• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז מה אתה רוצה בדיוק?
מבחינה מעשית לא הרבה. פשוט להתחיל להבין שאם אתה רואה את עצמך בתור מי שמסוגל לקחת אחריות ולהתקדם בחייו, תדע שיש אנשים מוכשרים ממך שניסו לקחת אחריות ולא הצליחו בגלל גורמים שלא תלויים בהם (הם מגוונים, בלתי ניתנים לכימות, יש כמה בולטים אבל). ככל שמספרם גודל אתה והם בבעיה ביחד.

את מנגנון הפנסיה, השירותים שתקבל בתור קשיש אמיד, את המרחב בתוכו את חי - יבנו, ינהלו ויספקו אותם אנשים שאתה בז להם.

שיהיה בהצלחה.

כרגיל, לאנשים בפורום יש נטיה להתייחס לנתונים ולטענות קונקרטיות ולא לאיזה סיפור "יער" שמדבר "אינספור משתנים אחרים" שבכלל לא ניתן לכמת ונותר לוט בערפל.
רוב הזמן, זהו הרגל מצוין.

אתה לוקח ארוע מלפני 3 דורות ותולה בו תילי תילים של הסברים שהקשר ביניהם למציאות היום רופף מאד, לכל היותר.
כבר אמרתי שהעניין הבין-דורי זה לא ה-דבר בפני עצמו. אלא עוד טיפה בים של קשיים ועיוותים היסטוריים (מהם סבלו גם אשכנזים אני מניח). מדוע אתה נצמד לזה כלכך? כי יש דברים בגו?

רובם גרים במרחק של עד שעה נסיעה ממוסד אקדמי איכותי ואני מניח שהוריהם לוקחים אותם כל שבוע לספריה כפי שאני עושה.
טוב, כאן כבר זה דיי ברור, אתה פשוט לא בכיוון חבר.
מהיכרותי את רוב חבריי, גם האשכנזים, התרשמתי שרוב הילדים לא הולכים לספרייה אם המורה לא מנחיתה עליהם איזושהי עבודת כתיבה זו או אחרת.

אני בטוח וככל שאתה כותב יותר הביטחון שלי גדל.
וזו הנקודה העיקרית - רמת בית הספר היום נקבעה ב-50 שנות שלטון ימין (מלבד הפסקות קצרצרות). אם בן גוריון אחראי על בית הספר של שנות ה-50 אז אריה דרעי ושותפיו לשלטון בעשורים האחרונים אחראים פי כמה וכמה לפערים שעדיין קיימים לטענתך.

אוקי, אז רק בשביל לזרום איתך - שמות המשפחה בלבד של כל שרי החינוך בממשלות ישראל מקום המדינה ועד היום:

שזר, רמז, בן-גוריון, דינור, ארן, אבן (נולד דווקא באפריקה, למשפחה ליטאית), אלון, ידלין, המר, נבון?, שמיר, אלוני, רובינשטיין, לוי, שריד, ברק, לבנת, שטרית, תמיר, סער, פירון, נתניהו, בנט, פרץ, גלנט, שאשא-ביטון.

פספסת בנקודה העיקרית (עיקרית לדעתך כמובן). זה בסדר, במדינת ישראל ביטחון עצמי הרבה יותר חשוב מהמציאות עצמה.

הטענה שטענתי לך היא עניינית לגמרי, במיוחד שגם אתה טוען שאתה כתבת על זה, וגם אתה חושב שהיה חשיבות להקמת יישובים לפני קום המדינה ואחרי קום המדינה.

זה שהוא כלכלן זה לא אומר שהוא מדבר לעניין, בדיוק כמו שכלכלן יגיד לך שהיה עדיף להתרכז באירופה ולא להקים מדינה, גם אם הוא צודק, זה דיבור לא לעניין.

