• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחושת חוסר ואי הישגיות

• פותח הנושא פותח הנושא radeonr9
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
R

radeonr9

אהלן חברים, עוקב מספר חודשים אחר המתרחש בפורום, בתור צופה מהצד. מאוד מתחבר ומזדהה עם הרבה מהקונספטים שמוצגים פה.
לאחרונה עוברת בי תחושה של "חוסר" ואי הישגיות, אנסה להרחיב על כך לאחר שאתן מעט מידע עליי:
אני סטודנט, רווק, בן 25.5, לומד הנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א (מתחיל שנה ב'), גר עם ההורים. הסיבה שבגללה אני מרגיש אי הישגיות נובעת מכך שאין בידיי חסכונות, אין לי כספים מושקעים ובאופן כללי אני מרגיש "חוסר" ואי הצלחה מעצם כך שאין לי כסף בצד שעובד וצובר ריבית (אפילו באפיקים סולידיים למיניהם, ואפילו אם לא היה מדובר בסכומי עתק (כיאה לרוב בני גילי) ). אני לא יודע מה מניע את התחושה הזאת בדיוק, אולי יצר התחרותיות שבי והצורך הבלתי נמנע להשוות? (למרות שאני דוגל בכך שכל אחד יסתכל על עצמו, גם אני חוטא בזאת לפעמים. אני יצור די תחרותי) וברור לי שאני לא באמת חווה חוסר אמיתי, אני מודע לכך שישנם אנשים במצבים שאני לא מתאר לעצמי ושעליי להגיד תודה על מה שיש. אגב אני בן אדם די מינימליסטי, נהנה כשצריך אבל בשוטף אני די מצומצם באופן טבעי.

כמו כן, ברור לי שבחרתי כיוון ותואר שבעתיד יכולים להיות מאוד מתגמלים ואני שמח על הבחירה הזו (ולא רק בגלל זה, אלא כי לדעתי מדובר בתחום מאתגר ואני אדם שאוהב אתגרים, ועוד יותר אוהב לצלוח אותם).
כיוון שמטרתי היא כן לשגשג בלימודים ולשמור על ממוצע טוב, אני לא עובד כלל כרגע (אולי אוכל להתחיל לייצר הכנסה בשנה השלישית, כמובן יהיה מדובר על משרת סטודנט חלקית בתחום. בכל אופן מדובר על בעוד כשנה וחצי מעכשיו, לכל הפחות) לכן הכסף שכן בידיי כרגע ישמש אותי להמשך התואר (הוצאות מחייה, שכר לימוד וכו').
חשוב לי לציין שאני מסודר מבחינת מגורים בעתיד דרך המשפחה. יש לי בית שאשפץ בעתיד (וזה דבר שניתן לחכות איתו גם עוד מספר שנים, לרגע שבו תהיה לי הכנסה יציבה\הון עצמי מספק) ככה שבאופק הרחוק אין לי שכירות/משכנתא למטרת מגורים על הראש שזו פריבילגיה אדירה בעיניי ואני לא לוקח אותה כמובן מאליו בכלל.

לאחר כל הנאמר לעיל אני תוהה לעצמי, האם היו פה אנשים בסטטוס חיים דומה (סטודנטים שאינם יכולים לעבוד כעת ואינם בעלי הון עצמי בר השקעה) שחוו את התחושה הזו ואם כן, כיצד התמודדתם איתה? קשה לי לאחרונה להתנער ממנה. כמובן שאשמח לניסיון חייהם של כל שוחרי הפורום הגדולים ממני שחוו דבר או שניים בניגוד אליי (ה"ילדון"). מודה על כל תובנה באשר היא.

אולי תוכל לקחת עבודה רק בסופ''ש ו\או חצי משרה בערבים?

תתחיל לשים סכום קטן בצד כל חודש ותגדיל אותו מידי פעם.
תבדוק אפשרות לשנה הבאה לקבל מלגה.

במקום להרגיש חוסר, תתמקד במה שיש לך ותמשיך משם. אין טעם להתעכב על מה שאין.
תכתוב מה יש לך (על דף/מחשב/טלפון) וקודם כל תשמח במה שיש ותעריך את זה, גם אם זה מעט. חשוב להודות על מה שיש.
אתה מכיר במציאות כמו שהיא -לפי מה שאתה כותב-מה שאומר שאתה במקום מצויין.

