oferM
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,689
טכנאי דפוס משיסתם מסקרנות, במה אתה עובד היום ?
טכנאי דפוס משיסתם מסקרנות, במה אתה עובד היום ?
סתם מסקרנות, הולכים שם עם או בלי נעליים?אנחנו בכפר קטן בדרום אירופה.
מגדלים עצי פרי, ירקות, ביצים, לא מספיק ל 100% self sufficient אבל תוספת נחמדה.
חיים במקביל לגריד ומחוברים גם למים וגם לחשמל אופגריד.
קהילה מאד מגוונת, מעניינת, תומכת, של אקס ישראלים, גרמנים, אנגלים, הולנדים, לבנונים, איראנים, הכל מהכל.
מה שמחבר את כולם זה המיאוס במדינות האם, הדגל, המיסים, הכפיה להיות "אזרח" וההסללה לבטריה.
הילדים לא יודעים מה זה המנון ומה זה דגל, כן יודעים מה זה חבר, לחלוק, טבע, לרקוד, לחבק, שלווה, למידה מתוך עניין, עבודה כאמצעי ולא כמטרה וכו וכו
פוש בק שמסביר למה זה לא באמת קורה תוך 1, 2, 3 שניות...
בדיוק כמו בקיבוץ פלמחיםסתם מסקרנות, הולכים שם עם או בלי נעליים?
הייתי שמח לחיות במקום שאני מרגיש בו תודעת שפע. בינתיים אני חי בישראל, שפה שפע בעיני זה הסופר "שפע יששכר, המחיר זול, הלקוח יקר".מה שאתה טוב בו ורואה שיש ביקוש שאתה יכול לספק.
בעיקר ההבנה שאף אחד לא יבוא להחזיק אותך, להציל אותך, לתת לך פנסיה, קצבה או שאר ירקות. מה שתבנה, זה מה שיהיה לך.
רב האנשים פה חיים בהבנה שזה גן העדן, שיש שפע, ושהכל הוא בחירה.
רק מעצי הפרי שגדלים פה פרא, ליקוט צמחי בר, גינת ירק קטנה וכמה תרנגולות אפשר, ויש כאלה שעושים זאת, בעיקר מקומיים זקנים, לחיות בריא ובכבוד.
הים הוא חינם. היער חינם. עצי הסקה למי שכורת, חינם. ספרים בספריה, חינם. בגדים יד שניה, כמעט חינם.
צנוע. יש הכל
תודעת שפע היא פנימית,תודעת שפע
אני אענה, אבל בגדול זה לא באמת משנה,מבחינת עבודה, מה אחוז האנשים
חלק מכרו בית בקיבוץ וקנו בית קטן עם יחידה להשכרה וגינת ירק להשלמת הסל.שמתפרנסים אצלכם מ
לא מסכים ככ. אבל לא חשוב.תודעת שפע היא פנימית,
המטרה שלי(זאת בעיקר כלכלית, כמובן יש עוד) , כמו שכתבתי למעלה בשיחה, זה למצוא איזה פינה שקטה וויציבה באמת , שמנותקת מכל הטירוף של העולם שבא ויבוא אלינו. או בקיצור לחיות בשקט ורוגע.מי שחי בישראל, חי בפי X יותר עושר ויכולת כלכלית משכנו בירדן, אבל !
הבדואי בסיני, שמסתפק בקצת גבינה, פיתה, 2 ביצים ודג אם הצליח לדוג, חי בתחושת הוקרה ותודה (הוא רק כדוגמא, יש כאלה גם פה ושם בישראל, לא לקפוץ) ולכן השפע אצלו גדול פי X מאשר מי שעובד במשרד 10 שעות ביום, במטרה יום אחד לתת אקזיט (יציאה ממה בדיוק ?) ואז לשבת עם רגליים בחול ולהנות מעצם ההוויה.
איזהו עשיר השמח בחלקו.
אני אענה, אבל בגדול זה לא באמת משנה,
אתה מנסה לחשב מה הסיכויים שלך להצליח להגיע למטרות שהצבת בכלים שיש לך היום.
אני טוענת ושואלת תוך כדי, שני דברים:
א. מה המטרות ?
עוד כסף ?עוד זמן עם האשה ? עוד זמן לתחביבים וקריאה ? עוד ילדים ? פחות לחץ ? פחות זמן עם אנשים שאתה לא אוהב ? פחות פלסטיק בנשמה ? יותר עבודה עם הידיים ? יותר מגע עם הטבע ? מה המטרה ?
