• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנועה הליברלית החדשה

  • פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הפנתי אותך למחקרים שמראים שההגנות האלו מזיקות.
מה שקישרת שם זה לא מחקר, זה נייר עמדה שבעצמו אומר "מחקר אמפירי אינו אפשרי במקרה זה שכן אין באפשרותנו לבחון מה היה מצבן של הנשים בשוק העבודה בישראל אלמלא אותם חוקים מגנים הקיימים זה שנים רבות".
לגבי מזיקות, הגבלת פיטורים עד 45 יום כבר לא מזיקה כי היום נשים אחרי חל"ד יכולות להתפטר בדין מפוטרות ולקבל את כל הזכויות.
לגבי הגבלת עבודה בתקופת החל"ד, מזיק או לא זה עניין של דעה - מצד אחד מונעים לחץ על עובדות שלא מעוניינות בכך לעבוד בחל"ד, מצד שני פוגעים בזכותן לעבוד בשלושת החודשים האלו. אז אתה כליברליסט תגיד שזו פגיעה אנושה בחירות הפרט, ואחר יגיד שהעובדת במילא מקבלת משכורת מבט"ל אז מי שניזוק פה זה בעיקר המעסיק. בכל מקרה זה כבר עניין של דעות ולא עובדות.
 
מצד אחד מונעים לחץ על עובדות שלא מעוניינות בכך לעבוד בחל"ד, מצד שני פוגעים בזכותן לעבוד בשלושת החודשים האלו. אז אתה כליברליסט תגיד שזו פגיעה אנושה בחירות הפרט, ואחר יגיד שהעובדת במילא מקבלת משכורת מבט"ל אז מי שניזוק פה זה בעיקר המעסיק. בכל מקרה זה כבר עניין של דעות ולא עובדות.
מה שיפה בדיונים האלו זה שיש תמיד הנחה סמויה לגבי מיהם הגורמים שיש לבדוק את התועלת שלהם ובגרסה הליברטיאנית אלו תמיד אותם גורמים.
כולם חושבים על העובדת (בדרך כלל בעיניים של מעמד בשוק העבודה ולא בריאות או רווחה נפשית, למשל), המעסיק, ביטוח לאומי וכו'. משום מה אף אחד לא חושב לבדוק את התועלת של מי ש"אשם" במצב - הרך הנולד.
 
הסיבה שאין סעיפים כאלו בחוזי העסקה הם לא בגלל איזו התפלפלות משפטית שמעולם לא נבדקה, הסיבה היא שזה לא מקובל חברתית, ואותו מעסיק לא יצליח למצוא עובדות שיסכימו, וימיט על עצמו הגליה מהחברה.

בראיון עבודה, במיוחד כשמדובר בעובד ללא ניסיון, יש בד"כ צד חלש שזה העובד שחייב למצוא עבודה, והצד החזק הוא המעסיק.
אם המעסיק בראיון העבודה דורש שלא אכנס להריון, ואני מאד צריכה את העבודה, אענה לו "זה לא בתכניות שלי" ואתעלם מה"התחייבות" הבלתי מוסרית הזו לאחר מכן. (האמת היא, שעשיתי זאת בעבר והתקבלתי לעבודה. אבל החלטתי לא ללכת אליה בגלל עצם השאלה וגם בגלל שהייתה לי אופציה טובה יותר. )
אסור לפי החוק להפלות אישה בגלל שהיא יכולה להיכנס להריון, ואסור לדרוש ממנה לא ללדת ילדים, כמו שאסור לדרוש מגבר לא לצאת למילואים, ו"הסכם" שכזה אינו ניתן לאכיפה.

מתן אפשרות לדרוש מאישה להתחייב לא להיכנס להריון - לא חוקית, לא מוסרית.
לא מצליחה להבין מה ליברלי פה.

כאמור, הפנתי אותך למחקרים שמראים שההגנות האלו מזיקות.
רוב האימהות שאני מכירה עובדות הרבה יותר יעיל והרבה יותר ברצינות, לא יוצאות להפסקות ארוכות תוך כדי יום העבודה, והמעסיק יוצא נשכר מהם. הרבה מעסיקים יודעים זאת. ההגנות האלה יזיקו בעיקר למי שמנצלת אותן לעבוד פחות טוב כי א"א לפטר אותה וכדו'.
 
אם המעסיק בראיון העבודה דורש שלא אכנס להריון, ואני מאד צריכה את העבודה, אענה לו "זה לא בתכניות שלי" ואתעלם מה"התחייבות" הבלתי מוסרית הזו לאחר מכן. (האמת היא, שעשיתי זאת בעבר והתקבלתי לעבודה. אבל החלטתי לא ללכת אליה בגלל עצם השאלה וגם בגלל שהייתה לי אופציה טובה יותר. )
אסור לפי החוק להפלות אישה בגלל שהיא יכולה להיכנס להריון, ואסור לדרוש ממנה לא ללדת ילדים, כמו שאסור לדרוש מגבר לא לצאת למילואים, ו"הסכם" שכזה אינו ניתן לאכיפה.
זה חצי נכון. נכון שבכל מקרה החוק נמצא עם העובד והעובדת.
כשמדובר באיש מילואים - ביטוח לאומי צריך לשאת בתענוג של המימון. נכון שמדובר לא בהרבה כסף ויש תקרת מקסימום אבל המעסיקים פחות נענשים על זה. אצל נשים הרות המדינה כופה על העסק לממן את זה וזה ההבדל הקטן. אם המדינה רוצה לתת זכויות סוציאליות אז שתיתן את זה מהכיס שלה.
ויש עסקים ש-"סיכון הפריון" הזה באמת משפיע עליהם שלא להעסיק נשים. או זה או שהם ממש נזהרים עם הנשים שהם מוכנים לקבל למשרה. חברות גדולות כמובן יכולות לשאת בזה הרבה יותר טוב. עסקים קטנים פחות...
 
כשמדובר באיש מילואים - ביטוח לאומי צריך לשאת בתענוג של המימון. נכון שמדובר לא בהרבה כסף ויש תקרת מקסימום אבל המעסיקים פחות נענשים על זה. אצל נשים הרות המדינה כופה על העסק לממן את זה וזה ההבדל הקטן. אם המדינה רוצה לתת זכויות סוציאליות אז שתיתן את זה מהכיס שלה.

גם על חופשת לידה ביטוח לאומי משלם ולא המעסיק.
 
איפה? ומה יש בפועל? (זה שזה לא ברמה הפדרלית פחות מעניין.)
בשוויץ למשל אין שכר מינימום. פשוט אין. יש סקטורים מסויימים שהגיעו להסכם קיבוצי עם המעסיקים על סוג של שכר מינימום.
אבל זה לא קשיח בחוק, ומשתנה מעת לעת כתלות במצב הכלכלי. מספר העניים בשוויץ הוא גם נמוך משמעותית מישראל כמובן, כנ"ל האי שיוויון.
גם בסינגפור אין שכר מינימום, ויש משמעותית פחות חוקי עבודה רוחביים שמחייבים את כלל האוכלוסיה. היא אחת המדינות הכי עשירות בעולם.
והעניין הפדרלי כן מעניין. כי זה מאפשר גמישות. אם למשל בארץ היו מאפשרים לכל מועצה מקומית לקבוע את שכר המינימום שלה,
זה היה הרבה יותר סביר. אין הרבה הגיון כלכלי שיש אזורים בפריפריה עם אבטלה גבוהה, ואותו שכר מינימום כמו בתל אביב.
היה עדיף להן להגמיש אותו מעט כלפי מטה כדי לעודד תעסוקה.