בחיים מאוד נחמד לחשוב כאילו אני יכול ללמוד מקצוע אחד, ואז להתבטא בכל נושא כי הרי אני מבין.... אבל צריך לא לשכוח למרות שזה מאוד קשה, שאם אתה פרופסור לכלכלה אז אתה פרופסור "רק" כל דעה או טיעון שהוא לא נטו כלכלה, דעתו היא כדעת כל אדם מן הישוב.
טוב, אז אין לך טיעון ענייני. בכל מקרה, לא מבין היכן כל מה שאתה כותב סותר את מה שהוא אמר או את מה המחקר הכלכלי מראה לדבריו?
אכן צפיפות בחברה נורמלית ולא בהודו (או שאולי גם שם?) דווקא משפרת אופציות תעסוקתיות, תברואה, שירותיה של העיר וכו'.

כלכלית, לפזר אנשים לפריפריה זה לעשות להם עוול. בשום שלב הוא לא זלג מהאמת הכלכלית.
דרך אגב, גם יש לי ביקורת כלפי פרופ' מואב על כך שברחבי הרשת הוא מרבה לדבר על קיפוח ערביי ישראל, בעוד בקושי מספק אינפורמציה, נתונים והתייחסות לקיפוחים נוספים כמו כלפי המזרחים (מלבד בסרטון המדובר), מגדר ועוד. אולי משהו השתנה מהתקופה שנהגתי להתעדכן בכתיבתו ברחבי האינטרנט.

יש עוד הרבה.
בעלי מקצוע רבים מאד שקשורים לשוק הנדלן, כולל הבנקים שב"י מאד מעוניין לעזור להם, יצואנים (בעיקר הייטק, אבל לא רק) ועוד.
דווקא בעלי הדירות לא תמיד מרוויחים, כי לחלקם יש ילדים שהם רוצים לעזור להם להגיע לדירה.
אכן, וזה מאוד מתיישב עם כל ה-"לוט בערפל" שלי ומכאן שתמוהה מדוע קשה לך כלכך להבין את התמה המרכזית בה.
שיהיה.

כל אדם שמבין שמחירי הדירות זינקו הרבה בגלל הריבית הנמוכה והפריסה הרחבה שמקבלים רק לצורך קניית דירה
יתכן שהחסרת עוד כמה גורמים שקשורים למדינה ולבעלי אינטרסים צרים, נראה לי.

אבל בסוף בעלי הדירות הם האנשים שמקבלים את הצמיחה הגדולה בשווי שלהם, בשונה מהדור הצעיר שרק מפסיד.
תוהה אם המצב אכן כזה בינארי, אבל לא אכנס לנישת הנדל"ן כרגע.
מה שבטוח, אנשים מגיבים לתמריצים (חיוביים או שליליים).

מכיר הרבה בני 30+ ללא זוגיות מזה כמה שנים (אני ביניהם כמובן). סינגליזם אגב זוהי תופעה הגדלה אפילו במדינות אולטרה דתיות כמו איראן והודו.
ערים ודירות בעולם מתאימות עצמן לתופעה.

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק שגם בעלי הדירות לא תמיד מרווחים, ויש כאלה שאפילו היו מעדיפים את המצב שהיה עד לפני 15 שנה.
אבל בסוף בעלי הדירות הם האנשים שמקבלים את הצמיחה הגדולה בשווי שלהם, בשונה מהדור הצעיר שרק מפסיד.
אבל לחלק מבעלי הדירות יש ילדים שאכפת להם מהם.
אם מחיר הדירה שלי עלה במיליון שקל ואני ממשיך לגור בה, אבל הבן שלי צריך עכשיו עוד חצי מיליון שקל כדי לקנות דירה, אני מפסיד בגדול (בפרט אם יש לי כמה ילדים).

רוב המתכונים זה דרך אקסיות והאימהות שלהן. כולם תמיד מתעניינים איך פתאום הרוסי מביא אוכל ביתי מרוקאי או תימני...
חחח...
אני מבשלת מאד מתובל וגם די חריף (לפחות לחך אשכנזי טיפוסי) אבל רק בעשור האחרון. אני כל פעם אומרת שאמא שלי היתה מתחרפנת אם היא היתה רואה איזה תבלינים יש לי במזווה. היא הסתפקה במלח, פלפל, פפריקה, סוכר ואבקת מרק.
ואם מדברים על יוקר מחיה, אולי כדאי להזכיר גם את המגוון העצום שהתפתח במזון הגולמי בישראל מאז שהייתי נערה. זה באמת נפלא, אבל תכלס רק הירקות והפירות של פעם נשארו במחירים סבירים. כל פיתוחי העגבניות, סוגי החסות החדשים, מלפפוני מיני, תפו"א ממותגים, זני ענבים ותפוחי עץ חדשים - מחיריהם בשמיים וחבל.