קשה לי לאחרונה להתנער ממנה
מה שאתה מתמקד בו-גדל. קבל את המציאות כמו שהיא עכשיו ושאף לשנות את מה שלא מתאים לך.

ממש לא ''ילדון'', בטח לא מבחינה מנטלית. הכתיבה שלך מאוד בוגרת.

מרגיש "חוסר" ואי הצלחה
מה זה ירוק מבחוץ, צהוב מבפנים?
הדשא של השכן.

תסתכל רק על עצמך. אחרים לא צריכים לעניין אותך בקטע הזה.
תשווה את עצמך רק לעצמך.

הנכס הכי גדול של אדם הוא יכולת ההשתכרות שלו.
יש לפניך עוד 40 שנות עבודה.
לפי חישוב שמרני שעשיתי יש לך ביד נכס של 15 מליון שקל לפחות.
תחיה את הרגע, תהנה מהלימודים כמה שאפשר.
ותצטיין בכדי שתוכל לממש את הנכס הנ''ל בצורה מיטבית.
לַכֹּ֖ל זְמָ֑ן וְעֵ֥ת לְכָל־חֵ֖פֶץ תַּ֥חַת הַשָּׁמָֽיִם׃קהלת פרק ג'

ברוך הבא לפורום!

אולי תוכל לקחת עבודה רק בסופ''ש ו\או חצי משרה בערבים?
תאורטית זה אפשרי, אבל אני חושב שבעקיפין הלימודים יפגעו מכך. בשביל ציונים טובים אני אישית צריך לשבת על התחת כמו שצריך ו"לחרוש" (דבר שאני עושה, אבל זה בהנחה שבמשוואה אינני עובד). ובגלל ששנה הבאה תהיה אינטנסיבית כמו שנה א' (אם לא יותר, לפי המערכת והקורסים) אז אני חושב שהאופציה הכי טובה לטווח הרחוק תהיינה עדיין לא לעבוד כרגע.
תתחיל לשים סכום קטן בצד כל חודש ותגדיל אותו מידי פעם.
תבדוק אפשרות לשנה הבאה לקבל מלגה. זה משהו שאני חייב לברר, שמעתי מאנשים על מלגות די מכובדות (חלקן מכובדות בצורה מפתיעה אפילו) ולא היה מדובר בחבר'ה במצב כלכלי באמת רע (למיטב ידיעתי).
במקום להרגיש חוסר, תתמקד במה שיש לך ותמשיך משם. אין טעם להתעכב על מה שאין.
תכתוב מה יש לך (על דף/מחשב/טלפון) וקודם כל תשמח במה שיש ותעריך את זה, גם אם זה מעט. חשוב להודות על מה שיש.
אתה מכיר במציאות כמו שהיא -לפי מה שאתה כותב-מה שאומר שאתה במקום מצויין.

מה שאתה מתמקד בו-גדל. קבל את המציאות כמו שהיא עכשיו ושאף לשנות את מה שלא מתאים לך.
אולי פשוט עליי להשלים עם העובדה שעל המטרות שלי בפן הפיננסי באופן מעשי (כלומר לקחת X כסף בחודש ולהזרים אותו להשקעות באופן שוטף) אוכל להתחיל לעבוד רק בהמשך הדרך, אחרי שאתחיל להשתלב בתעשייה. היצר שלי בתור בן אדם הוא כמובן "אני רוצה לעשות את זה עכשיו" אבל כנראה שאיפוק פה זה מה שיוביל להצלחה גדולה יותר בהמשך.

ממש לא ''ילדון'', בטח לא מבחינה מנטלית. הכתיבה שלך מאוד בוגרת.

מה זה ירוק מבחוץ, צהוב מבפנים?
הדשא של השכן.

תסתכל רק על עצמך. אחרים לא צריכים לעניין אותך בקטע הזה.
תשווה את עצמך רק לעצמך.
מעריך מאוד את התגובה.

הנכס הכי גדול של אדם הוא יכולת ההשתכרות שלו.
יש לפניך עוד 40 שנות עבודה.
לפי חישוב שמרני שעשיתי יש לך ביד נכס של 15 מליון שקל לפחות.
תחיה את הרגע, תהנה מהלימודים כמה שאפשר.
ותצטיין בכדי שתוכל לממש את הנכס הנ''ל בצורה מיטבית.
לַכֹּ֖ל זְמָ֑ן וְעֵ֥ת לְכָל־חֵ֖פֶץ תַּ֥חַת הַשָּׁמָֽיִם׃קהלת פרק ג'
כמו שכתבתי בפסקה העליונה, כנראה שבאמת יש זמן ועת לכל דבר ופשוט עליי לחכות עוד עם קידום המטרה הספציפית הזו.
חישוב שמרני מאוד אגב :lol:. מודה לך על התגובה

לאחר כל הנאמר לעיל אני תוהה לעצמי, האם היו פה אנשים בסטטוס חיים דומה (סטודנטים שאינם יכולים לעבוד כעת ואינם בעלי הון עצמי בר השקעה) שחוו את התחושה הזו ואם כן, כיצד התמודדתם איתה? קשה לי לאחרונה להתנער ממנה. כמובן שאשמח לניסיון חייהם של כל שוחרי הפורום הגדולים ממני שחוו דבר או שניים בניגוד אליי (ה"ילדון"). מודה על כל תובנה באשר היא.
תנסה לחשוב על הדברים הטובים שכן יש לך בחיים מאשר הדברים האיזוטריים שעדיין אין לך

אתה במצב מעולה. תתרכז בלימודים. ציונים טובים ישתלמו לך בהמשך בשכר גבוה יותר מאשר עבודה עכשיו והם גם יקצרו את הזמן של חיפוש עבודה אחרי הלימודים. אם אתה ממש רוצא אתה יכול לעבוד בקייץ.
נראה לי שפשוט קשה לך להתרכז אז אתה מסתבך עם עצמך. תנסה ללמוד עם אנשים.

אולי קצת יותר חיי חברה ישפר את הרגשתך? רק ניחוש. אפשר להצטרף לקבוצות למידה, התנדבות, ארגון הסטודנטים ומה לא בשביל להרגיש יותר פעיל חברתית בנוסף ללימודים . ואולי אני ממש לא בכיוון…

מבוסס על זכרונות מתקופת הלימודים באוניברסיטה, והיו לי חברים גם בפקולטה הזו

אולי קצת יותר חיי חברה ישפר את הרגשתך? רק ניחוש. אפשר להצטרף לקבוצות למידה, התנדבות, ארגון הסטודנטים ומה לא בשביל להרגיש יותר פעיל חברתית בנוסף ללימודים . ואולי אני ממש לא בכיוון…

מבוסס על זכרונות מתקופת הלימודים באוניברסיטה, והיו לי חברים גם בפקולטה הזו
דווקא החיי חברה שלי מאוד מספקים אותי, להיפך אני לפעמים בוחר "להתנזר" מהם למטרות למידה בתקופות כאלו ואחרות או על מנת לשמור על איזה לוז שגרה שאני דבק בו (בגלל שאני בין היתר מתאמן סדרתי ומקפיד להיות בחדר כושר מוקדם בבקרים, באזור 6 וחצי). זה משהו ששיניתי רק בחודשים האחרונים ומאוד עוזר לי עם פוקוס ויעילות למידה. מה שכן אני נוטה ללמוד לבד ואכן ישנה אצלי הפרדה מאוד ברורה בין חיי חברה לבין חיי חברה "לימודיים", אולי זה משהו שעליי לשנות.

אהלן חברים, עוקב מספר חודשים אחר המתרחש בפורום, בתור צופה מהצד. מאוד מתחבר ומזדהה עם הרבה מהקונספטים שמוצגים פה.

הפורום ידוע בזה שהוא מעורר פומו כלכלי.

תמיד טוב לשאוף להתקדם כלכלית ואישית אבל להשוות את עצמך לחבורת גיקים פיננסים עם ההכנסות גבוהות מהממוצע זה לא מתכון לרווחה נפשית.

אתה לומד על כסף ואתה לא בחובות?
מזל טוב מצבך טוב מרוב מוחלט של הסטודנטים בישראל.

לאחרונה עוברת בי תחושה של "חוסר" ואי הישגיות, אנסה להרחיב על כך לאחר שאתן מעט מידע עליי:
אני סטודנט, רווק, בן 25.5, לומד הנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א (מתחיל שנה ב'), גר עם ההורים. הסיבה שבגללה אני מרגיש אי הישגיות נובעת מכך שאין בידיי חסכונות, אין לי כספים מושקעים ובאופן כללי אני מרגיש "חוסר" ואי הצלחה מעצם כך שאין לי כסף בצד שעובד וצובר ריבית (אפילו באפיקים סולידיים למיניהם, ואפילו אם לא היה מדובר בסכומי עתק (כיאה לרוב בני גילי) ). אני לא יודע מה מניע את התחושה הזאת בדיוק, אולי יצר התחרותיות שבי והצורך הבלתי נמנע להשוות? (למרות שאני דוגל בכך שכל אחד יסתכל על עצמו, גם אני חוטא בזאת לפעמים. אני יצור די תחרותי) וברור לי שאני לא באמת חווה חוסר אמיתי, אני מודע לכך שישנם אנשים במצבים שאני לא מתאר לעצמי ושעליי להגיד תודה על מה שיש. אגב אני בן אדם די מינימליסטי, נהנה כשצריך אבל בשוטף אני די מצומצם באופן טבעי.

כמו כן, ברור לי שבחרתי כיוון ותואר שבעתיד יכולים להיות מאוד מתגמלים ואני שמח על הבחירה הזו (ולא רק בגלל זה, אלא כי לדעתי מדובר בתחום מאתגר ואני אדם שאוהב אתגרים, ועוד יותר אוהב לצלוח אותם).
כיוון שמטרתי היא כן לשגשג בלימודים ולשמור על ממוצע טוב, אני לא עובד כלל כרגע (אולי אוכל להתחיל לייצר הכנסה בשנה השלישית, כמובן יהיה מדובר על משרת סטודנט חלקית בתחום. בכל אופן מדובר על בעוד כשנה וחצי מעכשיו, לכל הפחות) לכן הכסף שכן בידיי כרגע ישמש אותי להמשך התואר (הוצאות מחייה, שכר לימוד וכו').
חשוב לי לציין שאני מסודר מבחינת מגורים בעתיד דרך המשפחה. יש לי בית שאשפץ בעתיד (וזה דבר שניתן לחכות איתו גם עוד מספר שנים, לרגע שבו תהיה לי הכנסה יציבה\הון עצמי מספק) ככה שבאופק הרחוק אין לי שכירות/משכנתא למטרת מגורים על הראש שזו פריבילגיה אדירה בעיניי ואני לא לוקח אותה כמובן מאליו בכלל.

אתה לומד הנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, זה כבר חלום של המון אנשים בגילך, תתרכז במה שהשגת בחיים ותתמקד בו, ולא במה ש"חסר" לך.

הפורום ידוע בזה שהוא מעורר פומו כלכלי.

תמיד טוב לשאוף להתקדם כלכלית ואישית אבל להשוות את עצמך לחבורת גיקים פיננסים עם ההכנסות גבוהות מהממוצע זה לא מתכון לרווחה נפשית.

אתה לומד על כסף ואתה לא בחובות?
מזל טוב מצבך טוב מרוב מוחלט של הסטודנטים בישראל.
אתה לומד הנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, זה כבר חלום של המון אנשים בגילך, תתרכז במה שהשגת בחיים ותתמקד בו, ולא במה ש"חסר" לך.
אתם צודקים בהחלט ועליי להתמקד במה שכן כבר בידיי. צריך להתייחס אל מה ש"אין" כמוטיבציה להמשך, שתמיד יהיה לי לאן לשאוף.

הקונפליקט הפנימי מצביע על חוסר כלשהו. נראה שדווקא בתחומים החומריים אתה "מסודר" ואולי יש לחפש בכיוונים אחרים, (רוחניים יותר? רק ניחוש)
זהו מסע הכרה עצמית שאתה כנראה עושה בו את הצעדיםהראשונים ונראה לי שעצות חיצוניות הן בעלות יעילות מוגבלת
לפחות הצורה שבה ניסחת כאן את השאלה מצביעה על התחלה טובה בחיפוש...
שיהיה בהצלחה!

אני למדתי מדמ"ח בזמנו באוניברסיטת ת"א. גם לי לא היה גרוש.
תהנה מהתקופה הזאת ותתרכז בלימודים. אתה במקצוע עם הביקוש והשוק הכי חמים כרגע בתעשייה.
האוניברסיטה נתנה לי כלים משמעותיים + קשרים ששמו אותי בפוזיציה גבוהה בכל חברה שהייתי בה עד כה.
ההתפתחות שלי מטאורית, אני מופתע אפילו מעצמי בקטע הזה.

בקיצור - תתרכז בלנטוע ולא בלחפש לקצור את מה שאין לך.

לאחרונה עוברת בי תחושה של "חוסר" ואי הישגיות,

נפלא, אני שמח עבורך שכך אתה מרגיש, ההרגשה הזו תדחוף אותך להתאמץ ולהגיע להישגים.

חבל שאתה מצטער, תעריך מאד את מה שיש לך ואת האפשרות כרגע לגור אצל ההורים ולא לעבוד בזמן התואר יש כאלו שחייבים לעבוד ולשלם שכירות גם בזמן לימודים אז תתמקד בלימודים כי הם לא קלים ותהנה

נשמע שיש לך ״הון ראשוני״ גדול כבר שמושקע בעצמך (דיור, לומד תואר במקצוע נדרש, עירנות כלכלית). סחתיין על כך

מכיר את התחושה וזכור לי לפני המשרה הראשונה בהייטק כאשר היה לי שניים מהשלושה ^ שניצלתי אותה בכדי למקסם את הערך מהמשרה הראשונה (משרת סטודנט) בהבנה שההשקעה בעצמי תשתלם הרבה יותר מאשר עוד ~2000שח בחודש בתקופת התואר. זה התבטא בעיקר בלימודים של תכנים ״פרקטיים״ מעבר לתואר והבנה ריאלית של התחום בו ארצה לעסוק.

אני זוכר דרייב מאוד מאוד חזק (וקצת הלקאה עצמית) לגבי החשיבות של המשרה הראשונה תוך כדי התואר, סה״כ בנתיים השתלם :-)

בהצלחה!!

הי, אתה בסדר גמור. במקום שבו אתה נמצא, ציונים זה הכי חשוב. כשיירגע קצת, תמצא משרת סטודנט בתחום, בה תוכל להתפתח ולהשיג ניסיון רלוונטי, גם אם היא לא תהיה הכי מתגמלת שאפשר. תקופת הלימודים (בעיני) היא ההשקעה בהון האנושי שלך, ועם כל החיבה לריבית דריבית, אתה תשלים את הפער בעבודה הראשונה שלך אחרי התואר. לא לדאוג.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הסיבה שבגללה אני מרגיש אי הישגיות נובעת מכך שאין בידיי חסכונות, אין לי כספים מושקעים ובאופן כללי אני מרגיש "חוסר" ואי הצלחה מעצם כך שאין לי כסף בצד שעובד וצובר ריבית
אתה בטוח שזו הסיבה?

יֵשׁ לוֹ מָנֶה רוֹצֶה מָאתַיִם (אם אנחנו כבר בציטוטים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
hommie תחושת ביטחון מדיירים עתידיים נדל"ן 86
I תחושת burnout כמתכנת התפתחות אישית 27
ס תחושת פספוס שוק ההון 7
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
N גלובלנט גביית דמי ניהול - חוסר עקביות סוג תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R איך להתגבר על הפחד ועל חוסר היכולת להחליט? פוסטים מאיכות נמוכה 6
B חוסר קונסיסטנטיות במיטב טרייד שוק ההון 1
avivaviv סליקה נדחתה חוסר בני"ע בבנק אחר שוק ההון 0
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
י יובל המבולבל - חוסר כיוון תעסוקתי התפתחות אישית 7
ס חוסר אמון בדולר וחבריו שוק ההון 7
klayhamn אופציות בנעילה אחרי IPO - מה עושים עם חוסר זמינות למסחר במועד? שוק ההון 11
T מדד אג"ח ממשלתי כללי בריבית אפסית - הכלי הנכון למטרה או חוסר אחריות? שוק ההון 9
G חוסר התאמה מחשיד בין קרנות עוקבות שוק ההון 17
י חוסר התאמה בין אתר מאיה לתשקיף - למי להאמין? שוק ההון 2
ש חוסר ידע בנושא השקעה באגח שוק ההון 1
פ מתנצלת מראש על חוסר הפרודוקטיביות של השרשור הזה יומני מסע אישיים 39
O חוסר הבנה בסיסי בעניין השקעות שוק ההון 2
unrealx קצת על חוסר מזל מהמקרה שלי, ולמה זה לא כל כך גרוע יומני מסע אישיים 6
C איך מתמודדים עם חוסר השליטה/שקיפות והטיית הביתיות? שוק ההון 29
ב חוסר בידע מעשי על ביצוע פעולות בשוק ההון צרכנות פיננסית 6
F חוסר בקבלה של מיילים על נושאים במעקב אוף טופיק 16
S חוסר תום לב מס הכנסה? אוף טופיק 10
ח חוסר איזון בן בעלי ושוכרי הדירות אוף טופיק 81
N חוסר הבנה של מצב האג"ח הממשלתי שוק ההון 62