הגבלת פיטורים עד 45 יום כבר לא מזיקה
רגע, אז האם אתה מוכן להודות שיש "הגנות" שכן מזיקות?
בכל מקרה, זה שאין כמעט מחקרים על כך בארץ (לא הצלחתי למצוא לפחות), רק מעיד על העליבות והפופוליסטיות של הפוליטיקאים שלנו.
שמניחים אוטומטית שכל "הגנה" כזו תעזור, או לכל הפחות לא מנסים לבדוק את ההשלכות המזיקות שלה, ולבחון את זה פעם בכמה שנים.
אתה מוזמן לעיין במחקר של הבנק העולמי. קצת ציטוטים מהמסקנות:
"the general conclusion is that protective labor market policies will reduce women’s welfare by limiting the choice set of alternative compensation packages"
שוב, אני לא חושב ש 100 אחוז מחוקי העבודה צריכים להתבטל. אבל אני כן חושב שצריך לבטל את רובם, ואז לאט לאט להוסיף את אלו שיש קונצנזוס גדול שמועילים לרווחה הממוצעת של הציבור, ורק כאשר ברור שהם יפתרו משהו. לדוגמא אם יהיו המון מעסיקים שלא יתנו לעובדים שלהם הפסקת שירותים - אז כנראה ידרש חוק שמעגן את הזכות שלהם. אבל ראוי לשמור את החוקים האלו לדברים אנושיים בסיסים כמו הדבר הנ"ל, ולא ל"זכויות" מזיקות כמו אפליה מתקנת. כמו כן, עדיף כאמור שזה יהיה ברמה המקומית ולא בכל הארץ. ככה גם יהיה יותר קל לבחון מה מזיק ומה לא.

יש בד"כ צד חלש שזה העובד שחייב למצוא עבודה, והצד החזק הוא המעסיק
ממש לא בהכרח. תלוי מה מצב התעסוקה. בהייטק לדוגמא המצב הפוך לחלוטין, וגם בתחומים שונים. חוץ מזה, בכלכלה יותר חופשית, תמיד אפשר להקים עסק בעצמך. התלות במעסיק היא מתוך בחירה, שאת מעדיפה להיות שכירה ולקבל שכר קבוע ללא תלות מה קורה בעסק, מאשר לקחת את הסיכון על עצמך. על הבחירה הזו "משלמים" לעיתים בכך שלמעסיק יש יותר כוח, אבל כאמור הוא גם לוקח את הסיכון על עצמו.
וגם בגלל שהייתה לי אופציה טובה יותר
הנה גם לך היה כוח, הכוח לסרב לו וללכת לעבודה אחרת.
לא מצליחה להבין מה ליברלי פה
שזה נוגד את חופש החוזים. אם שני אנשים בוגרים הגיעו להסכמה ביניהם על משהו, זה לא עניינה של המדינה למנוע את זה.
לא מדובר כאן על מכירה לעבדות. בכל מקרה השאלה הזו לא באמת מעניינת, כי אני בספק שיש מעסיק שהיה מעז לדרוש את זה, ולא מהסיבה שזה חוקי או לא.
ההגנות האלה יזיקו בעיקר למי שמנצלת אותן
להיפך, דווקא הנצלניות מרוויחות מזה, ומי שנפגע אלו היעילות. ההגנות האלו יפגעו בכולן במידת מה. כי גם אם המעסיקים יודעים ש 90 אחוז מהאמהות עובדות טוב, אבל בערך 10 אחוז הן נצלניות, אז בתוחלת כנראה שהוא יוריד ב 10 אחוז את השכר, או יקבל 10 אחוז פחות עובדות, כדי לפצות את עצמו על הסיכון בהעסקת אישה כי אולי היא תתגלה כנצלנית. כמו כן, הוא יודע שאסור לו לפטר אותה בהריון, או בחצי שנה אחרי הריון.
כלומר אם מישהי נכנסת להריון חצי שנה אחרי הלידה, 3 פעמים רצוף נניח, אז במשך 4 שנים היא לא עובדת, ומצד שני הוא חייב לשמור לה את מקום העבודה.
אז מראש הוא יהסס להעסיק מישהי שהוא חושד שתלד כמה פעמים בתקופה הקרובה.
או לחילופין הוא ישלם לאשה קצת פחות, כדי לפצות את עצמו על הסיכון שהיא תעלם לו לחצי שנה כשמתחשק לה בלי יכולת להיות גמיש לגבי מקום העבודה שלה.
זו הבעיה בחוקים האלו, "ההגנה" הזו היא חרב פיפיות. אין שום סיבה שבחוק תהיה התייחסות למין של האדם.

גם על חופשת לידה ביטוח לאומי משלם
כלומר, כולנו משלמים. ראוי שזה יתבטל. אם מישהי מתכננת להכנס להריון - שתחסוך כסף על מנת לא לעבוד כמה חודשים שהיא תחפוץ.
אף אחד לא צריך לשלם לה על זה שהיא בחרה לא לעבוד.
 
@סתם מישהו
סינגפור היא אחת המדינות עם דיכוי הפרט הכי משמעותי בעולם הקפיטליסטי "מערבי" ,
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2922267,00.html
"אחרי איסור בן 12 שנים, אזרחי סינגפור יכולים כעת לרכוש חבילות מסטיקים, ללא סוכר בלבד, בבתי המרקחת, תוך רישום שמם ומספר תעודת הזהות שלהם. "

אז זה שאיון חוקי עבודה זה לא עדות לליברליזם ...
 
  • אהבתי
Reactions: Roi
אז זה שאיון חוקי עבודה זה לא עדות לליברליזם ...
לא טענתי שהם ליברלים, ואני לא הייתי מעוניין לחיות בסינגפור כי אכן חופש הפרט שם לוקה בחסר.
גם חופש הביטוי שם בעייתי, ואין בחירות חופשיות.
אבל - הכלכלה שם מאוד חופשית. אז כן אפשר ללמוד מהם מה קורה מבחינה כלכלית כאשר אין חוקי עבודה,
שלא מתרחשת אותה אפוליקליפסה שחלק מהאנשים חוששים ממנה, אלא הם הפכו למדינה בין הכי עשירות בעולם.
וכאמור יש מספיק כלכלות מאוד חופשיות אחרות כמו שוויץ שגם מהן אפשר ללמוד.
 
לא טענתי שהם ליברלים, ואני לא הייתי מעוניין לחיות בסינגפור כי אכן חופש הפרט שם לוקה בחסר.
גם חופש הביטוי שם בעייתי, ואין בחירות חופשיות.
אבל - הכלכלה שם מאוד חופשית. אז כן אפשר ללמוד מהם מה קורה מבחינה כלכלית כאשר אין חוקי עבודה,
שלא מתרחשת אותה אפוליקליפסה שחלק מהאנשים חוששים ממנה, אלא הם הפכו למדינה בין הכי עשירות בעולם.
וכאמור יש מספיק כלכלות מאוד חופשיות אחרות כמו שוויץ שגם מהן אפשר ללמוד.

מערכת כלכלית וחברתית בכל מדינה היא מערכת של "כלים שלובים" ולכן אני "מנחש" (לא בדיוק , קרובים מדרגה ראשונה שלי חיו בסינגפור כ 5 שנים)
שה "ליברליות" בתחום חוקי העבודה "מפוצה" על ידי עבודה מתוכננת קונבנציות חברתיות דרקוניות והתערבות ממשלתית בוטה (גם בכלכלה) בתחומים אחרים
סינגפור היא דוגמה לסתירה של משק מתוכנן (פנימית) קפיטליסטי (לעולם) עם דיכוי פרט - סין הולכת בכיוון הנ"ל גם רק עם ארומה יותר "קומוניסטית".
בקיצור לקחת דוגמה מסינגפור בנושא ספציפי בלי להבין איך כל המכונה הסינגפורית עובדת זו טעות בהבנת סינגפור.
 
עבודה מתוכננת
והתערבות ממשלתית בוטה (גם בכלכלה)
משק מתוכנן (פנימית)
על מה אתה מדבר? אנא הצג סימוכין שתומכים בכך.
"he Singaporean economy is known as one of the freest,[115] most innovative,[116] most competitive,[117] most dynamic[118] and most business-friendly"
זה נכון שיש לא מעט תאגידים בבעלות הממשלה, אבל זה קיים גם במדינות מערביות אחרות, והרוב הגדול של הפעילות הכלכלית הוא חופשי. לא טענתי שסינגפור הוא מופת השלמות, ואני גם לא מעוניין לחיות בה.
אבל כן יש בה "ג'ונגל" מבחינת חוקי עבודה, ועדיין השכר בה הרבה יותר גבוה מבישראל.
ואגב, גם אני מכיר מקרוב כמה אנשים שחיים בסינגפור, וביקרתי שם מספר פעמים. אני מכיר לא רע את המדינה.
וכאמור אתה מוזמן להתייחס למדינות חופשיות גם מבחינת חופש הפרט, וגם מבחינה כלכלית, כמו שוויץ, אוסטרליה, ניו זילנד, ועוד, בהן חוקי העבודה הרבה פחות נוקשים, לא מעט מהם הם לא ברמה הפדרלית, והן יותר משגשגות מאיתנו.
 
