• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לרצות להיות יזם זה די נפוץ. הרבה אנשים, בפנטזיה , רוצים להיות יזמים.

מצד שני רוב האנשים לא אוהבים סיכונים ואי וודאות.
זה נכון אבל לאו דווקא קשור למגדר.
בכל אופן, היזמויות הנשיות הן בדרך כלל מתחומים "נשיים" כמו רווחה, חינוך ובריאות (שזה בערך הדברים הכי חשובים לאנושות) ולרוב מדובר על הקמת עסק אישי או קטן מאד. אני פשוט חושבת שאם העולם העסקי היה מבין את היתרונות בגיוס נשים לתפקידים בכירים בעסקים (יותר רווח, יותר רווחה נפשית לעובדים, יותר הסתכלות רחבה) - זה היה מועיל לכולם. נכון להיום, לפחות בישראל, גברים אוהבים את החברותא של שותפיהם למגדר בהקמת עסק ובניהול.

על אף שאני מסכימה עם רוח הדברים - קשה לא להתעניין בעתיד האנושות כשיש לך ילדים ונכדים.
לא אכפת לי ממה אמות ומתי, אבל איני רוצה שיסכנו את נכדיי הפעוטים בשביל משהו כל-כך חסר חשיבות (לדעתי) לחיים טובים לתושבי כדור הארץ.
גם זה לא ממש משמעותי. זה לחלוטין מחוץ ליכולות ההשפעה שלך.

בכל אופן, היזמויות הנשיות הן בדרך כלל מתחומים "נשיים" כמו רווחה, חינוך ובריאות (שזה בערך הדברים הכי חשובים לאנושות) ולרוב מדובר על הקמת עסק אישי או קטן מאד. אני פשוט חושבת שאם העולם העסקי היה מבין את היתרונות בגיוס נשים לתפקידים בכירים בעסקים (יותר רווח, יותר רווחה נפשית לעובדים, יותר הסתכלות רחבה) - זה היה מועיל לכולם. נכון להיום, לפחות בישראל, גברים אוהבים את החברותא של שותפיהם למגדר בהקמת עסק ובניהול.
לגבי סוג העסקים של נשים: יש פה שתי גורמים לדעתי.
א. נשים פחות אוהבות טכנולוגיה. טכנולוגיה היא scalable ומובילה למיזמים יותר גדולים.
ב. גם בעסקים קטנים, יש שוני בין העסקים שנשים וגברים פותחים, וברמת הסיכון. נשים נוטות לפתוח עסקים בסיכון נמוך יותר. לפעמים זה לא טוב, יש לא מעט גברים שנופלים בעסקים,מפסידים המון כסף, משפחות מתפרקות, כמעט בטוח שהרבה יותר מנשים. מצד שני, לפעמים לקיחת סיכון מובילה לעסק גדול.
בנוסף התנהגויות של לקיחת סיכון באופן כללי שונות בין גברים לנשים בהרבה תחומים. כמה גברים מול נשים רוכבים על אופנוע?

ואין ספק, חלק מהנשים מעולות בניהול, ובתחומים שהן אוהבות, תחומים נשים,תחומים חשובים מאוד, יש להן יצוג מכובד מאוד.

ולגבי זה שגברים מקימים סטארטאפים עם גברים? מה נעשה, ישראל בנויה על קשרים ופרוטקציה, כמו שאמרת.
זה לא הוגן לאף אחד. הרבה קבוצות נדפקות מזה. הייתי שמח שזה יהיה אחרת. אבל זה טבע העולם.

אני מניח שבאופן טבעי אנשים נוטים להתחבר לאנשים שדומים להם.
אני אישית התראיינתי בעבר לתפקיד כלשהו בחברת פארמה (תחום שנשים מהוות את רוב העובדים בו). ראיינו אותי 3 נשים. לא התקבלתי. האם זה כי אני גבר? אין לי מושג, לא לקחתי את זה לשם.

אולי, אבל אמירה כזאת היא החביבה ביותר על מנהיגים מסוג מאד מסוים.
שכל אחד יתעסק רק בענייניו וישאיר למטורפים לקלקל?
אני לא אוהב לשוחח עם הטון הזה. מרגיש כמו ניסיון לסתום את הפה.
לגוף הדברים ממש לא.
מדובר כאן בשאלה האם הAI עומד להשמיד את האנושות. השליטה שלי ושלך בנושא היא אפסית, כי יש את סין ועוד כמה מדינות חמודות שלא ממש מתעניינות בשאלות של אתיקה ואין לעולם המערבי שום יכולת לכפות עליהן שלא ליצור AI לפי חפצן. במצב כזה, התנזרות של המערב מAI וחסימתן של חברות חופשיות להתקדם בו כרצונן, עשויה להתברר כאסון של ממש בהסתברות גבוהה בהרבה מזו של האפשרות להשמדת האנושות.

מדובר כאן בשאלה האם הAI עומד להשמיד את האנושות.
אחרי מלחה"ע השניה היה מירוץ גרעיני מטורף אבל בסוף זה יצר איזשהו מאזן אימה שמנע הטלת פצצה עד היום אפילו ע"י השליט המטורף ביותר.
הבעיה עם הבינה שהיא לא מעוררת את אותה אימה, שהיא מופצת במהירות ללא בקרות מתאימות ותאוות הכוח-כסף-כבוד של מנהיגים ובעלי חברות עלולה להתעלם מהבעיות. ואחרי שהבנו שיש דתות/כתות בעולם שמצליחות לייצר אוכלי מוות כמו החמאס וחבריהם - שלכבוד הוא להם למות מות קדושים על מזבח אמונתם - מה יעצור אותם מלפתח בינה בדמותם?
ובכלל, המחשבה שהבינה מלקטת את "חוכמתה האנושית" ממרחבי האינטרנט שטופי השנאה והפייק היא מצמררת.

אחרי מלחה"ע השניה היה מירוץ גרעיני מטורף אבל בסוף זה יצר איזשהו מאזן אימה שמנע הטלת פצצה עד היום אפילו ע"י השליט המטורף ביותר.
הבעיה עם הבינה שהיא לא מעוררת את אותה אימה, שהיא מופצת במהירות ללא בקרות מתאימות ותאוות הכוח-כסף-כבוד של מנהיגים ובעלי חברות עלולה להתעלם מהבעיות. ואחרי שהבנו שיש דתות/כתות בעולם שמצליחות לייצר אוכלי מוות כמו החמאס וחבריהם - שלכבוד הוא להם למות מות קדושים על מזבח אמונתם - מה יעצור אותם מלפתח בינה בדמותם?
בעיני הדבר היחיד שיכול לעצור אותם, אם, זה במידה והמערב לא יטיל על עצמו הגבלות שיביאו לידי כך שהוא לא יוכל להתמודד מול הפיתוחים של האויב.

אולי, אבל אמירה כזאת היא החביבה ביותר על מנהיגים מסוג מאד מסוים.
שכל אחד יתעסק רק בענייניו וישאיר למטורפים לקלקל?
אבל לא שבאמת יש לנו הרבה מה לעשות עם לגבי הבינה בהקשר העולמי.
הרי על הדברים הגדולים של ההיסטוריה יש לנו השפעה די זניחה. כאילו כל המסלול שאנחנו והאיזור הלך אליו ב15 שנה האחרונים ובעיקר ב3 האחרונים, הרי זה טירוף מוחלט.

וכמה השפעה היתה לנו על זה? מי סופר אותנו בכלל ? אולי רק בבחירות הקרובות נצליח להשפיע, הלוואי.

אז השפעה על הבינה?

אחת הסכנות הכי גדולות של הבינה, לישראל, לדעתי:

המשאבים העיקריים שיש לישראל הם מוח, ידע, ואופי יזמי. זה הבסיס להייטק, לתעשיות הביטחוניות.

מה יקרה כשהבינה תהפוך מוח וידע למשהו שיש לכל אחד(אולי בתלות בכמות הכסף שיש לו)?

אבל לא שבאמת יש לנו הרבה מה לעשות עם לגבי הבינה בהקשר העולמי.
אין הרבה מה לעשות חוץ מלשוחח על זה ולהעלות מודעות.
באופן אישי, אני מבועתת מהתגשמות החזון הדיסטופי של האקסלי וחושבת איפה תהיה השמורה האישית שלי ומשפחתי כדי לברוח כמה שיותר מכל זה.
והנה פוסט שמצאתי של מישהי שחושבת דומה אלי.

אחת הסכנות הכי גדולות של הבינה, לישראל, לדעתי:

המשאבים העיקריים שיש לישראל הם מוח, ידע, ואופי יזמי. זה הבסיס להייטק, לתעשיות הביטחוניות.

מה יקרה כשהבינה תהפוך מוח וידע למשהו שיש לכל אחד(אולי בתלות בכמות הכסף שיש לו)?
האופי היזמי הישראלי לא נשען רק על ידע תאורטי אלא גם על נכונות לקחת סיכונים, מהירות תגובה, עבודה תחת לחץ, תרבות של שבירת מוסכמות ("חוצפה") וכו'... בתחום הזה יש לישראל יתרון אדיר על חברות קונבנציונליות יותר כמו מדינות אירופה או המזרח הרחוק.
מעבר לזה לישראל, ובעיקר למערכת הביטחון שלה, יש ניסיון מבצעי בשטח שאין לכמעט אף אחד אחר. נוצר מצב אבסורדי שאפילו המדינות עם הקו האנטי-ישראלי הכי תקיף במערב - אירלנד, ספרד וכו' - עדיין מעדיפות לקנות מאיתנו נשק, כי רק אצלנו הוא באמת נוסה "על רטוב"... ל-AI יהיה קשה להחליף את כל זה.

נערך לאחרונה ב:
אין הרבה מה לעשות חוץ מלשוחח על זה ולהעלות מודעות.
באופן אישי, אני מבועתת מהתגשמות החזון הדיסטופי של האקסלי וחושבת איפה תהיה השמורה האישית שלי ומשפחתי כדי לברוח כמה שיותר מכל זה.
והנה פוסט שמצאתי של מישהי שחושבת דומה אלי.
מאמר מצויין. מסכים איתך.
גם מנסה לחשוב איך אפשר ליצור שמורת טבע, מבודדת מכל הכוחות מסביב.
המיטב שהצלחתי לחשוב עליו זה איזה כפר קטן באירופה, להיות האינסטלטור, או המוכסניק או משהו כזה, ולחיות בצניעות .

האופי היזמי הישראלי לא נשען רק על ידע תאורטי אלא גם על נכונות לקחת סיכונים, מהירות תגובה, עבודה תחת לחץ, תרבות של שבירת מוסכמות ("חוצפה") וכו'... בתחום הזה יש לישראל יתרון אדיר על חברות קונבנציונליות יותר כמו מדינות אירופה או המזרח הרחוק.
מעבר לזה לישראל, ובעיקר למערכת הביטחון שלה, יש ניסיון מבצעי בשטח שאין לכמעט אף אחד אחר. נוצר מצב אבסורדי שאפילו המדינות עם הקו האנטי-ישראלי הכי תקיף במערב - אירלנד, ספרד וכו' - עדיין מעדיפות לקנות מאיתנו נשק, כי רק אצלנו הוא באמת נוסה "על רטוב"... ל-AI יהיה קשה להחליף את כל זה.
זה נכון מה שאמרת

אבל לגבי היזמים הישראלים , אני חושב שהרבה מהתכונות הללו קיימות אצל היזמים האמריקאים והסינים.

אולי פחות אצל העובדים שם, אז נגיד העובדים פחות יצירתיים וכו', אבל מניח שאת זה כנראה תשלים הבינה.מניח שהיא תהיה מספיק יצירתית עם הזמן . אבל זה רק ניחוש.

המיטב שהצלחתי לחשוב עליו זה איזה כפר קטן באירופה
אנחנו בכפר קטן בדרום אירופה.
מגדלים עצי פרי, ירקות, ביצים, לא מספיק ל 100% self sufficient אבל תוספת נחמדה.
חיים במקביל לגריד ומחוברים גם למים וגם לחשמל אופגריד.
קהילה מאד מגוונת, מעניינת, תומכת, של אקס ישראלים, גרמנים, אנגלים, הולנדים, לבנונים, איראנים, הכל מהכל.
מה שמחבר את כולם זה המיאוס במדינות האם, הדגל, המיסים, הכפיה להיות "אזרח" וההסללה לבטריה.
הילדים לא יודעים מה זה המנון ומה זה דגל, כן יודעים מה זה חבר, לחלוק, טבע, לרקוד, לחבק, שלווה, למידה מתוך עניין, עבודה כאמצעי ולא כמטרה וכו וכו

פוש בק שמסביר למה זה לא באמת קורה תוך 1, 2, 3 שניות...

אנחנו בכפר קטן בדרום אירופה.
מגדלים עצי פרי, ירקות, ביצים, לא מספיק ל 100% self sufficient אבל תוספת נחמדה.
חיים במקביל לגריד ומחוברים גם למים וגם לחשמל אופגריד.
קהילה מאד מגוונת, מעניינת, תומכת, של אקס ישראלים, גרמנים, אנגלים, הולנדים, לבנונים, איראנים, הכל מהכל.
מה שמחבר את כולם זה המיאוס במדינות האם, הדגל, המיסים, הכפיה להיות "אזרח" וההסללה לבטריה.
הילדים לא יודעים מה זה המנון ומה זה דגל, כן יודעים מה זה חבר, לחלוק, טבע, לרקוד, לחבק, שלווה, למידה מתוך עניין, עבודה כאמצעי ולא כמטרה וכו וכו

פוש בק שמסביר למה זה לא באמת קורה תוך 1, 2, 3 שניות...
וואי וואי. נשמע גן עדן.חלום.
יש לי דרכון אירופאי..היה מתאים לי למצוא פינה כזאת.
ובמה עובדים ?

נערך לאחרונה ב:
ובמה עובדים ?
מה שאתה טוב בו ורואה שיש ביקוש שאתה יכול לספק.
בעיקר ההבנה שאף אחד לא יבוא להחזיק אותך, להציל אותך, לתת לך פנסיה, קצבה או שאר ירקות. מה שתבנה, זה מה שיהיה לך.
רב האנשים פה חיים בהבנה שזה גן העדן, שיש שפע, ושהכל הוא בחירה.
רק מעצי הפרי שגדלים פה פרא, ליקוט צמחי בר, גינת ירק קטנה וכמה תרנגולות אפשר, ויש כאלה שעושים זאת, בעיקר מקומיים זקנים, לחיות בריא ובכבוד.
הים הוא חינם. היער חינם. עצי הסקה למי שכורת, חינם. ספרים בספריה, חינם. בגדים יד שניה, כמעט חינם.
צנוע. יש הכל.

נערך לאחרונה ב:
מה שאתה טוב בו ורואה שיש ביקוש שאתה יכול לספק.
בעיקר ההבנה שאף אחד לא יבוא להחזיק אותך, להציל אותך, לתת לך פנסיה, קצבה או שאר ירקות. מה שתבנה, זה מה שיהיה לך.
רב האנשים פה חיים בהבנה שזה גן העדן, שיש שפע, ושהכל הוא בחירה.
רק מעצי הפרי שגדלים פה פרא, ליקוט צמחי בר, גינת ירק קטנה וכמה תרנגולות אפשר, ויש כאלה שעושים זאת, בעיקר מקומיים זקנים, לחיות בריא ובכבוד.
הים הוא חינם. היער חינם. עצי הסקה למי שכורת, חינם. ספרים בספריה, חינם. בגדים יד שניה, כמעט חינם.
צנוע. יש הכל.
נשמע משהו בסגנון של תמרה (Tamera) בפורטוגל

נשמע משהו בסגנון של
כל מקום מחוץ למרכזי בבילון (פריז, לונדון, ברצלונה, ניו יורק וכו וכו)
רב העולם מורכב מכפרים קטנים, מרחבים שקטים ושלווים, טבע פראי ובעיקר אנשים נחמדים שישמחו לשבת לכוס תה ולדבר קצת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה