• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סמכות ואיזון בין הרשויות

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה די מצחיק שהשמאל מתקצף מדבריו של זיני, כשהוא אמר בפירוש ״נאמנות לדרג הנבחר, לא משנה איזו דעה״. קרי - ממשלה ממנה אנשי מקצוע כדי לקדם את השקפתה שלשמה היא נבחרה.
איך זה לא פשוט לכולם?
זאת בדיוק האבחנה שרונן בר עמד עליה לפני:שראש השבכ משרת את הממלכה, לא את המלך.
גם יורם כהן, ראש שבכ לשעבר, ימני שנבחר עי נתניהו אמר את אותו הדבר בדיוק, במילים קצת אחרות.

ואם הדרג המשפטי מורה להכניס למעצר שמאלנים, גם צריך לציית באופן עיוור?
זו גם היתה הטענה של סוכות לגבי "מה אתם מפחדים שנחוקק להרוג את כל הג'ינג'ים"? או שזה היה רק לעצור?

ציות לחוק זה לא נאמנות לדרג הממנה.
גם אם תנסה לטעון ש"רק סמנטיקה". על הדקויות הללו חיים בבתי המדרש...
"אמר גפן בסגנון גאפן או גאפן במובן גפן..."
זה שאנחנו פאראנואידים, לא אומר שהם לא רודפים אותנו.

נ.ב.
תמשיך גם לחלק של "זכויות אדם זה בלבולי מח".

נ.נ.ב.
רוצה לדון ב"חוק יסוד לימוד תורה" שקובע את החרדים במעמד גבוה יותר משל "פשוטי העם"?
או שאתה כבר יודע איך דופקים אותך, אבל כל עוד דופקים שמאלנים, אז הכל בסדר?

ציות לחוק זה לא נאמנות לדרג הממנה.
זה לא המשמעות של דבריו.
הנאמנות היא תמיד למדינה ולעם ולא לממשלה. אבל הממשלה מכתיבה איך לנווט את המדינה (בשביל זה הרי הם נבחרו).
תמשיך גם לחלק של "זכויות אדם זה בלבולי מח".
הוא לא אמר את זה.
הוא אמר שמשפטנים משתמשים במושג של ״זכויות אדם״ כדי לפגוע בהנחיות של הדרג הנבחר.

זה לא המשמעות של דבריו.
הנאמנות היא תמיד למדינה ולעם ולא לממשלה. אבל הממשלה מכתיבה איך לנווט את המדינה (בשביל זה הרי הם נבחרו).
אתה אומר דבר והיפוכו. הנאמנות למדינה ולא הממשלה, אבל גם טוען שהממשלה היא המדינה.

תחום האחריות שלו הוא התחום המקצועי. אם הממשלה מנווטת את המדינה לאסון, הוא לא אמור לנהוג את המדינה לתוך התהום.
הוא לא אמר את זה.
הוא אמר שמשפטנים משתמשים במושג של ״זכויות אדם״ כדי לפגוע בהנחיות של הדרג הנבחר.
משפטנים משתשמשים בחוק כבוד האדם וחירותו, שהוא חוק יסוד של מדינת ישראל, כדי למנוע מהממשלה לפגוע בבני אדם וחירותם בניגוד לחוק. הממשלה לא מעל החוק.

זה די מצחיק שהשמאל מתקצף מדבריו של זיני, כשהוא אמר בפירוש ״נאמנות לדרג הנבחר, לא משנה איזו דעה״. קרי - ממשלה ממנה אנשי מקצוע כדי לקדם את השקפתה שלשמה היא נבחרה.
איך זה לא פשוט לכולם?
לא רק השמאל הציוני מתקצף מדבריו של זיני,
אלא גם הימין הציוני (כלומר, כל מי שמעדיף ערכים של ימין ציוני יותר מאשר תמיכה עיוורת בראש הממשלה גם כשהוא פועל בגלוי נגד מדינת ישראל).

בקטע שצולם זיני עצמו אמר בפירוש שכשראש הממשלה הציע לו את התפקיד "הייתי אמור להגיד לו 'אני לא כשיר'".
והוא יודע על מה הוא מדבר - הוא אינו דובר ערבית, ומעולם לא עסק בתפקיד מודיעיני.
כך שמוכשר ככל שיהיה - ייקח לו לא מעט זמן להיכנס לתפקיד, וכנראה שלעולם לא יוכל להיות בעל שיקול דעת עצמאי לגבי הפעלת הכלים והשיטות של השב"כ, או לנתח בעצמו את המידע הגולמי.

בנוסף, הוא גם הודה שלא היו חסרים מועמדים שכן מתאימים -
יש כנראה מאות רבות של בכירים יחסית (בעבר או בהווה) במוסד, בשב"כ ובאמ"ן שהיו יכולים לקחת את התפקיד.

ואגב, השב"כ ואמ"ן אכן כשלו ובגדול, אבל אני בטוח שגם שם יש/היו לאורך השנים מספיק ראשי חטיבות/מדורים שלא כשלו והיה אפשר לאתר אותם.
ובמוסד עצמו (שיש לו הרבה פחות כשלים, הרבה יותר הצלחות, ופירגונים מכל הקשת הפוליטית כולל מנתניהו עצמו) - בוודאי שיש מספיק אנשים מתאימים הרבה יותר לתפקיד.

אז למה זיני הסכים לקחת על עצמו את התפקיד הרגיש והקריטי הזה, בזמן כל כך רגיש וקריטי למדינה ("מלחמת קיום", "7 חזיתות")?
ועוד אחרי ראיון של כמה דקות במושב האחורי של מכונית, בלי שהייתה וועדה שנסתה לאתר מועמדים מתאימים יותר, וכשהוא נחפז כל כך לאשר - שאפילו אינו מספר על זה לרמטכ"ל לפני שההודעה יוצאת לתקשורת?

תהיתי על זה לא מעט, ועכשיו קיבלנו את התשובה המזעזעת:
"היכולת להיות נאמן לדרג הנבחר".

אין אפשרות להבין את זה טוב -
או שהוא התכוון שהוא יהיה נאמן לממשלה גם נגד החוק (נניח להרשות דליפה של סודות צבאיים שמסכנים חיי אדם רק בשביל תועלת פוליטית),
או שהוא בטוח בוודאות שכל האנשים בכל ארגוני הביטחון במדינה (לא רק בצבא, שאותו הוא אולי מכיר, אלא גם בשב"כ ובמוסד ששם בוודאי אינו מכיר אנשים מדרג שני או שלישי) - הם כאלו שלא מצייתים לממשלה גם כשההוראות שלה בתוך גבולות החוק.

לפי ההקשר (המשך הדברים שלו) אני מסכים איתך שהוא לא התכוון שהוא יהיה נאמן נגד החוק,
וברור שהוא התכוון לאפשרות השנייה, שהיא הרבה יותר מזעזעת בעיניי.

חלקנו כבר התרגל לזה שיש ערוץ מסוים שמסית נגד כל הקצינים ומאשים אותם בבגידה,
וכמובן - השב"כ מושמץ כבר שנים.

אבל כשעומד ראש שירות הביטחון הכללי, ומרגיש בנוח לומר בגלוי (לא רק במחשבה שחלפה במוחו בשעת לילה מאוחרת) איך לקח תפקיד שהוא לא כשיר אליו, רק בגלל שהוא חושב שממש כל מי שיש לו ניסיון מודיעיני במדינה הוא אדם שיפעל נגד הוראות הממשלה גם כשהן בתוך החוק -
זה מראה על עוצמת ההסתה, ומפחיד לחשוב שאדם כזה עומד בראש שירות קריטי כל כך.

אתה אומר דבר והיפוכו. הנאמנות למדינה ולא הממשלה, אבל גם טוען שהממשלה היא המדינה.

