משתמש בלי זהות
משתמש רגיל
- דירוג
- 121
השלב הראשון בלהיות שמרנים הוא לא לבטל חוקים של הכנסת במבחן הזה אף שופט היום לא עומדאז תקרא את פסקי הדין שלהם ותבין כי לא נראה לי שקראת. זה שהם מתנגדים (לא תמיד) לשלטון פושעים ופרזיטים לא הופך אותם לליברלים. הבעיה שלך היא לא שהם לא שמרנים אלא שהם לא עושה דבריה של הממשלה, אתה רוצה כיפוף של מערכת המשפט לממשלה ובמילים פשוטות יותר, דיקטטורה.
בכל מקרה התווית שמרני או אקטביסט לא אומרים כלום וכפי שכתבתי לגבי תוויות אחרות הסוף כל אחד יפרש את התווית כרצונו
מה שאני רוצה הוא שכל אחד מהרשויות יעסוק במה שהוסמך לו ולא ימציא יש מאין סמכויות מכוח פסקי דין שלו
שוב המילה דיקטטורה לא אומרת כלום היא עוד סוג של תווית ולכן מה שחשוב הם הפרטים ועד עכשיו לא שמעתי על שום מהלך של הממשלה שהוא לא בטווח הסמכות שלהם אם אתה חושב אחרת תצביע על החלטה שאינה כזו המילה "דיקטטורה"
לא אומרת כלום
שוב תווית שלא אומרת כלום באותה מידה אני יכול לומר שהוא מחריב הדמוקרטיההוא לא מגן החוקה, הוא מגן הדמוקרטיה בהעדר חוקה דמוקרטית והעובדה שבית המחוקקים והרשות המבצעת חד הם.
לכן נגש לפרטים אם מה שחסר למדינת ישראל זה חוקה , וחוקה, מה לעשות ,צריכה להתקבל ע"י מרבית העם
אז מי שנוטל סמכויות של חוקה או מייצר כאלו בפסק דין ,לוקח לעצמו את סמכות מי שיוצר את החוקה שהוא מרבית העם
וזה מה שטענתי:
בכל מקרה, אם יש בעיה עם מינוי לתפקיד מסויים , ולא מצליחים למנות, זה לא אומר שיכול מישהו להחליט מעצמו שהוא זמנית ממלא המקום של התפקיד.כדי ליצור חוקה צריך הסכמה רחבה של העם ולא סתם רוב פשוט
אז למה נראה לכם שבגץ שהוא הרבה פחות מרוב העם מתאים לתפקיד ממלא מקום החוקה?
לשם הדוגמא, אם לא התמנה מבקר המדינה, ותמה כהונתו של הקודם המצב הוא שאין לאף אחד סמכות למלא את מקומו של מבקר המדינה למרות שסמכויותיו חשבות מאד ועכשיו אין מי שימלא אותם.
אותו הדבר במצב בו לא חוקקה חוקה מכל סיבה שהיא לאף אחד אין סמכות ליטול על עצמו את תפקיד ממלא המקום.
אז אתה בעצם מסכים איתי שחוק הפטור מגיוס אין לו קשר לממשלה הנוכחית או לשלטון הימיןהמדינה הגבילה את כמות הפטורים מגיוס, בעידן בגין שיחררו את הרסן ואחרי 15 שנים הבינו את הנזק שנעשה. מאז הנושא נידון בבגץ מספר רב של פעמים שכל פעם הועלתה הצעה/חוק כזו או אחרת שיחזיר את המצב לקדמותו "בהסכמה". לאחר יותר מ 20 שנה שבו המצב רק הלך והחריף, והחרדים לא עשו שום דבר "בהסכמה", ובעקבות המלחמה האחרונה בה גם ירד הטיעון שהצבא לא צריך לוחמים גם לבית המשפט העליון נמאס מהפרזיטיות וחוסר השיוויון במדינה. השמאל הוא לא טיעון נגד הפרזיטיות של החרדים והצורך בלוחמים.
רק כמה עובדות בעניין :
אני לא יודע למי אתה מתכוון אחרי 15 שנה הבינו את הנזק שנעשה
עד כמה שאני יודע חוק טל שנחקק ב2002 והעניק דיחוי מגיוס הוא הרבה יותר מ15 שנים אחרי 1977
כך שהכנסת החליטה להמשיך לתת דיחוי למי שתורתם אומנותם
מה החרדים מסכימים או לא זה לא מעניין מה שקובע הוא החוק בעניין והוא אפשר את המצב
מה שבגץ עשה היה לבטל כמה חוקים של הכנסת שאפשרו במפורש דיחוי מגיוס ללא שום סמכות וכמו שהסברתי למעלה
גם אם בגץ לא מרוצה מתופעה חברתית מסויימת והוא אף מגדיר אותה פרזיטיות וחוסר שוויון לא נותן לו סמכות להתערב במיוחד כשחוק מפורש מתיר זאת
אתה יכול להציג פגיעה בתקשורת החופשית?היא לא נפגעת (חלקית) כי יש בג"ץ.
שמתי לב שעל הרבה מטענותיי לא הגבת
אני מסיק מזה שלגביהם אתה מסכים איתי