על מה אתה מדבר? אנא הצג סימוכין שתומכים בכך.
"he Singaporean economy is known as one of the freest,[115] most innovative,[116] most competitive,[117] most dynamic[118] and most business-friendly"
זה נכון שיש לא מעט תאגידים בבעלות הממשלה, אבל זה קיים גם במדינות מערביות אחרות, והרוב הגדול של הפעילות הכלכלית הוא חופשי. לא טענתי שסינגפור הוא מופת השלמות, ואני גם לא מעוניין לחיות בה.
אבל כן יש בה "ג'ונגל" מבחינת חוקי עבודה, ועדיין השכר בה הרבה יותר גבוה מבישראל.
ואגב, גם אני מכיר מקרוב כמה אנשים שחיים בסינגפור, וביקרתי שם מספר פעמים. אני מכיר לא רע את המדינה.
וכאמור אתה מוזמן להתייחס למדינות חופשיות גם מבחינת חופש הפרט, וגם מבחינה כלכלית, כמו שוויץ, אוסטרליה, ניו זילנד, ועוד, בהן חוקי העבודה הרבה פחות נוקשים, לא מעט מהם הם לא ברמה הפדרלית, והן יותר משגשגות מאיתנו.

אתה יכול להמשיך להתאהב בתזה שלך ( למרות שבתחום הפנים הן מבחינת חופש פרט הן מבחינת חופש דיבור התאגדות , חינוך והנדל"ן יש מעורבות קיצונית).
סתם מתוך שעשוי הסימוכין שלך
"Singapore ranked 7th in the world for innovation". The Straits Times(Singapore). 5 March 2010. Retrieved 23 August 2010
מגיע מעיתון סינגפורי, וכמו שידוע חופש הביטוי הוא מעל הכל בסינגפור
אולי לא צריך חוקי עבודה שלממשלה יש מועצת שכר שמנהלת את העובדים והמעסיקים ?
http://www.mom.gov.sg/newsroom/press-releases/2015/0529-national-wages-council-guidelines-2015-2016
פרשתי מהת'רד הליברלי בהצלחה
 
אתה יכול להמשיך להתאהב בתזה שלך
וכאמור אתה מוזמן להתייחס למדינות חופשיות גם מבחינת חופש הפרט
כמה נוח להתאהב בתזה שלך ולהתעלם מכל מה שאמרתי.
ואגב, בקשר לשטות הזו עם העיתון הסינגפורי, אז אתה מוזמן לראות כאן, שהם אכן במקום השביעי בעולם, אז לא ברורה לי מה הייתה הנקודה שלך. הוכחת כאן שהעיתון הסינגפורי מדווח את האמת במקרה זה, ולא סתרת שום דבר לגבי החופש הכלכלי שלהם?
אמרתי כבר 3 פעמים - אין שם חופש פרט, זו לא מדינה מושלמת, לא רוצה לקחת דוגמא מהם בנושא הזה, ולא מעוניין לחיות שם. אבל אין שם חוקי עבודה, ולא קורה שום קטסטרופה כמו האיומים הרגילים.
הלינק ששלחת כולל המלצות ממשלתיות בלבד, לא רואה מה הבעיה עם זה.
"These recommendations are applicable to all employees – management, executives, professionals and rank-and-file employees, unionised and non-unionised companies in both public and private sectors"
זה הכל המלצות, אין בכך שום חוק מחייב.

ואם אתה טוען שהכל בעצם זו קונספירציה ממשלתית והם מנהלים את הכל - אז בסדר. תסתכל על שוויץ ושאר המדינות החופשיות גם כלכלית וגם חברתית.
 
נערך לאחרונה ב:
בכל מקרה השאלה הזו לא באמת מעניינת, כי אני בספק שיש מעסיק שהיה מעז לדרוש את זה, ולא מהסיבה שזה חוקי או לא.
תתפלא!!

כלומר אם מישהי נכנסת להריון חצי שנה אחרי הלידה, 3 פעמים רצוף נניח, אז במשך 4 שנים היא לא עובדת,
נדיר. מעסיק יכול לפטר בין הלידות. בדרך כלל יבחר שלא לעשות כן אם מדובר בעובדת טובה גם אם תלד ילדים בזה אחר זה. מידיעה.

הסיפור על זה שבגלל התנאים הסוציאליים משלמים לנשים פחות ואתה בעצם רוצה"להגן עליהן" מצוץ מהאצבע.
נשים ימשיכו ללדת גם בלי תנאים סוציאליים ומעסיקים ימשיכו לשלם להם פחות אם יבחרו לא למסור את חייהן למולך העבודה וזה בסדר. מומלץ גם לגברים.

ההבדל בנקודות הזיכוי מיותר ומפלה לדעתי אבל זה דיון אחר.

כבר כתב למעלה @גרהם

כולם חושבים על העובדת (בדרך כלל בעיניים של מעמד בשוק העבודה ולא בריאות או רווחה נפשית, למשל), המעסיק, ביטוח לאומי וכו'. משום מה אף אחד לא חושב לבדוק את התועלת של מי ש"אשם" במצב - הרך הנולד.
ילודה זה לא עניין של נשים ובלי ילודה אין עתיד למדינה (בדומה למילואים). יחסית למדינות המערב מלבד ארהב התנאים ליולדות פה לא משהו (ובצדק לאור מספר הילדים הממוצע)
 
את יכולה להפנות אותי לדווח על מקרה שכזה או על מימדי התופעה? האם את חושבת שזו באמת תופעה רווחת? שמעסיקים רוצים להחתים נשים על סעיף בו הן מתחייבות לעולם לא ללדת? איכשהו אף פעם לא נתקלתי בשום דבר שמתקרב לזה, אז אני בספק שיש כרגע מגפה של הנושא הזה. וכאמור תמיד עומדת לרשותן האופציה להקים עסק, ושאף אחד לא ינהל אותן.
נשים ימשיכו ללדת גם בלי תנאים סוציאליים ומעסיקים ימשיכו לשלם להם פחות אם יבחרו לא למסור את חייהן למולך העבודה וזה בסדר
ולכן אין שום צורך בהגנות האלו, הן לא תורמות ורק מזיקות.
התנאים הסוציאליים משלמים לנשים פחות ואתה בעצם רוצה"להגן עליהן" מצוץ מהאצבע
אתה מוזמן לעיין במחקר של הבנק העולמי. קצת ציטוטים מהמסקנות:
"the general conclusion is that protective labor market policies will reduce women’s welfare by limiting the choice set of alternative compensation packages"
אני מקבל את זה שזה בטח לא חד משמעי, ויש המון סוגים של "הגנות" שכאלו, ובמקומות שונים מימשו "הגנות" שונות, ולכן לעיתים קשה למדוד את זה. אבל יש לא מעט ראיות שזה כן פוגע בנשים, כמו הדו"ח הנ"ל. אבל אי אפשר להגיד שזה מצוץ מהאצבע. לכל הפחות יש ראיות שמצביעות שזה לא באמת מגן אלא רק מזיק. אולי הן שנויות במחלוקת, את מוזמנת למצוא מחקרים אמפיריים שמראים שזה כן עוזר ותורם לרווחה הכללית של הציבור.
 
ם את חושבת שזו באמת תופעה רווחת? שמעסיקים רוצים להחתים נשים על סעיף בו הן מתחייבות לעולם לא ללדת?
לא מחתימים על סעיף כי זה לא חוקי
כן מבקשים בעל פה כפי שחוויתי בזמנו וכך גם חברותיי. זה בעיקר במקצועות מסוימים.
אם זה יהיה חוקי אני מניחה שתראה מהר מאד חוזים כאלה
 
ילודה זה לא עניין של נשים ובלי ילודה אין עתיד למדינה (בדומה למילואים).
מאחר שהגבת לי, אני מקווה שהבנת שאני לא טוען אחרת ממך בקשר לכך שילדוה זה לא עניין של נשים.
לגבי עתיד המדינה, כמו במקרים דומים, זה עניין של מידה. פעם היה חשוב המאזן הדמוגרפי, וישוב הארץ וכו'.
היום אנחנו אחת המדינות הצפופות במערב עם תשתיות בינוניות ומחירי דיור מאמירים. לא בטוח שעדיין יש למדינה אינטרס לעודד ילודה מסיבית.
 
@גרהם קודם כל הבנתי לכן ציטטתי בגלל הנקודה שציינת.

לא בטוח שעדיין יש למדינה אינטרס לעודד ילודה מסיבית.
לא יודעת מה דעתי על זה. בגדול אני בעד ילדים ובלי ילדים אין עתיד למדינה, בדומה למה שקורה באירופה המזדקנת.
לא נכנסת לשאלת המאסיביות או קצבת הילדים כן או לא.
בכל אופן, חופשת לידה של 3 חודשים היא מידתית לדעתי. אפילו פחות מדיי, אבל בגלל אחוז הילודה הגבוה - סביר. כאמור, ברוב מדינות המערב חופשת הלידה ארוכה בהרבה. (ובכ"ז הנשים לא יולדות במיוחד)
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל למה להיטפל להגנות על נשים דווקא, חשבתי שהליברליזם דוגל בביטול כל חוקי העבודה? כלומר מתאים בעיקר למעסיקים, עצמאים ואנשים עם מספיק "פאק יו מאני" ו/או מקצוע מבוקש מספיק כדי שמעסיקים יתחננו בפניהם שיבואו.
העלת חיוך על פניי :-). בתנועה הליברלית יש המון אנשים שהם שכירים עם משכורת לא משהו... כולל שכר מינימום בקרב פעילים צעירים. רציתי לכתוב משהו על רמת ההכנסה של האינטלקטואלים שמובילים את הזרם הסוציאליסטי אבל אין לי תימוכין בינתיים...
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
ד מה הסבירות להפסקת המסחר של הקרן האירית החדשה של אינבסקו? שוק ההון 25
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O דירה על הנייר - "גינדי גרנדס", רמת אפעל החדשה נדל"ן 12
ג'וני לנד פרסומת לברית החדשה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 31
N איך ההגבלה החדשה משפיעה על שאר הקרנות באי.בי.איי ? שוק ההון 2
I מה יהיה עם הממשלה החדשה :( פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 6
א מסירת פרטים החדשה לביט /בנק ישראל צרכנות פיננסית 3
1337justme הצעת כסף מזומן לקשיש בפינוי בינוי במקום הדירה החדשה -התלבטות נדל"ן 25
E תוכנית המתאר החדשה של ת"א נדל"ן 1
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
T תיק ההשקעות הראשון שלי- שינוי קטן לשנה החדשה :) שוק ההון 11
benjamin דירה דרך הצבא vs חיפוש עצמי vs מחיר למשתכן בתכנית החדשה נדל"ן 17
J השלמת כיסוי עולמי בתיק הפנסיוני -קרן הפנסיה החדשה של הלמן אלדובי שוק ההון 2
G הקרן החדשה של איישרס נייר 1159250 שוק ההון 4
י.ג החלטות לשנה החדשה התפתחות אישית 7
G ב ira עדיף קרן בלאקרוק החדשה או cspx ? שוק ההון 19
ITS Star Market - איך להשקיע בבורסה הסינית החדשה? שוק ההון 1
A הקרן המחקה שלי נעלמת - מה התשקיף של החדשה ? שוק ההון 2
Z האם ניתן להפריש בבת אחת סכום גדול לקו"ג החדשה IRA, למשוך אותו כקצבה שוק ההון 12
פ הרפורמה החדשה בפנסיה של כחלון שוק ההון 16
ברק א. רפורמת קופת הגמל החדשה שוק ההון 55
תפוזינה פנסיה לעומת קופת הגמל החדשה - אולי כבר דובר על זה צרכנות פיננסית 1
O הבדלים בין קופת גמל החדשה לישנה צרכנות פיננסית 1
c881 הימורים עלות הרכבת החדשה בגוש דן אוף טופיק 42
י הודעת feel-good לכבוד השנה החדשה אוף טופיק 1
אורי מטרות לשנה החדשה התפתחות אישית 7
ETL ליברלנד: המדינה החדשה באירופה לא תתערב כלל בחיי האזרחים אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה