• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מציע להתעלם לרגע מהכוונות הנסתרות ולבחון את כללי המשחק הדמוקרטיים ומי משנה אותם תוך כדי המשחק
ואני מציע (א) לא להתעלם מהכוונות, שאינן כה נסתרות כי עובדה שאני והרבה אחרים מבינים אותן מתוך עיון. (ב) לקבל את זה שלא מדובר בעניין פורמלי משפטי שעוסק בצדק ודמוקרטיה, כביכול תיקון במערכת משפט, אלא בשינוי משטרי שהוא שינוי עומק באופי של המדינה - ברמה שדורשת לכל הפחות הסכמה מצד לצד של העם ונציגיו - מה שמבקש לכל הפחות להעמיד את זה במצע המפלגות כנושא מרכזי בבחירות כדי שהעם יוכל להחליט באופן דמוקרטי על זה. כל זה לא נעשה, ואם היה נעשה היית מגלה שאתה רוטמן ולוין מיעוט קטן שמנסה לכפות על הרוב משהו שהרוב לא מעוניין בו. לא סתם הרפורמה הוחבאה ועדיין מוחבאת בהקשר של הבחירות. עלאק מתעניינים בדומקרטיה...

מעבר לזה אני נתרשם שאתה לא מעוניין לצאת מהקונספציה שלך לגבי הנושא ועסוק בלשכנע אותנו, מה שלא יקרה. הרפורמה היא פרויקט ערמומי, דמגוגי, לא כנה, והשלכותיו על המדינה הרסניות.

מה עם חוק שקובע שמי שאינו יהודי לא מחוייב בגיוס?
אין חוק כזה וגם לא ייתכן שיהיה (זו אפליה על רקע דת).
אבל אני מסכים שהמצב כיום הוא פרטצ' נוראי, ששר הביטחון קובע לפי שיקול דעתו מי ישרת ומי לא.
חייבים לשים לזה סוף.

זה דווקא מאד עצבן את בגין, הוא דיבר מאז קום המדינה על הצורך בחקיקה שתעגן את מגבלות החקיקה. אבל הליכוד התחיל לדחוף לחקיקה הזו רק מסוף שנות השמונים, בעיקר ע"י דן מרידור ואוריאל לין, עד שב- 1992 הם הצליחו להעביר את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. את חלק מזכויות היסוד שהם רצו לעגן הם נאלצו להוציא מהחוק בגלל התנגדות של החרדים. בכל מקרה החוק הזה הוא אחד מהיסודות שעליהם מבסס בית המשפט העליון את החלטותיו בנושא של הגבולות החוקיים של החקיקה. בסה"כ כולם מסכימים שזה לא הפתרון האידאלי ושצריך מסגרת חוקתית מלאה (חוץ מהחרדים וחלק מהציונות הדתית שלשיטתם חוקת המדינה צריכה להיות ההלכה).
אכן כך. האם תסכים עם הטענה שזאת צביעות שמחנה המרכז-שמאל נזכר להתעסק בכל זה רק אחרי מעל 15 שנות שלטון ביבי, ואחרי שהפכו את החרדים לשעיר לעזאזל התורן שעל הגב שלו יתכן שיקדמו את זה?

הרי זה הימין המסורתי (האופוזיציוני..) שניסה לעשות סדר בנושא הרגיש הזה, כאילו ראה פני עתיד, או כי זה היה האינטרס שלו כאופוזיציה מנושלת ממוקדי הכוח, לא רק בשלטון. אז כעת כשהשמאל-מרכז מתחיל להרגיש מנושל ממוקדי הכוח אחרי הרבה זמן (והוא רק מתחיל, הוא לא באמת מנושל עדיין), הנושא פתאום חשוב לו?

נערך לאחרונה ב:
אין חוק כזה וגם לא ייתכן שיהיה (זו אפליה על רקע דת).
אבל אני מסכים שהמצב כיום הוא פרטצ' נוראי, ששר הביטחון קובע לפי שיקול דעתו מי ישרת ומי לא.
חייבים לשים לזה סוף.
זה הרבה יותר גרוע
אין שום חוק שפוטר לא יהודים מגיוס אבל בפועל זה הנוהל

אין שום חוק שפוטר לא יהודים מגיוס אבל בפועל זה הנוהל
אתה לא לגמרי מדייק, יש חוק והוא אומר שלשר הביטחון מותר לגייס או לא לפי שיקול דעתו.
כפי שאמרתי, המצב הזה הוא קטסטרופה.

אכן כך. האם תסכים עם הטענה שזאת צביעות שמחנה המרכז-שמאל נזכר להתעסק בכל זה רק אחרי מעל 15 שנות שלטון ביבי, ואחרי שהפכו את החרדים לשעיר לעזאזל התורן שעל הגב שלו יתכן שיקדמו את זה?

הרי זה הימין המסורתי (האופוזיציוני..) שניסה לעשות סדר בנושא הרגיש הזה, כאילו ראה פני עתיד, או כי זה היה האינטרס שלו כאופוזיציה מנושלת ממוקדי הכוח, לא רק בשלטון. אז כעת כשהשמאל-מרכז מתחיל להרגיש מנושל ממוקדי הכוח אחרי הרבה זמן (והוא רק מתחיל, הוא לא באמת מנושל עדיין), הנושא פתאום חשוב לו?
לאורך כל חיי המדינה היו מי שניסו לקדם את נושא החוקה מכל גווני הקשת הפוליטית. כרגע הנושא עלה לכותרות בגלל הרפורמה המשפטית.

אתה לא לגמרי מדייק, יש חוק והוא אומר שלשר הביטחון מותר לגייס או לא לפי שיקול דעתו.
כפי שאמרתי, המצב הזה הוא קטסטרופה.
ויש חריג אחד שלגביו אין לשר הביטחון סמכות אחרי פסיקת בגץ והוא דיחוי למי שתורתו אומנותו

ואני מציע (א) לא להתעלם מהכוונות, שאינן כה נסתרות כי עובדה שאני והרבה אחרים מבינים אותן מתוך עיון. (ב) לקבל את זה שלא מדובר בעניין פורמלי משפטי שעוסק בצדק ודמוקרטיה, כביכול תיקון במערכת משפט, אלא בשינוי משטרי שהוא שינוי עומק באופי של המדינה - ברמה שדורשת לכל הפחות הסכמה מצד לצד של העם ונציגיו - מה שמבקש לכל הפחות להעמיד את זה במצע המפלגות כנושא מרכזי בבחירות כדי שהעם יוכל להחליט באופן דמוקרטי על זה. כל זה לא נעשה, ואם היה נעשה היית מגלה שאתה רוטמן ולוין מיעוט קטן שמנסה לכפות על הרוב משהו שהרוב לא מעוניין בו. לא סתם הרפורמה הוחבאה ועדיין מוחבאת בהקשר של הבחירות. עלאק מתעניינים בדומקרטיה...
אם אתה חושב שזה הכוונות של לוין ורוטמן זכותך להפגין נגד זה אני מניח שזה גם מה שעשית
אתה רק צריך לקחת בחשבון שזה לא קרה בחלל ריק ומאחורי לוין ורוטמן עומד ציבור ענק שרואה במשך הרבה שנים איך הבחירה שלו בקלפי מאבדת ממשמעותה בגלל דורסנותו של בגץ וקביעותיו בתחומים שאין לו בהם שום סמכות
התוצאה היא דרישה שעלתה מהציבור לתקן את המעוות ולשים את בגץ במקומו
אז התגובה של כל אלו המפגינים נגד השינוי הייתה צריכה להיות מופנית קודם כל לבגץ ולמערכת המשפטית להפסיק לדרוס את רצון הרוב
ואם זו הייתה הגישה היה אפשר להגיע להסכמות על השינוי או אפילו לייתר אותו ובא לציון גואל
במקום זה קבלנו תמיכה אוטמטית בבגץ וחוסר רצון להבין את הלך הרוח בציבור
כדי להתחמק מזה הטענות נעו בין : הם סתם ביבסטים , משיחיים וכו ( יעני אין עם מי לדבר)
או הציבור בכלל לא תומך בזה והקואליציה משקרת את בוחריה ( כלומר אין לרעיון תמיכה בציבור)
מעבר לזה אני נתרשם שאתה לא מעוניין לצאת מהקונספציה שלך לגבי הנושא ועסוק בלשכנע אותנו, מה שלא יקרה
אתה לא חייב להשתכנע משום דבר ויכול להישאר בשלך
זה לא יקהה את עוצמת הטיעונים שלי למי שיראה אותם אמיתיים ונכונים

האמת לא תמיד נוחה לשמיעה, אבל העוצמה שלה היא שאין דבר שיכול לשנות אותה

ציבור ענק
=ציבור קטן, מיעוט, שמספר לעצמו שהוא מייצג זעקה של העם. העם הבין טוב מאוד שלא מדובר על לשים את בגץ במקומו, אלא על ריכוז כוח עודף בידי הממשלה ללא פיקוח ובקרה. ולכן העם יצא לרחובות וימשיך לצאת.

אבל אתה צודק שיש הרבה אנשים שתומכים ברעיון מדינה דתית ואפליית הערבים. ומערכת המשפט הישראלית, וחוקי המדינה, מפריעים להם. זה כבר מיעוט גדול, כ 30-40% מהמצביעים, אני מניח. אם יהיו בקואליציה, הם ינסו שוב לשנות את החוקים ולקדם את האג'נדה שלהם.

=ציבור קטן, מיעוט, שמספר לעצמו שהוא מייצג זעקה של העם. העם הבין טוב מאוד שלא מדובר על לשים את בגץ במקומו, אלא על ריכוז כוח עודף בידי הממשלה ללא פיקוח ובקרה. ולכן העם יצא לרחובות וימשיך לצאת.
אתה שוב מתעלם מהעיקר.
עזוב את השינויים במערכת המשפט, וכמה הם הרסניים לדעתך.
זה רק התוצאה הטבעית לחריגה של בגץ מסמכותו ,והפיכתו לשליט עליון במדינה.
ההתעלמות שלך, והגימוד שאתה מנסה לעשות לבעיה האמיתית הזו , לא תשנה את המציאות.
גם אם לוין ורוטמן יכשלו תהיה בטוח שיהיו להם מחליפים מוצלחים יותר ובסוף זה יעבור
יש כאן בעיה אמיתית , לציבור ענק במדינה נגזל הזכות להשפיע על ניהול המדינה.
וזה לא יעבור סתם כך בגלל סיפורים שיספרו לו
הרצון לצייר לעצמך, בכל מחיר , שזה מיעוט קטן ,וזה סתם גחמה של כאלו שרוצים לכוננן פה דיקטטורה או מדינת הלכה,
הוא ניסיון לברוח מהעובדות הללו.
עכשיו, אם אתה חושב שזה לא נורא, אתה וחבריך תלחמו , ומקסימום תדחו קצת את הרעה מבחינתכם.
אם לא יועיל לא יזיק
אתם טועים לגמרי, מה שיקרה הוא שככל שתתעקשו להמשיך ולתמוך בדיכוי הזה ,אתם תכינו לעצמכם גרסה קיצונית יותר של שינויים.
כדאי ללמוד מההסטוריה הקרובה והרחוקה הדוגמה שעולה לי כעת בראש זה סוריה והמיעוט העלווי ששלט ביד רמה במדינה והפך למיעוט נרדף
כשאתה מפעיל כוח וחושב שתהיה תמיד חזק , הגלגל מסתובב ומי שדיכאת אותו יחזיר לך באותו מטבע
אבל אתה צודק שיש הרבה אנשים שתומכים ברעיון מדינה דתית ואפליית הערבים. ומערכת המשפט הישראלית, וחוקי המדינה, מפריעים להם. זה כבר מיעוט גדול, כ 30-40% מהמצביעים, אני מניח. אם יהיו בקואליציה, הם ינסו שוב לשנות את החוקים ולקדם את האג'נדה שלהם.
כדאי שתהיה עקבי בעמדות שלך לפחות באותו תגובה שתי שורות קודם
בהתחלה זה :
ציבור קטן, מיעוט, שמספר לעצמו שהוא מייצג זעקה של העם
ועכשיו:
זה כבר מיעוט גדול, כ 30-40% מהמצביעים
בכל מקרה כפי שכתבתי כמה פעמים זה מיותר להתווכח כמה שווה החלק הזה בעם
מה שקובע הוא תוצאות הבחירות

רק תיקון קטן , חוקי המדינה לא מפריעים להם , הם מפריעים למערכת המשפט שרוצה לשלוט ללא כל הגבלה

אתם טועים לגמרי, מה שיקרה הוא שככל שתתעקשו להמשיך ולתמוך בדיכוי הזה ,אתם תכינו לעצמכם גרסה קיצונית יותר של שינויים.
כדאי ללמוד מההסטוריה הקרובה והרחוקה הדוגמה שעולה לי כעת בראש זה סוריה והמיעוט העלווי ששלט ביד רמה במדינה והפך למיעוט נרדף
כשאתה מפעיל כוח וחושב שתהיה תמיד חזק , הגלגל מסתובב ומי שדיכאת אותו יחזיר לך באותו מטבע
אין מספיק "חחחחחח" לתיאור הפסקה הזו :lol::lol::lol:

השימוש בביטויים כמו "דיכוי" או "מיעוט נרדף" (שלא לומר "גזירות השמד" כמו שזה נקרא בעיתונות החרדית) לתיאור של קיצוץ בחלק קטן מזכויות היתר שאנשים מסוימים נהנים מהם / אכיפת חלק קטן מהחוקים על אלו שרואים את עצמם כפטורים מהם -
נשמע לי ממש כמו זעקת הקוזק הנגזל...

@FIYaacov @הסולידית -
אפשר בבקשה להעביר את השרשור לפורום פוליטיקה?

לו היית צריך לבחור מה יקרה לגבי גיוס חרדים,
אפשרות א: כולם משתמטים, אין כמעט מתגייסים חרדים, אתה עושה סנקציות וחוסם תקציבים.
אפשרות ב: כולם מתגייסים והם שווי זכויות כולל הטבות למשרתים וכו', מה היית מעדיף?, נטו פרקטי.
אם אתה רוצה שיהיה גיוס מסיבי, אתה חייב להגיע להסכמות רחבות על פטור למי שבאמת לומד, אתה יכול להתקומם, יכול להתעצבן על חוסר שוויון, במציאות בלי הסכמות רחבות לא יהיו מתגייסים, יכול לתסכל אבל גם דתיים לאומיים בישיבות ההסדר לא משרתים אותו זמן, גם נשים משרתות 24 חודשים ולא 32 כגברים.
אם בחרת באפשרות של סנקציות, זה מראה שאתה לא באמת רוצה להביא חיילים לצבא אלא רוצה להעניש את החרדים.
קח עוד נקודת מחשבה, תעשה סנקציות, היום הציבור החרדי מיליון וחצי איש, מה תעשה עוד 50 שנה?, חצי מהציבור היהודי בארץ ישרת וחצי מהציבור יהיה משולל זכויות?
זו השקפת עולמי, אפשר לכעוס אבל כדי לשנות באמת צריך פשרות משתי הצדדים.
וזה אפילו אם נניח לצורך הדיון שבלימוד תורה אין שום ערך לעם ישראל ולמדינת ישראל (מה שלדעתי לא נכון כלל).

לתיאור של קיצוץ בחלק קטן מזכויות היתר שאנשים מסוימים נהנים מהם
זה ברור.

השאלה היא מה קורה עם עניינים אחרים שבהם יש מחלוקת. למשל לפי החרדים נשים צריכות לנוע במרחב הציבורי בהפרדה, בביגוד מכסה, ואסור להן לשיר. בג"צ אומר שהן שוות זכויות ודווקא מותר להן. אני מניח שמבחינת החרדים בג"צ באמת "דורך" על הערכים שלהם.

כמה זמן תוכל להחזיק את הקונפליקט הזה, כאשר לגוש האמוני יהיה רוב קבוע?

השימוש בביטויים כמו "דיכוי" או "מיעוט נרדף" (שלא לומר "גזירות השמד" כמו שזה נקרא בעיתונות החרדית) לתיאור של קיצוץ בחלק קטן מזכויות היתר שאנשים מסוימים נהנים מהם / אכיפת חלק קטן מהחוקים על אלו שרואים את עצמם כפטורים מהם -
נשמע לי ממש כמו זעקת הקוזק הנגזל...
יש כאן טעות שחוזרת על עצמה
הטיעון שלי לא מדבר בכלל על מיעוט כלשהו במדינה לא חרדים לא ערבים ולא שום מגזר מיעוט אחר
משום מה נוח למי שחולק עלי להציג את זה כאילו אני מנסה להגן על מיעוט כלשהו.....
אבל אני בא להגן על הרוב במדינה , והרוב הזה נקבע לפי תוצאות הבחירות , לא לפי שום דבר אחר
אלו הם כללי המשחק הדמוקרטי, וכלם צרכים לכבד אותם גם אם התוצאה לא מוצאת חן בעיניהם.
המציאות היום היא שהרוב במדינה כפי שהוא מתבטא בתוצאות הבחירות העביר במשך 4 שנים חוקים רבים וחלק חשוב מהם בוטל בהתערבותו של בית המשפט
זה ה"דיכוי" עליו דיברתי והדוגמא מסוריה היא ממש מתאימה בהקשר הזה
כל "זכויות היתר" עליהם אתה מדבר הוענקו ע"י הרוב , אם אתה לא מרוצה מכך , תשכנע מספיק אנשים בדעתך ותגיע לרוב שיתנגד לזה
היו הוגנים, כבדו את כללי המשחק, זה כל טענתי
אפשר בבקשה להעביר את השרשור לפורום פוליטיקה?
סתם שאלה כדי להבין, מה זה משנה באיזה נושא נמצא השרשור הזה?
אם זה יועבר לפוליטיקה זה יציק לך פחות?
השאלה היא מה קורה עם עניינים אחרים שבהם יש מחלוקת. למשל לפי החרדים נשים צריכות לנוע במרחב הציבורי בהפרדה, בביגוד מכסה, ואסור להן לשיר. בג"צ אומר שהן שוות זכויות ודווקא מותר להן. אני מניח שמבחינת החרדים בג"צ באמת "דורך" על הערכים שלהם.
אין לכל מה שכתבת קשר לטענה שלי
לא דברתי על המחלוקות עם החרדים ועמדותיהם כלפי נשים
זה נושא אחר , ולא הבעתי עמדה לגביו

הרוב הזה נקבע לפי תוצאות הבחירות , לא לפי שום דבר אחר
אלו הם כללי המשחק הדמוקרטי, וכלם צרכים לכבד אותם גם אם התוצאה לא מוצאת חן בעיניהם.
חפש בגוגל: "עריצות הרוב"

חפש בגוגל: "עריצות הרוב"
הגבתי על זה כבר כמה פעמים.
גם אם החלטות הרוב נכנסות בגדר "עריצות"
מי שרוצה לבקר או לבטל אותם צריך הסמכה
יותר מזה , מי קובע מה נקרא עריצות?
לדעתי המצב הוא עריצות המיעוט
דעתי לא משנה , מה שמשנה הן כללי המשחק הדמוקרטי
ואין, נכון לרגע זה, בכללי המשחק מי שמוסמך להחליט מהי "עריצות הרוב" ?

אם בחרת באפשרות של סנקציות, זה מראה שאתה לא באמת רוצה להביא חיילים לצבא אלא רוצה להעניש את החרדים.
קח עוד נקודת מחשבה, תעשה סנקציות, היום הציבור החרדי מיליון וחצי איש, מה תעשה עוד 50 שנה?, חצי מהציבור היהודי בארץ ישרת וחצי מהציבור יהיה משולל זכויות?
חחחחחחחחחח

אדוני חרדי? כי במחילה, אין לך מושג על מה אתה מדבר.

הסנקציות עובדות מעולה, המסלולים החרדיים (קודקוד ושות') מפוצצים במתגייסים אך ורק בגלל הסנקציות האישיות והפליליות שיש כרגע.

זה נהיה תופעה לא קטנה בכלל שמתחתנים, וישר עפים לבקום לארגן איזה שירות ולגמור עם זה, מה שמעולם לא היה קודם, וכל אחד כזה, שייצא לפני הילדים, זה עוד אחד שלא יילך לכולל לעשור של גילאי ה-20 וייהרסו לו החיים.

אתה שומע רק את היללות, ברור, כי מי שהלך לקודקוד והציל את העתיד שלו, לא כותבים על זה בשום עיתון, אבל כל אחד כזה זה עולם ומלואו בשבילו ובשביל המדינה.

והדמיון שאפשר להגיע להסכמות "רק מי שבאמת לומד" וכל אלה... ואללה שמע, חשבתי אחרי השביעי באוקטובר למדתם שמה שאנשים אומרים זה גם מה שהם מתכוונים (להבדיל, כמובן) שלא לדבר על החוצפה והאי צדק כלפי המשרתים והסיכון שאולי גם להם יימאס מתישהו.

בכל מקרה, בהצלחה עם לשמוע "גדול" או אדמו"ר חרדי אומר שמי שלא לומד שיתגייס ו"בא נגיע להסכמות", לך תקשיב לר' דב לנדא, הגערער והרב יוסף, אל תאזין למתווכים, גש ישר למקור.

אולי תקשיב קצת לצד השני גם? בדיוק פורסם על הרב לנדא למה הוא לא הולך לכותל, יכול לעניין אותך?.

הסנקציות עובדות מעולה, המסלולים החרדיים (קודקוד ושות') מפוצצים במתגייסים אך ורק בגלל הסנקציות האישיות והפליליות שיש כרגע
ממש לא נכון
מספיק אם אומר לך שאני חרדי ומכיר את המסלולים שדיברת עליהם די מקרוב....
מאז שיש סנקציות ירד ביותר מחצי המספר של המגיעים לשם, חלק ירד מלחץ מהקהילה וחלק מחוסר יכולת כי הצבא לא מאשר לעריקים להצטרף וכמעט כולם עונים על התקן הזה.
לידיעתך, חלק נכבד מהאדמורים ששלחו לשם הרבה מהחסידים שלהם, חזר בו מאז הבלאגן עם החוק.
אם אתה אפילו קצת מבין על הנושאים שדיברת עליהם, קודקוד, מעלות צור, יואב, שחר כחול, כל אלו התחילו הרבה לפני הבעיות בחוק הגיוס וזה הצליח עקב פרסום מסיבי על יציאה עם נסיון לעבודה....

זה נהיה תופעה לא קטנה בכלל שמתחתנים, וישר עפים לבקום לארגן איזה שירות ולגמור עם זה
פעם שהיה אפשר שירות לאומי, הייתי יכול איכשהו להסכים איתך, היום שצריך שירות צבאי של 32 חודש, אף אחד לא הולך על זה.
יש 80,90 אלף עריקים, עשית פיתויים, השנה הצלחת לגייס באיזור ה3000.
בלי הסכמות רחבות לא תצליח לגייס בחיים יותר, וכל מי שעריק לא יכול ללכת לצבא גם אם רוצה בלי לשבת איזה חודש בכלא על העריקות שלו, מה שדי מרתיע חרדים ובפרט נשואים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זו השקפת עולמי, אפשר לכעוס אבל כדי לשנות באמת צריך פשרות משתי הצדדים.
וזה אפילו אם נניח לצורך הדיון שבלימוד תורה אין שום ערך לעם ישראל ולמדינת ישראל (מה שלדעתי לא נכון כלל).
אם תפסיק להזרים לחרדים כספים, הם לא ישארו בישיבות. איך אני יודע? יש המון חרדים בחו״ל שעובדים למחייתם ואפילו בעבודות פרודוקטיביות.

נושאים דומים

Back
למעלה