את מנגנון הפנסיה, השירותים שתקבל בתור קשיש אמיד, את המרחב בתוכו את חי - יבנו, ינהלו ויספקו אותם אנשים שאתה בז להם.
אני לא בז לאף אחד. אתה זה שמתלונן למה אנשים בלי אנרגיה לא מגיעים לעמדות בכירות, ועניתי שככה זה בחיים. אין דבר כזה "כשרון" שמבטיח משרה בכירה באיזה עולם אידילי. כדי להתקדם בחיים צריך סט של תכונות שציון פסיכומטרי קשור רק לחלקן (הפחות חשובות בעיני).
כבר אמרתי שהעניין הבין-דורי זה לא ה-דבר בפני עצמו. אלא עוד טיפה בים של קשיים ועיוותים היסטוריים (מהם סבלו גם אשכנזים אני מניח). מדוע אתה נצמד לזה כלכך? כי יש דברים בגו?
כי רק על זה דיברת. כל שאר ה"ים" מוסתר היטב תחת הסיסמאות בלי שום אפשרות להתייחס אליו.
טוב כאן כבר זה ברור לי לפחות לגמרי, אתה פשוט לא בכיוון חבר.
אשמח לנתונים.
פספסת בנקודה העיקרית (עיקרית לדעתך כמובן). זה בסדר, במדינת ישראל ביטחון עצמי הרבה יותר חשוב מהמציאות.
התבלבלת לגמרי. הרשימה מהמוקדם למאוחר ובכל זאת לדעתך בן גוריון מלפני 3 דורות הוא העיקר.
ואני כמובן חולק על דעתך שיש רלוונטיות לעדה של שר החינוך בסיוע לעיירות הפיתוח. (ובכלל הטענה המשתמעת לפיה רק מזרחיים יכולים לטפל במצב היא די גזענית).

טוב, אז אין לך טיעון ענייני. בכל מקרה, לא מבין היכן כל מה שאתה כותב סותר את מה שהוא אמר או את מה המחקר הכלכלי מראה לדבריו?
אכן צפיפות בחברה נורמלית ולא בהודו (או שאולי גם שם?) דווקא משפרת אופציות תעסוקתיות, תברואה, שירותיה של העיר וכו'.

כלכלית, לפזר אנשים לפריפריה זה לעשות להם עוול. בשום שלב הוא לא זלג מהאמת הכלכלית.
אני אצטט מילים שלו מהסרטון הקצר שקישרת אליו.
עשו לאנשים האלו עוול קשה, אבל יותר מזה, עשו עוול להתפתחות של מדינת ישראל.

ואז הוא מרחיב בשטויות שלו עם התאוריה הכלכלית שהיה טוב להשאיר את כולם במרכז...

אני מקווה שעכשיו תבין את ההקשר... פעם הבאה פשוט תסתכל בסרטון שאתה מעלה ואז תבין את ההקשר של התגובות.

אבל לחלק מבעלי הדירות יש ילדים שאכפת להם מהם.
אם מחיר הדירה שלי עלה במיליון שקל ואני ממשיך לגור בה, אבל הבן שלי צריך עכשיו עוד חצי מיליון שקל כדי לקנות דירה, אני מפסיד בגדול (בפרט אם יש לי כמה ילדים).
אבל העלייה בשווי הדירות מי קיבל את זה, הצעירים בני 20 שאין להם בכלל דירה, או המבוגרים יותר ? זה נכון שהרבה מהמבוגרים בסוף ירצו לעזור לילדים שלהם וממילא במשך השנים יוצא שאפילו בשבילם לחלקם (במקרה שנותנים לילדים יותר מעליית ערך הנכס האישי) זה לא היה כדאי, אבל כשאנחנו מסתכלים על המהלך של המדינה, למי זה מתואם? על מי זה תפור? לדעתי התשובה ברורה....

