• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מי הסמיך את הכנסת לחוקק חוקים?
לא הבנתי,
אתה כופר בסמכות הכנסת לחוקק חוקים? לזה אפילו בג"ץ לא הגיע
בכל מקרה הסמכות של הכנסת לחוקק חוקים היא מוסכמת הסמכות של בגץ לבטל היא המצאה חדשה ולא מוסכמת אתה משווה בניהם?
מדהים שמצד אחד אתה טוען שאתה מכיר את כל הטיעונים, ומצד שני מפגין בורות מוחלטת ומציג טיעונים מגוכחים.
אתה יכול להסביר לי מה מבין הטיעונים שלי מגוחך? ולמה?
מה אני מפספס שכולם כבר למדו בגן?
שוב, אם יש לך טענה עניינית תטען
כשאתה מעלה טענה כללית של ״מקפחים אותי״, אתה באמת מצפה שמישהו יתחיל להסביר מאפס מדוע זה לא כך? בפרט כשאתה טוען שאתה קרוב לוודאי מכיר כבר את כל הטיעונים?
אם תעלה טיעון בסגנון של ״מתנגדי הרפורמה טוענים א׳ אבל אני חושב שזה שגוי כי ב׳, מה דעתכם?״, תקבל התייחסות עניינית. בדיוק כשם שאם מישהו יבוא ויזרוק טענה שחיסונים גורמים לאוטיזם, אף אחד לא יתחיל ללמד אותו ביולוגיה מאפס. אם מצד שני הוא יצביע על נקודה מסוימת שלדעתו תומכת בטענה, אנשים ישמחו להסביר את דעתם בעניין.
יכול להיות שאתה צודק אני התרשמתי משרשורים אחרים שבנושאים האלו קשה לקבל תשובה עיניינית

סליחה על השאלה
זה משנה מי מקבל יותר?
או שמשנה מי תורם יותר?
חרדי בטוח שהוא מציל את העם בגלל התפילות שלו בעוד שמי שמשרת בצבא יודע שנשק יותר יעיל מתפילה להריגת נוחבות.
במדינה שמעודדים בה את השיסוי והפילוג אני מנסה להראות שיש צדדים חיוביים ויותר משותף ממפריד.
הנiחבות ימח שמם לא בדקו למי הצבעתם או במה אתם מאמינים.
ולעניננו יש בחירות קריטיות לעתיד המדינה
בעוד שיש "מחנה" ששולט פה ב20 שנה האחרונות כמעט ברצף ולא לקח אחריות ולא התנצל ובעיניי הוא פסול
ויש את כל השאר שחלקם מאמינים בדת וחלק מאמינים בכבוד האדם וחרותו
ובפוליטיקה זה אמנות האפשר, אז יסתמו את האף ויעשו בריתות למעט אם תהיה הכרעה חד משמעית
לא מנסה לשכנע אף אחד לשנות את הצבעתו רק מבקש שתהיו שלמים עם מצפונכם ותצרכו פחות מידע מהונדס
רק בשורות טובות

לא הבנתי,
אתה כופר בסמכות הכנסת לחוקק חוקים? לזה אפילו בג"ץ לא הגיע
מה זה משנה מה דעתי? (לא, אני לא כופר בסמכות). בתור מי שמעיד על עצמו כלמדן גדול, אני שואל שאלה פשוטה מאוד (לכאורה).
בכל מקרה הסמכות של הכנסת לחוקק חוקים היא מוסכמת הסמכות של בגץ לבטל היא המצאה חדשה ולא מוסכמת אתה משווה בניהם?
נדמה לי שיש מחלוקת על השאלה האם הכנסת יכולה לחוקק כל חוק שתחפוץ...
אתה יכול להסביר לי מה מבין הטיעונים שלי מגוחך? ולמה?
מה אני מפספס שכולם כבר למדו בגן?
שוב, אם יש לך טענה עניינית תטען
מה בעצם הטיעון שלך? שלבג״צ אין סמכות לפסול חוקים?
תן את השאלה ל-gpt, תגיד לו להשוות למצב בשאר העולם, ותגיד לו לקרוא את הנימוקים בכל פסקי הדין בהם בג״צ פסל חוקים. יענה לך על שאלת הסמכות.
בשנות ה-90, כשנפסלו חוקים ע״י בית המשפט, הכנסת לא טענה שלבית המשפט אין סמכות לדון בפסילתם.

