבון על שם הקטין שנפתח אצל ברוקר אמריקאי?
אשמח אם תכתבו אם אתם עונים ביחס לאזרחי ותושבי ישראל בלבד, או שהתשובה רלוונטית גם לתושבי או אזרחי ארה"ב.
@FIYaacov

אני מבין שבארץ לא ניתן לפתוח חשבון השקעות על שם קטין
ניתן (בדוק).
מה המיסוי בארץ ובארה"ב על חשבון על שם הקטין שנפתח אצל ברוקר אמריקאי
שאלה טובה, מניח שאותו הדבר קרי 25% מס רווחי הון ו25% מס דיבידנדים/ריבית וזאת בהנחה שהוא מתגורר בארץ. בכל מקרה זה מה שבכוונתי לעשות.
IB לא יפתחו לקטין חשבון אם אינו אזרח ארה"ב עם כתובת בארה"ב, ובכל מקרה יפתחו חשבון ללא MARGIN.

בארה״ב קיים מס עיזבון, כך שאם הוא רלוונטי לגביך ואתה חושב להשאיר את החיסכון לילדים אחריך זה בהחלט שיקול לפתיחת חשבונות של שמם.
גם אם זו איננה הכוונה (כי אתה חושב נניח על תווך של עשר עשרים שנה להשכלה שלהם, דירה ועוד) אב בגלל שיש מס עיזבון יש גם רישום של מתנות. כאן הדברים מסתבכים קצת כי תלוי מה המעמד האזרחי של כל צד, אבל בקיצור יש תקרה שמתעדכנת של שנה שכיום עומדת כל כ-$14,000 מתחתיה לא צריך לדווח על מתנה (והפקדה שלך לחשבון של ילד שלך זו מתנה). מעל סכום זה מותר ואין מס, אבל זה נשמר ונגרע מהעיזבון שלך כשיגיע הזמן. מכיוון שכך יתכן ושיקול זה יוביל אותך למסקנה שעדיף שלכל ילד יהיה חשבון ואתה תעביר לו כל שנה עד התקרה (כלומר התקרה היא על סכום כסף בין יחידים, קרי אתה יכול לתת עד 14,000 לכל ילד וכך גם בן או בת הזוג) במקום לתת לו 500,000 עוד 15 שנה ואז זה ירשם ומתישהו ישלמו על זה מס.
בקיצור, צרות של עשירים ותלוי בנסיבות, אבל דברים כאלו צריך לתכנן זמן רב מראש וזה הרבה יותר קל וזול להכין את התשתית בהתחךה מאשר כשצריך אותה בשלב מאוחר.

אני גם באירופה (גרמניה) והחלטתי לפתוח לילד חשבון השקעות משיקולי מס. לכל ילד שנולד נפתח אוטומטית חשבון במס ההכנסה, מה שנותן לו פתור ממס רווח הון על רווחים של עד 800 יורו בשנה. את ההטבה הזו אפשר לנצל רק אם החשבון הוא על שם הילד. כיוון שבשנים הראשונות אני לא צופה שהרווחים יהיו גדולים מ-800 יורו, מדובר בפועל בחשבון פתור ממס.

@אורי ג. לשאלתך לגבי מדוע לא לפתוח חשבון על שמם של הילדים:
1. אין לי ילדים עדיין ואני בטוח לא יודע מה השם שלהם, אז קצת קשה לפתוח תיק על שמם ;)
2. אני מעדיף מבחינת שליטה לא לתת לילדיי העתידים גישה לכסף ברגע שהם יגיעו לגיל שיאפשר להם למשוך את הכסף, אלא להמתין עד להתבגרותם האישית והפיננסית (עדיפות באזור גיל 25)
3. הכסף הזה מיועד ללימודים או דירה או השקעה מבחינתם (בתנאי שהם ינמקו את הסיבות לכך בצורה הגיונית ורציונלית), ולא לבזבוזים
אני רוצה לשאול בנושא מס:
אני מבין שבארץ לא ניתן לפתוח חשבון השקעות על שם קטין. מה המיסוי בארץ ובארה"ב על חשבון על שם הקטין שנפתח אצל ברוקר אמריקאי?
לגבי שאלתך @אורי ג. נתן לך תשובה מפורטת במקרה זה

2. אני מעדיף מבחינת שליטה לא לתת לילדיי העתידים גישה לכסף ברגע שהם יגיעו לגיל שיאפשר להם למשוך את הכסף, אלא להמתין עד להתבגרותם האישית והפיננסית (עדיפות באזור גיל 25)
3. הכסף הזה מיועד ללימודים או דירה או השקעה מבחינתם (בתנאי שהם ינמקו את הסיבות לכך בצורה הגיונית ורציונלית), ולא לבזבוזים
יש דרכים אחרות למנוע את זה, גם אם לא הרמטית.
"מה שהם אינם יודעים אינו יכול להזיק להם" או במקרה הנ"ל הם לא יכולים להזיק לו...