כי בראשון סגרו תחנה (ועוד את זו שקרובה יותר למרכז) וראש העיר נרדם בשמירה.
גם לפני הסגירה קו הראשונים-ת"א קיבל יחס של ילד חורג. תדירות של פעם בשעה, אוטובוסים שחולפים בתחנת הרכבת אך ללא עצירה בה, מפגשי מסילה ארוכים בואכה לוד. לאחר מכן הפכו את הקו לקו של תחנה אחת - ראשונים-לוד.
בכל מהלך שכזה הנוסעים שנפגעו נטשו את הקו, ואז כשרצו לסגור אותו הרכבת כבר יכלה לטעון שממילא יש לו ביקוש נמוך (נו שיט).
תושבי ראשון ונס ציונה יכולים להתנחם בבנייתה של מסילת 431 המתקדמת בימים אלו, שתהפוך בעוד 3-4 שנים את תחנת הראשונים לתחנה אמיתית עם רכבות בתדירות של 4 פעמים בשעה ועם כיוון נסיעה נכון (הקו הנוכחי נוסע עשרה קילומטר מזרחה כדי לחזור מערבה).

באזור השרון כשהרכבת ניסתה לסגור מהיום למחר את התחנות לתקופה ארוכה, ראשי הערים הפעילו שרירים והתחנות נפתחו מיד.
גם תחנות כפר סבא והוד השרון אכלו המון קש וסגירות תכופות לפני 7-8 שנים, ואף ראש עיר לא הצליח לבטל את הגזירות.
התדירות בשעות השיא היא 8 רכבות בשעה לתל אביב.
תחנות השרון הן מקרה מיוחד כי הן יושבות על קו מעגלי היחיד בישראל - רכבת שיוצאת מערבה מכפר סבא לת"א אביב דרך רעננה והרצליה ורכבת היוצאת מזרחה מכפר סבא דרך ראש העין פתח תקווה ובני ברק בדרכה לתל אביב, שתי הרכבות נפגשות בתחנת האוניברסיטה.
במקומות ללא קו מעגלי, לא ידוע לי על תדירות של מעל 4 בשעה לכיוון תל אביב.

כי רק על זה דיברת. כל שאר ה"ים" מוסתר היטב תחת הסיסמאות בלי שום אפשרות להתייחס אליו.
מוזמן להביט בתגובתי הראשונה בשרשור, בעמוד 7. הנקודה אליה התייחסתי שם הרבה יותר משמעותית בעיני.
אותה אפשר לתקף עם השפעות בין-דוריות, מדיניות כלכלית לא משהו, נושאי ליברליזם וחופש הפרט (שחסרים כאן לדידם של כמה אנשים אני מניח) ועוד.

שניצליה ו-c881 ציינו את עניין ההתיישבות וככל שהתקדם השרשור הנושא הורחב.

אם תרצה להתייחס לאחת מן הסיסמאות אליהן אתה מתכוון, במטרה שנפתח גם אותן, אתה מוזמן.

ואני כמובן חולק על דעתך שיש רלוונטיות לעדה של שר החינוך בסיוע לעיירות הפיתוח. (ובכלל הטענה המשתמעת לפיה רק מזרחיים יכולים לטפל במצב היא די גזענית).
אתה מוזמן לחלוק אבל זו לא הייתה דעתי. היה מדובר בדוגמה טובה כיצד תיק שר בממשלה נגיש בעיקר לאשכנזים, ללא קשר לשאלה האם הם מבצעים את תפקידם היטב (אולי הם אפילו עדיפים למען שיפור השכלתם של העולים שבאו אחריהם). תפסיק בבקשה להטריל עם עלילות והכנסת מילים למקלדת שלי, זה כבר פחות משעשע כמו ממקודם.

