@גרהם , כבר אמרתי שקשה להגדיר את הקו.
אגב, היו כמה מדינות שניסו לתת את כל השרותים בחינם לאזרחים שלהם, בלי קשר לכמה הם עבדו או לא. אני לא ראיתי שהן הצליחו במיוחד...
אז אתה בעד ביטוח בריאות ממלכתי לילדים?
בגדול כן.
שאלה מוזרה.
לגבי כבישים הטענה העיקרית שלי שמודל התמחור שלהם שגוי מה שיוצר הוזלה מלאכותית של שימוש ברכב פרטי, וגורר בתורו שימוש מופרז ברכבים פרטיים ע"ח תחב"צ, דבר אשר פוגע בסופו של דבר בכולנו (יותר פקקים, יותר זיהום וכו').
אם תמחור הכבישים יהיה לפי השימוש האמיתי בהם (כלומר ככל שאתה נוסע יותר ברכב הפרטי שלך תשלם יותר על הכבישים, במקום תשלום מהמיסים), זה יעודד יותר אנשים לעבור לתחב"צ ובסופו של דבר יוזיל עלויות לכולם (אני מניח שלא צריך לשכנע אותך שתחב"צ באזורי אוכלוסיה צפופים, הרבה יותר יעילה מרכבים פרטיים)
תלוי איזה. החל מגן ועד תיכון (כולל בגרות) אני מניח שכן.
אבל אני לא חושב שהמדינה צריכה לממן שיעורים פרטיים/חוגים וכו'. גם לימודים מתקדמים לא צריכים להיות ע"ח המדינה.
ואם הילדים שדבריך בצד אחד שייכים למשפחה בה המבוגרים שייכים לצד השני, מותר להם לקבל תרופה לשפעת בלי לפשוט את הרגל?
למי זה להם, להורים?
הרי תרופה לשפעת זאת לא תרופה שתגרום למישהו לפשוט את הרגל, זה ברור לך. ולגבי תרופות יקרות כבר היום יש המון תרופות יקרות שהן לא בסל הבריאות. למה? כי כמות הכסף מוגבלת וצריך לבחור.
אם במחיר של תרופה אחת שמצילה אדם אחד אפשר לקנות 1000 תרופות למחלה אחרת שיצילו 1000 איש, במה מהם תבחר?
ומה לגבי מבוגרים שבוחרים כן לעבוד אבל לא מרוויחים מספיק כדי לממן את מחיר השוק של השירותים והמוצרים באוטופיהלנד שאין בה מיסים?
אז מה אתה מציע, לתת את כל השרותים והמוצרים בחינם? ע"ח מי בדיוק יהיה החינם הזה?