אל תעלב , אבל בשביל מה שאתה מחפש, ראשון לציון, רחובות, נתניה, דונם וחצי, בית קטן, גינה, עצי פרי, קרוב לעבודה,צודקת, אני מוסלל. אני גם ביביסט.
פסדר.
לא צריך דרכון, לא צריך שפה חדשה, קל
באהבה
אל תעלב , אבל בשביל מה שאתה מחפש, ראשון לציון, רחובות, נתניה, דונם וחצי, בית קטן, גינה, עצי פרי, קרוב לעבודה,צודקת, אני מוסלל. אני גם ביביסט.
פסדר.
מה את יודעת על מה מניע עובדים? התגמול הכספי נמצא בד"כ במקום שני או שלישי אחרי עניין בעבודה, תפקיד, וסביבת עבודה נעימה. אקזיט זה לא דבר שנוכח בחיי היום יום בחברה, בודאי לא אצל מי שעובד בתאגידים.כמה מחכים כל יום לצאת לאקזיט בתחום הזה ?
אקזיט מתייחס למשקיעים כדוגמת קרנות הון סיכון ששמו הרבה כסף על מיזם תמורת נתח. הם יכולים לצאת מההשקעה שלהם אם החברה מונפקת או נמכרת.ומה זה בכלל אקזיט ? ממה יוצאים ?
כל הדיונים פה, שעות על שעות וימים על ימים, על איך לחסוך 0.0001 ש"ח בפנסיה שתגיע עוד 25 שנה, ללא חישוב מסמה את יודעת על מה מניע עובדים?
יש לפעמים דיונים כאלו,כל הדיונים פה, שעות על שעות וימים על ימים, על איך לחסוך 0.0001 ש"ח בפנסיה שתגיע עוד 25 שנה, ללא חישוב מס
ובמקביל כל הדיונים פה, על פרישה מוקדמת לחווה עם עצי פרי ליד נחל... ללא חישובי מס
ובנוסף, כל הדיונים פה על איך להכות את השוק (למה להכות ?), הגרלות דיור למיניהן, אופציות בחברות סטארטאפ וכו וכו וכו,
אין פה רבע דיון (תקנו אותי בבקשה) על כיצד להפוך את סביבת העבודה לנעימה, איזה תפקיד ימלא את חיי בתחושת הגשמה ושליחות ועוד...
אין בעיה בכלל וזה אפילו מבורך,אבל מה הבעיה עם זה?!
מתקנת אותך, יש המון דיונים על זה. במיוחד בפורומים של עצמאות כלכלית (כנסי לרשימת הפורומים, רדי למטה...שם).אין פה רבע דיון (תקנו אותי בבקשה) על כיצד להפוך את סביבת העבודה לנעימה, איזה תפקיד ימלא את חיי בתחושת הגשמה ושליחות ועוד...
ופורומים על תודעת שפע, קומונות, וכל שאר הסבבי-בבי הזהכמו שיש פורום על רכבים, פורום על כל תחום רפואי
+100הבעיה מתחילה כשהפיננסים נהיים מנותקים מהעובדה שהם אמצעי ולא מטרה...
ובמיוחד כשהאנשים שמתעסקים בזה וחופרים ימים ושעות, שוכחים מה המטרה שהפיננסים האלו אמורים לאפשר.
מפתיע לראות כמה אנשים מכורים לשורת הרווח ולפעולות שהם נוקטים (בלי לשים לב למחיר שהם משלמים) כדי להגיע אליה.
לא מזמן יצא לי לחשוב שהמוטו של הסולידית ("עצמאות כלכלית דרך חיסכון אגרסיבי והשקעה פסיבית")כנסי לרשימת הפורומים
לגמריאני טועה, וכיףבקיוביקלסבהייטקס
חחחחח. תבקש מקלוד שישים לך שעון מעורר. קלוד ידע.בספר Early retirement extreme הוא מדבר על סינרגיה של מטרות. לדוגמה רצון בבריאות, שמירה על הסביבה וחיסכון כספי משתלבים ביחד לחיים מעוטי / נטולי רכב.
הרבה מהמטרות אינן משחק סכום אפס. בכל אופן חרגנו מאוד מנושא השרשור. מישהו יודע אם הסינגולריות כבר הגיעה? אני צריך לדעת אם לשים שעון מעורר לעבודה מחר
תחזיר אותנו לנושא השרשור בתמצות קצר בבקשהבכל אופן חרגנו מאוד מנושא השרשור.
אמל"ק: סוף העולם מגיע. או שלא. השארו איתנו לעדכונים נוספים.תחזיר אותנו לנושא השרשור בתמצות קצר בבקשה
הכל נשמע מדהים, אבל מה לגבי רפואה?אין עיר גדולה ליד...
יש עיירות של 10,000 או 25,000 תושבים.
הקונספט של לקום, ליסוע שעה וחצי בפקקים, לעבוד, לאכול צהריים עם העובדים האחרים בכרטיס תן ביס, לעבוד, לחזור הביתה בערב לראות את הילדים, חדשות, נטפלקיס, לישון, לא קיים.
אנחנו באירופה,הכל נשמע מדהים, אבל מה לגבי רפואה?
איך מסתדרים אם יש מקרה רפואי פתאומי או מצב רפואי מתמשך שדורש טיפול? תרופות מיוחדות, ביקורים אצל מומחים (לא בהכרח משהו מסכן חיים חס וחלילה)
ביטוחי בריאות? חסכון בצד? אשמח אם תוכלי/ו לשתף בעלויות לכך.
הבנתי, מעולה לבעלי המזל שיש להם אזרחות אירופאית! ולמי שאין צריך לחשוב טוב טוב איך להסתדר בנושא הזה.אנחנו באירופה,
בגדול יש שירותי בריאות חינם,
הילדה שברה את היד כשנפלה מעץ ? יופי
נוסעים לבית חולים, מחכים בתור, רואים רופא, עושים צילום, רופא אומר גבס, אח עושה גבס, אוכלים גלידה, נוסעים הביתה.
עקירת שן בינה, תור לעוד שבוע במרפאה פרטית, צילום, איבחון, המלצה, עקירה, 85 אירו.
תרופות, לא מכירה עדיין, בעיקר שום ושמן זית
מומחים לדברים שונים ומשונים, כולל בדיקות דם מא' ועד ת' 240 אירו.
ביטוחי בריאות, מה שכל אחד מאמין ועושה לו טוב לישון בשקט.
חסכון בצד ? אותו כנ"ל, מה שמרגיש לכל אחד.
בסך הכל הביטוחים פה לא יקרים, סביב 200 ל 400 לשנה לכל "ערוץ" (בית, רכב, בריאות וכו)
לא היינו צריכים להפעיל כלום בינתיים,
החלונות והדלתות בבית פתוחים כבר 5 שנים,
וסרטן זה סרטן, אני מאמינה שאף ביטוח לא ממש גרם למישהו להאריך חיים יותר משקט ושלווה, טבע וחברה טובה, אבל זאת רק אני.
למה ?אם המחשב יחליט להשמיד אותנו, הוא ישמיד אותנו.
אל תתרגלי לכל הטוב הזה, רק אומר.אנחנו באירופה,
בגדול יש שירותי בריאות חינם,
הילדה שברה את היד כשנפלה מעץ ? יופי
נוסעים לבית חולים, מחכים בתור, רואים רופא, עושים צילום, רופא אומר גבס, אח עושה גבס, אוכלים גלידה, נוסעים הביתה.
כשצעירים הכל נראה פשוט וקל.תרופות, לא מכירה עדיין, בעיקר שום ושמן זית![]()
בין הטילים לממ"ד לפסיכולוג של הילדים...ופה בארץ זה בר קיימא
שנות ה 50 זה צעיר, איזה כיף לשמועכשצעירים הכל נראה פשוט וקל
כן, אנחנו מדינה שנעה בין משבר למשבר ויכולה להם. בעוד אירופה זה מקום שיצא מכשירות מזמן, ומלחמה בפרובינציה רחוקה או השתלטות על קולוניה מדרום משתקות אותה.בין הטילים לממ"ד לפסיכולוג של הילדים...
אם את בגיל 50 ושמן וזית זה התרופות שלך, כל הכבוד. חבל רק שדווקא מתי שתצטרכי באמת את המערכת, זאת אומרת בשנות ה60, 70, 80, כל הטוב הזה יפסיק לעבוד.שנות ה 50 זה צעיר, איזה כיף לשמוע
⌄
⌄
⌄
התרופה הכרונית הראשונה (והאחרונה בינתיים) שהתחלתי לקחת היתה כשהייתי בת 58, וגם זה רק כי הלכתי לאבחן ביוזמתי מחלה כלשהי.אם את בגיל 50 ושמן וזית זה התרופות שלך, כל הכבוד
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
ביטוח מנהלים על סף פרישה | פנסיה, גמל וקרנות השתלמות | 6 | |
|
|
מענק קורונה, סף עשירון 7 | אוף טופיק | 53 | |
|
|
האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? | שוק ההון | 268 |