אבל העלייה בשווי הדירות מי קיבל את זה, הצעירים בני 20 שאין להם בכלל דירה, או המבוגרים יותר ? זה נכון שהרבה מהמבוגרים בסוף ירצו לעזור לילדים שלהם וממילא במשך השנים יוצא שאפילו בשבילם לחלקם (במקרה שנותנים לילדים יותר מעליית ערך הנכס האישי) זה לא היה כדאי, אבל כשאנחנו מסתכלים על המהלך של המדינה, למי זה מתואם? על מי זה תפור? לדעתי התשובה ברורה....
אני לא רואה את זה כך, אבל אולי אני במיעוט.
ברמה הפרטית, כל זמן שלא אשנמך את הדירה או אהגר מהארץ, אני לא מרוויח כלום מעליית המחירים ומפסיד המון מכך שלילדיי יהיה קשה יותר לקנות דירה. יש יתרון אפשרי אם הורים מזדקנים צריכים למכור דירה כדי לממן דיור מוגן, אבל זה נושא שלא נעים לחשוב עליו והוא לא משמעותי כמו הנושאים האחרים.
ברמה הכללית, המצב הזה מעמיק מאד פערים בחברה ומאד מגביל אנשים מוכשרים מהפריפריה להתקדם בסולם הכלכלי. זה כמובן מאד גרוע לחברה, בעיני.

גם לפני הסגירה קו הראשונים-ת"א קיבל יחס של ילד חורג. תדירות של פעם בשעה, אוטובוסים שחולפים בתחנת הרכבת אך ללא עצירה בה, מפגשי מסילה ארוכים בואכה לוד. לאחר מכן הפכו את הקו לקו של תחנה אחת - ראשונים-לוד.
מסכים ותודה על הפירוט.
גם תחנות כפר סבא והוד השרון אכלו המון קש וסגירות תכופות לפני 7-8 שנים, ואף ראש עיר לא הצליח לבטל את הגזירות.
היו אז ראשי ערים אחרים. ואכן השירות מאד השתפר.
אגב, כשהרכבת סגורה יוצאים אוטובוסים שנוסעים בערך כמו מונית ספיישל עד התחנה, אבל אז כמובן אובד חלקית היתרון של הרכבת שנוסעת בלי פקקים.
במקומות ללא קו מעגלי, לא ידוע לי על תדירות של מעל 4 בשעה לכיוון תל אביב.
מניסיון, 4 רכבות בשעה זה מעולה. אגב, גם ה-8 לא מפוזרות באופן שווה על השעה, אלא בארבעה מקבצים כך שבפועל יוצאות כל רבע שעה בערך שתי רכבות בהפרש של שתי דקות.

איזה מזל אוזל? מי זה הגידול המקומי?
אם רצית להגיד משהו בנוסח עדות רוטר - תחסוך ממני בבקשה.
הבנתי שאת שמחה שיש פחות ביקוש באזורי פריפריה, מה שמגביל שם עומס וצפיפות.
בתגובה שלי התייחסתי לכך שגם שם הצפיפות עולה, כנראה בגלל שילוב של הגירה פנימה וגם גידול אוכלוסיה מקומי.

אם לא זו היתה כוונתך, דיברנו על דברים שונים.

(ואני לא יודע מה קורה בעדות רוטר.)

כשהרכבת סגורה יוצאים אוטובוסים שנוסעים בערך כמו מונית ספיישל עד התחנה, אבל אז כמובן אובד חלקית היתרון של הרכבת שנוסעת בלי פקקים.
ובלי קשר לאורך זמן הנסיעה, בעיה גדולה היא חוסר הוודאות לגבי זמן היציאה של אוטובוסים. (אם כי כנראה [אולי?] פחות בעיה כשמדובר בתחליפי-רכבת.)

נערך לאחרונה ב:
אם תרצה להתייחס לאחת מן הסיסמאות אליהן אתה מתכוון, במטרה שנפתח גם אותן, אתה מוזמן.
אין לי מושג על מה אתה מדבר. אם יש לך טענה, אתה מוזמן לכתוב אותה ולא להפנות אחרים לחפש בשרשור תגובות קודמות שלך.
היה מדובר בדוגמה טובה כיצד תיק שר בממשלה נגיש בעיקר לאשכנזים, ללא קשר לשאלה האם הם מבצעים את תפקידם היטב
לא נכון. זו היתה תשובה לטענה שלי שהפנתה מי אחראי לחינוך בעשורים האחרונים ומשום מה נדמה לך שיש קשר בין מקום הולדת הסבתא לטענה הזו.
אבל אני שמח לשמוע שגם בעיניך אין קשר בין הדברים.

