• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בכל מקרה אתה מסכים שמקימי המדינה התנהלו בצורה לא מוסרית , אבל אנחנו היום חייבים להמשיך את זה
אחרת לא נשרוד כאן
אני טוען שהסיבה היחידה שיכולה להצדיק מוסרית את שליטתנו בארץ , היא שבורא עולם נתן לנו לנו אותה, והיא שייכת לנו כיהודים
אבל מי שטוען טענה כזאת חייב להיות דתי במלוא מובן המילה ולקיים כל מה שבורא עולם רוצה , לא רק מה שבא לו .
ולא חשבת גם על האפשרות שאולי אלוהים לא קיים, ואף ישות לא "נתנה" או הבטיחה לנו את פיסת האדמה הזאת, ואז כמובן גם אין לנו הצדקה מוסרית לעשות כל מיני דברים שאנחנו עושים במקום הזה?
כי זה מה שרוב העולם שלא נמנה על "עם הסגולה" חושב (בלי לספור ערבים).

אתה מבין למה בחירת המילים הזו צורמת מאוד לקוראים הלא חרדים? בייחוד אחרי השביעי באוקטובר...
זו אינה בחירת מילים מקרית.
אני עוקב אחרי העיתונות החרדית כבר די הרבה זמן, ולפי מה שראיתי - רק אחרי 7.10 התחילו לקרוא לעצורים "חטופים", וגם הוקמה "כיכר חטופים" למען העריקים כמו שעשו למען החטופים בעזה.
זה בא ביחד עם עוד כל מיני השוואות מופרכות למשל דרעי ואחרים שמשווים בין הורים של חיילים במלחמה כנגד האוייבים לבין ההורים של המשתמטים ש"קשה להם לישון בלילה" בלי וודאות שלא ייעצרו, שלטים בהפגנות מרכזיות (במימון העיריות החרדיות!) לפיהם צה"ל הוא צבא אויב, ועוד.

בעיני, אין הרבה הבדל בין לדבר על האידאולוגיה של ציבור, לבין דיבור על הציבור עצמו.
אני אישית, חושב שאין הרבה הבדל בין לדבר על הנציגים לבין לדבר על הציבור
כלומר, אפילו בלי לכתוב הערות מכלילות על הציבור החרדי עצמו,
לדעתך אסור לדבר כנגד האידאולוגיה של חלק מהציבור החרדי,
ואסור לדבר על הח"כים והשרים החרדים (גם אם יש הוכחות לשחיתות ולגזל).

כמה התחשבות נדרשת כאן ברגשות העדינים שלך,
ועם זאת - אתה עצמך קורא לעריקים "חטופים" (ועוד ביום הזיכרון ל7.10) בלי להתחשב בכל אלו מאיתנו שרואים עצמם חלק מהמדינה ומעם ישראל, ושראו מה החמאס עשה לחטופים בעזה (עינויים, תקיפות מיניות, הרעבה ועוד).

נערך לאחרונה ב:

נושאים דומים

Back
למעלה