לדעתי צריך גם לדעת את הססטיסטיקה,את מרחב האפשרויות וגם את הפרטים האישיים .ב. מה הכלים ?
מה אתה יודע לעשות ? מה אתה רוצה לדעת לעשות ? מה אתה לא יודע לעשות אבל מוכן להעביר את הימים בלמידה כי זה ממלא את הנפש ? מי האנשים שבאים איתך ? מה אתם יודעים לעשות יחד שמייצר 1+1=3 ? ה יש לכם בארגז הכלים הכלכלי שאפשר להשתמש כבסיס לפריחה ?
מה עושים ומה הסטטיסטיקה לא משנה בכלל,
נניח שכל מי שגר בתל אביב, עובד או בוולט או בהייטק, מה זה משנה אם אתה חולם לעבןד בעץ ולהיות נגר עם מוצרים יפיפיים שלך ? אתה יחידה אחת שלמה, לא חלק מסטטיסטיקה.
חלק מכרו בית בקיבוץ וקנו בית קטן עם יחידה להשכרה וגינת ירק להשלמת הסל.
חלק עובדים בחו"ל וטסים 10 פעמים בשנה להקים במות ואז חוזרים לנוח.
חלק עובדים אוןליין כמה שעות ביום בכל מיני מיזמים ותמיכות כאלה ואחרות, מקבלים שכר בשקלים או דולרים וממירים לאירו.
תודה, זה מעניין - אלו אפשריוות התעסוקה במקום, אז אם נניח אני רוצה לגור שם, אני צריך לחשוב על משהו בכיוון.חלק צמצמו ממש את הצריכה, חיים אוף גריד לגמרי, מגדלים את רב המזון (עבודה קשה מאד אבל מתגמלת את הנשמה בהתאם)
חלק פתחו מקום קטן שמוכר אוכל כזה או אחר בסופי שבוע (טעים מאד)
לחלק יש אבא עשיר ששולח להם קצבה קטנה כל חודש.
חלק פתחו יזמויות פרטיות כמו סטודיו ליוגה/טיפולים/סאונה.
חלק עובדים בנגרות, בניה, טיפוח גינות, מתווכי נדל"ן, מתקני גלשנים, תומכי נפש בזום, כותבי קוד וכו וכו וכ
מסכים איתך. ההסללה זה בעייה גדולה,וכמו שאמרתי,
מה אתה רוצה לעשות עם הזמן שקיבלת במתנה ?
הבעיה הכי גדולה של רב האנשים שפגשתי,
היא מה לעשות כשמבינים שאפשר לעשות כל מה שרוצים (לא תמיד מצליחים, אבל אפשר לנסות)
אחרי ההסללה לתיכון, בגרות, צבא, תואר, בחור נחמד, חתונה, משכנתא, עבודה עם תנאים ופנסיה, ילדים, רופא שמסביר מה נשאר, פנסיה ומוות...
מאד קשה לצאת מחשבתית מהלופ הזה, במיוחד במקום שממנו הגענו.
צודקת, אין לי נסיון בחיים מחוץ לישראל, אבל טיילתי טיול ארוך אחרי צבא במזרח, וחלקו חייתי במקומות שאהבתי לאורך זמן, אז זה אפשרי,ואלו היו חיים טובים(כמובן יש קצת שוני, כי זה היה טיול ולא חיים , אבל...) .אבל ברגע שזזים שניה הצידה, מגלים כמה זה קל,
אנשים חיים על איים בפסיפי, ביערות בברזיל, במדבריות באפריקה, בערים סואנות כמו ניו יורק, בכפרים קטנים מאד באיטליה, בבקתות באלסקה, על סירות בתאילנד, במערות בפקיסטן ובגורדי שחקים צפופים בסינגפור.
אין נכון או לא נכון
כל זמן שאתה בוחר (גם לא לזוז ולהשאר בהסללה זאת בחירה)
ואתה מבין ומפסיק לפחד מהעובדה שאתה בר חלוף, ורק אתה אחראי לסיפור חייך.
הכי חשוב, כי עד שלא נגדיר מהו שפע, לא נוכל לתכנן איך מגיעים אליו.לא מסכים ככ. אבל לא חשוב
או הפוך, זה מה שכולם עושים, ויש מזה כבר,אז אם נניח אני רוצה לגור שם, אני צריך לחשוב על משהו בכיוון.
מה עלות המחיה בישראל ?מה עלות המחייה שם לחודש לאדם, בערך?
אין עיר גדולה ליד...זה בעיר הגדולה ליד?
מה ההבדל ?כי זה היה טיול ולא חיים
סיפור רומנטי.תודעת שפע היא פנימית,
מי שחי בישראל, חי בפי X יותר עושר ויכולת כלכלית משכנו בירדן, אבל !
הבדואי בסיני, שמסתפק בקצת גבינה, פיתה, 2 ביצים ודג שאולי הצליח לדוג, אם! הוא חי בתחושת הוקרה ותודה (הוא רק כדוגמא, יש כאלה גם פה ושם בישראל, לא לקפוץ) ולכן השפע אצלו גדול פי X מאשר מי שעובד במשרד 10 שעות ביום, במטרה יום אחד לתת אקזיט (יציאה ממה בדיוק ?) ואז לשבת עם רגליים בחול ולהנות מעצם ההוויה.
איזהו עשיר השמח בחלקו
את מתארת כאן באופן עיקבי עבודות מסורתיות כאידיאל לעומת עבודות מודרניות כפרך כפוי מסיבות כלכליות.מה עושים ומה הסטטיסטיקה לא משנה בכלל,
נניח שכל מי שגר בתל אביב, עובד או בוולט או בהייטק, מה זה משנה אם אתה חולם לעבןד בעץ ולהיות נגר עם מוצרים יפיפיים שלך ? אתה יחידה אחת שלמה, לא חלק מסטטיסטיקה.
נראה לי שאני יכולה לפרוש מהפורום, יש לי מחליפה צעירה ומגניבה שתמשיך לנשוך בעקביםכל זמן שאתה בוחר (גם לא לזוז ולהשאר בהסללה זאת בחירה)
ואתה מבין ומפסיק לפחד מהעובדה שאתה בר חלוף, ורק אתה אחראי לסיפור חייך.
בדיוק.אבל היו שני מקצועות שמשכו וסיקרנו אותו
מה זה אומר ?סיפור רומנטי
אחד המרכיבים בעיני, של שפע,ברמה של איזור/חברה , הוא מקום מגורים לכל אדם/משפחה, באיזור שיש בו מגוון סביר של עבודות נוחות, שנחמד לך לבוא לעבוד בהם.הכי חשוב, כי עד שלא נגדיר מהו שפע, לא נוכל לתכנן איך מגיעים אליו.
תסביר בבקשה למה אתה קורא שפע.
זה התאוריה. בישראל, יזמות זה מקצוע קשה מאוד, שלא מתאים לרוב האנשים, והרבה מהאנשים שעובדים בו, יורקים דם. תודעת שפע זה בטח לא, למרות הפוטנציאל להרוויח הרבה.או הפוך, זה מה שכולם עושים, ויש מזה כבר,
אז מה אני רוצה ויודע לעשות, שאף אחד לא עושה, ויהיה לי בו יתרון יחסי...
אפשר לפתוח שווארמה ברחוב עם עוד 3 שווארמיות, ולחלוק את התנועה, ואפשר להיות הראשון שפותח שווארמיה במקום שאין בכלל ולהיות יחודי. שניהם נכונים.
אוקי, אז 1000 יורו לחיים בצורה מינימלית.מה עלות המחיה בישראל ?
בתל אביב ברוטשילד או בקריית מלאכי בשכונת קצה או בעזוז (תבדוק איפה זה על המפה?
כמה עולה לגור בבני ברק עם 8 ילדים ? או בג'יש עם 8 ילדים ? או בנאות אפקה עם שני ילדים ? או בגלי תכלת בלי ילדים בכלל ?
מה אתה אוהב ללבוש ? לאכול ? לעשות בזמן הפנוי ? מה אתה רוכש כי אתה צריך ? מה אתה רוכש כי אתה יכול ? מספר המשתנים הוא אינסופי.
אנשים חיים פה עם הכנסה של 1000 אירו בחודש ועם 10,000 אירו בחודש.
מסתובבות פה כרכרות עם סוסים של ג'יפסיז ולמבורגיניז בצבע מטאל של מודרן ג'יפסיז
אין עיר גדולה ליד...
יש עיירות של 10,000 או 25,000 תושבים.
הקונספט של לקום, ליסוע שעה וחצי בפקקים, לעבוד, לאכול צהריים עם העובדים האחרים בכרטיס תן ביס, לעבוד, לחזור הביתה בערב לראות את הילדים, חדשות, נטפלקיס, לישון, לא קיים.
מה ההבדל ?
אני מתגורר בספרד, בהחלט יש פה מקומות שאפשר לחיות בהם בתקציב כזה לחודש, שוב זה מאוד תלוי במה שאתה מחפש מהחיים, כמו שגוגו כתבה.אוקי, אז 1000 יורו לחיים בצורה מינימלית
עבודה ודירה זה שפע...אחד המרכיבים בעיני, של שפע,ברמה של איזור/חברה , הוא מקום מגורים לכל אדם/משפחה, באיזור שיש בו מגוון סביר של עבודות נוחות, שנחמד לך לבוא לעבוד בהם.
אז לדוגמה בארה"ב, בחלק מהאיזורים, בערים הקטנות וכו, גם מישהו שעובד בעבודה רגילה,נגיד שליח פיצה, או טכנאי מחשבים, יכול להגיע לדירה, בזמן יחסית סביר/קצר. כך היה בעבר לפחות, לא בטוח מה המצב אחרי כל השנים של ריבית אפס.
בישראל? איפה. יש פה שכבה עצומה באוכלוסיה שלעולם לא תגיע לדירה, אלא אם כן איזה משהו דרסטי ישתנה פה.
לא בטוחה שהיית יכול לחיות ככה לפי ההגדרות שלך לשפע.אוקי, אז 1000 יורו לחיים בצורה מינימלית
יזמות זה לא מקצוע, נגר זה מקצוע, יועצת מס זה מקצוע, יזם זה מישהו שיש לו רעיונות משל עצמו והוא יודע שלא כדאי לו למכור את הזמן שלו עבור שכר שעתי אלא ליזום פרוייקטים, לא משנה באיזה תחום, מפלאפל ועד מגדלי משרדים על מגרש מול הים.יזמות זה מקצוע קשה מאוד
אני לא יודע אם זאת רק הפרשנות שליעבודה ודירה זה שפע...
מערכת האינדוקטרינציה בישראל 1
אזרח קטן ונחמד 0.
לא בטוחה שהיית יכול לחיות ככה לפי ההגדרות שלך לשפע.
הבחור מספרד הסביר יפה
הכל טוב איש יקר,אם ההגדרה שלך היא אחרת, אז בסדר, אנחנו פשוט מדברים על שתי דברים שונים
היה לי בית, שישב על מגרש בשטח עצום לפי קנה המידה הישראלי. לא הרגשתי שפע, לא היה שקט נפשי, לא אהבתי להיות כבולה לאותו המקום. מכרתי, שוכרת, משקיעה סולידית בתיק עצמאי, מנהלת עסק רווחי ורגוע עם בעלי ויש לי שפע (יחסי למה שאני זקוקה) ושקט נפשי.ההגדרה שלי שפע זה כן, להגיע לדירה, לא ארמון. לא וילה. דירה שלך בלי תלות באף אחד.
זה היינו הך, דירה , או חסכונות מקבילים שמאפשרים שכירת דירה מה"דיבידנד".היה לי בית, שישב על מגרש בשטח עצום לפי קנה המידה הישראלי. לא הרגשתי שפע, לא היה שקט נפשי, לא אהבתי להיות כבולה לאותו המקום. מכרתי, שוכרת, משקיעה סולידית בתיק עצמאי, מנהלת עסק רווחי ורגוע עם בעלי ויש לי שפע (יחסי למה שאני זקוקה) ושקט נפשי.
רוב חבריי בעלי בתים כבר שנים רבות, ואני לא רואה שזה יוצר להם שקט נפשי ותחושת שפע.
יכול להיות שאתה רואה את זה כך כי אין לך בית/דירה והפכת את זה למושא חלומות.
⌄
⌄
⌄
צודקת, אני מוסלל. אני גם ביביסט.הכל טוב איש יקר,
אני רק לא מופתעת כל פעם מחדש מההסללה הנהדרת.
דירה, משכנתא, פנסיה, קביעות...
איפה אושר, שמחת חיים, הגשמה עצמית, ביטוי עצמי, השלמה וחדווה, יצירתיות, הרפתקנות...
דירה, משכנצא, פנסיה, קביעות
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
ביטוח מנהלים על סף פרישה | פנסיה, גמל וקרנות השתלמות | 6 | |
|
|
מענק קורונה, סף עשירון 7 | אוף טופיק | 53 | |
|
|
האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? | שוק ההון | 268 |