• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אנטי צרכנות - האם אני מגזים

• פותח הנושא פותח הנושא ALT
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מזכיר לי מאוד את עצמי ולי אין ילדים.
היעד היה לחסוך ולחסוך ולהגיע לתיק כולל של 7 משח. לאחרונה הפרשתי את רוב התיק לחוף מבטחים ועכשיו אני מנסה באמת להוציא יותר על עצמי. אופטימיזציות אני חושב שזה כבר מי שאנחנו, ולא נפסיק לרכוש עם קופון, בתוי קניה ולהזמין טיסה בוייז בלי הושבה ובלי טרולי- אבל נגיד לשדרג את המלון בחול או לפרגן שם במסעדות טובות יותר- זה היעד. להפסיק לראות בזה בזבוז.

אשמח שתמשיך לעדכן.
7 מיליון כולל פנסייה וקרן השתלמות?

בתפיסת החיים שלי, יש הבדל עצום בין חינוך טוב יותר לילדים לבין החלפת ריהוט ושיפוץ דירה.
חינוך טוב שייך לאיכות חיים, יחד עם בריאות טובה, תחושת ביטחון טובה וסביבה אקולוגית (הסבר אישי למטה) טובה. כשכל אלה ישנם - נוצר ספייס נפשי להרהורים, תשומת לב לצרכיך ורצונותיך (ושל כל אחד ממשפחתך), הסתכלות חיובית על החיים ואפילו אנרגיה ורצון להתפתחות ושינוי (או לפחות צבירת חוויות משמעותיות).
שינוי ריהוט קשור יותר לרמת חיים. נכון שיש תחושה טובה לאחריו, אבל מהר מאד מתרגלים וזה כבר לא מגדיל שביעות רצון/אושר/סיפוק.
שינוי מהותי בדירה יכול להוות עליה באיכות החיים (מרווח יותר, מותאם יותר לצרכי המשפחה) או עליה ברמת חיים ששוב, מתרגלים אליה די מהר.
*סביבה אקולוגית טובה - שכנים טובים, חיי קהילה טובים, סביבה נעימה לעין ולאוזן (מרווחת, שקטה, ירוקה), רשות מקומית חפה משחיתות ובעלת יוזמה.
היכן יש סביבה שכזאת? בסביון?

היכן יש סביבה שכזאת? בסביון?
במקרה שלי זה מושב במועצה האזורית עמק יזרעאל.
אבל גם בערים, במרכז ובכלל, אפשר למצוא שכונות כאלו אם כי לא ברור תוך כמה זמן הן ישתנו. למשל קריית שלום בת"א ל"פשוטי העם", או צהלה לעשירים, או רמת אביב הוותיקה לאמידים.

במקרה שלי זה מושב במועצה האזורית עמק יזרעאל.
אבל גם בערים, במרכז ובכלל, אפשר למצוא שכונות כאלו אם כי לא ברור תוך כמה זמן הן ישתנו. למשל קריית שלום בת"א ל"פשוטי העם", או צהלה לעשירים, או רמת אביב הוותיקה לאמידים.
כן, מושבים וקיבוצים זה כנראה סביר יותר מרמת אביב ומצהלה. הבעיה זה תחב״ץ. אני כמובן לא מתיימר להכיר את כל המושבים והקיבוצים, אבל לא חסרים אנשים שגרים במקומות האלה ומתלוננים על התחב״ץ.
צהלה? את יודעת מי מתגוררת שם? אסתר חיות.
בכל מקרה אני לא חושב שצריך לגור בשכונות של פוצים עשירים כדי ליהנות מרמת חיים גבוהה. זה לא שיוצרים עם השכנים קשר יום־יומי. כל עוד השכונה שקטה, אני חושב שזו שכונה טובה. עדיף להסתכל על דברים כמו תחב״ץ ומרחק מחנויות ומבית ספר. חיי קהילה ושכנים טובים זה נחמד, אבל אני חושב שבערים זה פחות קיים. בשביל זה יש עבודה וחוגים.

