• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא מתבסס על נתונים אלא על תחושת בטן.
לדעתי, הערים שיצטופפו הן קודם ערי "הפריפריה" הקרובה;
נתניה, חדרה, אור עקיבא, חיפה וכד'
עקב עליית מחירים באיזור המרכז.
השלב הבא, יהיה הפריפריה הרחוקה.
הערים שיצטופפו הן אלו שיש להן עתודות קרקע ושיש בהן מספיק כוחות פוליטיים, רק חלקם לגיטימיים, לדחוף בנייה של שכונות ענק ומתן היתרים להתחדשות עירונית.

לחדרה יש מצב ייחודי שרוב הקרקעות שלה פרטיות ולא שייכות למנהל.

אז אני מתכנת, בעתיד המקצועי שלי , בהנחה שאהיה ממוצע ארוויח נטו כנראה בין 20 ל25 נטו(סביב 40 ברוטו). דירה לא גדולה באזור המרכז עלתה לפני 30 שנה סביב החצי מיליון שח. השכר הממוצע אז היה סביב 3500 שח. כלומר נדרשו, 140 בערך חודשי משכורת של אדם ממוצע לקנות דירה . היום אותה דירה רק לא משופצת תעלה בערך 2.3 מיליון , כלומר לי מתכנת שנמצא בערך בעשירון העליון של ההשתכרות, דירה ישנה לא משופצת, יקח לחסוך בערך כמו לאדם ממוצע לפני 30 שנה.

אני מרגיש שאני במצב טוב יחסית אבל המצב של כולנו מאוד ירד ואי אפשר להתכחש לזה. האם אין תוכן בטענה שבאמת יקר פה?

האם לא עדיף לנסות לשנות?

הרבה מחבריי הייטקיסטים קנו דירה בזכות מחיר למשתכן או עזרה מההורים . האם גם אצלכם זה כך?
ישראל יקרה וממשיכה להתייקר לפי כמעט כל מדד ופרמטר, גם אותי זה מעצבן: t.ly/4wBa

יש בעיות בסיסיות בכלכלה הישראלית של מונופולים, מגזר ציבורי מנופח ולא יעיל, וועדי עובדים מאפיונרים, לובי חזק של יצרנים\יבואנים\חקלאים ועוד עוד.
לדעתי המצב הכלכלי הטוב של ישראל הוא כמעט לחלוטין רק בגלל השכבה הקטנה של ההייטק, שאר המשק הישראלי הוא די עולם 2-3.
איך יוצאים מזה (לא המלצות ולא כלום):
1. מצביעים למפלגות עם מצע כלכלי מתאים.
2. מארגנים מחאה חברתית מספיק גדולה.
3. מרימים ידיים ועוזבים למקום אחר.

לדעתי השינוי לא יבוא מהמפלגות הנוכחיות משום שיש יותר מדי כוחות מאחורי הקלעים שמושכים בחוטים ודואגים רק לעצמם (ראה דוגמא הלובי החקלאי בכנסת שטרפד את הרפורמה בחלקאות, ההתנגדות האחרונה של משרד הבריאות לביטול התקנים הישראליים המיוחדים לשמן זית ודבש ועוד שחוסמים ייבוא) ויותר מדי פוליטיקאים שמרוויחים מהמצב הנוכחי ולא ידחפו לשינוי (תבדוק לכמה מהם יש מספר דירות להשכרה והופ איזה קסם - יש פטור משכ"ד עד כ 5.5K אבל בשוק ההון משלמים מס מהשקל הראשון). יזרקו מדי פעם כמה פירורים כדי להגיד "עשינו" אבל בעיקר לא ייגעו.

הבעייה היא גם בציבור - אנשים יושבים בבית ועושים לייקים במקום לצאת ולהפגין. עם לייקים לא עושים מהפכות.

לא צריך להיות "טובים" בזה. להיפך, המדינות ש"טובות" בזה הן לא משהו (איראן, תאילנד ועוד כמה).
אבל כשצריך אז צריך.
דווקא להפך, איראן היא תוצאה של מהפכה גרועה. מדינות מתפתחות ומשטרים דיקטטורים וטוטאליטריים פחות רלוונטיים.
הייתי נותן את צרפת כדוגמא מוצלחת. משהו בתרבות ובאזרחות שלהם מביא אותם להתאגד ולהביע מרי בצורה שמשנה מדיניות.
אמנם ימי הזהר שלהם מזמן מאחוריהם אבל עדיין הם יודעים להזיז עניינים.
לאחרונה הצליחו אמנם לדכא-משהו את ההפגנות והמחאות שהתעוררו בשנים האחרונות אבל אי אפשר לנצח בכל קרב.