ובלי קשר לאורך זמן הנסיעה, בעיה גדולה היא חוסר הוודאות לגבי זמן היציאה של אוטובוסים. (אם כי כנראה [אולי?] פחות בעיה כשמדובר בתחליפי-רכבת.)
לפחות בפעם האחרונה הם יצאו בדיוק יחסי.
כשנוסעים ברכבת עצמה יש יותר וודאות לגבי זמן הגעה מאשר בנסיעה ברכב.

לא נכון. זו היתה תשובה לטענה שלי שהפנתה מי אחראי לחינוך בעשורים האחרונים ומשום מה נדמה לך שיש קשר בין מקום הולדת הסבתא לטענה הזו.
אולי אתה שוגה מכיוון שמדובר בפורום ללא כללי כתיבה והסקה מחייבים, לא יודע. בכל אופן, ציטטתי את התגובה שלך בדבר אחראיות על מצבה של מערכת החינוך (אין לי מושג מדוע בחרת לציין זאת כנקודה העיקרית, אבל ניחא) עם "אוקי, אז רק בשביל לזרום איתך - שמות המשפחה בלבד של כל שרי החינוך בממשלות ישראל מקום המדינה ועד היום:"

אמרתי שאני זורם איתך, לא כתבתי מה דעתי מלבד העובדה שפיספסת את הנקודה העיקרית (הגישה), פשוט הצבתי את שמות המשפחה של שרי החינוך לדורותיהם והותרתי לך לפרש את המשמעויות שיכולות לעלות ממנה בעצמך. אולי הייתי גם יכול ללמוד ממך משהו בהקשר הזה.

בכל מקרה, מכאן ועד "בסיוע לעיירות הפיתוח" אין שום קשר, מאיפה לעזאזל הבאת את זה? היית יכול גם באותה מידת היגיון לכתוב "בסיוע למורי בתי הספר" או "בסיוע למדע האנושי".

ואם נחזור רגע לגופו של עניין ולא לצורת הכתיבה והסקת המסקנות של שננו, גם אם עניין החינוך היה נפתר ממזמן, ההשפעות הבין-דוריות עדיין כאן ואף יועברו לדור הבא. לא רק בהקשר מזרחי, גם עולי שנות ה-90 אולי סובלים ונהנים מזה, גם עולי אתיופיה, אולי אפילו עולי צרפת, אוקראינה ורוסיה מהעלייה בשנים האחרונות.

כמו שלשואה ולקיבוצים יש השפעות שלא נעלמו ואף לא יעלמו בעתיד הנראה לעין (לטוב או לרע), גם למעברות וכור היתוך יש. אז מוטב שתתחיל להתייחס קצת יותר ברצינות ובכבוד לנושא הבין-דורי הזה.

בהקשר למזרחים, מניח שהדרך הטובה דיה לפתור את העניין הזה היא פשוט לאמץ את הקונצנזוס שעבד לפי המחקר במדינות מודרניות (בהנחה שזה בכלל אפשרי אפילו אם כולם יסכימו).

וכעת נחזור לעלילות שלך. המשפט הזה הוא לגמרי אך ורק שלך:
(ובכלל הטענה המשתמעת לפיה רק מזרחיים יכולים לטפל במצב היא די גזענית).
בשום שלב לא דיברתי על יכולת זו או אחרת לטפל במצב. בטח שלא הזכרתי "רק מזרחיים". אתה אומנם שאלת מה אני מציע אבל לא דיברתי על תיקון מערכת החינוך או משהו בסגנון. דיברתי על מה שאתה יכול להתחיל לערער בו.

אתה מדמיין דברים שכנראה חולפים אך ורק בראשך, כאילו חלפו גם בראשם של אנשים אחרים. זה לא עובד ככה.

אבל אני שמח לשמוע שגם בעיניך אין קשר בין הדברים.
לא הבנתי, אז לדעתך אני חושב שיש או אין קשר?

מוטב שאת המחשבות שלך על מחשבותיהם של אחרים תשמור לעצמך.

מסכים איתך לחלוטין, המדינה לא חייבת לנו דבר לפחות לא בהיבט הזה של הדיור.
כפי שרשמתי ל- @lazyprogrammer
מוטב לו לגור/לקנות במקום שבו הוא יוכל לעמוד בהוצאות ולחסוך, ועם הזמן להתקדם לפי יכולתו.
אז למה מיסים אני חייב לשלם ? למה נהיינו כאלה פרייארים? המדינה בהחלט חייבת להקל על בנייה, הן בקרקעות הן בהיתרים, הן ברגולציות.

אמרתי שאני זורם איתך, לא כתבתי מה דעתי מלבד העובדה שפיספסת את הנקודה העיקרית (הגישה), פשוט הצבתי את שמות המשפחה של שרי החינוך לדורותיהם והותרתי לך לפרש את המשמעויות שיכולות לעלות ממנה בעצמך. אולי הייתי גם יכול ללמוד ממך משהו בהקשר הזה.

בכל מקרה, מכאן ועד "בסיוע לעיירות הפיתוח" אין שום קשר, מאיפה לעזאזל הבאת את זה?
הבנתי.
אני כותב טוענה בקשר לאחריות ממשלות ושרים לחינוך בפריפריה. אתה מצטט אותה ומביא כתגובה רשימה של שרי עבר וסופר להם פיגמנטים, אבל בעצם מתברר שאין שום קשר בין הדברים.
מיציתי. תודה.

אז למה מיסים אני חייב לשלם ? למה נהיינו כאלה פרייארים? המדינה בהחלט חייבת להקל על בנייה, הן בקרקעות הן בהיתרים, הן ברגולציות.
וכל עוד היא לא עושה זאת בצורה מספקת
לדעתי, אחריות הפרט לדאוג לעצמו כמה שיותר כמיטב יכולתו.

נערך לאחרונה ב:
הבנתי שאת שמחה שיש פחות ביקוש באזורי פריפריה, מה שמגביל שם עומס וצפיפות.
בתגובה שלי התייחסתי לכך שגם שם הצפיפות עולה, כנראה בגלל שילוב של הגירה פנימה וגם גידול אוכלוסיה מקומי.

אם לא זו היתה כוונתך, דיברנו על דברים שונים.

(ואני לא יודע מה קורה בעדות רוטר.)
מתנצלת, אני כבר חושדת בכשרים.
הצפיפות בפריפריה עולה לאט יותר מבחינת התחושה, למעט בחלק מהכבישים בגלל תכנון לקוי וביצוע איטי.
לגבי הגידול המקומי - אין לי מושג. אף פעם לא בדקתי רמת ילודה לפי אזורים (רק מגזרים). מעניין באמת מה קורה באזור שלי מהבחינה הזאת, אלך לחפש נתונים.
מצד שני, הרבה מהצעירים עוזבים למרכז ואני לא יודעת מה אחוז החוזרים.
אז בדקתי דמוגרפית את הערים שבסביבתי (נתונים עד 2019).
מגדל העמק, נוף הגליל ובית שאן לא צמחו בכלל בעשרים שנה האחרונות (שתי הראשונות זינקו בשנות התשעים עקב קליטת עולי ברה"מ). היחידה שזינקה היא עפולה. נצרת הערבית צומחת מאד מאד לאט. אולי חלק מהצמיחה של עפולה זה ממהגרי הערים השכנות.

אני לא מתבסס על נתונים אלא על תחושת בטן.
לדעתי, הערים שיצטופפו הן קודם ערי "הפריפריה" הקרובה;
נתניה, חדרה, אור עקיבא, חיפה וכד'
עקב עליית מחירים באיזור המרכז.
השלב הבא, יהיה הפריפריה הרחוקה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השלב הבא, יהיה הפריפריה הרחוקה.
מקווה שלא יהיה השלב הבא והילודה בארץ תצטמצם.
סדר הדברים שכתבת נשמע הגיוני במעגלים מסביב לגוש דן.
את חיפה הייתי מוציאה מהמעגל, זה מטרופולין בפני עצמו ללא יחוס גבוה לגוש דן להערכתי.

Back
למעלה