צהלה? את יודעת מי מתגוררת שם? אסתר חיות.
ומה המשמעות של זה מבחינתך? אולי היא מאד נחמדה וחברה טובה, גם אם לא אוחזת בהשקפותיך?
אני מכירה עורכת דין נפלאה שגרה שם, והיא מאד חברתית וקהילתית. והמשרד שלה הוא בשכונה, אז רכב או תחב"צ זה פחות משמעותי.
אני לא חושב שצריך לגור בשכונות של פוצים עשירים כדי ליהנות מרמת חיים גבוהה
מה זה קשור? שאלת על הגדרת הסביבה האקולוגית שלי ולא כללתי שם עניינים של רמת חיים.
עדיף להסתכל על דברים כמו תחב״ץ ומרחק מחנויות ומבית ספר.
אולי עדיף לך, זאת לא ההגדרה שלי לסביבה אקולוגית כפי שתיארתי למעלה.
גרתי פעם ליד בית ספר, ובישראל זה לא תענוג גדול כי יש הרבה רעש.
חנויות לא מעניינות אותי ובכל מקרה, כמו רמת החיים, הן לא נכללות בהגדרה שלי.

ומה המשמעות של זה מבחינתך? אולי היא מאד נחמדה וחברה טובה, גם אם לא אוחזת בהשקפותיך?
חחחחח, זו סתם פיסת מידע. אני אוהב את אסתר חיות. פשוט גם להראות שזו שכונה לעשירים, אבל אולי החברה פה באתר יכולים להרשות את זה לעצמם.
אני מכירה עורכת דין נפלאה שגרה שם, והיא מאד חברתית וקהילתית. והמשרד שלה הוא בשכונה, אז רכב או תחב"צ זה פחות משמעותי.
אני מאמין שהתחב״ץ שם לא רע כי זה בכל זאת בתל אביב.
מה זה קשור? שאלת על הגדרת הסביבה האקולוגית שלי ולא כללתי שם עניינים של רמת חיים.
זה חלק מרמת חיים…
אולי עדיף לך, זאת לא ההגדרה שלי לסביבה אקולוגית כפי שתיארתי למעלה.
אני באמת לא מבין איך זה אמור לעבוד. כל השכנים הולכים ביחד לים? יוצאים לשיר ביחד בראש השנה? מה זה ״חיי קהילה״?
גרתי פעם ליד בית ספר, ובישראל זה לא תענוג גדול כי יש הרבה רעש.
לבחור פה יש ילדים, אז אני מניח שזה היבט חשוב להסתכל עליו בתור הורה.
חנויות לא מעניינות אותי ובכל מקרה, כמו רמת החיים, הן לא נכללות בהגדרה שלי.
נסכים שלא להסכים. :)
לי נוח מאוד שעשר דקות ליד הבית שלי יש לי חנויות וכמעט כל מה שאני צריך. חשוב יותר מאשר להגיד שלום לשכנים או ללכת איתם לחוג אוריגמי.

חשוב יותר מאשר להגיד שלום לשכנים
יבוא יום ותבין את החשיבות...אני מקווה.
לבחור פה יש ילדים, אז אני מניח שזה היבט חשוב להסתכל עליו בתור הורה.
להרבה בתי ספר יש מערך הסעות. במושב הם הולכים ברגל לתחנת ההסעה ואוטובוס של המועצה לוקח אותם ומחזיר.
זה חלק מרמת חיים…
חלק מאיכות חיים, לא מרמת חיים.

יבוא יום ותבין את החשיבות...אני מקווה.
לא חסרים מבוגרים ואף זקנים שלא אומרים שלום במעלית. אז אני לא חושב שזה איזה סמל לחברת מופת. גם יש אנשים שמעדיפים את השקט שלהם ולא ליצור אינטראקציות מיותרות.
להרבה בתי ספר יש מערך הסעות. במושב הם הולכים ברגל לתחנת ההסעה ואוטובוס של המועצה לוקח אותם ומחזיר.
צודקת. אבל מה קורה אם מאחרים או סתם רוצים לצאת מחוץ למושב? מה יהיה בצבא?
חלק מאיכות חיים, לא מרמת חיים.
מתברר שיש הבדל בין המונחים. רמת חיים זה יותר חומרי וכלכלי, ואיכות חיים זה גם רגשי וקהילתי.
הינה, למדתי משהו היום. חשוב.

WTF. איך מגיעים לסכום כזה?
אם כל חודש חוסכים 10 אלף ושמים במניות אז אחרי 20-30 שנה (ב70 שנים האחרונות!, את העתיד אי אפשר לדעת) מגיעים לסכום כזה. גם היה אפשר דרך נדל"ן עם מינוף גבוה.

אם כל חודש חוסכים 10 אלף ושמים במניות אז אחרי 20-30 שנה (ב70 שנים האחרונות!, את העתיד אי אפשר לדעת) מגיעים לסכום כזה. גם היה אפשר דרך נדל"ן עם מינוף גבוה.
מאיפה יש לך ₪10,000 לחסוך כל חודש? זו כל המשכורת אצל יותר מחצי מהאנשים.
וגם באילו מניות? סנופי?

זו כל המשכורת אצל יותר מחצי מהאנשים.
בגלל זה לא לכל האנשים יש חסכון כזה. אל תשליך מאדם אחר על עצמך וגם לא הפוך.
אם יש לך דירה ללא משכנתא, ואין לך ילדים, אתה בהחלט יכול לחסוך אחוזים משמעותיים מהמשכורת כתלות בשריר החסכנות המפותח/מדולדל שלך.
ואם אתה רוצה לדעת באופן אישי על @Williamsburg , יש לו שרשור אישי רב שנים ורב משתתפים :)

בגלל זה לא לכל האנשים יש חסכון כזה. אל תשליך מאדם אחר על עצמך וגם לא הפוך.
אם יש לך דירה ללא משכנתא, ואין לך ילדים, אתה בהחלט יכול לחסוך אחוזים משמעותיים מהמשכורת כתלות בשריר החסכנות המפותח/מדולדל שלך.
ואם אתה רוצה לדעת באופן אישי על @Williamsburg , יש לו שרשור אישי רב שנים ורב משתתפים :)
כן, אבל אחוזים ממשמעותיים זה לא ₪10,000… זה יכול להיות גם ₪1000 או אפילו ₪500. ואני מאמין שרוב האנשים יתקשו גם את זה לחסוך.
או שהמשכנתה היא של דירה בפריפריה (וגם אז עם משכורת של ₪10,000 ייקח הרבה זמן לסגור אותה), או שאתה מרוויח כמה עשרות אלפים בחודש.
טוב, מה אני אגיד? שכולנו נזכה להגיע לחסכונות כאלה.

אני גם רואה שהוא מקבל פנסייה תקציבית, אז כנראה באמת מדובר בכמה עשרות אלפים בחודש.

נערך לאחרונה ב:
לא חסרים מבוגרים ואף זקנים שלא אומרים שלום במעלית. אז אני לא חושב שזה איזה סמל לחברת מופת. גם יש אנשים שמעדיפים את השקט שלהם ולא ליצור אינטראקציות מיותרות.
במסגרת כל שהיא יצא לי לבחון אורחות חיים של עירונים, בני מושבים, קיבוצים, וכדומה. ניתן לזהות מגמה ברורה כי ככל שהגיל עולה - כך במקביל עולה הצורך בקהילה חמה. ואם על כל הרעיון הקיבוצי ניתן להתווכח, הרי שלהזדקן - רק בקיבוץ. פשוט אין דימיון בין בני קיבוצים שזוכים לזקנה מכובדת, למזדקנים במקומות אחרים שתלויים בעיקר בחסדי הילדים.

במסגרת כל שהיא יצא לי לבחון אורחות חיים של עירונים, בני מושבים, קיבוצים, וכדומה. ניתן לזהות מגמה ברורה כי ככל שהגיל עולה - כך במקביל עולה הצורך בקהילה חמה.
נכון. אתה גם צודק מחקרית. אפילו יש על זה סדרה בערוץ החדשות הטוב ביותר בארץ: https://www.kan.org.il/content/kan/kan-11/p-13712/
אבל אני לא חושב שהקהילה החמה הזאת קשורה לאזור שבו אתה גר, אלא למשפחה ולחברים. ואת זה אני מקווה שעדיין אפשר להשיג בכל מקום.
ואם על כל הרעיון הקיבוצי ניתן להתווכח, הרי שלהזדקן - רק בקיבוץ.
לא מסכים בכלל. ממש לא רק להזדקן אלא גם לגדל ילדים ולבנות בית. ;)
יש לי חיבה לקיבוצים אף שמעולם לא הייתה לי הזכות לחיות שם. אני מאוד מקווה שמתישהו יתאפשר.
פשוט אין דימיון בין בני קיבוצים שזוכים לזקנה מכובדת, למזדקנים במקומות אחרים שתלויים בעיקר בחסדי הילדים.
מה הכוונה ל"חסדי הילדים"? אתה מדבר מבחינה רגשית או כלכלית? כי כלכלית אני לא ממש מסכים.

