זה לא באמת מהפכות שקרו בין לילה, יותר בכיוון של תהליכים.המהפכה התעשייתית.
הרנסנאס.
חשבתי שאתה מדבר על המהפכה הצרפתית או הקומוניזם או עליית היטלר לשלטון וחיסול הדמוקרטיה.
זה לא באמת מהפכות שקרו בין לילה, יותר בכיוון של תהליכים.המהפכה התעשייתית.
הרנסנאס.
אלו גם מהפכות. יש הרבה סוגים.זה לא באמת מהפכות שקרו בין לילה, יותר בכיוון של תהליכים.
חשבתי שאתה מדבר על המהפכה הצרפתית או הקומוניזם או עליית היטלר לשלטון וחיסול הדמוקרטיה.
זה נכון ועל זה היו הבחירות וכל הפוליטיקאים התראיינו ודיברו בעיקר על זה.בלי לנקוט עמדה כשאזרחים רצו פה להעיף ראש ממשלה ולהפגין בגשרים ובצמתים הייתה
לדעתי היסטורית תמיד היו בישראל איומים ביטחוניים שהיו יותר קריטיים מהכלכליים + כמו שכבר למעלה עד לפני כמה שנים היה יקר אבל היה אפשר להסתדר. בגלל זה השתרשה פה מנטליות של "הבטחון לפני הכל" והצד הכלכלי תמיד נדחק לאחור.זה נכון ועל זה היו הבחירות וכל הפוליטיקאים התראיינו ודיברו בעיקר על זה.
לצערי, אני לא מזהה משהו שקרוב לזה עם יוקר המחיה. הלוואי ומשהו ישתנה.
נדמה לי שכבר מזמן לא היו כאן בחירות שהעיקר בהן הוא הבדלי גישה בנושאים בטחוניים ובפועל אכן אין הבדלים כאלו. ססמאות עבר כמו "חזק מול החמאס" נשמעות די מצחיקות היום.לדעתי היסטורית תמיד היו בישראל איומים ביטחוניים שהיו יותר קריטיים מהכלכליים + כמו שכבר למעלה עד לפני כמה שנים היה יקר אבל היה אפשר להסתדר. בגלל זה השתרשה פה מנטליות של "הבטחון לפני הכל" והצד הכלכלי תמיד נדחק לאחור.
יש פה שני גרפים עם נקודת חיתוך והמצב שבו חוסר הבטחון הכלכלי יהיה גדול או שווה לחוסר הבטחון הצבאי לדעתי קרוב מאד.
המהפכה התעשייתית.
הרנסנאס.
יש עוד כמה![]()
גם.כאשר אנשים חושבים על מהפכה זה לא מה שעובר להם בראש. הם מדמיינים את המהפכה הצרפתית, המהפכה הבולשביקית. אש, דם ברחובות, בנקים שרופים. דברים מהסוג הזה.
כל מדינה והמאפיינים שלה.ישראל לא יכולה להיות כמו מדינת OECD אחרת. יש לנו הוצאה ישירה ועקיפה גדולה מאוד על בטחון(תקציב גבוה לנפש , השני בעולם, פלוס שנתיים+ מהחיים של הרבה מהאזרחים+ אובדן של תמ״ג של אנשי קבע) , תקציב הבטחון לבדו הוא כמעט 500 שח לחודש לתושב.
לי לא קשה לחסוך ואני מכניס נטו בערך חצי ממך. מוזמן לקרוא את יומן המסע שלי. אני פחות קושר איכות חיים לסכום ההוצאה הכספית שאני מוציא.ולא אמרתי שאני מפוצץ 25 נטו… אבל כן קשה לחסוך היום
בפסטה יש. ביצים לא מעלות כולסטרול רע (פעם חשבו שכן). פחמימות ריקות מעלות כולסטרול.אתה מודע לזה שב3 ביצים וקילו פסטה יש פי 2.5 כולסטרול ממה שמומלץ לצרוך?
אתה לא חושב שהרפורמות ביבוא, בחקלאות, בכשרות וכו' ישפרו את המצב ? (כמובן אם הממשלה הבאה תמשיך בקידומן)אני צופה שהמצב רק יהיה גרוע עם השנים ולא רואה פתרון שיבוא מהפוליטיקאים הישראלים - לא מימין ולא משמאל
יש התנהלות שונה בין העמים, זה נכון. לא בגלל מהפכות ולא בגלל קריאה לחרם. גרמני יבדוק את המחיר ואם זה עלה - הוא יחפש אלטרנטיבה או יוותר. ישראלי *חייב* את הקטשופ של המותג האהוב עליו (דווקא ב"צינור" הצליחו לשנות קצת את הדפוס הזה לזמן קצר) ומקסימום הוא ידחה בשבוע את קנייתו כ"עונש" על העלאת המחיר (אם הוא בכלל מסתכל על המחיר ועורך השוואות).הציבור עצל ולא מוכן להילחם על פגיעה בו. תעלה לגרמני את מחיר הקטשופ בחצי יורו ותראה חרם צרכני כל מוצרי היינץ.
זה אקמול לחולה סרטן.אתה לא חושב שהרפורמות ביבוא, בחקלאות, בכשרות וכו' ישפרו את המצב ? (כמובן אם הממשלה הבאה תמשיך בקידומן)
בשורה התחתונה, חברות ישראליות וזרות יודעות שהישראלי פראייר ואפשר לדפוק אותו כל פעם קצת יותר.יש התנהלות שונה בין העמים, זה נכון. לא בגלל מהפכות ולא בגלל קריאה לחרם.
הפעם אני מקווה שאתה טועה.אז לא, אני לא חושב שנראה שיפור אמיתי כתוצאה מהרפורמות (החשובות).
⌄
⌄
⌄
כשאין ילדים קל להתעשר.לי לא קשה לחסוך ואני מכניס נטו בערך חצי ממך.