נכון חלקית. תלומ בגמישות הביקוש למוצרים.זה לא משנה איך תגדיר את מטרת המס, בסוף הוא תמיד יתגלגל ללקוח.
נכון חלקית. תלומ בגמישות הביקוש למוצרים.זה לא משנה איך תגדיר את מטרת המס, בסוף הוא תמיד יתגלגל ללקוח.
נכון חלקית. תלוי בגמישות הביקוש למוצרים.זה לא משנה איך תגדיר את מטרת המס, בסוף הוא תמיד יתגלגל ללקוח.
טענת הרבה דברים, גם שכבישים צריכים להיות פרטיים.אז על מה בדיוק אנחנו ממשיכים להתווכח אחרי שאמרתי כבר לפני 3 עמודים:
לא אמרתי שכבישים צריכים להיות פרטיים, אלא שהיום עלות הנסיעה ברכב לא משקפת בצורה נכונה את עלות תחזוקת הכביש, מה שגורם להרבה אנשים לנסוע ברכב סתם.שכבישים צריכים להיות פרטיים.
מסכים שיש בעיה היום שרוב הנטל נופל על מעמד הביניים בארץ.אז איכשהו כל הנטל נופל על שכבה מאד צרה בלי הצדקה.
בכל נושא יש מה לעשות, אבל לגבי האבנים הגדולות -אם יש לך פתרון טוב לבעיה אני אשמח לשמוע
אם אנחנו מסכימים על כל זה, על מה ולמה התווכחונו ב6 עמודים של הדיון הזה?אבל לגבי האבנים הגדולות
בשביל לקבל סיכום רהוטאם אנחנו מסכימים על כל זה, על מה ולמה התווכחונו ב6 עמודים של הדיון הזה?![]()
המבחנים הנוכחיים אבסורדיים עוד הרבה יותר (לפחות חלקם), אאל"ט בעלי הון (סטייל הסולידית) זכאים להנחה בארנונה עקב מיעוט הכנסות.תשלומי העברה - לא משלמים כלום למי שלא ממצה כושר השתכרות. צריך מבחן מקל, אבל לא ייתכן שאנשים יהיו עניים כי בוחרים לא לעבוד ויקבלו על זה כסף מהמדינה (כולל הנחות בארנונה וכיוצ"ב).
זה גם תיבת פנדורה,לא משלמים כלום למי שלא ממצה כושר השתכרות. צריך מבחן מקל,
אני מסכים שזה קשה מאד והיו מקרים גבוליים ושטחים אפורים, אבל המצב הנוכחי הוא סוג של לשפוך את התינוק עם המים, כי אין בכלל התייחסות לנקודה הזו. יש משהו מאד שגוי בכך שהמדינה נותנת עזרה למי שלא עוזר לעצמו.זה גם תיבת פנדורה,
מה שיעור המשרה שנחשב "מיצוי" ? עד כמה נכות (אינדיבדואלית) משפיעה על "כושר ההשתכרות" ?
נכון לגבי מס גולגולות.אם להיות קר רוח, מס גולגולת זה הכי שוויוני, יכול להיות שזה קצת אכזרי לעיתים (קשישים, נכים, חסרי ישע).
אני תמיד נזכר בדוגמה של ועד הבית, אין מבחני הכנסה אין כלום, יש הוצאות וכל הדיירים מתחלקים בשווה.
הכשל באנלוגיה הזו מובן, שדייר יכול לבחור בנין מגורים זול (ללא מעלית, גינה וכו) אך לא כל אזרח יכול פרקטית להגר.
יש התייחסות גם לקומה?בועד הבית אין מבחני הכנסה אבל לפי החוק התשלום צריך להיות לפי גודל הדירה, כך שיש התחשבות מסויימת ב"עושר".
לא הכרתי, מאוד מפתיע.בועד הבית אין מבחני הכנסה אבל לפי החוק התשלום צריך להיות לפי גודל הדירה, כך שיש התחשבות מסויימת ב"עושר".
אז חיפשתי את תקנון הבית המשותף כפי שנרשם לפני שלושה עשורים:
- בהתאם לחוק, כל דירה משלמת דמי ועד בית בהתאם ליחס שבין שטח רצפת הדירה לשטח כלל הרצפות של הדירות בבניין, אלא אם נקבע אחרת בתקנון הבניין.
- בעלי הדירות בבניין רשאים לקבוע באסיפה כללית כי שיעור ההשתתפות בדמי ועד הבית יחושב באופן שונה (למשל לפי מספר החדרים בדירה, או באופן שווה בין כל הדירות ללא קשר לגודלן) בתנאי שכל הדיירים הסכימו לכך - מספיק שדייר אחד יבקש לשלם על פי החלק היחסי של שטח הדירה (כפי שנקבע בחוק), כדי לבטל את ההחלטה על חלוקה אחרת של התשלום בין בעלי הדירות.
לא קשור לעושר אלא לניצול חלק גדול יותר מהמשאב המשותף.בועד הבית אין מבחני הכנסה אבל לפי החוק התשלום צריך להיות לפי גודל הדירה, כך שיש התחשבות מסויימת ב"עושר".
זו פיקציה שאינה נכונה עובדתית כשמדברים על תחזוקה שוטפת.לא קשור לעושר אלא לניצול חלק גדול יותר מהמשאב המשותף.
מאותה סיבה גם ארנונה מחושבת (בין הייתר) לפי גודל הדירה
למיטב ידיעתי, לא.יש התייחסות גם לקומה?
(לא מומחה) נדמה לי ששינוי כזה דורש הסכמה פה אחד. ואני מסכים שזה יחרב את יחסי השכנות בבניין.הדבר היחיד שלא ברור הוא, לאחר שכבר נקבע כך תקנון האם נדרשת אסיפה (יהיה מאוד קשה לכנס) בשביל לבטל את ההחרגה מהחוק.
לא בהכרח.אם לשנינו דירה באותה קומה ואותו מספר מקומות חניה, אני לא מנצל יותר כלום ממך (ניקיון, מעלית וכו').
לא נכון. זה שיש לך הכנסה גבוהה יותר לא אומר שיש לך יותר רכוש.בכל מקרה, הנימוק הזה נכון גם למיסוי הארצי כי העשיר מקבל הגנה על יותר רכוש מאשר העני
זה מעניין.נדמה לי ששינוי כזה דורש הסכמה פה אחד.
באסהלמיטב ידיעתי, לא.
תציץ בתקנון*, מה יש לך להפסיד? אולי תמצא שם הפתעות.באסה
התקנון אני כנראה אהיה אחד ממחבריו לאחר האכלוס בעוד כחודשיים שלושהתציץ בתקנון*, מה יש לך להפסיד? אולי תמצא שם הפתעות.
זה השוד הכי מכוער.חינוך - מערכת חינוך אחת. מי שלא נאה בעיניו, שיממן הכל לבד. אין מימון לחינוך פרטי.
לא מסכים עובדתית. לעניים הרבה ילדים וגרים בדירות קטנות. בני 60 שכבר צברו הון והילדים עזבו את הבית, לא ממהרים למכור דירות גדולות. אשמח אם יש לך נתונים שהם לא אנקדוטות.לא בהכרח.
תסכים איתי שמשפחה של 5 נפשות מנצלת יותר מאדם בודד? ובד"כ משפחה של 5 נפשות תגור בדירה גדולה יותר מאדם בודד?
מה לא נכון? שאין מיסוי פרוגרסיבי על רכוש?לא נכון. זה שיש לך הכנסה גבוהה יותר לא אומר שיש לך יותר רכוש.
⌄
⌄
⌄
לא יודע. אם חשוב לך אבדוק בחוק בערב.זה מעניין.
מספיק קול בודד בשביל לסכל את כינון הסעיף מלכתחילה (ציטטתי בהודעה הקודמת), ולאחר שאותו קול לא נשמע "אז", הוא אכל אותה לצמיתות ?!...