הרי שלהזדקן - רק בקיבוץ. פשוט אין דימיון בין בני קיבוצים שזוכים לזקנה מכובדת, למזדקנים במקומות אחרים שתלויים בעיקר בחסדי הילדים.
תלוי באיזה קיבוץ ומה קורה שם.
אני טיפלתי בהוריי נון-סטופ בשנותיהם האחרונות, כשהקיבוץ המופרט שכח להתייחס היטב למקימיו. היום זה השתנה שם לטובה, בעיקר מי שבוחר לעבור לבית הסיעודי, אבל הטיפול בבית הוא די זוועה (גם של הקיבוץ וגם של המועצה האזורית).
אתה צודק שלחברות רבת השנים בין חברי הקיבוץ יש משמעות גדולה מאד מבחינת בריאות נפשית, אבל אני רואה את זה גם במושב שבו אני גרה כיום.
בכלל, בעמק שלי, דור המייסדים והדור אחריו חיים בממוצע שנים ארוכות ובריאות יחסית. בדור שלי אני כבר לא בטוחה.
כן, אבל אחוזים ממשמעותיים זה לא ₪10,000… זה יכול להיות גם ₪1000 או אפילו ₪500.
הבת שלי משתכרת 10K ברוטו. היא חוסכת כל חודש כ-5 אלף ש"ח.
1000 ש"ח הוא לא אחוז משמעותי אפילו ממשכורת מינימום, לא כל שכן 500 ש"ח.
האם יצא לך לקרוא פוסטים של הסולידית בבלוג (רובריקת "בית" בפורום למעלה מימין)? מציעה לך לקרוא על נושא החסכנות, במיוחד מהשנים הראשונות של הבלוג.
הנה פוסט רלוונטי
והנה פוסט אורח של מוריה לפני עשור (לכבוד חזרתה לחיינו היום :) ) - אמא ל-6 ילדים!

הבת שלי משתכרת 10K ברוטו. היא חוסכת כל חודש כ-5 אלף ש"ח.
1000 ש"ח הוא לא אחוז משמעותי אפילו ממשכורת מינימום, לא כל שכן 500 ש"ח.
והיא גרה איתך או לבד?
האם יצא לך לקרוא פוסטים של הסולידית בבלוג (רובריקת "בית" בפורום למעלה מימין)? מציעה לך לקרוא על נושא החסכנות, במיוחד מהשנים הראשונות של הבלוג.
הנה פוסט רלוונטי
והנה פוסט אורח של מוריה לפני עשור (לכבוד חזרתה לחיינו היום :) ) - אמא ל-6 ילדים!
לא יצא. אקרא. תודה. :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כבר שמונה שנים מאז שפרשה כנפיים.
גרה בדירה שכורה לבד ומחזיקה רכב באופן עצמאי כבר עשור.
אני באמת לא רוצה להעליב, אבל איך אפשר לשלם גם על אוכל, על שכר דירה ועל כל הוצאות הרכב (ביטוח, דלק, תיקונים) ב־₪5000? זה נשמע מוזר מאוד. זה יוצא אפילו פחות מ־₪5000 כי אמרת שהיא מרוויחה ₪10,000 ברוטו וחוסכת ₪5000.
המתמטיקה פה לא מסתדרת בכלל, אני מתנצל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
pyrocks שירים שמדברים על אנטי-צרכנות\עצמאות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
גרהם חומר ברשת בקשר לשמירה על תקציב מאוזן, אנטי צרכנות וכד' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
N אנטי-צרכזניזם- איך להתחיל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
de dud מוצא את עצמי מתעצבן מהמצב.. אנטי מינימליזם? אוף טופיק 189
H הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 100
A אנטי S&P500 שוק ההון 6
waskindalost איש של בוקר - אנטי סולידי אוף טופיק 3
Y אנטי שבירות - ספרים חינם לקינדל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
ק אנטי וירוס שאינו חינמי אוף טופיק 26
א שיעור צרכנות מפי ברנש צעיר צרכנות פיננסית 12
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10
נ האם להיות חבר מועדון? (צרכנות ברשתות) צרכנות פיננסית 27
D צרכנות פירות וירקות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 219
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
G צרכנות בתבונה לצעירים (ולרווקים) שבנינו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
צריכה עצה צרכנות וחיי חברה 2020 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות בהקשר לחסכנות ואנטי-צרכנות - אפשר בבקשה הסבר על הסרטון הבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
H אשראי צרכני - בחירת כרטיס אשראי\מועדון צרכנות צרכנות פיננסית 1
N הנזק במינימליזם ואנטי-צרכנות, בראייה רחבה אוף טופיק 67
A שיפור תנאים בחשבון שכבר מקבל הטבות ממועדון צרכנות צרכנות פיננסית 3
הק995 צרכנות פיננסית חלופית - האין-פנסיה של ליאור דיין צרכנות פיננסית 0
אורי מפת צרכנות סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 61
האופטימית תיק השקעות בבנק הבינלאומי - מועדון צרכנות הוט צרכנות פיננסית 81
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11

נושאים דומים

Back
למעלה