• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רו"ח לדיווח מורכב לאזרח אמריקאי

• פותח הנושא פותח הנושא חושב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חושב

משתמש סולידי
דירוג
9
צריך המלצה (אמיתית) לרו"ח לאזרח אמריקאי.
כולל דיווח אחורה (גילוי מרצון)
שכיר + עסק קטן.
יש אופציות.
יש מניות לעובדים. (חלקם נמכרו בברוקר האמריקאי)
היתה קופת גמל ל"ע.
אין עדיין SSN.
טסים עוד כמה חודשים לארה"ב להוצאת אזרחות לילדים + SSN (לילדים + לאזרח).

נערך לאחרונה ב:
תבדוק את סימפל טקס, לא רואה משהו שהם לא יודעים להתמודד איתו, רק שברמת המורכבות הזו, ייתכן והמחיר שלהם כבר לא יהיה לואו-קוסט אלא דומה לאחרים.
משרד פול-סרוויס במחיר סביר: קול-ווקסמן
תותח כבד ויקר ושווה להתייעץ איתו על האופציות + מניות בראייה קדימה: לארי שטרן מחברת אביטל שרנסקי ושות'

לא מה ששאלת. אבל....

1. נראה לי שלא כדאי לך שממש יתחילו לעבוד על הדוחות לפני שיש לך SSN. עד שתקבל את זה, יכול להיות שהדוחות שתצטרך להגיש כבר יהיו של שנים אחרות.
2. אם אתה אומר שהיה קופת גמל, ועוד דברים. כדאי לך לבדוק אם כדאי לך לדחות את תחילת ההגשה לשנים שאחרי ה"בעיות" (כדי להיות זכאי ל streamlined בעיקרון אסור לך בכלל "לדעת" על חובת ההגשה. אז אל תשאל את רואה החשבון איתו תעבוד אם את אתה יכול לחכות קצת :) )

לא מה ששאלת. אבל....

1. נראה לי שלא כדאי לך שממש יתחילו לעבוד על הדוחות לפני שיש לך SSN. עד שתקבל את זה, יכול להיות שהדוחות שתצטרך להגיש כבר יהיו של שנים אחרות.
2. אם אתה אומר שהיה קופת גמל, ועוד דברים. כדאי לך לבדוק אם כדאי לך לדחות את תחילת ההגשה לשנים שאחרי ה"בעיות" (כדי להיות זכאי ל streamlined בעיקרון אסור לך בכלל "לדעת" על חובת ההגשה. אז אל תשאל את רואה החשבון איתו תעבוד אם את אתה יכול לחכות קצת :) )
אנחנו טסים לארה"ב להוציא אזרחות לילדים, אז נעשה שם SSN וזה אמור להיות מהיר יחסית.
אבל קצת פוחד להגיע לשם לפני הגילוי מרצון.
הקופ"ג היתה עד סוף 2023.

1. להגיש streamlined (או כל דוח) בלי SSN זה מתכון לסיוט מתמשך, אז לדעתי כדאי לך לשקול.
2. אין לי מושג מה מפחיד אותך :). אבל... אם אתה טס בקרוב לארהב, לא נראה לי שיש סיכוי סביר שמישהו ב IRS יסתכל בכלל על הדוחות שלך לפני שתטוס, אז אני לא רואה מה הרווחת. בנוסף, אם תגיש אותם ללא SSN, לא יהיה שום זיהוי סביר בין הדוחות שלך אליך. זה ייקרה רק אחרי שתקבל SSN וישייכו את הדוחות ל SSN שלך. אז שוב, לא רואה מה הרווחת.
3. כל עוד אתה בלי SSN, אתה צריך להיות פושע ברמה עולמית בשביל שתעלה ברדאר של ה IRS ;). אפילו עם SSN, אתה לא מעניין אף אחד... כדי שתבין היכן ה IRS נמצאים... הם פרסמו בסוף פברואר שהם מתחילים עם פרוייקט נגד אנשים עם הכנסות גבוהות שלא הגישו דוחות. מיהם האנשים האלו? יש יותר מ 125,000 דוחות לאנשים עם הכנסות גבוהות שהיו אמורים להיות מוגשים לפי הכנסות שדווחו ל IRS מגורמים שלישיים (דוחות על הכנסה שמדווחות ל IRS על ידי מעסיקים (W2), השקעות (1099) וכדומה). הם מדברים על הכנסות מדווחות של $400,000-$1,000,000 לכל אחד מהדוחות האלו שלא הוגשו (משנת 2017 לא היה להם את כוח האדם אפילו לשלוח מכתב למישהו שהם יודעים שהרוויח מיליון דולר ופשוט לא הגיש דוח...).
אתה, ללא SSN ומתגורר מחוץ לארהב, יש לך עוד כמה שנות אור עד שה IRS יגיע לאנשים כמוך :)

1. להגיש streamlined (או כל דוח) בלי SSN זה מתכון לסיוט מתמשך, אז לדעתי כדאי לך לשקול.
2. אין לי מושג מה מפחיד אותך :). אבל... אם אתה טס בקרוב לארהב, לא נראה לי שיש סיכוי סביר שמישהו ב IRS יסתכל בכלל על הדוחות שלך לפני שתטוס, אז אני לא רואה מה הרווחת. בנוסף, אם תגיש אותם ללא SSN, לא יהיה שום זיהוי סביר בין הדוחות שלך אליך. זה ייקרה רק אחרי שתקבל SSN וישייכו את הדוחות ל SSN שלך. אז שוב, לא רואה מה הרווחת.
3. כל עוד אתה בלי SSN, אתה צריך להיות פושע ברמה עולמית בשביל שתעלה ברדאר של ה IRS ;). אפילו עם SSN, אתה לא מעניין אף אחד... כדי שתבין היכן ה IRS נמצאים... הם פרסמו בסוף פברואר שהם מתחילים עם פרוייקט נגד אנשים עם הכנסות גבוהות שלא הגישו דוחות. מיהם האנשים האלו? יש יותר מ 125,000 דוחות לאנשים עם הכנסות גבוהות שהיו אמורים להיות מוגשים לפי הכנסות שדווחו ל IRS מגורמים שלישיים (דוחות על הכנסה שמדווחות ל IRS על ידי מעסיקים (W2), השקעות (1099) וכדומה). הם מדברים על הכנסות מדווחות של $400,000-$1,000,000 לכל אחד מהדוחות האלו שלא הוגשו (משנת 2017 לא היה להם את כוח האדם אפילו לשלוח מכתב למישהו שהם יודעים שהרוויח מיליון דולר ופשוט לא הגיש דוח...).
אתה, ללא SSN ומתגורר מחוץ לארהב, יש לך עוד כמה שנות אור עד שה IRS יגיע לאנשים כמוך :)

מכירה של מניות לעובדים ESPP בברוקר זר עלולה להיות בעיתית?

מכירה של מניות לעובדים ESPP בברוקר זר עלולה להיות בעיתית?
באיזה מובן?
זה מכירה של מניות בבקרוקר זר על כל המשתמע, אבל לא שונה ממכירה של מניות שאתה מחזיק בברוקר זר אחר

באיזה מובן?
זה מכירה של מניות בבקרוקר זר על כל המשתמע, אבל לא שונה ממכירה של מניות שאתה מחזיק בברוקר זר אחר
מבחינת הסיכון שהשם שלי יעלה איפשהו

אתה מתכוון שלא דיווחת על המכירות?
פשוט תגיש דוחות שנתיים עבור השנים האלה.
בשנים האחרונות מס הכנסה ממש נוטה לא לקנוס איחורים בהנחה ומדובר על הדוחות הראשונים שאתה מגיש אי פעם.
גם אם כן, רושמים להם מכתב והם מבטלים לגמרי או מורידים ל150-200 שקל קנס.

את הריבית וההצמדה על החוב תצטרך לשלם באופן מלא.

