• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בישול, מטבח - Tricks & Tips

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    בישול
מוט (שטול) זה אחלה אבל הוא לא משחיז סכינים.

הוא עוזר ליישר חזרה שיניים מיקרוסקיופיות על להב הסכין. כלומר המטרה שלו זה לשמור על חדות של סכין שהיא כבר חדה.

אבל אם סכין מחייבת השחזה, למוט לא תהיה השפעה.
נכון.
ליום, יום המוט מספיק לי.
תקופתית אני משתמש גם באבן משחזת להשחזה רצינית יותר..

לאוהבי הבראוניז ועוגות השוקולד למיניהן,
אם אתם משתמשים בחפיסות שוקולד איכותי כחלק מהמתכון, שימי לב שמרבית החברות הורידו לאחרונה את המשקל מ 100 ל 85 גרם.
לעומת זאת המתכונים בדרך כלל מתייחסים לחפיסת שוקולד אחת או שתיים במשקל 100 גרם...
היום השתמשתי בחפיסה + שורה נוספת כדי להגיע ל 100 גרם :(

אם אתם משתמשים בחפיסות שוקולד איכותי כחלק מהמתכון, שימי לב שמרבית החברות הורידו לאחרונה את המשקל מ 100 ל 85 גרם.
לעומת זאת המתכונים בדרך כלל מתייחסים לחפיסת שוקולד אחת או שתיים במשקל 100 גרם...
חברות ישראליות?

למישהו יש את הסוד לשקשוקה הטובה ביותר?
שקשוקה עצלנית ומוצלחת, למי שלא בוחל בקליפות עגבניה: שמים עיגולי פלפל חריף ושום חתוך במחבת עם קצת שמן. מטגנים קצת על אש קטנה. מוסיפים עגבניות חתוכות - יותר מהכמות שנראה לכם. מפזרים מלח ומכסים את המחבת לחמש דקות, על אש גבוהה. מסירים את הכיסוי ומטגנים עד להגעה למרקם שקשוקה. עושים גומות עם כף ושוברים פנימה ביצים, ואז מכסים שוב את המחבת לדקה, על אש בינונית. תוך דקה-שתיים העסק צריך להיות מוכן.

שדרוגים אופציונליים: בזיליקום, פטה כבשים.

אם מכינים בתדירות גבוהה- עדיף לקנות שוקולד מחנויות אפייה בכמויות של קילו-חמש קילו. מחזיק מעמד יחסית הרבה זמן ומשמעותית יותר זול.

טריק שאני מיישם [לא המצאתי אותו].
פריסת בשר, למשל לגולש, סטייקים או ווטאור,
אם קניתם.ן בשר טרי להכניס אותו לפריזר עד שכמעט מגיע לנקודת הקיפאון.
להוציא ולפרוס עם סכין חדה.
הבשר מאוד מוצק כך שניתן לפרוס בקלות לפרוסות דקות בלי שיתקמט או יתקווצ'ץ'.
גם לפרוס לקוביות לגולש מאוד קל וניתן לפרוס לחתיכות שוות.
אם זה נתח גדול טרי אפשר להחזיר עודפים לפריזר לשימוש בעתיד.
אם זה מבשר קפוא/מופשר אז לא ניתן להקפיא ולהפשיר שוב ולכן, אני מטבל אותו לפני שמחזיר לפריזר.
הטיבול ישמור על הבשר להרבה זמן.
בתיאבון.
@בת העמק

אם זה נתח גדול טרי אפשר להחזיר עודפים לפריזר לשימוש בעתיד.
מעניין, זה עוד לא עשיתי אף פעם. אני מבשלת הכל ואז שמה במקפיא את הכמות העודפת. אבל ההגיון של להקפיא חלקית כדי לחתוך חתיכות ישרות ו/או דקות מוכר לי.
אם זה מבשר קפוא/מופשר אז לא ניתן להקפיא ולהפשיר שוב ולכן, אני מטבל אותו לפני שמחזיר לפריזר.
לא הבנתי את זה. במה אתה מתבל? איזה תיבול מאפשר להחזיר בשר קפוא שהופשר להקפאה חוזרת? משהו שהורג את החיידקים והפטריות שהתחילו להתפתח בו?

לא הבנתי את זה. במה אתה מתבל? איזה תיבול מאפשר להחזיר בשר קפוא שהופשר להקפאה חוזרת? משהו שהורג את החיידקים והפטריות שהתחילו להתפתח בו?
הבישול שלי פשוט ובסיסי ולכן - שמן זית, פלפל, פפריקה, מעט מלח שזה כמו מרינדה.
זה הבסיס לגולש שאני שולף מהמקפא פעם בשבועיים.
בכל אופן, אני תמיד ממתין למבצעים של טרי ולא קפוא/מופשר.
סטייקים - רק טרי, טרי בלי פשרות.
** עריכה **
לפעמים אני מכניס לשקית ואקום [יש לי מכונה ביתית לשקיות ואקום].

נערך לאחרונה ב:
החלטתי שאני רוצה לקנות סכין שף בכ250 ש"ח. עיקר העבודה יהיה בחיתוך ירקות ופחות בשר.
מתלבט בין סנטוקו לסכין רגילה, המלצות יתקבלו בברכה

החלטתי שאני רוצה לקנות סכין שף בכ250 ש"ח. עיקר העבודה יהיה בחיתוך ירקות ופחות בשר.
בשביל ירקות לא צריך סכין שף, יש סכיני מסור קטנים בסופרים 6 ב 10.
לכרוב, כרובית - סכין מסור גדולה ב 15 ש״ח.
לבשר, כן. סכין שף. המחיר? בין 10 ל 1000 ש״ח.
אני עדיין משתמש בווילקנסון בריטי שרכשתי לפני 40 שנים. יש לו משחזת מובנית בתוך המארז כך כשמוציאים ומכניסים למארז הוא עובר תהליך השחזה.

זו אופציה מעולה לדעתי, יש לי אותה, ואני די מרוצה. קצת חורג מהתקציב שלך ביחד עם משלוח, אבל בתיאום עם האתר, לא תשלם מע"מ, גם אם המחיר יעבור קצת את הרף.

כמובן שלא משנה מה תקנה, תצטרך להשחיז אותה מדי פעם.

שאלה - איך לומדים לחתוך סלט ממש קצוץ כמו השפים? והאם זה אפשרי עם סכין רגילה?
יש קוצצים סלטים ידנים חותכים לכמה חתיכות ממלאים את המיכל עד האמצע ומסובבים עד שהסלט נהיה קצוץ דק, חבל על המאמץ והזמן עם סכין.

מתלבט בין סנטוקו לסכין רגילה

יש הרים של שיקולים... גודל יד, גודל הסכין, איך אתה אוהב להחזיק את הסכין, אם אתה שמאלי/ימני, מה אתה רוצה לחתוך...
יש לי יד מאוד קטנה- אני מרגישה שסנטוקו מרגישה מאוד מאוזנת. אבל לא כולן. יש כאלו עם ידית מאוד ארוכה ואז יש בעיה עם החלוקה של המשקל.

בכל מקרה, לא הייתי קונה מהאינטרנט. צריך להחזיק ביד, להרגיש...

יש קוצצים סלטים ידנים חותכים לכמה חתיכות ממלאים את המיכל עד האמצע ומסובבים עד שהסלט נהיה קצוץ דק, חבל על המאמץ והזמן עם סכין.
כמו שאמרו כבר בהקשרים אחרים וכחובבי סלט (מכינים כ- קילו סלט לפחות כל יום)
זה לא אותו דבר!

מה הניסיון שלך במטבח? יש לך כבר סכינים? למה דווקא 250 ש"ח?

לטבח החובב עדיף סכין שף רגילה. יש סכיני שף מצוינות בפחות מ 100 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:
מה הניסיון שלך במטבח? יש לך כבר סכינים? למה דווקא 250 ש"ח?

לטבח החובב עדיף סכין שף רגילה. יש סכיני שף מצוינות בפחות מ 100 ש"ח.
אין ניסיון.

95% מהעבודה תהיה לצורך קיצוץ ירקות וניקיון של עוף.
הגדרתי תקציב של כ250 כדי לרכוש משהו בסיסי ברמת מחיר סבירה. אם יש סכיני שף ממולצות ב100 ש"ח אשמח לנסות אותם.
יש לך המלצה? אציין גם שאני שמאלי.

הגדרתי תקציב של כ250 כדי לרכוש משהו בסיסי ברמת מחיר סבירה. אם יש סכיני שף ממולצות ב100 ש"ח אשמח לנסות אותם.
אם ללכת על בטוח - אז הוויקטורינוקס הזאת

יש גם בפחות. אבל וויקטורינוקס האלה הן אופטימליות מבחינת איכות/מחיר.

שים לב שבמטבחים מקצועיים, כמעט ולא תמצא סכיני "מותגים" במאות ש"ח. כי כשיש לך משמרות של 12 שעות, בהן אתה צריך לחתוך ולקצוץ ולפרוס עשרות רבות של קילו של מוצרים, אתה צריך סכינים שהם סוסי עבודה מצד אחד, עמידים וחדים, ומצד שני זולים יחסית שאין בעיה להחליף (לטבחים שכירים). ויש מגוון מותגים שזה היעד שלהם - מטבחים מקצועיים. סכינים מעולות שיחיזקו זמן רב, בפחות מ 100 ש"ח.

סכינים יקרות הן לא פחות טובות, אבל אתה תשלם בעיקר על איכות גימור, מותג, כל מיני פיצ'פקס שהם יותר ליופי.

למי שזו הסכין הראשונה - חבל על הכסף. תקנה סכין טובה ולא יקרה. תתאמן עליה בחיתוך, השחזה וכו'. בעתיד תמיד תוכל להתפנק בסכין יקרה יותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שים לב שבמטבחים מקצועיים, כמעט ולא תמצא סכיני "מותגים" במאות ש"ח. כי כשיש לך משמרות של 12 שעות, בהן אתה צריך לחתוך ולקצוץ ולפרוס עשרות רבות של קילו של מוצרים, אתה צריך סכינים שהם סוסי עבודה מצד אחד, עמידים וחדים, ומצד שני זולים יחסית שאין בעיה להחליף (לטבחים שכירים). ויש מגוון מותגים שזה היעד שלהם - מטבחים מקצועיים. סכינים מעולות שיחיזקו זמן רב, בפחות מ 100 ש"ח.

סכינים יקרות הן לא פחות טובות, אבל אתה תשלם בעיקר על איכות גימור, מותג, כל מיני פיצ'פקס שהם יותר ליופי.

למי שזו הסכין הראשונה - חבל על הכסף. תקנה סכין טובה ולא יקרה. תתאמן עליה בחיתוך, השחזה וכו'. בעתיד תמיד תוכל להתפנק בסכין יקרה יותר.
תודה על התשובה!

כשזו מטרת העבודה:
95% מהעבודה תהיה לצורך קיצוץ ירקות וניקיון של עוף.

היית ממליץ על סכין שף רגילה או על סנטוקו?
מהניסיון המאוד מצומצם שלי הסנטוקו הרגיש לי סבבה לגמרי, אין לי ניסיון בכלל עם סכין שף רגילה.

נושאים דומים

Back
למעלה