• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רוב האנשים משתגעים מבזבוז "כספי ציבור" אבל מבזבזים את הכסף שלהם בלי לחשוב

• פותח הנושא פותח הנושא טלפר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הם נקראים בעברית "פרזיטים" או פשוט "אנשים שחיים על חשבון אחרים".
לא חסרים היום אנשים שלא עובדים ולא תורמים וחיים יופי על חשבון המיסים שאתה ואני משלמים.

פשוט - כי הם לא באמת עובדים ומרויחים כסף. כל עוד המוצר בחינם (מבחינתם) הם יכולים להשתמש בו, ברגע שצריך לשלם עליו סכום ריאלי הם כבר לא יכולים (או צריכים חלילה לצאת לעבוד)

נכון. מי שחי על חשבון אחרים כנראה יפסיד במצב כזה.
האם זה רע?
בעיני זה רע שילדים ימותו משפעה, או במקרה הטוב ייצאו לעבוד בחנות מגיל 6 ויגיעו לשם עם חמור כי אסור להם לעבור בכביש.
אני מבין שבפורום הזה אני במיעוט וזה בסדר גמור מבחינתי.

בעיני זה רע שילדים ימותו משפעה, או במקרה הטוב ייצאו לעבוד בחנות מגיל 6 ויגיעו לשם עם חמור כי אסור להם לעבור בכביש.
אני מבין שבפורום הזה אני במיעוט וזה בסדר גמור מבחינתי.
תבדיל בין חסרי ישע (כגון ילדים), שאני מסכים שהמדינה צריכה יותר לדאוג להם, לבין אנשים בוגרים ובריאים שיכולים לעבוד אבל בוחרים שלא.

נכון שקשה להגדיר בדיוק איפה הקו עובר, אבל אני חושב שכולם מסכימים שהילדים בצד אחד של הקו ואנשים בוגרים ובריאים בצד השני.

תבדיל בין חסרי ישע (כגון ילדים), שאני מסכים שהמדינה צריכה יותר לדאוג להם, לבין אנשים בוגרים ובריאים שיכולים לעבוד אבל בוחרים שלא.

נכון שקשה להגדיר בדיוק איפה הקו עובר, אבל אני חושב שכולם מסכימים שהילדים בצד אחד של הקו ואנשים בוגרים ובריאים בצד השני.
אז אתה בעד ביטוח בריאות ממלכתי לילדים? וזכות שימוש בכביש? וחינוך? ואם הילדים שדבריך בצד אחד שייכים למשפחה בה המבוגרים שייכים לצד השני, מותר להם לקבל תרופה לשפעת בלי לפשוט את הרגל?
ומה לגבי מבוגרים שבוחרים כן לעבוד אבל לא מרוויחים מספיק כדי לממן את מחיר השוק של השירותים והמוצרים באוטופיהלנד שאין בה מיסים?

• אהבתי
Reactions: Roi
@גרהם , כבר אמרתי שקשה להגדיר את הקו.
אגב, היו כמה מדינות שניסו לתת את כל השרותים בחינם לאזרחים שלהם, בלי קשר לכמה הם עבדו או לא. אני לא ראיתי שהן הצליחו במיוחד...

אז אתה בעד ביטוח בריאות ממלכתי לילדים?
בגדול כן.
וזכות שימוש בכביש?
שאלה מוזרה.
לגבי כבישים הטענה העיקרית שלי שמודל התמחור שלהם שגוי מה שיוצר הוזלה מלאכותית של שימוש ברכב פרטי, וגורר בתורו שימוש מופרז ברכבים פרטיים ע"ח תחב"צ, דבר אשר פוגע בסופו של דבר בכולנו (יותר פקקים, יותר זיהום וכו').
אם תמחור הכבישים יהיה לפי השימוש האמיתי בהם (כלומר ככל שאתה נוסע יותר ברכב הפרטי שלך תשלם יותר על הכבישים, במקום תשלום מהמיסים), זה יעודד יותר אנשים לעבור לתחב"צ ובסופו של דבר יוזיל עלויות לכולם (אני מניח שלא צריך לשכנע אותך שתחב"צ באזורי אוכלוסיה צפופים, הרבה יותר יעילה מרכבים פרטיים)
תלוי איזה. החל מגן ועד תיכון (כולל בגרות) אני מניח שכן.
אבל אני לא חושב שהמדינה צריכה לממן שיעורים פרטיים/חוגים וכו'. גם לימודים מתקדמים לא צריכים להיות ע"ח המדינה.
ואם הילדים שדבריך בצד אחד שייכים למשפחה בה המבוגרים שייכים לצד השני, מותר להם לקבל תרופה לשפעת בלי לפשוט את הרגל?
למי זה להם, להורים?
הרי תרופה לשפעת זאת לא תרופה שתגרום למישהו לפשוט את הרגל, זה ברור לך. ולגבי תרופות יקרות כבר היום יש המון תרופות יקרות שהן לא בסל הבריאות. למה? כי כמות הכסף מוגבלת וצריך לבחור.
אם במחיר של תרופה אחת שמצילה אדם אחד אפשר לקנות 1000 תרופות למחלה אחרת שיצילו 1000 איש, במה מהם תבחר?
ומה לגבי מבוגרים שבוחרים כן לעבוד אבל לא מרוויחים מספיק כדי לממן את מחיר השוק של השירותים והמוצרים באוטופיהלנד שאין בה מיסים?
אז מה אתה מציע, לתת את כל השרותים והמוצרים בחינם? ע"ח מי בדיוק יהיה החינם הזה?

אז מה אתה מציע, לתת את כל השרותים והמוצרים בחינם? ע"ח מי בדיוק יהיה החינם הזה?
אני חושב שההצעה לראות בחינוך, בריאות ושירותים ציבוריים נוספים שניתנים היום כ"מותרות" ובמי שלא מסוגל לממנם מכיסו כ"פרזיט" אינה מוסרית, אינה ישימה והיא תוביל לפגיעה קשה בכלכלה בגלל פגיעה בהון האנושי ובלכידות החברתית כפי שהראיתי למעלה.
לגבי היקף השירותים הציבוריים כבר כתבתי שיש על זה ויכוח והויכוח הזה הוא רוב מה שעושים בפוליטיקה, כך שבוודאי אי אפשר בכמה שורות להגדיר את השיעור הנכון.

זכותי לבזבז את הכסף שלי, אבל לא של אחרים.

מסכים , אבל אי אפשר להגיד שאין פה עניין.
בנאדם שאומר אי אפשר לקנות בית (בת"א) או קוטג' יקר וכו ועל הדרך מפרק כסף על סושי,בתי קפה וברים אין מה לעשות זה לדעתי מאד בעייתי.
ד"א מי שבאמת אין להם כמעט ולא יכולים לאפשר לעצמם לצאת למחאות כאלו ואחרות. (גילוי נאות אני מאלו שחושבים שהמצב הכלכלי בישראל לא רע בכלל ולא גדלתי עם כפית של זהב.)

בנאדם שאומר אי אפשר לקנות בית (בת"א) או קוטג' יקר וכו ועל הדרך מפרק כסף על סושי,בתי קפה וברים אין מה לעשות זה לדעתי מאד בעייתי.
מה בעייתי?
הוא מעדיף להוציא את כספו על סושי וברים במקום קוטג' ובית. לא עניינך ולא ענייני סדרי העדיפויות שלו.
במקביל יש לו ביקורת על קיום מועצת החלב ומדיניות שיווק הקרקעות של הממשלה. לגיטימי לגמרי.

פשוט - כי הם לא באמת עובדים ומרויחים כסף
הרבה אנשים עובדים ועדיין לא משלמים מס, או לחילופין משלמים מס מינימלי. אין לי מידע מדויק אבל הרושם שלי הוא שאחים ואחיות בבתי חולים, מורים, עובדי בתי אבות ועוד עושים עבודה קשה ונחוצה ולא "זוכים" לשלם הרבה מס.

הרבה אנשים עובדים ועדיין לא משלמים מס, או לחילופין משלמים מס מינימלי
יכול להיות.
מצד שני יש הרבה אנשים שלא עובדים/עובדים בשחור ולא משלמים מס, בזמן שהם חיים ע"ח שאר האנשים שכן משלמים מיסים.

הרושם שלי הוא שאחים ואחיות בבתי חולים, מורים, עובדי בתי אבות ועוד עושים עבודה קשה ונחוצה ולא "זוכים" לשלם הרבה מס.
א. אני לא בטוח שהמשכורות שלהם כלכך נמוכות (למעט אולי למתחילים).
ב. הסיבה העיקרית שהמשכורות שלהם נמוכות יחסית היא שהשירת שהם נותנים ניתן בחינם. אם בתי חולים/הוראה וכו' יעלו יותר כסף ללקוח הסופי אני בטוח שגם מי שעובד במוסדות האלה ירוויח יותר כסף.

אם בתי חולים/הוראה וכו' יעלו יותר כסף ללקוח הסופי אני בטוח שגם מי שעובד במוסדות האלה ירוויח יותר כסף
בתי אבות עולים הרבה כסף. למטפלות סיעודיות יש הרבה ביקוש ועדיין זו עבודה של שכר מינימום.
עם כל הכבוד לתאוריות כלכליות, הן הרבה פעמים מפספסות חלק מהמשתנים.

לדעתי אם הקצאת המשאבים בישראל הייתה מתבצעת נכון, היינו בקלות המדינה הכי עשירה בעולם(לנפש) כי יש לנו את המשאב הכי טוב בעולם - המוח היהודי. במקום זה הכל הולך לשחיתות ולטיפוח בורות ועוני. השאלה מה אפשר לעשות. בבחירות אין למי להצביע. זה כמו לבחור בין דבר לכולירה. אני לא מבין למה לא קמה מפלגה של אנשים טובים וישרים שיפעלו לטובת הכלל ולא רק לטובת מקורביהם.

הרבה אנשים עובדים ועדיין לא משלמים מס, או לחילופין משלמים מס מינימלי. אין לי מידע מדויק אבל הרושם שלי הוא שאחים ואחיות בבתי חולים, מורים, עובדי בתי אבות ועוד עושים עבודה קשה ונחוצה ולא "זוכים" לשלם הרבה מס.
השכר החציוני הוא פחטת מ 7000 שח לחודש. אז גם אם החציון לבעלי משפחטת במשרה מלאה מעט גבוה יותר, המון מפרנסים משפחה ולא מגיעים לסף המס.

אז גם אם החציון לבעלי משפחטת במשרה מלאה מעט גבוה יותר, המון מפרנסים משפחה ולא מגיעים לסף המס.
איך הגעת למסקנה הזאת?
אני לא אומר שזה לא המצב (אני לא יודע, אין לי נתונים), אבל איך מזה שהשכר החציוני הוא 7000 ש"ח אתה מגיע למסקנה הזאת?
בעצמך אמרת שיש המון אנשים שעובדים במשרה חלקית. זה יכול להיות כמשכורת שניה בבית או סתם סודנטים שעובדים קצת בזמן הלימודים (או אנשים שמדווחים על שכר נמוך ובתכלס מרוויחים הרבה יותר בשחור).

איך הגעת למסקנה הזאת?
אני לא אומר שזה לא המצב (אני לא יודע, אין לי נתונים), אבל איך מזה שהשכר החציוני הוא 7000 ש"ח אתה מגיע למסקנה הזאת?
בעצמך אמרת שיש המון אנשים שעובדים במשרה חלקית. זה יכול להיות כמשכורת שניה בבית או סתם סודנטים שעובדים קצת בזמן הלימודים (או אנשים שמדווחים על שכר נמוך ובתכלס מרוויחים הרבה יותר בשחור).
ראה כאן http://www.bizportal.co.il/general/news/article/453616
אם 50 אחוז מרוויחים פחות מ 10 k אז המון משלמים מעט מאד מס או לא משלמים כלל.

ראה כאן http://www.bizportal.co.il/general/news/article/453616
אם 50 אחוז מרוויחים פחות מ 10 k אז המון משלמים מעט מאד מס או לא משלמים כלל.
לא הבנתי איך זה מחזק את הטענה שלך.
אני מסכים עם הנתון שהשכר החציוני הוא סביב ה7000 ש"ח. אני אפילו מסכים שהרבה מהאנשים העובדים משלמים מעט מאד מס. (מניח שלפחות חצי מהעובדים משלמים גג 10%).

זה לא אומר ש:
המון מפרנסים משפחה ולא מגיעים לסף המס
לא מצאתי נתון שאומר מה השכר החציוני של "מפרנסי משפחות", אבל אני מנחש שחלק גדול מהעובדים שלא מפרנסים משפחה מרויחים פחות מהחציון (למשל סטונדנטים/צעירים שעובדים משרה חלקית) ומכאן אני מנחש ששכר החציוני של "מפרנסי משפחות" הוא גבוהה משמעותית מהשכר החציוני הכללי. הניחוש שלי שרוב "מפרנסי המשפחות" מגיעים למדרגת מס של 20% לפחות.

לא הבנתי איך זה מחזק את הטענה שלך.
אני מסכים עם הנתון שהשכר החציוני הוא סביב ה7000 ש"ח. אני אפילו מסכים שהרבה מהאנשים העובדים משלמים מעט מאד מס. (מניח שלפחות חצי מהעובדים משלמים גג 10%).

זה לא אומר ש:

לא מצאתי נתון שאומר מה השכר החציוני של "מפרנסי משפחות", אבל אני מנחש שחלק גדול מהעובדים שלא מפרנסים משפחה מרויחים פחות מהחציון (למשל סטונדנטים/צעירים שעובדים משרה חלקית) ומכאן אני מנחש ששכר החציוני של "מפרנסי משפחות" הוא גבוהה משמעותית מהשכר החציוני הכללי. הניחוש שלי שרוב "מפרנסי המשפחות" מגיעים למדרגת מס של 20% לפחות.
נו, אז אתה מסכים עם מה שכתבתי.
תעשה חישוב כמה מס משלם מפרנס כזה עם 2 ילדים ותראה שבין כלום למעט מאד.

נו, אז אתה מסכים עם מה שכתבתי.
תעשה חישוב כמה מס משלם מפרנס כזה עם 2 ילדים ותראה שבין כלום למעט מאד.
תלוי מה אתה מגדיר "מעט מאוד".
לשלם 20% מההכנסה שלך למיסים לא נראה לי מעט בכלל (וזה רק מס הכנסה, תוסיף ביטוח לאומי ומס בריאות והופ - הלך לך שליש מהמשכורת).

תלוי מה אתה מגדיר "מעט מאוד".
לשלם 20% מההכנסה שלך למיסים לא נראה לי מעט בכלל (וזה רק מס הכנסה, תוסיף ביטוח לאומי ומס בריאות והופ - הלך לך שליש מהמשכורת).
תבדוק שוב. אתה מבלבל בין מדרגת מס לשיעור המס האפקטיבי ושוכח נקודןת זיכוי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הבעיה שאנחנו חיים במדינה קומוניסטית חברתית, ככה שאין הרבה סיכוי שזה יקרה
תוכל לתת דוגמה למדינה מערבית שאיננה "חברתית"?
או שכל העולם לוקה באותה תסמונת?
(זה לא טיעון לכאן או לכאן, אלא שנשמע שאתה מתלונן על השיטה בישראל דווקא)
אני עדיין טוען שלא צריך לממן כבישים
יש לך טעות. תבדוק כמה המדינה מכניסה ממסי רכב, וכמה היא מוציאה על כבישים.
תחב"צ זה הוצאה, בניית כבישים שמאפשרים לציבור להחזיק רכב, זה הכנסה (במדיניות המס הקיימת כרגע בישראל), כמובן במחיר של זיהום אויר ופקקים.
נכון. מי שחי על חשבון אחרים כנראה יפסיד במצב כזה.
האם זה רע?
אם מה שמפריע לך זה שיש שחיים על חשבון אחרים, אתה צריך להיות בעד מעבר ממס פרוגרסיבי למס ניטרלי, אין לזה קשר לרמת ההוצאה הציבורית.

Back
למעלה