נראה לי שהוא מתכוון מבחינת IRS לאזרח אמריקאי.
הגיוני :)
מילאת שם W9 כשפתחת את החשבון? אם כן, מה רשמת ב-SSN?
אם לא, ומילאת W8-BEN במקום, זה בעייתי כי רשמת בטופס רשמי שאתה לא אזרח למרות שאתה כן.
מה שהייתי עושה זה אחרי הוצאת SSN, מעדכן את הרישום אצל הברוקר ל-W9 ומגיש דוחות 3 שנים אחורה ו-FBAR 6 שנים אחורה.

הגיוני :)

מילאת שם W9 כשפתחת את החשבון? אם כן, מה רשמת ב-SSN?
אם לא, ומילאת W8-BEN במקום, זה בעייתי כי רשמת בטופס רשמי שאתה לא אזרח למרות שאתה כן.
מה שהייתי עושה זה אחרי הוצאת SSN, מעדכן את הרישום אצל הברוקר ל-W9 ומגיש דוחות 3 שנים אחורה ו-FBAR 6 שנים אחורה.
כן, הכוונה לאמריקאים.

מלאתי W8-BEN כי באותו זמן לא הייתי אזרח (וגם לא תכננתי להגיש בקשה לדרכון).
באותו שלב עוד לא נרשמתי בשגרירות והם לא הכירו אותי בכלל.
רק לאחר מכן הגשתי טפסים והוכחתי את זכאותי מלידה ואז קיבלתי דרכון.

מתלבט אם להקפיא בינתיים פעילות בבוקר הזר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מלאתי W8-BEN כי באותו זמן לא הייתי אזרח (וגם לא תכננתי להגיש בקשה לדרכון).
באותו שלב עוד לא נרשמתי בשגרירות והם לא הכירו אותי בכלל.
רק לאחר מכן הגשתי טפסים והוכחתי את זכאותי מלידה ואז קיבלתי דרכון.

מתלבט אם להקפיא בינתיים פעילות בבוקר הזר.
אוקיי, פחות בעייתי :)
לא הייתי עוצר פעילות, אבל כן הייתי שואף ליישר קו דיווחים בהקדם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע רו"ח מומלץ לרילוקיישן מיסים 2
ס רו״ח להגשת דוח שנתי של עוסק מורש שגם יודע מה ההבדל בין קרן אירית צוברת לקרן מחלקת מיסים 2
ש דמי טרחה רו״ח מיסים 9
S רו"ח מבקש אישור יתרה ארנק דיגיטלי KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S רו"ח ישראלי מומלץ עבור הייטקיסט אזרח ארה"ב מיסים 30
Y ייצוג ע"י רו"ח בביטוח לאומי מיסים 0
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
M אחריות רו"ח על דוח שנתי מיסים 6
stamEhad טווח מחירים עבור עלות דוח שנתי לשכיר אצל רו"ח מיסים 9
1337justme האם רו"ח יכול לשפר סיכויי הצלחה בבקשות ממס הכנסה? מיסים 8
א מחפש רו"ח מומלץ צרכנות פיננסית 0
B רו"ח שלא מצריך פגישה פרונטלית. יש חיה כזו? צרכנות פיננסית 3
O המלצה ליועץ מס / רו"ח שמבין בענייני פנסיה/פיצויים ויכול לייצג מול מס הכנסה? צרכנות פיננסית 3
מ עצמאים - ניהול חשבונות לבד עם עם רו"ח? צרכנות פיננסית 10
פשוט רו"ח/יועץ מס לדו"חות ופיצויים פנסיונים צרכנות פיננסית 0
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
D איך להוריד למינימום את התשלום המיוחד לרו"ח לדיווח על QEF ל-IRS? מיסים 0
S רגולציה זה מורכב שוק ההון 5
S דמי אבטלה תרחיש מורכב אוף טופיק 16
D מבקש לקבל חו"ד בבניית תיק ההשקעות והפנסיה שלי (מעט מורכב) שוק ההון 10
S תיק ראשוני: מורכב או ממש פשוט? שוק ההון 9
F כמה שאלות למשקיעים שהתיק שלהם מורכב מנדל"ן מניב ושוק ההון שוק ההון 14
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44

נושאים דומים

Back
למעלה