ווטרן-טירון
משתמש רגיל
- דירוג
- 477
מבחינה מעשית לא הרבה. פשוט להתחיל להבין שאם אתה רואה את עצמך בתור מי שמסוגל לקחת אחריות ולהתקדם בחייו, תדע שיש אנשים מוכשרים ממך שניסו לקחת אחריות ולא הצליחו בגלל גורמים שלא תלויים בהם (הם מגוונים, בלתי ניתנים לכימות, יש כמה בולטים אבל). ככל שמספרם גודל אתה והם בבעיה ביחד.אז מה אתה רוצה בדיוק?
את מנגנון הפנסיה, השירותים שתקבל בתור קשיש אמיד, את המרחב בתוכו את חי - יבנו, ינהלו ויספקו אותם אנשים שאתה בז להם.
שיהיה בהצלחה.
רוב הזמן, זהו הרגל מצוין.כרגיל, לאנשים בפורום יש נטיה להתייחס לנתונים ולטענות קונקרטיות ולא לאיזה סיפור "יער" שמדבר "אינספור משתנים אחרים" שבכלל לא ניתן לכמת ונותר לוט בערפל.
כבר אמרתי שהעניין הבין-דורי זה לא ה-דבר בפני עצמו. אלא עוד טיפה בים של קשיים ועיוותים היסטוריים (מהם סבלו גם אשכנזים אני מניח). מדוע אתה נצמד לזה כלכך? כי יש דברים בגו?אתה לוקח ארוע מלפני 3 דורות ותולה בו תילי תילים של הסברים שהקשר ביניהם למציאות היום רופף מאד, לכל היותר.
טוב, כאן כבר זה דיי ברור, אתה פשוט לא בכיוון חבר.רובם גרים במרחק של עד שעה נסיעה ממוסד אקדמי איכותי ואני מניח שהוריהם לוקחים אותם כל שבוע לספריה כפי שאני עושה.
מהיכרותי את רוב חבריי, גם האשכנזים, התרשמתי שרוב הילדים לא הולכים לספרייה אם המורה לא מנחיתה עליהם איזושהי עבודת כתיבה זו או אחרת.
אני בטוח וככל שאתה כותב יותר הביטחון שלי גדל.
וזו הנקודה העיקרית - רמת בית הספר היום נקבעה ב-50 שנות שלטון ימין (מלבד הפסקות קצרצרות). אם בן גוריון אחראי על בית הספר של שנות ה-50 אז אריה דרעי ושותפיו לשלטון בעשורים האחרונים אחראים פי כמה וכמה לפערים שעדיין קיימים לטענתך.
אוקי, אז רק בשביל לזרום איתך - שמות המשפחה בלבד של כל שרי החינוך בממשלות ישראל מקום המדינה ועד היום:
שזר, רמז, בן-גוריון, דינור, ארן, אבן (נולד דווקא באפריקה, למשפחה ליטאית), אלון, ידלין, המר, נבון?, שמיר, אלוני, רובינשטיין, לוי, שריד, ברק, לבנת, שטרית, תמיר, סער, פירון, נתניהו, בנט, פרץ, גלנט, שאשא-ביטון.
פספסת בנקודה העיקרית (עיקרית לדעתך כמובן). זה בסדר, במדינת ישראל ביטחון עצמי הרבה יותר חשוב מהמציאות עצמה.
טוב, אז אין לך טיעון ענייני. בכל מקרה, לא מבין היכן כל מה שאתה כותב סותר את מה שהוא אמר או את מה המחקר הכלכלי מראה לדבריו?הטענה שטענתי לך היא עניינית לגמרי, במיוחד שגם אתה טוען שאתה כתבת על זה, וגם אתה חושב שהיה חשיבות להקמת יישובים לפני קום המדינה ואחרי קום המדינה.
זה שהוא כלכלן זה לא אומר שהוא מדבר לעניין, בדיוק כמו שכלכלן יגיד לך שהיה עדיף להתרכז באירופה ולא להקים מדינה, גם אם הוא צודק, זה דיבור לא לעניין.
בחיים מאוד נחמד לחשוב כאילו אני יכול ללמוד מקצוע אחד, ואז להתבטא בכל נושא כי הרי אני מבין.... אבל צריך לא לשכוח למרות שזה מאוד קשה, שאם אתה פרופסור לכלכלה אז אתה פרופסור "רק" כל דעה או טיעון שהוא לא נטו כלכלה, דעתו היא כדעת כל אדם מן הישוב.
אכן צפיפות בחברה נורמלית ולא בהודו (או שאולי גם שם?) דווקא משפרת אופציות תעסוקתיות, תברואה, שירותיה של העיר וכו'.
כלכלית, לפזר אנשים לפריפריה זה לעשות להם עוול. בשום שלב הוא לא זלג מהאמת הכלכלית.
דרך אגב, גם יש לי ביקורת כלפי פרופ' מואב על כך שברחבי הרשת הוא מרבה לדבר על קיפוח ערביי ישראל, בעוד בקושי מספק אינפורמציה, נתונים והתייחסות לקיפוחים נוספים כמו כלפי המזרחים (מלבד בסרטון המדובר), מגדר ועוד. אולי משהו השתנה מהתקופה שנהגתי להתעדכן בכתיבתו ברחבי האינטרנט.
אכן, וזה מאוד מתיישב עם כל ה-"לוט בערפל" שלי ומכאן שתמוהה מדוע קשה לך כלכך להבין את התמה המרכזית בה.יש עוד הרבה.
בעלי מקצוע רבים מאד שקשורים לשוק הנדלן, כולל הבנקים שב"י מאד מעוניין לעזור להם, יצואנים (בעיקר הייטק, אבל לא רק) ועוד.
דווקא בעלי הדירות לא תמיד מרוויחים, כי לחלקם יש ילדים שהם רוצים לעזור להם להגיע לדירה.
שיהיה.
יתכן שהחסרת עוד כמה גורמים שקשורים למדינה ולבעלי אינטרסים צרים, נראה לי.כל אדם שמבין שמחירי הדירות זינקו הרבה בגלל הריבית הנמוכה והפריסה הרחבה שמקבלים רק לצורך קניית דירה
תוהה אם המצב אכן כזה בינארי, אבל לא אכנס לנישת הנדל"ן כרגע.אבל בסוף בעלי הדירות הם האנשים שמקבלים את הצמיחה הגדולה בשווי שלהם, בשונה מהדור הצעיר שרק מפסיד.
מה שבטוח, אנשים מגיבים לתמריצים (חיוביים או שליליים).
מכיר הרבה בני 30+ ללא זוגיות מזה כמה שנים (אני ביניהם כמובן). סינגליזם אגב זוהי תופעה הגדלה אפילו במדינות אולטרה דתיות כמו איראן והודו.
ערים ודירות בעולם מתאימות עצמן לתופעה.
נערך לאחרונה ב: