• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
צודקת, אני מוסלל. אני גם ביביסט.

פסדר.
אל תעלב , אבל בשביל מה שאתה מחפש, ראשון לציון, רחובות, נתניה, דונם וחצי, בית קטן, גינה, עצי פרי, קרוב לעבודה,
לא צריך דרכון, לא צריך שפה חדשה, קל

באהבה

כמה מחכים כל יום לצאת לאקזיט בתחום הזה ?
מה את יודעת על מה מניע עובדים? התגמול הכספי נמצא בד"כ במקום שני או שלישי אחרי עניין בעבודה, תפקיד, וסביבת עבודה נעימה. אקזיט זה לא דבר שנוכח בחיי היום יום בחברה, בודאי לא אצל מי שעובד בתאגידים.

ומה זה בכלל אקזיט ? ממה יוצאים ?
אקזיט מתייחס למשקיעים כדוגמת קרנות הון סיכון ששמו הרבה כסף על מיזם תמורת נתח. הם יכולים לצאת מההשקעה שלהם אם החברה מונפקת או נמכרת.

מה את יודעת על מה מניע עובדים?
כל הדיונים פה, שעות על שעות וימים על ימים, על איך לחסוך 0.0001 ש"ח בפנסיה שתגיע עוד 25 שנה, ללא חישוב מס :)
ובמקביל כל הדיונים פה, על פרישה מוקדמת לחווה עם עצי פרי ליד נחל... ללא חישובי מס
ובנוסף, כל הדיונים פה על איך להכות את השוק (למה להכות ?), הגרלות דיור למיניהן, אופציות בחברות סטארטאפ וכו וכו וכו,

אין פה רבע דיון (תקנו אותי בבקשה) על כיצד להפוך את סביבת העבודה לנעימה, איזה תפקיד ימלא את חיי בתחושת הגשמה ושליחות ועוד...

אבל אולי אני טועה, וכיף בקיוביקלס

כל הדיונים פה, שעות על שעות וימים על ימים, על איך לחסוך 0.0001 ש"ח בפנסיה שתגיע עוד 25 שנה, ללא חישוב מס :)
ובמקביל כל הדיונים פה, על פרישה מוקדמת לחווה עם עצי פרי ליד נחל... ללא חישובי מס
ובנוסף, כל הדיונים פה על איך להכות את השוק (למה להכות ?), הגרלות דיור למיניהן, אופציות בחברות סטארטאפ וכו וכו וכו,

אין פה רבע דיון (תקנו אותי בבקשה) על כיצד להפוך את סביבת העבודה לנעימה, איזה תפקיד ימלא את חיי בתחושת הגשמה ושליחות ועוד...
יש לפעמים דיונים כאלו,
אבל בגדול - נכון שרוב הדיונים כאן בפורום (וגם רוב הפוסטים בבלוג) הם פיננסיים.

אבל מה הבעיה עם זה?!
למה שלא יהיה מקום ברשת לפורום פיננסי, כמו שיש פורום על רכבים, פורום על כל תחום רפואי, או כל פורום ספציפי אחר?

אני יכול לקוות שרוב האנשים לא חושבים שהתחום הפיננסי הוא משמעות החיים (או אפילו הדבר החשוב ביותר בהם),
אבל זה כן יכול להוות תחביב (כמו כל דבר אחר),
וכמובן - זה תחום חשוב בתור כלי לחיים (לפחות אצל רוב האנשים בעולם המודרני).

אבל מה הבעיה עם זה?!
אין בעיה בכלל וזה אפילו מבורך,
הבעיה מתחילה כשהפיננסים נהיים מנותקים מהעובדה שהם אמצעי ולא מטרה...
ובמיוחד כשהאנשים שמתעסקים בזה וחופרים ימים ושעות, שוכחים מה המטרה שהפיננסים האלו אמורים לאפשר.

מפתיע לראות כמה אנשים מכורים לשורת הרווח ולפעולות שהם נוקטים (בלי לשים לב למחיר שהם משלמים) כדי להגיע אליה.

מתקנת אותך, יש המון דיונים על זה. במיוחד בפורומים של עצמאות כלכלית (כנסי לרשימת הפורומים, רדי למטה...שם).
כמו שיש פורום על רכבים, פורום על כל תחום רפואי
ופורומים על תודעת שפע, קומונות, וכל שאר הסבבי-בבי הזה :>

הבעיה מתחילה כשהפיננסים נהיים מנותקים מהעובדה שהם אמצעי ולא מטרה...
ובמיוחד כשהאנשים שמתעסקים בזה וחופרים ימים ושעות, שוכחים מה המטרה שהפיננסים האלו אמורים לאפשר.

מפתיע לראות כמה אנשים מכורים לשורת הרווח ולפעולות שהם נוקטים (בלי לשים לב למחיר שהם משלמים) כדי להגיע אליה.
+100

אגב, לדעתי זה קיים גם בהמון תחומים אחרים,
למשל אנשים שמתמכרים לתחום הכושר ושוכחים שהוא רק כלי ולא מטרה בפני עצמה (עד כדי מצב שבו אנשים מתאמנים יותר מדי ונפצעים),
או כל תחום התזונה הבריאה (יש אנשים שזה ממש אובססיה אצלם, עד לרמה שזה כבר פוגע בבריאות),
ועוד.

וכן, מסכים שזה קורה גם בתחום הפיננסי, והרגשתי את זה בעצמי בעבר.

לכן אני שמח על כל תזכורת בפורום (כולל התגובות שלך :)) לגבי החיים מעבר לפיננסים...

כנסי לרשימת הפורומים
לא מזמן יצא לי לחשוב שהמוטו של הסולידית ("עצמאות כלכלית דרך חיסכון אגרסיבי והשקעה פסיבית")
כולל למעשה כמה תחומים שונים (עצמאות כלכלית / חיסכון או מינימליזם / השקעות, ובפרט פאסיביות) שאינם בהכרח תלויים אחד בשני.

זה משתקף גם ברשימת הפורומים,
וגם בקהילה כאן, שהיא למעשה כמה קהילות שונות (יש אנשים שמתעניינים רק בחלק מהתחומים הנ"ל), כמובן עם חפיפה מסוימת בין הקהילות.

אז @gogo girl צודקת שיש כאן אנשים שמתעסקים ב"איך להכות את השוק (למה להכות ?), הגרלות דיור למיניהן, אופציות בחברות סטארטאפ וכו וכו וכו",
אבל זו רק תת קהילה אחת פה,
ויש לא מעט חברים אחרים שמתעניינים יותר במינימליזם והפחתת צריכה למשל.

נערך לאחרונה ב:
בספר Early retirement extreme הוא מדבר על סינרגיה של מטרות. לדוגמה רצון בבריאות, שמירה על הסביבה וחיסכון כספי משתלבים ביחד לחיים מעוטי / נטולי רכב.

הרבה מהמטרות אינן משחק סכום אפס. בכל אופן חרגנו מאוד מנושא השרשור. מישהו יודע אם הסינגולריות כבר הגיעה? אני צריך לדעת אם לשים שעון מעורר לעבודה מחר

בספר Early retirement extreme הוא מדבר על סינרגיה של מטרות. לדוגמה רצון בבריאות, שמירה על הסביבה וחיסכון כספי משתלבים ביחד לחיים מעוטי / נטולי רכב.

הרבה מהמטרות אינן משחק סכום אפס. בכל אופן חרגנו מאוד מנושא השרשור. מישהו יודע אם הסינגולריות כבר הגיעה? אני צריך לדעת אם לשים שעון מעורר לעבודה מחר
חחחחח. תבקש מקלוד שישים לך שעון מעורר. קלוד ידע.

אין עיר גדולה ליד...
יש עיירות של 10,000 או 25,000 תושבים.
הקונספט של לקום, ליסוע שעה וחצי בפקקים, לעבוד, לאכול צהריים עם העובדים האחרים בכרטיס תן ביס, לעבוד, לחזור הביתה בערב לראות את הילדים, חדשות, נטפלקיס, לישון, לא קיים.
הכל נשמע מדהים, אבל מה לגבי רפואה?
איך מסתדרים אם יש מקרה רפואי פתאומי או מצב רפואי מתמשך שדורש טיפול? תרופות מיוחדות, ביקורים אצל מומחים (לא בהכרח משהו מסכן חיים חס וחלילה)

ביטוחי בריאות? חסכון בצד? אשמח אם תוכלי/ו לשתף בעלויות לכך.

הכל נשמע מדהים, אבל מה לגבי רפואה?
איך מסתדרים אם יש מקרה רפואי פתאומי או מצב רפואי מתמשך שדורש טיפול? תרופות מיוחדות, ביקורים אצל מומחים (לא בהכרח משהו מסכן חיים חס וחלילה)

ביטוחי בריאות? חסכון בצד? אשמח אם תוכלי/ו לשתף בעלויות לכך.
אנחנו באירופה,
בגדול יש שירותי בריאות חינם,
הילדה שברה את היד כשנפלה מעץ ? יופי
נוסעים לבית חולים, מחכים בתור, רואים רופא, עושים צילום, רופא אומר גבס, אח עושה גבס, אוכלים גלידה, נוסעים הביתה.

עקירת שן בינה, תור לעוד שבוע במרפאה פרטית, צילום, איבחון, המלצה, עקירה, 85 אירו.

תרופות, לא מכירה עדיין, בעיקר שום ושמן זית :)
מומחים לדברים שונים ומשונים, כולל בדיקות דם מא' ועד ת' 240 אירו.

ביטוחי בריאות, מה שכל אחד מאמין ועושה לו טוב לישון בשקט.
חסכון בצד ? אותו כנ"ל, מה שמרגיש לכל אחד.
בסך הכל הביטוחים פה לא יקרים, סביב 200 ל 400 לשנה לכל "ערוץ" (בית, רכב, בריאות וכו)

לא היינו צריכים להפעיל כלום בינתיים,
החלונות והדלתות בבית פתוחים כבר 5 שנים,
וסרטן זה סרטן, אני מאמינה שאף ביטוח לא ממש גרם למישהו להאריך חיים יותר משקט ושלווה, טבע וחברה טובה, אבל זאת רק אני.

אנחנו באירופה,
נוסעים לבית חולים, מחכים בתור, רואים רופא, עושים צילום, רופא אומר גבס, אח עושה גבס, אוכלים גלידה, נוסעים הביתה.

עקירת שן בינה, תור לעוד שבוע במרפאה פרטית, צילום, איבחון, המלצה, עקירה, 85 אירו.

מומחים לדברים שונים ומשונים, כולל בדיקות דם מא' ועד ת' 240 אירו.

ביטוחי בריאות, מה שכל אחד מאמין ועושה לו טוב לישון בשקט.
חסכון בצד ? אותו כנ"ל, מה שמרגיש לכל אחד.
בסך הכל הביטוחים פה לא יקרים, סביב 200 ל 400 לשנה לכל "ערוץ" (בית, רכב, בריאות וכו)

לא היינו צריכים להפעיל כלום בינתיים,
החלונות והדלתות בבית פתוחים כבר 5 שנים,
וסרטן זה סרטן, אני מאמינה שאף ביטוח לא ממש גרם למישהו להאריך חיים יותר משקט ושלווה, טבע וחברה טובה, אבל זאת רק אני.
הבנתי, מעולה לבעלי המזל שיש להם אזרחות אירופאית! ולמי שאין צריך לחשוב טוב טוב איך להסתדר בנושא הזה.

אבל גלשנו לשרשור בנושא אחר…
אולי באירופה גם יגנו יותר על זכויות העובדים ככל שהבינה המלאכותית תמשיך ותשתלט על שוק העבודה. לפחות עד הסינגולריות ואז כמובן יהיה ביטוח בריאות וכסף בשפע לכל האנושות (או שלא)

אנחנו באירופה,
אל תתרגלי לכל הטוב הזה, רק אומר.
מה שתיארת יש גם בארץ, ופה בארץ זה בר קיימא, שם לא.
כשצעירים הכל נראה פשוט וקל.

בין הטילים לממ"ד לפסיכולוג של הילדים...
כן, אנחנו מדינה שנעה בין משבר למשבר ויכולה להם. בעוד אירופה זה מקום שיצא מכשירות מזמן, ומלחמה בפרובינציה רחוקה או השתלטות על קולוניה מדרום משתקות אותה.
שנות ה 50 זה צעיר, איזה כיף לשמוע
אם את בגיל 50 ושמן וזית זה התרופות שלך, כל הכבוד. חבל רק שדווקא מתי שתצטרכי באמת את המערכת, זאת אומרת בשנות ה60, 70, 80, כל הטוב הזה יפסיק לעבוד.
מקרה בוחן: בריטניה והNHS. גם בישראל המצב לא מזהיר, הוא פשוט טוב יותר במדינה שמאלתרת תוך כדי תנועה עם אוכלוסיה עולה תדיר, ממדינה קפואה שנוחתת עליה הגירה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם את בגיל 50 ושמן וזית זה התרופות שלך, כל הכבוד
התרופה הכרונית הראשונה (והאחרונה בינתיים) שהתחלתי לקחת היתה כשהייתי בת 58, וגם זה רק כי הלכתי לאבחן ביוזמתי מחלה כלשהי.
הבעל שלי התמלא בתרופות גם בגיל הזה, אצלו יש כמה מחלות כרוניות לא פשוטות בכלל.
אחרי 3 שנים שלא היינו בחופשה בחו"ל ואני ממש רוצה להתאוורר, פתאום הבנו שאנחנו צריכים לקחת את נושא המחלות והתרופות בחשבון.
ואני הפנמתי שגם החלום לבלות כמה חודשים כל שנה בכפר נידח ביוון הולך ומתפוגג כתוצאה מכך.
אני לא מתלוננת על זה, החיים שלנו טובים גם כך, אבל באמת לא השתמשנו בתרופות כמעט, אפילו לא לכאבים או לחום, אלא במצבים יוצאי דופן.
זה כן משהו לקחת בחשבון כשמתבגרים, ובטח אם אין אזרחות מקומית, אבל אפשר להתארגן על זה אם זה מאד חשוב וגם לזוז לאזור טוב יותר מבחינה רפואית אם צריך.

נושאים דומים

Back
למעלה