יכול להיות שאתה צודק אני התרשמתי משרשורים אחרים שבנושאים האלו קשה לקבל תשובה עיניינית
כשלא שואלים שאלה עניינית, אכן קשה לקבל תשובה עניינית.

זה משנה מי מקבל יותר?
או שמשנה מי תורם יותר?
כן
יש פה במדינה ציבורים שמשלמים ושילמו בחייהם ובחיי יקיריהם, ויש ציבורים טרמפיסטים
משתמט מגיוס עובר בכך על איסורי תורה אז לך תדע מה הלימוד שלו שווה אם בכלל
גם לגבי הצד הכלכלי יש לי ביקורת אבל היא כרגע בטלה בעיני לעומת הבזיון של ההשתמטות
מי שלא מתאים לו להגן על המדינה בגופו מוזמן להגן עליה רוחנית (לשיטתו) מברוקלין
(למען הסר ספק לדלות הבנתי כל יהודי בעולם עובר על איסורי תורה אם הוא לא מתגייס למרות שהצבא יכול להעזר בו, ההצעה שלי לשבת ללמוד פול טיים מחוץ לישראל היא רק לעניין סמכות הכפיה ע"י המדינה)

מי שלא מתאים לו להגן על המדינה בגופו מוזמן להגן עליה רוחנית (לשיטתו) מברוקלין
(למען הסר ספק לדלות הבנתי כל יהודי בעולם עובר על איסורי תורה אם הוא לא מתגייס למרות שהצבא יכול להעזר בו, ההצעה שלי לשבת ללמוד פול טיים מחוץ לישראל היא רק לעניין סמכות הכפיה ע"י המדינה)
צודק!

נדמה לי שיש מחלוקת על השאלה האם הכנסת יכולה לחוקק כל חוק שתחפוץ...
אני מודע למחלוקת בעניין אני שואל שאלה פשוטה שעליה לא ענית מי הסמיך את בגץ להיות קובע גבולות הגזרה של הכנסת?
דרך אגב, גם אהרון ברק הגדול לא טען שיש סמכות לבטל כל חוק הוא טען שחוק שסותר חוקי יסוד דינו להיבטל
מה בעצם הטיעון שלך? שלבג״צ אין סמכות לפסול חוקים?
תן את השאלה ל-gpt, תגיד לו להשוות למצב בשאר העולם, ותגיד לו לקרוא את הנימוקים בכל פסקי הדין בהם בג״צ פסל חוקים. יענה לך על שאלת הסמכות.
בשנות ה-90, כשנפסלו חוקים ע״י בית המשפט, הכנסת לא טענה שלבית המשפט אין סמכות לדון בפסילתם.
את ההשוואה לעולם עשו כבר הרבה לפני אפילו מרכז המחקר והמידע של הכנסת
זה לא העניין מה המצב בעולם השאלה היא מי הסמיך? ומה מקור הסמכות? בעולם יש ע"ז תשובות ברורות והם חוק כלשהו או חוקה שהתקבלו ע"י הרוב בישראל אין שום הסמכה
תנסה לחשוב מה יקרה ביום בו 15 שופטי בגץ יפסקו שחובה להניח תפילין גם אז תקשיב להם ? הם ימצאו את הפלפול המתאים להסביר זאת זה יעזור לך? אם קשה לך הדוגמא הזו קח אחת אחרת למשל השופטים יפסקו שלערבים אין זכות הצבעה או שאין להם זכות לקנות נדל"ן מה תעשה אז ?
זה רק כדי להמחיש מה יכול לקרות אם 15 שופטים יקבלו כוח בלתי מוגבל שכזה
היום הם לא מוסמכים לבטל חוקים אבל עושים זאת בפועל ללא כל סמכות
אגב , זה אינה רק דעתי הפרימיטיבית והבלתי מלומדת עמדת המיעוט בבגץ הסבירות כמה שופטים מלומדים וחשובים חושבים בדיוק כמוני שאין לבגץ כל סמכות הם לא סתם חולקים על עמיתיהם אלא טוענים שאין כל סמכות אז מה אני הקטן יגיד?

מה יש ב"טרור היהודי" ביו"ש שכל כך מעצבן אותך זה פשיעה פלילית כמו בהרבה איזורים אחרים במדינה והנזק ממנה הרבה יותר קטן מאשר האלימות במגזר הערבי או תופעת הפרוטקשן שגם הם לא מטופלות כהוגן ומזיקות הרבה יותר?
1. כי זה טרור גזעני לאומני. בדיוק כמו שאם קבוצה של ניאו נאצים הייתה מתנכלת לקהילה יהודית בחו"ל והייתה מגובה ע"י המשטרה ושתיקה ע"י ההנהגה, יותר מעצבן מסתם תגרות שיכורים.
2 פגיעה מדינית בלתי ניתנת לתיאור והעובדה שהיא מגובה בשתיקה או בתמיכה של הרשויות צובע את כל מדינת ישראל באשמה לכך.
היה שיפור כלכלי. כן החוב גדל (עדיין הגודל שלו סביר בהשוואה עולמית) ונצטרך לשלם אותו בעתיד
מ 2022 הייתה ירידה בישראל של מדד כח הקניה, רק ב 2025 חזרנו בחזרה לאותם נתונים של 2022, אכן החוב גדל רק כדי להגיע לאותה נקודה ונשלם עליו. 2026 כבר נעקוף, סביר להניח, את 2022.
אני לא אכנס פה לויכוח על ההגדרה מהו טרור והאם זה נכנס בהגדרה טרור כי טרור זה סיסמה שלא אומרת כלום
לא סיסמאות הגדרה. שימוש באלימות והפחדה כלפי אוכלוסיה אזרחית.
מה שחשוב הוא שיש להבדיל בין אלימות מסיבות שונות ובניהם גזענות שזה פשעים פליליים לבין מעשים שמטרתם פגיעה בישראל כמדינה וכקולקטיב לא סתם בכל מדינה החומרה של עבירת הבגידה היא עליונה
המתנחבלים פוגעים במדינת ישראל באופן אנוש ברמה המדינית. אולי אתה בעד להאשים אותם בבגידה? אני כן, מצפה לברכה גם ממך בנושא והעונש שלהם בהתאם, כבוגדים.
זה מזכיר את המצב בישראל כיום של אזרח שלא שייך לקבוצה ששופטי בג"ץ או היועצים המשפטיים אוהדים במיוחד זכויותיו יכולות להישלל בקלות בפלפולים ונימוקים שונים ולרוע המזל הם לא נבחרים ולכן אין דרך להדיח אותם בבחירות
שופטי בג"ץ לא שופטים אנשים, הם שופטים את המדינה.
לא יודע איך אתה מגדיר פונדמנטליסטים מה שבטוח שאתה מכליל הכללה גסה את מי שבעיניך הוא "פונדמנטליסט דתי"
הרבה מהזוועות שאני מכיר נעשו דווקא ע"י אנשים ממש לא דתיים אולי להפך בתוכם אפשר למנות את הנאצים היפנים והקומוניסטים שעשו פשעים אכזריים כלפי מיליוני בני אדם ואין לזה שום קשר לדת
1. היפנים היו דתיים והקיסר נחשב לאל(בן של).
2. במספרים הנצרות והאיסלאם לפי הערכות היסטוריות הרגו,עינו ושיעבדו עשרות מיליוני בני אדם אם באופן ישיר או תמיכה באופן עקיף של כיבושים ושיעבודים של עמים שלמים.
3. הסיבות העקריות בגללן המספרים של הקומוניזם והנאציזם הגיעו למספרים האלו הוא בגלל שהם עשו זאת בעידן המודרני לאחר שהאוכלוסייה גדלה בעקבות המהפכה ההומניסטית. באחוזים הנזק שלהם קטן בהרבה מהשמדות העמים שבוצעו בחסות האלוהים.
אם נקח את ההגדרה שלך וננסה לבדוק למי היא ממש מתאימה נגלה שמאמיני ה"ערכים הדמוקרטיים" הם אלו שמאמינים בצורה מוחלטת בדעתם בצורה שמזכירה אמונה דתית רק ללא צורך במקור אלוקי כלשהו
הסיבות הם לא בגלל אמונה "דתית" בדמוקרטיה אלא אמונה "חוסר הערכיות" של אלה הרוצים לשנות אותה. היו כבר בעבר שינויים בדמוקרטיה הישראלית (בחירה ישירה לדוגמה, ושינויים בהרכב הועדה לבחירת שופטים), הרעיון שהיא נעשתה בהסכמה ומאנשים נקיי כפיים. כאשר שינויי החוק נעשה באופן חד צדדי על ידי נאשמים ומורשעים בפלילים ואנשים שמייצגים אוכלוסיות שלמות שעוברות על החוק, ברור מה מטרת החוק והיא לא שיפור החיים במדינת ישראל כי אם עריצות הרוב ופושעיו.

למה לשקר? הנה המאמר המלא, עמוד 10: לינק
@משתמש בלי זהות , @אריקו - ראיתי שעשיתם לייק למה ששלומו כתב, רק מעדכן אתכם שהוא שיקר לכם.
אני רק קראתי את הכתבה בגלובס שלפיה לא מדובר במאמר של פורום קהלת אלא של חוקר שמועסק גם על ידי קהלת.

לא הכרתי את מה ששלחת (גם זה לא ברור לי כנייר רשמי של קהלת, אני למעשה לא בקיא בכלל בפורמטים שלהם). ומצטער אם זה בלבל מישהו. לי זה לא מהותי הבלבול הזה. סתם תקנתי לפי מה שכתוב בגלובס. בעיקר רציתי לכתוב על התוכן לפי מה שמופיע בגלובס ולא על מי שכתב אותו. אשמח אם תוכל להפנות אותי לטעות בסיכום שלי. אני דווקא חושב שכדאי לחלק בין עובדות לדעות כפי שעשו בכתבה וכנראה גם במחקר. גם אם אני מסכים עם הדעות.

אני מודע למחלוקת בעניין אני שואל שאלה פשוטה שעליה לא ענית מי הסמיך את בגץ להיות קובע גבולות הגזרה של הכנסת?
הסברתי לך בדיוק איך לקבל את התשובה הכי טובה שאתה יכול. יותר מזה, שאלתי אותך שאלה שאתה אמור לירות את התשובה - מי נתן לכנסת את הסמכות לחוקק חוקים? ברגע שתבין את התשובה לשאלה הזו, יהיה לך יותר קל להבין את התשובה לשאלה שלך.
את ההשוואה לעולם עשו כבר הרבה לפני אפילו מרכז המחקר והמידע של הכנסת
זה לא העניין מה המצב בעולם השאלה היא מי הסמיך? ומה מקור הסמכות? בעולם יש ע"ז תשובות ברורות והם חוק כלשהו או חוקה שהתקבלו ע"י הרוב בישראל אין שום הסמכה
תנסה לחשוב מה יקרה ביום בו 15 שופטי בגץ יפסקו שחובה להניח תפילין גם אז תקשיב להם ? הם ימצאו את הפלפול המתאים להסביר זאת זה יעזור לך? אם קשה לך הדוגמא הזו קח אחת אחרת למשל השופטים יפסקו שלערבים אין זכות הצבעה או שאין להם זכות לקנות נדל"ן מה תעשה אז ?
זה רק כדי להמחיש מה יכול לקרות אם 15 שופטים יקבלו כוח בלתי מוגבל שכזה
היום הם לא מוסמכים לבטל חוקים אבל עושים זאת בפועל ללא כל סמכות
אגב , זה אינה רק דעתי הפרימיטיבית והבלתי מלומדת עמדת המיעוט בבגץ הסבירות כמה שופטים מלומדים וחשובים חושבים בדיוק כמוני שאין לבגץ כל סמכות הם לא סתם חולקים על עמיתיהם אלא טוענים שאין כל סמכות אז מה אני הקטן יגיד?
אתה מבין למה אף אחד לא מעוניין לקיים איתך דיון? אתה טוען שאתה רוצה להבין, אבל במקום להתמקד בנקודה מסוימת, אתה פשוט מתחיל לפזר עוד ועוד טענות, ואחר כך עוד תתלונן שלא עונים לך עליהן (למרות שאתה כבר מכיר את כל התשובות)...

זאת המסקנה שניסית למצוא בכוח. המסקנה די פשוטה - חרדים עולים למדינה הרבה יותר מאשר הלא חרדים.
במדינת רווחה, זה לא ערכי לבחור בעוני כשאתה יכול ומסוגל לעבוד. במצב כזה אתה פוגע בחלש. לכן לדעתי צריך להפסיק את מדיניות הרווחה ולא לתמוך בשום פרט
הם כן פירטו איך החרדים עולים יותר למדינה. התייחסתי לפירוט החשוב הזה.
הטענה הערכית שלך היא הגיונית אך לא טריוואלית למימוש ולשיפוט (מה למשל אם מישהו רוצה להיות אומן אבל לא מציח למכור את יצירותיו, או סתם מישהו שלא הולך ללמוד ולעבוד בעבודה הכי רווחית שיכל, שזה לדעתי רוב האנשים). הפתרון המעשי שלך של לוותר על מדיניות רווחה אפשרי. לשם נראה לי החוקר במאמר המליץ. יש לו גם חסרונות. אבל סוציאליזם בעד ונגד זה נושא לא פחות ארוך אז לא ארחיב כאן.

מגילת העצמאות
לא רלוונטי, אין שום הסמכה לבגץ במגילת העצמאות קראתי את כולה
בנוסף למגילת העצמאות אין שום תוקף חוקי היא לא עברה הצבעה בכנסת מה גם שהכנסת הראשונה עוד לא נבחרה

ושוב אם זה כל כך פשוט למה חלק משופטי בגץ חושבים שאין סמכות לבגץ לבטל חוקי יסוד? הם לא מכירים את מגילת העצמאות
זה נראה כמו נסיון מאוחר להיתלות במסמך שאין לו שום תוקף משפטי ואף אחד לא חשב עליו ככזה בזמן אמת

ההצלחה״ של החרדים תלויה לחלוטין בחילונים ובציונות הדתית שיממנו אותם.
אין בעיה לחרדים להודות בזה. הם חושבים שזה סידור מוצלח. כמו ששבט לוי והכהנים קיבלו תרומות ומעשרות. הם מצטטים את הרמב"ם בנושא הזה עם פרשנות מרחיבה. למרות שהרמב"ם התנגד מפורשות לדעה הזאת.

הסברתי לך בדיוק איך לקבל את התשובה הכי טובה שאתה יכול. יותר מזה, שאלתי אותך שאלה שאתה אמור לירות את התשובה - מי נתן לכנסת את הסמכות לחוקק חוקים? ברגע שתבין את התשובה לשאלה הזו, יהיה לך יותר קל להבין את התשובה לשאלה שלך.

אתה מבין למה אף אחד לא מעוניין לקיים איתך דיון? אתה טוען שאתה רוצה להבין, אבל במקום להתמקד בנקודה מסוימת, אתה פשוט מתחיל לפזר עוד ועוד טענות, ואחר כך עוד תתלונן שלא עונים לך עליהן (למרות שאתה כבר מכיר את כל התשובות)...
שוב טענות לא עניניות
ועכשיו נוסף לזה גם התנשאות
כל מה שטענתי קשור לנושא העקרוני בדבר סמכות בגץ לפסול חוקים ובעיקר חוקי יסוד
אתה מתחמק ממתן תשובה פעם אחר פעם
אם נגמרה לך הסבלנות לענות אל תענה
לעצם העניין זה בכלל לא משנה מה מקור הסמכות לחוקק חוקים אבל אם אתה מתעקש מקור הסמכות הוא ההבנה הפשוטה לכולם שהעם הוא הריבון ופרקטית היות ואי אפשר להגיע להסכמה פה אחד הוסכם שהרוב יקבע
בית המשפט הוא יצירה מכוח החוק ולכן הוא כפוף לחוק ולכנסת

אני רק קראתי את הכתבה בגלובס שלפיה לא מדובר במאמר של פורום קהלת אלא של חוקר שמועסק גם על ידי קהלת.

לא הכרתי את מה ששלחת (גם זה לא ברור לי כנייר רשמי של קהלת, אני למעשה לא בקיא בכלל בפורמטים שלהם). ומצטער אם זה בלבל מישהו. לי זה לא מהותי הבלבול הזה. סתם תקנתי לפי מה שכתוב בגלובס. בעיקר רציתי לכתוב על התוכן לפי מה שמופיע בגלובס ולא על מי שכתב אותו. אשמח אם תוכל להפנות אותי לטעות בסיכום שלי. אני דווקא חושב שכדאי לחלק בין עובדות לדעות כפי שעשו בכתבה וכנראה גם במחקר. גם אם אני מסכים עם הדעות.
קשה לי שכשכתבת בלי להסס שזה ״לא של פורום קהלת״ כשאפילו לא בדקת. זו פרקטיקה ידועה לצערי היום בתקשורת שהכתבים והפאנליסטים פשוט משקרים במצח נחושה וההמון פשוט מאמין להם.

הדיון שלו נסוב על קושיות וסתירות ביסודות חשיבה של אחרים. בשביל לקיים דיון רציני איתו כנראה שכדאי לדון ביסודות חשיבה שלו. למשל איך הוא מבין את הפסוק "האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה".

הם כן פירטו איך החרדים עולים יותר למדינה. התייחסתי לפירוט החשוב הזה.
הטענה הערכית שלך היא הגיונית אך לא טריוואלית למימוש ולשיפוט (מה למשל אם מישהו רוצה להיות אומן אבל לא מציח למכור את יצירותיו, או סתם מישהו שלא הולך ללמוד ולעבוד בעבודה הכי רווחית שיכל, שזה לדעתי רוב האנשים). הפתרון המעשי שלך של לוותר על מדיניות רווחה אפשרי. לשם נראה לי החוקר במאמר המליץ. יש לו גם חסרונות. אבל סוציאליזם בעד ונגד זה נושא לא פחות ארוך אז לא ארחיב כאן.
לדעתי כן חשוב לציין שיש הבדל בין קבוצה הומוגנית שעושה את זה כקהילה לעומת פרטים בודדים שלא באמת מקבלים עזרה מהמדינה, אבל גם אם נזניח את זה - כן, אני חושב שהדרך היחידה לפתור את זה היא לוותר על מדיניות רווחה.
אין בעיה לחרדים להודות בזה. הם חושבים שזה סידור מוצלח. כמו ששבט לוי והכהנים קיבלו תרומות ומעשרות. הם מצטטים את הרמב"ם בנושא הזה עם פרשנות מרחיבה. למרות שהרמב"ם התנגד מפורשות לדעה הזאת.
אין לי טענה אחת כלפי החרדים בנושא הזה. יש לי טענות רק למקבלי ההחלטות.

אבל אם אתה מתעקש מקור הסמכות הוא ההבנה הפשוטה לכולם שהעם הוא הריבון ופרקטית היות ואי אפשר להגיע להסכמה פה אחד הוסכם שהרוב יקבע
הוסכם איפה? רוב פשוט? איפה הוסכם שזה יכול להיות כל חוק שהוא?
בית המשפט הוא יצירה מכוח החוק ולכן הוא כפוף לחוק ולכנסת
איפה בדיוק כתוב שבית המשפט כפוף לכנסת?
הכנסת היא לא "יצירה" מכוח החוק?

הדיון שלו נסוב על קושיות וסתירות ביסודות חשיבה של אחרים. בשביל לקיים דיון רציני איתו כנראה שכדאי לדון ביסודות חשיבה שלו. למשל איך הוא מבין את הפסוק "האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה".
אשמח לתשובה, אבל אני לא באמת מצפה שיענה...

לא סיסמאות הגדרה. שימוש באלימות והפחדה כלפי אוכלוסיה אזרחית.
אז אם שכן אלים מציק לי ומפחיד אותי זה טרור?
המתנחבלים פוגעים במדינת ישראל באופן אנוש ברמה המדינית. אולי אתה בעד להאשים אותם בבגידה? אני כן, מצפה לברכה גם ממך בנושא והעונש שלהם בהתאם, כבוגדים.
גם ארגונים כמו שוברים שתיקה ובצלם פוגעים מדינית בישראל
גם אותם אתה דן כבוגדים?
שופטי בג"ץ לא שופטים אנשים, הם שופטים את המדינה.
הבעיה היא שהמדינה היא יצור משפטי שמייצג אנשים שנפגעים מהחלטות השופטים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז אם שכן אלים מציק לי ומפחיד אותי זה טרור?
כן, גם פושעים יכולים להטיל טרור על אחרים.
גם ארגונים כמו שוברים שתיקה ובצלם פוגעים מדינית בישראל
גם אותם אתה דן כבוגדים?
הם לא. הם הסמן ש(עדיין)יש פה אוכלוסיה שהחוקים הבינלאומיים חשובים לה. ברמה המדינית הם המגינים של המדינה. אם הם משקרים רצוי וכדאי שהמדינה תתבע אותם, אבל בשביל זה המדינה קודם צריכה לבדוק את המקרים המדוברים ואת זה לרוב המדינה מסרבת לעשות.
הבעיה היא שהמדינה היא יצור משפטי שמייצג אנשים שנפגעים מהחלטות השופטים
המדינה נשלטת על ידי השילטון המרכזי. בגץ שופט את החלטותיהם.

נושאים דומים

Back
למעלה