אתה טוען שצריך מהפכה. אנרכיסט במסווה שכמותי לא יכול להתעלות על יצריו ורוצה לשאול אותך, בכנות, איזה מהפכה אתה רוצה שתתרחש כאן?

מה התוצאה שאתה מעוניין בה בתם המהפכה?

איראן היא המדינה אולי עם הכי הרבה הפיכות בהיסטוריה. תאילנד גם במקום גבוה.

אבל - לדעתי ישראל לא צריכה הפיכה שמרסקת את השלטון אלא משהו שייתן סטירה מספיק מצלצלת לפוליטיקאים להבין שכן, צריך לעשות טיפול שורש לבעיות פה ואי-אפשר יותר להתגלגל עם פלסטר על פלסטר.

הפגנות מספיק גדולות במספר מוקדים, חרם צרכנים גדול ומתמשך, ויש עוד. להעלות סרטונים ולספור לייקים לא יזיז כלום.

חרם צרכנים גדול ומתמשך? הצרכן הישראלי הוא בין החלשים שיש.
הפגנות גדולות? לא רואה את השוני מללקלק ברשתות החברתיות.

יותר נדמה לי שאתה מחפש שינוי. לא מהפכה.
שינוי עומק. וגם אני מאד אשמח לחיות במדינה שתעבור שינוי כזה. עם אופק וחזון ארוך טווח ולא כיבוי שריפות, פחות שחיתות וריכוזיות.

״המהפכה״ האחרונה שיצאה לרחובות תל אביב עשתה יותר נזק מתועלת ונוהלה ללא שום מצע מסודר ומחושב אלא מתוך אמוציונליות פופוליסטית אופנתית.
היה מרגש לצפות בכח העצום שהתקהל סביב מטרה ובאמת נשבה רוח של שינוי אבל הכל קרס לתוך עצמו מהר מדי. ראייה לכך שאין יסודות חזקים.
מה גורם לך לחשוב שהפעם זה יהיה אחרת?

ישראל יקרה וממשיכה להתייקר לפי כמעט כל מדד ופרמטר, גם אותי זה מעצבן: t.ly/4wBa

יש בעיות בסיסיות בכלכלה הישראלית של מונופולים, מגזר ציבורי מנופח ולא יעיל, וועדי עובדים מאפיונרים, לובי חזק של יצרנים\יבואנים\חקלאים ועוד עוד.
לדעתי המצב הכלכלי הטוב של ישראל הוא כמעט לחלוטין רק בגלל השכבה הקטנה של ההייטק, שאר המשק הישראלי הוא די עולם 2-3.
איך יוצאים מזה (לא המלצות ולא כלום):
1. מצביעים למפלגות עם מצע כלכלי מתאים.
2. מארגנים מחאה חברתית מספיק גדולה.
3. מרימים ידיים ועוזבים למקום אחר.

לדעתי השינוי לא יבוא מהמפלגות הנוכחיות משום שיש יותר מדי כוחות מאחורי הקלעים שמושכים בחוטים ודואגים רק לעצמם (ראה דוגמא הלובי החקלאי בכנסת שטרפד את הרפורמה בחלקאות, ההתנגדות האחרונה של משרד הבריאות לביטול התקנים הישראליים המיוחדים לשמן זית ודבש ועוד שחוסמים ייבוא) ויותר מדי פוליטיקאים שמרוויחים מהמצב הנוכחי ולא ידחפו לשינוי (תבדוק לכמה מהם יש מספר דירות להשכרה והופ איזה קסם - יש פטור משכ"ד עד כ 5.5K אבל בשוק ההון משלמים מס מהשקל הראשון). יזרקו מדי פעם כמה פירורים כדי להגיד "עשינו" אבל בעיקר לא ייגעו.

הבעייה היא גם בציבור - אנשים יושבים בבית ועושים לייקים במקום לצאת ולהפגין. עם לייקים לא עושים מהפכות.

לפחות בהקשר הכלכלי, מדוע לא לחשוב שרוב הציבור אומר לעצמו בדיוק את זה?

מאז הקורונה וסבבי הבחירות, מרגיש לי שכולם בהמתנה למשהו כלכלי, רק לא ברור למה.

מהסוג של "אם רק אמתין/אשב על הגדר עוד קצת, בטוח יקרה משהו..".

בהנחה שבאמת כולם אומרים את זה לעצמם, לא ברור מדוע אמור להתרחש משהו.
וגם אם יתרחש, מי מבטיח שזה יהיה טוב בכלל?

נערך לאחרונה ב:
לא תהיה מהפיכה כי לפי ההתנהלות של רוב האזרחים אין מקום לשינוי.
נכון שהשיטה המפלגתית בה לציבור השפעה מועטה על זהות חברי הכנסת היא גרועה, אבל במעט שאפשר לעשות הרוב המכריע מגלה אדישות.
במפלגות בהן יש פריימריס, כמה אנשים הצביעו לפי הבטחות ברוח מה שמדובר כאן? לדעתי, אם כבר אז ליהפך - עובדי תעשייה אווירית, "חברתיים" וכו' שמבטיחים דברים הפוכים.
כשמדברים על אי ישיבה עם מפלגות קיצוניות, האם מדברים על מפלגות שרוצות שבוחריהן יקבלו כסף בלי לעבוד? מפלגות שנלחמות נגד חינוך של המאה ה-21? זו לא עמדה קיצונית?
במפלגות בהן אין פריימריס - מישהו ראה בהן התמקדות בנושאים האלו? איזה חבר כנסת שזה העיקר בפעילות שלו?
שרן השכל ומתן כהנא הצטרפו למפלגה שמוכנה להתאבד על פנסיות לקצינים לעשרות שנים (ובניגוד לחוק). אביר קרא (אני לא מאמין לו אבל זו התדמית), לא יהיה בכנסת.
ואפשר להמשיך ולהמשיך, אבל הכיוון נראה לי ברור. מהפיכות חייבות לקבל ביטוי פוליטי כדי להצליח וכרגע הכיוון הפוליטי מאד לא מבטיח והמצביעים מחזקים דווקא את הכוחות המנוגדים לאלו עליהם מדברים כאן.

לא ברור מדוע אמור להתרחש משהו.
וגם אם יתרחש, מי מבטיח שזה יהיה טוב בכלל?
ההיסטוריה מראה שבמקום דרעק מסוג אחד, מגיע דרעק מסוג אחר.
אין צורך במהפכות, יש צורך באנשים ראויים בכנסת שישנו את החקיקה עקב בצד אגודל (כמו שנעשה בעניין זכויות הילדים, הנשים, המיעוטים) כדי לא ליצור טלטלות גדולות מדי בבת אחת. יש צורך באנשים ראויים בממשלה שהסיבות לשמן הם הגיעו אליה הן טובת הציבור ולא טובת האינטרסים האישיים שלהם ושל מי שמממן את ריצתם לפוליטיקה. יש צורך באנשים ישרים והגונים בפקידות הגבוהה של משרדי הממשלה, בפרקליטות ובבתי המשפט ולא חונטות שדואגות לעצמן.
אבל זה לא המצב, לא בישראל ולא ברוב העולם. אז נחזור למנטרה הקבועה של הפורום - אחריות אישית.

ההיסטוריה מראה שבמקום דרעק מסוג אחד, מגיע דרעק מסוג אחר.
אין צורך במהפכות, יש צורך באנשים ראויים בכנסת שישנו את החקיקה עקב בצד אגודל (כמו שנעשה בעניין זכויות הילדים, הנשים, המיעוטים) כדי לא ליצור טלטלות גדולות מדי בבת אחת. יש צורך באנשים ראויים בממשלה שהסיבות לשמן הם הגיעו אליה הן טובת הציבור ולא טובת האינטרסים האישיים שלהם ושל מי שמממן את ריצתם לפוליטיקה. יש צורך באנשים ישרים והגונים בפקידות הגבוהה של משרדי הממשלה, בפרקליטות ובבתי המשפט ולא חונטות שדואגות לעצמן.
אבל זה לא המצב, לא בישראל ולא ברוב העולם. אז נחזור למנטרה הקבועה של הפורום - אחריות אישית.
מצד שני העולם כפי שאנחנו מכירים אותו כיום לא היה יכול להתקיים אילולא כמה מהפכות שהובילו אותו למה שהוא היום.
הן הכרחיות מנקודת מבט אבולוציונית.

מצד שני העולם כפי שאנחנו מכירים אותו כיום לא היה יכול להתקיים אילולא כמה מהפכות שהובילו אותו למה שהוא היום.
אני מקווה שזה לא יהיה בחיי, ממש לא בא לי על זה.

. אז נחזור למנטרה הקבועה של הפורום - אחריות אישית.
גאוני. אז אם ענבים עולים 25 לק"ג נגדל במרפסת? אם הדירות עולות ב 18% בשנה אז נבנה לבד בחצר?.
אז בשביל מה צריך בחירות?. שכ"א יעשה מה שבא בסגנון המערב הפרוע והכנסת תתקיים באיזו בועה מנותקת שלא מעניינת אף אחד. נשמע מבטיח.

לא תהיה מהפיכה כי לפי ההתנהלות של רוב האזרחים אין מקום לשינוי.
בלי לנקוט עמדה, כשאזרחים רצו להעיף ראש ממשלה ולהפגין בגשרים ובצמתים הייתה התגייסות. אני לא קונה את זה שלישראלים לא איכפת, פשוט מי שארגן את המחאות הכלכליות לא ידע ללחוץ על הכפתורים הנכונים.
ההבדל היום מבעבר הוא שיוקר המחייה הפך לאיום אסטרטגי. פעם ישראל הייתה יקרה אבל היה אפשר להסתדר כשקילו עגבניות עלה 3 שקל ודירות שעלו כמה עשרות אלפי $. היום המצב הוא על גבול הבלתי אפשרי אלא אם מרוויחים משכורת של עשירון 9-10. צעירים פשוט מתייאשים ובורחים. האיום היום הרבה יותר מוחשי.

נערך לאחרונה ב:
גאוני. אז אם ענבים עולים 25 לק"ג נגדל במרפסת? אם הדירות עולות ב 18% בשנה אז נבנה לבד בחצר?.
אז בשביל מה צריך בחירות?. שכ"א יעשה מה שבא בסגנון המערב הפרוע והכנסת תתקיים באיזו בועה מנותקת שלא מעניינת אף אחד. נשמע מבטיח.
כל אחד צריך לקחת אחריות אישית ולהפעיל אותה במסגרת מגרש המשחקים הקיים.
אתה לא חייב לאכול ענבים, יש אחלה פירות אחרים שלא עוברים את ה-10 ש"ח לקילו.
הדיור זה אכן מכה, אבל תמיד אפשר להתרחק קצת יותר מהמרכז/לגור בדירות קטנות יותר/לגור בשכירות (מה שאני אישית בוחר לעשות).
יש מגרש משחקים, במסגרתו תעשה את המיטב. רוצה להרחיב אותו? בבקשה, תרוץ לכנסת או תצביע למי שערכיו הכי דומים לשלך.
לא מרוצה מהמגרש? תחליף למגרש אחר (=תעבור למדינה אחרת).

יש מגרש משחקים, במסגרתו תעשה את המיטב. רוצה להרחיב אותו? בבקשה, תרוץ לכנסת או תצביע למי שערכיו הכי דומים לשלך.
לא מרוצה מהמגרש? תחליף למגרש אחר (=תעבור למדינה אחרת).
זה בדיוק חלק מההצעות שציינתי למעלה.
הגישה של להרים ידיים וללכת למקום אחר נראית הכי פחות מוצלחת. בין לרוץ לכנסת לבין לעזוב את הארץ יש עוד כמה אפשרויות.

נערך לאחרונה ב:

לדוגמא?

הדיור זה אכן מכה, אבל תמיד אפשר להתרחק קצת יותר מהמרכז/לגור בדירות קטנות יותר/לגור בשכירות (מה שאני אישית בוחר לעשות).
אפשר להתרחק מהמרכז - ואפשר גם ליצור תעסוקה שלא במרכז. עד אז מוקד המשיכה הוא מרכז. תן לי אופציה לעסוק בתחום שלי בפריפריה מבלי לפגוע לי בשכר משמעותית ואני לא מסתכל אחורה.
לגור בשכירות - אחלה פתרון. כשהוא מגיע מבחירה ולא מאילוץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה