• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

יוקר המחיה בכלל ומשבר הדיור בפרט והשפעתו על קבלת החלטות של הדור הצעיר ביחס למדינה

The humble dreamer

משתמש סולידי
דירוג
36
תהיתי לעצמי - למה שנער שכיום בחטיבת ביניים/תיכון - ירצה להתגייס לצבא, כדי להגן על אדמה שהוא בכלל לא יוכל לקנות בה בית או לחיות בה ברמת חיים סבירה?
האם הזוי לצפות תרחיש שבו דור שלם של נערים מסרבים להתגייס ולא מעוניינים לתרום למדינה עקב כך?
איך זה משליך על מדינת ישראל? ביטחונה? הפטריוטיות של תושביה? וכו׳ וכו׳

(סתם דוגמה - נער שרואה את אחיו הגדול עוזב את הארץ מסיבות כלכליות)
אין לי מסקנה, ניתוח מצב או השערה מבוססת..
סתם משהו שחשבתי עליו ונראה לי נחמד להתפלסף עליו כאן

אפשר להמציא כל מיני מצבים אבל הם לא בהכרח קשורים למציאות.
הדור הצעיר יכול וקונה דירות גם באיזורי ביקוש. החיים בישראל נוחים מאד ובסך הכל הגירה מישראל היא תופעה מינורית.
אני בספק אם נתוני התגייסות לצה"ל מושפעים מיוקר המחיה. לרוב, הם מושפעים ממוחשיות האיום הצבאי על המדינה.

אני מסכים שלנער מתבגר לקנות דירה נראית משימה בלתי אפשרית, אבל עם חינוך כלכלי נכון ועבודה קשה הוא יצליח לרכוש דירה כמעט בכל מקום בארץ.

למה שנער שכיום בחטיבת ביניים/תיכון - ירצה להתגייס לצבא, כדי להגן על אדמה שהוא בכלל לא יוכל לקנות בה בית או לחיות בה ברמת חיים סבירה?
כדי לחיות.
כמה שנראה לך שרמת החיים כאן לא סבירה,
יש לה עוד הרבה לאן לרדת אם לישראל לא יהיה צבא.

ואם אתה רומז שכולם יעזבו את המדינה -
זה לא נראה לי סביר, בגלל שיקולים כמו משפחה, מחסומי שפה, ציונות, נוחות ועוד.
בנוסף, אין הרבה מדינות שרמת החיים בהן גבוהה מישראל, ואל תהיה כל כך בטוח שמדינות כאלו יסכימו לקלוט כל אחד שירצה להגר.

האם הזוי לצפות תרחיש שבו דור שלם של נערים מסרבים להתגייס ולא מעוניינים לתרום למדינה עקב כך?
לפני שנותנים תחזיות, כדאי לנתח את ההיסטוריה.

המצב הכלכלי במדינה היה הרבה יותר גרוע בעבר -
קרא למשל על הצנע בשנות החמישים, או על האינפלציה בשנות ה80.
לא ראיתי "תרחיש שבו דור שלם של נערים מסרבים להתגייס ולא מעוניינים לתרום למדינה עקב כך".

האם יש סיבה לחשוב שהפעם זה שונה?

נערך לאחרונה ב:
נערים בגיל 18 לא חושבים על דירה כי הם עדיין לא שם.
אם יש ירידה באחוזי גיוס זה פשוט תוצאה של שקט יחסי אחרי שנים של מלחמות קיום.

נראה לי מסוג האשכולות שמתפוצצים מהר.
אז אתרום את שני הסנט שלי ואלך (טוב, בשאיפה) -
מה הקשר בין הדברים? יש פה בנייה על גבי בניה על גבי בניה של הנחות.
יש עוד סיבות לרצות לחיות על אדמה מאשר היכולת לקנות דירה בה. דברים מגונים ונשכחים כמו שייכות, מחוייבות.
זה אם בכלל נניח שההנחה הבסיסית נכונה - שהם לא יכולים לקנות דירה.

ואפילו אם שייכות ולאומיות באמת תכונות מגונות בעיניך - יש אחת פשוטה - והיא שרוב בני האדם יחיו את חייהם וימותו במקום בו נולדו\התבגרו, להוציא אירועי קצה.
אני באמת חושב שאם אנשים חיים חיים שלמים באלבניה, אוקראינה, פקיסטאן, ההשוואה אלינו פשוט מגוחכת. ואלה הרוב, גם בעלי אופציה לעבור.

עצם הרצון להשתמטות נובע ממה שכתבתי.
ככל שאנחנו מתרחקים מתקופות של סכנה קיומית כך הפטריוטיות דועכת.
יש לזה עוד מיליון סיבות.
50% מתוך מה זה, מכלל האוכלוסיה?

נערים בני 18 לא מתעסקים בזוטות כמו מחירי הדיור, אלא בדברים חשובים כמו תמונה לאינסטוש או סרטון לטיקטוק ובמי עשה להם לייק או לא.
טוב, כמובן שלא כולם, על כל דור המבוגרים יותר טוענים שזה הדור הכי מפונק ומרוכז בעצמו שהיה עד כה, אז אני סתם עושה הכללה לכולם.
אבל ברצינות, הסיכוי שנער בן 18 מתמצא בכלכלה, בשכר, במחירי הדיור ועוד הוא נמוך. הסיכוי שהוא גם הסיק מכך שאין לו טעם להתגייס הוא אפסי. יש אלף ואחת סיבות יותר רלוונטיות שישפיעו על ההחלטה להתגייס או לא.

כן (גיל גיוס).
השאלה האמיתית היא כמה האחוז הוא מתוך ברי הגיוס, נקרא לזה.
אם שם יש ירידה משמעותית. ירידה יש בטוח, השאלה אם משמעותית.
ואני בכלל לא בטוח שאחוז ברי הגיוס במדינה זהה לזה שהיה לפני 20, 30 ו40 שנים

תהיתי לעצמי - למה שנער שכיום בחטיבת ביניים/תיכון - ירצה להתגייס לצבא, כדי להגן על אדמה שהוא בכלל לא יוכל לקנות בה בית או לחיות בה ברמת חיים סבירה?
מעטים הנערים בחטיבת הביניים והתיכון שמגבשים דעה נחרצת לגבי הגיוס. ובמיוחד לגבי מושגים גדולים כמו שהזכרת: ״פטריוטיות״ , ״הגנה על אדמה״.
מבלי לזלזל, אני לא חושב שלרובם יש בכלל כלים ו/או ידע מתאים כדי להתמודד עם נושאים כאלה.
זה בעיקר שלב של שאלות בחייו של אדם - וטוב שכך.
וגם מערכת החינוך לא בדיוק תורמת לתהליך קבלת החלטות בריא ואחראי.
הקישור שעושים בין התגייסות להגנה ושירות המולדת לבין הזכות לחיות ברמת חיים סבירה (כפי שציינת) הוא ילדותי. לא כי אין בו אמת, אלא כי זה הסקה פשטנית ושטחית.

זה טבעי ונכון שאדם ישאל את עצמו כיצד המדינה משרתת אותו אבל לשם כך צריך לדעת להסתכל על מגוון רחב של תחומים בצורה בוגרת יותר ולא מנקודת מבט של ״אכלו-לי-שתו-לי״.

השאלה הנצחית של האם להתגייס או לא להתגייס היא חלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי והתשובה לעיתים רק מתבררת בשלב מאוחר יותר בחיים הבוגרים.

אתה מתלבט?
אתה מוכרח?
אם תחליט שלא להתגייס, מה האלטרנטיבות? לשחק פלייסטיישן או להרשם ללימודים? להתחיל לעבוד? להשקיע בעצמך ולחסוך?
או שתשאל להפך, אולי השירות יפתח לך דלתות שלא חלמת עליהם?

אל תיפול לכל מיני תכתיבים פופוליסטיים זולים ודעות קדומות, תבחן את הנושא מנקודת המבט שלך ושלך בלבד.

אולי אם תפרט יותר נוכל להמשיך בדיון. אם לא זה סתם עוד שאלה פילוסופית שתהפוך את השרשור לסתמי.

השאלה האמיתית היא כמה האחוז הוא מתוך ברי הגיוס, נקרא לזה.

מה זה ברי גיוס?

חרדים הם ברי גיוס?
ערבים הם ברי גיוס?
נשים הן בנות גיוס?

אני מקווה שמובן מהשאלה שלי שהמונח עצמו הוא נוראי בעיני.

כדי להגן על אדמה
אני לא בטוחה שבני הנוער מתייחסים לאדמה במובן הפשוט אלא זו הגנה על מדינה קטנה ודמוקרטית מוקפת איומים - זו הגנה על קיום המדינה במהותה, לא על פיסת עפר

שיעור הבעלות על דירות בישראל הוא 70% , גבוה יותר מהמקומות אליהם אותו נער חושב להגר.
בישראל הוא יכול ללמוד ברמה גבוהה באחת האוניברסיטאות בשכר לימוד נמוך .
בישראל הוא נהנה ממערכת סוציאלית לא רעה בכלל.
בישראל יש הייטק מפותח

להגן על אדמה שהוא בכלל לא יוכל לקנות בה בית או לחיות בה ברמת חיים סבירה?

אם תהיה בהייטק תסתדר. אם לא תהיה בהייטק תסתדר פחות, אבל עדיין תשרוד. חוץ מזה "רמת חיים סבירה" זו הגדרה מאוד - מאוד סובייקטיבית.

שיעור הבעלות על דירות בישראל הוא 70% , גבוה יותר מהמקומות אליהם אותו נער חושב להגר.
בישראל הוא יכול ללמוד ברמה גבוהה באחת האוניברסיטאות בשכר לימוד נמוך .
בישראל הוא נהנה ממערכת סוציאלית לא רעה בכלל.
בישראל יש הייטק מפותח
ספציפית הנתון הזה שחוזר על עצמו ששיעור בעלי הדירות בישראל גבוה הוא קצת מוטה, כי דיי ברור שהרוב המוחלט של בעלי הדירות הם הדור המבוגר יותר שקנה דירה לפני שהמחירים התחילו להשתולל.

ספציפית הנתון הזה שחוזר על עצמו ששיעור בעלי הדירות בישראל גבוה הוא קצת מוטה, כי דיי ברור שהרוב המוחלט של בעלי הדירות הם הדור המבוגר יותר שקנה דירה לפני שהמחירים התחילו להשתולל.
המחירים התחילו להשתולל לפני 12 שנה כשהורידו את הריבית , מאז ועד היום המונים מבני הדור הנוכחי קנו וקונים דירות, זה לא הולך להשתנות.

אני לא יודע בייחס לאיזה מדינות אתה בודק אבל די ברור שגם שם הרוב המוחלט של בעלי הדירות זה לא אנשים בגלאי 18
המחירים התחילו להשתולל לפני 12 שנה כשהורידו את הריבית , מאז ועד היום המונים מבני הדור הנוכחי קנו וקונים דירות, זה לא הולך להשתנות.
הריבית יורדת כבר הרבה שנים לפחות משנת 2000 שאז הריבית הייתה בערך 15 אחוז ולאט לאט היא יורדת עד שבשנת 2008 כבר הגיע בערך ל4.5 אחוז ונהיה ריבית סבירה לקנות דירות

ואז המשיכו להוריד ואז כבר נהיה מצב שגם אם תשלם כפול על הדירה הריבית היא כל כך נמוכה שזה עדיין השתלם לך בגלל השכירות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
TheGoldenSnitch "יוקר המחיה" - יותר עצוב או יותר מצחיק? אוף טופיק 18
L יוקר מחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 687
flower תוספת יוקר אוף טופיק 1
Waler יוקר הדיור לא השתנה כמו שחשבתם אוף טופיק 199
yossik משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין יוקר מחיה לבין מדד המחירים לצרכן? אוף טופיק 34
yossik יוקר מחיה בעזה - הלוואי עלינו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
סול סופר אינטרנטי - האם זהו הפתרון ליוקר המחיה בהרצליה? צרכנות פיננסית 20
N איך ניתן להתמודד מול "טבלת הוצאות המחיה" הדרקונית של הלמ"ס? צרכנות פיננסית 65
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
A זה אפשרי בכלל להתפרנס עם חרדה חברתית? התפתחות אישית 14
T האם יש בכלל רווח יזמי בבנייה של צמוד קרקע? או שלמעשה יש הפסד יזמי? נדל"ן 6
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
T אפשר להגיש תלונה במשטרה על הודעות ספאם בטלפון ? זה חוקי בכלל ? פוסטים מאיכות נמוכה 8
O השקעה בארץ, בחול, או בכלל לא? נדל"ן 4
F איך בכלל אפשר לצבור הון? התפתחות אישית 63
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
S מעקב אחרי התיק בכלל ודיבידנדים בפרט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S מצלמה ׳׳מקצועית׳׳ וסולידית? צריך בכלל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Y בנצ׳מרק של כמה בכלל אמור להיות לי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד מה ההבדל בדיוק בין -נדל"ן קרן ריסק,קרנות חוב וקרן נד"לן.מה ההבדל בין שלושתם?מה כול אחד מהם בדיוקוכן איפה בכלל משקיעים בהם-באתר הבנק שלי למשל?? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד יש בכלל אלטרנטיבה למדד? שוק ההון 34
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
D היגיון בהשקעה במניות ריט ישראליות, אם בכלל שוק ההון 1
S איך לדעת אם זה בכלל מתאים לי להשקיע בבורסה ולראות כל יום את התנודות של אחוז ויותר לפה ולשם שוק ההון 26
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
B סימולטור - האם בכלל בכיוון שוק ההון 0
wa11a למי אתם תורמים ? (אם בכלל) אוף טופיק 197
Liron2035 למה בכלל להחזיק חלק אג"חי שקלי? שוק ההון 38
נ אגח בכלל ובחשבון דוחה מס בפרט שוק ההון 6
M השקעה בכלל שוק האג"ח (מדד אג"ח כללי) שוק ההון 12
Y יש כאן רווקות מירושלים? או בכלל?(אני גמיש) אוף טופיק 192
R מחיר למשתכן ונדלן בכלל נדל"ן 253
כ תשואת מסלול פסיבי אי.בי.אי S&P 500 לא תואמת בכלל את המדד? שוק ההון 1
Venus1 10% תשואה בשנה, למה בכלל להתעסק עם מניות? שוק ההון 34
B ביטוח בריאות - משלים, פרטי או בכלל לא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
H מס ירושה בארה"ב - זה בכלל רלבנטי? שוק ההון 86