נתן לך תשובה מפורטת
@אורי דיבר על מס ירושה, ואני התכוותי לתכנון מס על רווחי הון בדומה להטבות של @Sesquiterpene .
האם אפשר לגרום לחשבון של הילד להחשב כחשבון של סוחר, כך שהוא ימוסה לפי מדרגות מס הכנסה (פחות נקודות)?
האם אפשר להשתמש בנקודות של הילד כמו אצל פנסיונרים?

אאל"ט, אזרחי ארה"ב יכולים להפחית את ההכנסה שלהם עד סף מסוים.

האם אפשר לגרום לחשבון של הילד להחשב כחשבון של סוחר, כך שהוא ימוסה לפי מדרגות מס הכנסה (פחות נקודות)?
האם אפשר להשתמש בנקודות של הילד כמו אצל פנסיונרים?
לא יודע, לא בדקתי זאת. אולי מישהו אחר יוכל לתת תשובה יותר מפורטת, אני צריך ללמוד את הנושא לפני שאתן תשובה שיכולה להיות לא נכונה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לדוגמה ביקשתי מהורי הפנסיונרים לפתוח חשבון תחת תיקון 190 שהמוטבים הם הנכדים, הפקדתי סכום מסוים על קרן מחקה s&p 500 באי בי איי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P יתרונות וחסרונות של דרכי חסכון לילדים שוק ההון 5
מ חסכון לילדים ומיסוי מיסים 2
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א חסכון אפוטרופוס לילדים בבית השקעות ישראלי (בהמשך לפוסט האחרון) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
S חסכון לילדים שלא בקרן השתלמות שוק ההון 5
מ פתיחת חסכון לילדים צרכנות פיננסית 12
L דרושה עזרה בנוסחת אקסל עבור חסכון לילדים שוק ההון 3
גרהם שוב חסכון לילדים - קופת גמל של גימלאי שוק ההון 12
G חסכון מנוהל או חסכון בכלל לילדים שוק ההון 4
י ניירות דולריים - קניה ומכירה חוזרת לשם חסכון במס? מיסים 5
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חסכון ל3 שנים - דרך אג"ח wise שוק ההון 14
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
ס מה הקשר בין שער מטבע לריבית חסכון? שוק ההון 17
M חסכון לכל ילד להורה עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 23
M חסכון לכל ילד למשוך או להשאיר? צרכנות פיננסית 23
רולי חסכון לטווח ארוך עבור ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
ע חסכון לא מושקע שאין לי שימוש בו שוק ההון 2
A פירעון קה"ש נזילה - להחזר חובות - או המשך חסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B השקעה נכונה עם חסכון חודשי של 8,000 שוק ההון 17
א חסכון לכל ילד- הבהרת מסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I חסכון לטווח ארוך והתאמת ההפקדות לאינפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חסכון לכל ילד מיסים 5
N אמריקאי שכיר תושב הארץ | אפשרויות חסכון לטווח בינוני וארוך צרכנות פיננסית 0
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
algo.il הלוואה כנגד קה"ש, חסכון פנסיוני או IRA והלוואה מהבנק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G פוליסת חסכון - חושב למשוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
בן מלך חסכון במס רווח הון מיסים 1
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י חסכון לטווח ארוך לנכדים שוק ההון 9
G חסכון לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 42
צ חסכון לבן 75 ללא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G חסכון לכל ילד - מה השתנה באינפיניטי הלכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G חסכון לכל ילד בקופת גמל ואניפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א הפסד ריאלי בפוליסת חסכון מיסים 13
מ יכולת השתכרות או הגדלת חסכון התפתחות אישית 12
ptom חסכון לבילויים / תחביבים התפתחות אישית 9
K חסכון לילד במקביל לחסכון לדירה? שוק ההון 5
A הבנק עם התנאים האופטימאלים לשותף/ חסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S עלייה ברמת החיים או חסכון פוסטים מאיכות נמוכה 12
Y האם יש מסלול פסיבי או IRA בתוכנית "חסכון לכל ילד"? פוסטים מאיכות נמוכה 65
N חשבון חסכון דולרי צרכנות פיננסית 1
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
D השקעה/חסכון נזיל לטווח קצר בסיכון נמוך בהוראת קבע שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה