• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@Leo1
לאן בעצם אתה חותר?
לנסות להבין מה הולך לקרות. אני יודע לחזות רק חלק מהדברים, ויש כאן הרבה דברים שאני לא יודע. אני מנסה להבין מעבר, אבל לה הצלחתי להתקדם הרבה.
יש לך איזו אסטרטגיה לאדם הפרטי כיצד להתנהל?
לא. אין לי שמץ של מושג. רק לחיות את הזמן שיש לנו עכשיו כי אני לא יודע מה יהיה עוד כמה שנים. אני למשל החלטתי לטייל יותר בעולם ולראות מקומות מעניינים. הלואי והיה לי רעיון מה אפשר לעשות כדי לעזור איכשהו למצב, אבל אין לי.

• אהבתי
Reactions: Roi
לנסות להבין מה הולך לקרות. אני יודע לחזות רק חלק מהדברים, ויש כאן הרבה דברים שאני לא יודע. אני מנסה להבין מעבר, אבל לה הצלחתי להתקדם הרבה.

לא. אין לי שמץ של מושג. רק לחיות את הזמן שיש לנו עכשיו כי אני לא יודע מה יהיה עוד כמה שנים.
אני חושב שבמידה ואתה צודק, תמונת המציאות כה כאוטית, שבשביל לחזות אותה עדיף לקרוא את אסימוב. זה יעיל באותה המידה.

אם כי, אין להכחיש שקיים ממד משעשע וקומי בהתעסקות הזו, אז למה לא.

מה בדיוק משעשע בזה?
אתה עושה ספקולציה על ספקולציה על ספקולציה ואז נלחץ שאין לך פתרון.

מים קרים.
כרגע יש יותר סיכוי שנמות מרעידת אדמה ביפן.

וגם אם כל מה שאתה אומר, הולך להתממש בדיוק (איך בדיוק ישמידו ? פצצה ? חיידקים ? חישמול מכשירי הטלפון ?)
ומכיוון שאין לנו איך להתכונן (שימורים של שעועית ומרתף מצופה נייר אלומיניום)
לא נותר אלא להתבונן בפליאה ולחייך

אתה עושה ספקולציה על ספקולציה על ספקולציה ואז נלחץ שאין לך פתרון.

מים קרים.
כרגע יש יותר סיכוי שנמות מרעידת אדמה ביפן.
את טועה מאוד לגבי זה. מה שכתבתי שאני בטוח שהולך לקרות, באמת הולך לקרות. מעבר לזה אני מנסה כל הזמן לחשוב ויש הרבה שאני לא יודע להעריך.
וזאת לא רק את. רוב האנשים לא מבינים את זה, וזאת בדיוק הבעיה. אם האנשים היו מבינים איך העולם עובד, אנשים כמו נתניהו ופוטין לעולם לא היו נבחרים בבחירות, לא היו מלחמות בעולם, לא היה רעב, היו הרבה פחות מחלות, ואת הבינה הנמלאכותית היה אפשר לפתח בצורה ברבה יותר בטוחה כדי להבטיח שפע חסר תקדים לאנושות. לצערי בגלל שרוב האנשים לא מבינים כלל איך העולם עובד ולאן הוא הולך, הם עושים את ההחלטות הרעות ביותר בבחירת מנהיגים וקביעת מדיניות. לכן יש סיכוי די גבוה שלא נשאר לנו הרבה זמן לחיות, לאף אחד מאיתנו. אני לא יודע להעריך את הסיכוי, אבל הוא הרבה יותר גבוה ממה שאנשים מדמיינים. אני יכול לחשוב בקלות על מגוון תרחישים איך זה קורה. מה שאני הרבה יותר מתקשה לחשוב עליו זה על תרחישים הגיוניים שבהם הכל מסתדר טוב.

וגם אם כל מה שאתה אומר, הולך להתממש בדיוק (איך בדיוק ישמידו ? פצצה ? חיידקים ? חישמול מכשירי הטלפון ?)
זה כמו שתשאלי על כל הדרכים להרוג ג'וק. עם קצת דמיון אפשר למצוא אלפי דרכים. ולבינת על הולך להיות הרבה יותר דמיון ממה שאת יכולה לדמיין. אני נוטה לחשוב אבל שהיא לא תשמיד את האנושות ככה סתם. אני לא חושב שה-Paperclip maximizer הוא תרחיש סביר. בינת על תהיה הרבה יותר חכמה מזה. מה שיכול לגרום להשמדת האנשות זה השילוב של הטיפשות האנושית עם הבינה המלאכותית, ודווקא השלב שבו אנשים עדיין ישלטו בבינה מלאכותית חזקה מפחיד אותי. הוא גם יקבע איזה בינה מלאכותית בדיוק תצא משליטה. ואחרי זה ההחלטה מה יקרה איתנו כבר לא תהיה בידינו.

לא מעט סטארטאפים מתחילים עם צוות של שניים-שלושה גברים צעירים. נדיר לראות אישה צעירה שם. למה?
שאלה מצוינת. אבל אני חושב שכגבר אני לא יכול לענות עליה. רק נשים יכולות להסביר, או לפחות להביע דיעה, מדוע הן פחות נגועות בחידק היזמות.

ולבינת על הולך להיות הרבה יותר דמיון ממה שאת יכולה לדמיין.
בדיוק הולך, בדיוק באותו מידה שיהיה דאטה סנטרס בחלל.

כמעט אין את התכנולוגיה שהדבר הזה אפילו יכול להכיל את עצמו אז על איזה עתיד בדיוק מדובר? האחד שה AI משמיד אותנו עם טיק טוקים מפגרים (סליחה על בוטות) או שהטבע הולך ונהרס וכולנו נתבשל כמו סטייק.

נערך לאחרונה ב:
את טועה מאוד לגבי זה. מה שכתבתי שאני בטוח שהולך לקרות, באמת הולך לקרות. מעבר לזה אני מנסה כל הזמן לחשוב ויש הרבה שאני לא יודע להעריך.
וזאת לא רק את. רוב האנשים לא מבינים את זה, וזאת בדיוק הבעיה. אם האנשים היו מבינים איך העולם עובד, אנשים כמו נתניהו ופוטין לעולם לא היו נבחרים בבחירות, לא היו מלחמות בעולם, לא היה רעב, היו הרבה פחות מחלות, ואת הבינה הנמלאכותית היה אפשר לפתח בצורה ברבה יותר בטוחה כדי להבטיח שפע חסר תקדים לאנושות. לצערי בגלל שרוב האנשים לא מבינים כלל איך העולם עובד ולאן הוא הולך, הם עושים את ההחלטות הרעות ביותר בבחירת מנהיגים וקביעת מדיניות. לכן יש סיכוי די גבוה שלא נשאר לנו הרבה זמן לחיות, לאף אחד מאיתנו. אני לא יודע להעריך את הסיכוי, אבל הוא הרבה יותר גבוה ממה שאנשים מדמיינים. אני יכול לחשוב בקלות על מגוון תרחישים איך זה קורה. מה שאני הרבה יותר מתקשה לחשוב עליו זה על תרחישים הגיוניים שבהם הכל מסתדר טוב.
אתה בטח צעיר מאד,
לא התכוננת מספיק לבאג 2000 שבא להשמיד את כל המחשבים, הבנקים, הטיסות ואמאלה.

הנבואה ניתנה ל...
אין לי מושג מה יהיה, אבל עד אז אני שותלת עצי פרי בגינה,
בטוח יהיה מקום לאפרסקים ומישמשים גם באפוקליפסה

מה עם קצת ענווה, אולי קיימת אפשרות שאתה טועה? שהעתיד שאתה בטוח שיקרה לא בהכרח יקרה?

אתה בטח צעיר מאד,
אני כבר לא כזה צעיר.
לא התכוננת מספיק לבאג 2000 שבא להשמיד את כל המחשבים, הבנקים, הטיסות ואמאלה.
אני זוכר היטב את הדיבורים על באג 2000. חשבתי שזאת הזייה וייחסתי לזה אפס חשיבות.
אני גם זוכר איך בחדשות צחקו על "בהלת הקורונה בסין". אני ידעתי טוב מאוד שבקרוב תהיה מגפה עולמית וכולנו נהיה עם מסיכות. המלצתי למספר אנשים לבטל ארועים שהם תכננו. גם כתבתי על זה הרבה כאן כשאנשים עוד צחקו על זה. אני גם זוכר שהיה שלב שהגעתי למסקנה שאנחנו לקראת סיום המגיפה ואמרתי לאנשים להפסיק עם אמצעי הזהירות לאירועים מתוכננים. ואכן המגפה הסתיימה כמו שציפיתי.
הנבואה ניתנה ל...
אין לי מושג מה יהיה, אבל עד אז אני שותלת עצי פרי בגינה,
בטוח יהיה מקום לאפרסקים ומישמשים גם באפוקליפסה

אני חושב שבמידה ואתה צודק, תמונת המציאות כה כאוטית, שבשביל לחזות אותה עדיף לקרוא את אסימוב. זה יעיל באותה המידה.
אסימוב לא מועיל בחיזוי הסכנות ב AGI בגלל חוקי הרובוטיקה. אבל הוא חזה היטב את ההשפעה הנפשית של החלפת מיומנות אנושית בai. מצרף ציטוט מסיפור שלו:

"Do you suppose the potter is content with mental creation? Do you suppose the idea is enough? That there is nothing in the feel of the clay itself, in watching the thing grow as hand and mind work together? Do you suppose the actual growth doesn't act as a feedback to modify and improve the idea?"

"You are not a potter," said Dr. Calvin.

"I am a creative artist! I design and build articles and books. There is more to it than the mere thinking of words and of putting them in the right order. If that were all, there would be no pleasure in it, no return.

"A book should take shape in the hands of the writer. One must actually see the chapters grow and develop. One must work and rework and watch the changes take place beyond the original concept evem There is taking the galleys in hand and seeing how the sentences look in print and molding them again. There are a hundred contacts between a man and his work at every stage of the game— and the contact itself is pleasurable and repays a man for the work he puts into his creation more than anything else could. Your robot would take all that away."

"So does a typewriter. So does a printing press. Do you propose to return to the hand-illumination of manuscripts?"

"Typewriters and printing presses take away some, but your robot would deprive us of all. Your robot takes over the galleys. Soon it, or other robots, would take over the original writing, the searching of the sources, the checking and cross-checking of passages, perhaps even the deduction of conclusions. What would that leave the scholar? One thing only— the barren decisions concerning what orders to give the robot next! I want to save the future generations of the world of scholarship from such a final hell. That meant more to me than even my own reputation and so I set out to destroy U. S. Robots by whatever means."

"You were bound to fail," said Susan Calvin.

"I was bound to try," said Simon Ninheimer.

Calvin turned and left. She did her best to feel no pang of sympathy for the broken man.

She did not entirely succeed"

בעיני זה דווקא נורא מרשים שאסימוב במובנים מסוימים חזה את הסיטואציה, חזה את הבעייתיות במכונות בלי מצפן מוסרי, paperclip maximizer וכו, הבין שלא ניתן יהיה לפתור את הבעייה עם שום מספר של חוקים פרטיקולריים, מצא פיתרון באמצעות חוקי על, ואז חזה את הבעייתיות שבהם והמציא גם לזה פיתרון. לא רע בשביל יהודי באמצע המאה ה 20.

מה בדיוק משעשע בזה?
אני לא יודע בהכרח. אני רואה שאתה משתעשע במחשבות האלו. שעשוע יכול להיות גם דיסטופי, יש הרבה סרטים וספרות דיסטופית זה שייך בעיני לסוגת השעשועים כי מדובר בחיזוי עתיד, בהנחה שהעתיד אמור להיות כאוטי ובלתי מובן לנו בעליל.
ובכלל, סליחה שאני מזלזל כל כך ביצור שמאכלס כאן את הכדור, ובאורך חייו.
מה כל כך מעניין ממה נמות? האם נהיה נמלה הנדרסת או שסתם כך נמות בבית החולים.
אנחנו צביר של חומר מגובש, שמתפרק לאיטו ומגיע לסופו תוך מספר שנים קצוב.
אתה בלחץ על חיים שמעולם לא היו נצחיים, וגם אם היו נצחיים לא בדיוק ברור מה היית עושה בהם, אז מה כל זה משנה בכלל?

הדבר היחיד שיש לאדם שליטה עליו הוא האופן בו הוא פועל במהלך חייו, וגם את זה אי אפשר להוכיח במובן הפשטני של המילה. אז במקום שרק כל כוחות הטבע ישלטו עלינו, יצטרף אליהם עוד אחד. ביג דיל.

נשים פחות רוצות להיות יזמיות? אתה אפילו לא מתחיל להבין כמה אתה שבוי בפרדיגמה שלך.
לא הצגתי שום פרדיגמה. את טענת שיש פחות נשים יזמיות:
לא מעט סטארטאפים מתחילים עם צוות של שניים-שלושה גברים צעירים. נדיר לראות אישה צעירה שם. למה?
רוצה להסביר?

לא הצגתי שום פרדיגמה. את טענת שיש פחות נשים יזמיות:
ואתה רוצה לבדוק למה הן לא מעוניינות, זאת פרדיגמה.
רוצה להסביר?
אני יכולה להעלות השערות משל עצמי ויכולה לנסות לצטט מחקרים. אבל זה לא ממש קשור לשרשור.
מה שכן קשור לדעתי, זה שבלי הימצאות נשית מרכזית בפיתוחים טכנולוגים - הסכנה מעודף הלוחמנות הגברית הטבעית גוברת.

מה כל כך מעניין ממה נמות? האם נהיה נמלה הנדרסת או שסתם כך נמות בבית החולים.
על אף שאני מסכימה עם רוח הדברים - קשה לא להתעניין בעתיד האנושות כשיש לך ילדים ונכדים.
לא אכפת לי ממה אמות ומתי, אבל איני רוצה שיסכנו את נכדיי הפעוטים בשביל משהו כל-כך חסר חשיבות (לדעתי) לחיים טובים לתושבי כדור הארץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשים פחות רוצות להיות יזמיות? אתה אפילו לא מתחיל להבין כמה אתה שבוי בפרדיגמה שלך.
לרצות להיות יזם זה די נפוץ. הרבה אנשים, בפנטזיה , רוצים להיות יזמים.

מצד שני רוב האנשים לא אוהבים סיכונים ואי וודאות.

נושאים דומים

Back
למעלה