תחום האחריות שלו הוא התחום המקצועי. אם הממשלה מנווטת את המדינה לאסון, הוא לא אמור לנהוג את המדינה לתוך התהום.

משפטנים משתשמשים בחוק כבוד האדם וחירותו, שהוא חוק יסוד של מדינת ישראל, כדי למנוע מהממשלה לפגוע בבני אדם וחירותם בניגוד לחוק. הממשלה לא מעל החוק.
לא, זה לא מה שאמרתי

לא רק השמאל הציוני מתקצף מדבריו של זיני,
אלא גם הימין הציוני (כלומר, כל מי שמעדיף ערכים של ימין ציוני יותר מאשר תמיכה עיוורת בראש הממשלה גם כשהוא פועל בגלוי נגד מדינת ישראל).

בקטע שצולם זיני עצמו אמר בפירוש שכשראש הממשלה הציע לו את התפקיד "הייתי אמור להגיד לו 'אני לא כשיר'".
והוא יודע על מה הוא מדבר - הוא אינו דובר ערבית, ומעולם לא עסק בתפקיד מודיעיני.
כך שמוכשר ככל שיהיה - ייקח לו לא מעט זמן להיכנס לתפקיד, וכנראה שלעולם לא יוכל להיות בעל שיקול דעת עצמאי לגבי הפעלת הכלים והשיטות של השב"כ, או לנתח בעצמו את המידע הגולמי.

בנוסף, הוא גם הודה שלא היו חסרים מועמדים שכן מתאימים -
יש כנראה מאות רבות של בכירים יחסית (בעבר או בהווה) במוסד, בשב"כ ובאמ"ן שהיו יכולים לקחת את התפקיד.

ואגב, השב"כ ואמ"ן אכן כשלו ובגדול, אבל אני בטוח שגם שם יש/היו לאורך השנים מספיק ראשי חטיבות/מדורים שלא כשלו והיה אפשר לאתר אותם.
ובמוסד עצמו (שיש לו הרבה פחות כשלים, הרבה יותר הצלחות, ופירגונים מכל הקשת הפוליטית כולל מנתניהו עצמו) - בוודאי שיש מספיק אנשים מתאימים הרבה יותר לתפקיד.

אז למה זיני הסכים לקחת על עצמו את התפקיד הרגיש והקריטי הזה, בזמן כל כך רגיש וקריטי למדינה ("מלחמת קיום", "7 חזיתות")?
ועוד אחרי ראיון של כמה דקות במושב האחורי של מכונית, בלי שהייתה וועדה שנסתה לאתר מועמדים מתאימים יותר, וכשהוא נחפז כל כך לאשר - שאפילו אינו מספר על זה לרמטכ"ל לפני שההודעה יוצאת לתקשורת?

תהיתי על זה לא מעט, ועכשיו קיבלנו את התשובה המזעזעת:
"היכולת להיות נאמן לדרג הנבחר".

אין אפשרות להבין את זה טוב -
או שהוא התכוון שהוא יהיה נאמן לממשלה גם נגד החוק (נניח להרשות דליפה של סודות צבאיים שמסכנים חיי אדם רק בשביל תועלת פוליטית),
או שהוא בטוח בוודאות שכל האנשים בכל ארגוני הביטחון במדינה (לא רק בצבא, שאותו הוא אולי מכיר, אלא גם בשב"כ ובמוסד ששם בוודאי אינו מכיר אנשים מדרג שני או שלישי) - הם כאלו שלא מצייתים לממשלה גם כשההוראות שלה בתוך גבולות החוק.

לפי ההקשר (המשך הדברים שלו) אני מסכים איתך שהוא לא התכוון שהוא יהיה נאמן נגד החוק,
וברור שהוא התכוון לאפשרות השנייה, שהיא הרבה יותר מזעזעת בעיניי.

חלקנו כבר התרגל לזה שיש ערוץ מסוים שמסית נגד כל הקצינים ומאשים אותם בבגידה,
וכמובן - השב"כ מושמץ כבר שנים.

אבל כשעומד ראש שירות הביטחון הכללי, ומרגיש בנוח לומר בגלוי (לא רק במחשבה שחלפה במוחו בשעת לילה מאוחרת) איך לקח תפקיד שהוא לא כשיר אליו, רק בגלל שהוא חושב שממש כל מי שיש לו ניסיון מודיעיני במדינה הוא אדם שיפעל נגד הוראות הממשלה גם כשהן בתוך החוק -
זה מראה על עוצמת ההסתה, ומפחיד לחשוב שאדם כזה עומד בראש שירות קריטי כל כך.
מתגובה מפורטת כמו שלך ציפיתי לענות עניינית.
אבל אתה נוטה (לאחרונה) לקחת את האמת ולערבב אותה, רק כדי להסביר ההפך.
אני באמת מקווה שבממשלה הבאה לא יהיו ליכוד, חרדים וערבים.
אולי ככה החרדה תשכך ותואיל לענות עניינית כמו בעברך הטוב. תגובות שהיו מחכימות.

אני באמת מקווה שבממשלה הבאה לא יהיו ליכוד, חרדים וערבים.
אולי ככה החרדה תשכך ותואיל לענות עניינית כמו בעברך הטוב. תגובות שהיו מחכימות.
גם אני מקווה שמפלגות אנטי-ציוניות לא יהיו בממשלה הבאה :)

וכן, אני מודה שאני, כמו רבים אחרים, חרד בגלל פעולות (ראש) הממשלה.
בין היתר עיקור של הגופים הבטחוניים במדינה דרך מינוי אנשים שאינם עומדים בתנאי סף לשר הביטחון, ראשות ועדת חוץ וביטחון, וראשות המוסד והשב"כ,
וכל זה תוך כדי עידוד ממשלתי להשתמטות נרחבת.

מתגובה מפורטת כמו שלך ציפיתי לענות עניינית.
אבל אתה נוטה (לאחרונה) לקחת את האמת ולערבב אותה, רק כדי להסביר ההפך.
אנא פרט מה לא נכון במה שכתבתי.
איך אפשר להסביר אחרת את מה שהוא אמר?

נערך לאחרונה ב:
אנא פרט מה לא נכון במה שכתבתי.
איך אפשר להסביר אחרת את מה שהוא אמר?
כל דבר מדבריך בנפרד הוא נכון באופן יבש, אבל ביחד אתה מציג אותו הפוך מהכוונה של זיני.
לדוג׳, הוא הסביר בפשטות למה במבט ראשון הוא לא מתאים להיות ראש שב״כ (באופן מאוד כן וישיר), אבל מיד אחר כך מסביר למה כן.
אתה מבין את התשובה ״להיות נאמן לדרג הנבחר״ באופן מאוד רדוד. במובן הכי רקוב. כשהוא בפירוש הסביר מה הכוונה (קרי, אם אתה אומר להיות נאמן לדרג הנבחר לא משנה איזו דעה, אתה מצביע על הנקודה שהיום מתייחסים לבחירה של העם כאל משהו אופציונלי)
הוא בשום אופן לא טען שכל האנשים בכל הרמות לא מצייתים לממשלה. זו ההקצנה שלך.
אז המסקנה שלך:
ומרגיש בנוח לומר בגלוי (לא רק במחשבה שחלפה במוחו בשעת לילה מאוחרת) איך לקח תפקיד שהוא לא כשיר אליו, רק בגלל שהוא חושב שממש כל מי שיש לו ניסיון מודיעיני במדינה הוא אדם שיפעל נגד הוראות הממשלה גם כשהן בתוך החוק
היא פשוט מופרכת.

נ.ב.
אתה לקחת את זה בכלל למקום אחר ממה שכל המבקרים האחרים התייחסו במקור.
אני התייחסתי לדברים שניסו להציג את זיני כאילו הוא טען שהוא ילך עיוור אחרי רה״מ, אפילו נגד החוק.

@איניגו מונטויה
לרגע תניח את כל הרעש מסביב.
אתה חושב שהממשלה באמת יכולה להוציא את המדיניות שלה לפועל?
אתה סבור שאין בכלל עריצות פקידותית? (באותו סרטון זיני אמר בפירוש איך הוא מקבל הוראה מהדרג המדיני, הוא זיני מאשר אותה, ו״עבד כי ימלוך״ וההוראה לא יוצאת לפועל)

לדעתי, זה עיקר העניין שהימין מנסה להסביר במחלוקת בשנים האחרונות. שם קו השבר.
אין באמת סדר תקין של דמוקרטיה.
קרי, זכויות יסוד בבסיס, שמחייבות את כולן.
אך על גביהן יש מחלוקות לגיטימיות לכאן ולכאן, יש ממשלה שקמה אחרי בחירות, מתוך רצון להכריע את הדיון לצד מסוים, להתוות את המדיניות.

הוא בשום אופן לא טען שכל האנשים בכל הרמות לא מצייתים לממשלה. זו ההקצנה שלך.
נכון, הוא לא אמר את זה בפירוש, אבל זה 100% משתמע מדבריו.

הוא (לא אני!) אמר בפירוש שאינו כשיר, ושיש רבים אחרים שכן,
ואז אמר "והסיבה שהסכמתי זה שבנושא הזה הרגשתי שאני כשיר מאוד - ביכולת להיות נאמן לדרג הנבחר".

100% משתמע מזה שאותם אחרים שכן כשירים בנושא המקצועי, אינם כשירים ביכולת להיות נאמן לדרג המדיני.
זו אמירה שאפשר לומר על אדם בודד שמכירים אותו, לא אמירה שאפשר לומר אותה באופן מוכלל על כלל האנשים שמתאימים לתפקיד הזה באופן מקצועי (שאת רובם הוא גם אינו מכיר).

@איניגו מונטויה
לרגע תניח את כל הרעש מסביב.
אתה חושב שהממשלה באמת יכולה להוציא את המדיניות שלה לפועל?
אתה סבור שאין בכלל עריצות פקידותית? (באותו סרטון זיני אמר בפירוש איך הוא מקבל הוראה מהדרג המדיני, הוא זיני מאשר אותה, ו״עבד כי ימלוך״ וההוראה לא יוצאת לפועל)
זה כבר נושא אחר, אבל בקצרה:

1. למעט הטבות כלכליות לחרדים, אני בכלל לא בטוח שהייתה לממשלה מדיניות קוהרנטית.
ולא, "הנחיות" דרך התקשורת אינן מדיניות.

2. אני בטוח שהרוב המוחלט של העובדים בכל דרג מקצועי מצייתים להוראות הממונים עליהם (כולל הדרג הפוליטי).

3. מהניסיון רב השנים שלי בעבודה בארגונים גדולים (גם בצבא וגם בשוק הפרטי) דעתי האישית היא שכמעט בכל המקרים -
מנהל עם סמכויות שהכפופים לו אינם מממשים את הוראותיו לאורך זמן (ובטח אם זה באופן גורף) הוא פשוט מנהל גרוע.

לעובד יש תמריץ עצום לציית למנהל, ואם הוא לא עושה את זה, זה כמעט תמיד בגלל שהמדיניות אינה ברורה (למשל מפילים 1000 משימות בלי להגדיר סדר עדיפויות ברור), המדיניות אינה ניתנת ליישום במסגרת הזמן, או כללית מדי (למשל נתניהו הנחה את הרמטכ"ל "לשמור על כשירות ומוכנות צה״ל בשגרה ובחירום לכל אתגר"), וכו'.

אז אם שרי הממשלה נכשלים במימוש מדיניותם, זה כנראה בגלל חוסר יכולת וניהול גרוע.

אגב, זיני לא אמר ש"הפקיד" לא ציית, אלא שעברו 8 חודשים וההנחייה עוד לא יושמה.
אני יכול לשער (באופן סביר, לא בוודאות) שאחד ההבדלים בין מפקד קרבי בצבא (כמו שזיני היה) לבין ראש מדור באחד מארגוני המודיעין הוא שבצבא יש חיילים בני 18 שנדרשים לציית לפקודה באופן מיידי, ובארגוני המודיעין יש תהליך סדור יותר, שדורש למשל מחשבה על ביטחון מידע (לטווח הארוך והקצר), תיאום נרחב יותר, ועוד.
בקיצור - לא כל הנחייה ניתן למלא באופן מיידי.

נ.ב. בצירוף מקרים מעניין, בדיוק התפרסמה כתבה בערוץ 14 עם ראש מחלקת התכנון היוצא באגף המבצעים במוסד,
ובה נראה בין השורות שהוא תומך בעמדות ימין, וכנראה גם במדיניות הממשלה (משתמש באופן עקבי בביטוי "יהודה ושומרון" ולא "הגדה" או "השטחים", בווידאו ניתן לראות כיצד הוא משבח את המדיניות ביו"ש ב-3 השנים האחרונות, כולל "חיזוק ההתיישבות", ועוד).
אז ברור שהוא היה מסוגל לממש מדיניות ימין אמיתית, וברור גם שמקצועית הוא מתאים פי 1000 לשמש כראש השב"כ מאשר אדם שאינו מכיר כלל את עולם המודיעין ואינו דובר ערבית.

ממליץ לצפות בכתבה ולראות את דעתו שהאתגר הביטחוני הגדול הבא הוא ביו"ש,
ולשאול את עצמך האם לא היית רוצה שראש השב"כ יהיה האדם המתאים ביותר לתפקיד, ולא אדם שעל פי דבריו שלו - הוא "לא כשיר" מקצועית.
אני מניח שכל אדם מוכשר יכול להשתפר עם הזמן, השאלה היא אם בנקודת הזמן הקריטית הזו יש לנו את הפריווילגיה והזמן להכשיר את ראש הארגון מאפס, במקום לקחת מישהו עם שנים רבות של ניסיון מוצלח (ויש רבים כאלו).

עריכה: כנ"ל כמובן (וגרוע בהרבה) לגבי גופמן שתוך כדי חזית פתוחה עם איראן (!), מתמנה ללא ניסיון, ואפילו ללא ידע בסיסי באנגלית (עובדה שהוזכרה כבדרך אגב במכתב רשמי ששלח ראש המוסד היוצא לנתניהו).
אני מתאר לעצמי איך ראש הCIA (או כל סוכנות מודיעין אחרת) צריכים להיפגש איתו כדי להעביר מידע סודי שעובר בדרג ראשי סוכנויות, או סתם לתאם מהלכים, והוא פשוט לא מסוגל לתקשר ישירות...

רבים מתומכי הממשלה מתחילים לדבר על זה שלביבי יש "סמכות" ואיך מעיזים לערער עליה,
כשהדיון המרכזי בכלל צריך להיות מהי טובת מדינת ישראל (בטח בזמן קריטי כזה)...

נערך לאחרונה ב:
נכון, הוא לא אמר את זה בפירוש, אבל זה 100% משתמע מדבריו.

הוא (לא אני!) אמר בפירוש שאינו כשיר, ושיש רבים אחרים שכן,
ואז אמר "והסיבה שהסכמתי זה שבנושא הזה הרגשתי שאני כשיר מאוד - ביכולת להיות נאמן לדרג הנבחר".

100% משתמע מזה שאותם אחרים שכן כשירים בנושא המקצועי, אינם כשירים ביכולת להיות נאמן לדרג המדיני.
זו אמירה שאפשר לומר על אדם בודד שמכירים אותו, לא אמירה שאפשר לומר אותה באופן מוכלל על כלל האנשים שמתאימים לתפקיד הזה באופן מקצועי (שאת רובם הוא גם אינו מכיר).

זה כבר נושא אחר, אבל בקצרה:

1. למעט הטבות כלכליות לחרדים, אני בכלל לא בטוח שהייתה לממשלה מדיניות קוהרנטית.
ולא, "הנחיות" דרך התקשורת אינן מדיניות.

2. אני בטוח שהרוב המוחלט של העובדים בכל דרג מקצועי מצייתים להוראות הממונים עליהם (כולל הדרג הפוליטי).

3. מהניסיון רב השנים שלי בעבודה בארגונים גדולים (גם בצבא וגם בשוק הפרטי) דעתי האישית היא שכמעט בכל המקרים -
מנהל עם סמכויות שהכפופים לו אינם מממשים את הוראותיו לאורך זמן (ובטח אם זה באופן גורף) הוא פשוט מנהל גרוע.

לעובד יש תמריץ עצום לציית למנהל, ואם הוא לא עושה את זה, זה כמעט תמיד בגלל שהמדיניות אינה ברורה (למשל מפילים 1000 משימות בלי להגדיר סדר עדיפויות ברור), המדיניות אינה ניתנת ליישום במסגרת הזמן, או כללית מדי (למשל נתניהו הנחה את הרמטכ"ל "לשמור על כשירות ומוכנות צה״ל בשגרה ובחירום לכל אתגר"), וכו'.

אז אם שרי הממשלה נכשלים במימוש מדיניותם, זה כנראה בגלל חוסר יכולת וניהול גרוע.

אגב, זיני לא אמר ש"הפקיד" לא ציית, אלא שעברו 8 חודשים וההנחייה עוד לא יושמה.
אני יכול לשער (באופן סביר, לא בוודאות) שאחד ההבדלים בין מפקד קרבי בצבא (כמו שזיני היה) לבין ראש מדור באחד מארגוני המודיעין הוא שבצבא יש חיילים בני 18 שנדרשים לציית לפקודה באופן מיידי, ובארגוני המודיעין יש תהליך סדור יותר, שדורש למשל מחשבה על ביטחון מידע (לטווח הארוך והקצר), תיאום נרחב יותר, ועוד.
בקיצור - לא כל הנחייה ניתן למלא באופן מיידי.

נ.ב. בצירוף מקרים מעניין, בדיוק התפרסמה כתבה בערוץ 14 עם ראש מחלקת התכנון היוצא באגף המבצעים במוסד,
ובה נראה בין השורות שהוא תומך בעמדות ימין, וכנראה גם במדיניות הממשלה (משתמש באופן עקבי בביטוי "יהודה ושומרון" ולא "הגדה" או "השטחים", בווידאו ניתן לראות כיצד הוא משבח את המדיניות ביו"ש ב-3 השנים האחרונות, כולל "חיזוק ההתיישבות", ועוד).
אז ברור שהוא היה מסוגל לממש מדיניות ימין אמיתית, וברור גם שמקצועית הוא מתאים פי 1000 לשמש כראש השב"כ מאשר אדם שאינו מכיר כלל את עולם המודיעין ואינו דובר ערבית.

ממליץ לצפות בכתבה ולראות את דעתו שהאתגר הביטחוני הגדול הבא הוא ביו"ש,
ולשאול את עצמך האם לא היית רוצה שראש השב"כ יהיה האדם המתאים ביותר לתפקיד, ולא אדם שעל פי דבריו שלו - הוא "לא כשיר" מקצועית.
אני מניח שכל אדם מוכשר יכול להשתפר עם הזמן, השאלה היא אם בנקודת הזמן הקריטית הזו יש לנו את הפריווילגיה והזמן להכשיר את ראש הארגון מאפס, במקום לקחת מישהו עם שנים רבות של ניסיון מוצלח (ויש רבים כאלו).
אין לי מה להגיב. פשוט בוחר לראות את המציאות באופן עקום. כמו שבישיבות משתמשים בפלפול כדי לעקם את פשט ההלכה, כך אתה מפלפל ״ומסיק״ דברים שאף אחד לא אמר או חשב. המציאות עובדת באופן אחר.

בא נקווה שהבחירות הקרובות יוכרעו לטובה, ונקבל ממשלה בלי ליכוד-חרדים-ערבים. ואז, אולי אולי, אם לא יהיה מאוחר מדי, תחזור לראות את המציאות כמו שהיא, והשנאה העיוורת הזו תיפסק.

אין לי מה להגיב. פשוט בוחר לראות את המציאות באופן עקום. כמו שבישיבות משתמשים בפלפול כדי לעקם את פשט ההלכה, כך אתה מפלפל ״ומסיק״ דברים שאף אחד לא אמר או חשב. המציאות עובדת באופן אחר.
בדיוק הפוך -
אני בא עם עובדות מוצקות על חוסר התאמה לתפקיד (שזיני מודע אליו ומסכים איתו),
ולא עם תיאוריה לגבי "פקידים" וחוסר סמכות.

בא נקווה שהבחירות הקרובות יוכרעו לטובה
+1

בא נקווה שהבחירות הקרובות יוכרעו לטובה, ונקבל ממשלה בלי ליכוד-חרדים-ערבים. ואז, אולי אולי, אם לא יהיה מאוחר מדי, תחזור לראות את המציאות כמו שהיא, והשנאה העיוורת הזו תיפסק.
קצת מתנשא, אז ארשה לעצמי גם כן :)

בוא נקווה שהבחירות הקרובות יוכרעו לטובה, ותעבור ממשלת זדון מן הארץ,
או אז ייפקחו עיני התומכים במשיח השקר (כמו עיני הנוהים אחרי שבתאי צבי בשעתו).
ביום ההוא, יחזרו תומכי הממשלה לתמוך בעקרונות אותם זנחו, ובא לציון גואל, ולשבי פשע ביעקב.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק הפוך -
אני בא עם עובדות מוצקות על חוסר התאמה לתפקיד (שזיני מודע אליו ומסכים איתו),
ולא עם תיאוריה לגבי "פקידים" וחוסר סמכות.
זה בדיוק מה שאתה מוציא מהקשרו.
זיני מתאים ועולה על המועמדים האחרים, בדיוק בגלל אותה כנות להכיר שהסיבה הראשונית היא שהוא פחות מתאים.
אתה מסתכל על התפקיד כאל משהו בינארי ויבש, וזה מה שמעוות בעיניי.
ביום ההוא, יחזרו תומכי הממשלה לתמוך בעקרונות אותם זנחו, ובא לציון גואל, ולשבי פשע ביעקב.
אתה רק מדגיש למה השנאה שלך עיוורת. והתשובה לא עניינית.
״תומכי הממשלה״.
הציבור הימני תומך בבית משפט עצמאי וחזק (כמו שזיני אמר)
ושלטון החוק
וגיוס שווה ולא מפלה
וכהנה וכהנה

אפס היכולת לנהל דיון על הפרטים, ולא לראות את העולם באופן כ״כ צר היא באמת מכה

זה מה שזיני אמר. אתה אולי מנסה לפרש לקולא, אבל בהתחשב שהוא דרג מקצועי עם כ"כ הרבה כח חשאי כנגד אזרחים, אם זו הכוונה שלו הוא היה צריך להבהיר אחרת.
לא, הוא לא אמר את זה.
הוא היה מאוד ברור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

תהיה טובה ממשלה כזאת
ואם לא ממשלה עם תמיכה של בדואי וערביה נוצריה, מהמפלגה של הערבים, גם יהיה עדיף,לדעתי, מלהכניס את הליכוד או החרדים

ואיך לגוש הליכוד יש 53 מנדטים לעזאזל ? המדינה הזאת גמורה

נושאים דומים

Back
למעלה