• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נתקלתם בבעיות טכניות? דווחו כאן

למיטב ידיעתי הבעיה בפורומים (שגורמת לפעמים לתגובות כפולות וכו') נגרמת כתוצאה מהתנגשות בין תוכנת המטמון החיצוניים של ההוסט (שנקראת varnish) לבין מנגנוני המטמון הפנימיים של הפורום עצמו. אני יכולה לבקש לנטרל את ה-varnish. הבעיה היא שהפורום והבלוג מאוחסנים על אותו השרת. החשש שלי הוא שנטרול ה-varnish (שעובד טוב בבלוג) כדי לפתור את הבעיות בפורום יביא לפגיעה בבלוג עצמו. התעבורה לבלוג גבוהה מהתעבורה לפורום ולכן יש לכך משמעות מבחינתי. בכל מקרה כמו שיוסי אמר ההודעות ש @TunaGolem ראה הן דף שנשמר בזיכרון המטמון ומשום מה קופצות.

@הסולידית ,
אני לא מכיר את XenForo, אבל מפתחי פורומים מודעים לבעיה הזו. תבדקי אם ל XenForo יש אופציה לבטל קאשינג של חברים רשומים.
זו דוגמה של wpForo פורום
___.png

ביטול הקאש לחברים רשומים בפורום לא משפיע על הקאשינג בבלוג כי בבלוג אין חברים רשומים רק פורום...
לא המלצה, רק משהו שכדאי לבדוק ואני עובד עם שני אתרים לנסיונות לפני שמעביר לפרודקשין.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מצליחה לשנות את התמונה בצד. ניסיתי כבר כמה פעמים. אני מצליחה רק למחוק את התמונה לחלוטין או להחזיר את התמונה הקודמת. לא מצליחה להעלות תמונה אחרת במקום =\

@yossik יש מנגנוני קש עם אפשרות ל invalidation לא יודע במה הפורומים האלה תומכים, אבל טכנית זה נראה לי הפתרון האידיאלי.

@yossik יש מנגנוני קש עם אפשרות ל invalidation לא יודע במה הפורומים האלה תומכים, אבל טכנית זה נראה לי הפתרון האידיאלי.
.There are only two hard things in Computer Science: cache invalidation and naming thing
-- Phil Karlton​

אני לא מצליחה לשנות את התמונה בצד. ניסיתי כבר כמה פעמים. אני מצליחה רק למחוק את התמונה לחלוטין או להחזיר את התמונה הקודמת. לא מצליחה להעלות תמונה אחרת במקום =\
מוזר, זה אמור לעבוד. את יכולה לשלוח לי בפרטי ואני אשים.

.There are only two hard things in Computer Science: cache invalidation and naming thing
-- Phil Karlton​
אני צעיר, אופטימי, אני מאמין בלעשות את הבלתי אפשרי :>D:

אנחנו גם מדברים פה על Front Side cache באותו שרת, לא על איזה מערכת קש מבוזרת עם שרתים בכל העולם.... מקרה פרטי פשוט יחסית... אני חושב....

לא מצליחה להתחבר מהנייד.
מכניסה סיסמא, והוא זורק אותי לעמוד הראשי, לא מחוברת.
החלפתי סיסמא, מהמחשב מתחברת, מהנייד לא.

ניסית לנקות את ה cache בדפדפן של הנייד?
כן, לא עוזר. :(
החיים היו פשוטים יותר לפני שהמציאו את הקאש.
עוד משחר המחשוב המרוחק (עננים למיניהם, שרתים רחוקים וכו) היו בעיות קאשינג. עבדתי שנים כאורקל DBA ואני החלטתי [למען המשתמשים] תמיד להפעיל קומיט ודאמפ באפר ע"ח מהירות גלישה כדי למנוע נתונים מעוותים מלפני 10 שניות (במערכות בנקאיות). אי אפשר ולא ניתן לסמוך על אף מערכת עם קאשינג. זה מתחיל בשרת, עובר לשרת המרוחק שמשמש את משתמשי הקצה ולפעמים גם שרתים בתפזורת בטכנולוגית ענן וכלה בקאשינג מקומי של משתמש הקצה בדפדפן שלו. ז"א עוברים לפחות 3 שכבות מחשוב כשכל אחת מפעילה קאשינג בטכנולוגיה שונה. התוצאה הסופית - עיוות נתונים. בבלוג שלי הפעלתי קאש כי האינפורמציה היא סטאטית למספר שבועות ובפורום ניטרלתי קאשינג למשתמשים פעילים, ז"א שכל בקשה שולפת את התוכן מחדש ממסד הנתונים. לאחר שאגיע ללמעלה מ 500 משתשמשים אבדוק אופציות שונות כמו הרחבת הפס בלי להפעיל קאש.

הבעייה נפתרה. סימנתי וי על "הישאר מחובר".

אני נתקל בהרבה שגיאות היום החל מהצהריים

err.jpg

בלתי אפשרי לעבור בין פורום לפורום, הצעד היחידי שעובד לי הוא לעבור דרך "ההתראות",להודעה מסויימת ואז ממנה לאותו הפורום שבו ההתראה "קרתה" אז לחיצה על הכותרת הפורום מביאה אותי לתוכו
כשחוזרים למסך הפורומים, השגיאה קוראת

אני נתקל בהרבה שגיאות היום החל מהצהריים
אכן, היום היה יום מחורבן במיוחד, זו בעיה ברמת השרת. :(
מה שקורה זה שה-cache "לוכד" את דף השגיאה הזה וממשיך להציג אותו גם אחרי שהשגיאה נפתרת.
אני מציעה שתמחק cache (זיכרון מטמון) ותמחק עוגיות ותנסה להתחבר מחדש. מצטערת על אי הנוחות.

@קפה שחור
במידה ואתה משתמש ב- Chrome אשתף אותך כיצד אני פותר את הבעיה,
פותח Network Monitor (לא צריך להרחיב F12....)
מסמן V ב-Preserve log (ממוקם באותה שורה של הלחצנים Clear, Start\Stop)
ואז לוחץ בעמוד על הלינק הבעייתי,
אתה תראה שהקריאה מחזירה Redirect 301/302 אבל מ-Cache מקומי ולא נשלחת לשרת, לחיצה ימנית על השורה הזו > Clear browser cache.

אצלי האתר לא עבד היום בכלל במשך כמה שעות, גם בלי קשר לתקלת הקאש.

@קפה שחור
במידה ואתה משתמש ב- Chrome אשתף אותך כיצד אני פותר את הבעיה,
פותח Network Monitor (לא צריך להרחיב F12....)
מסמן V ב-Preserve log (ממוקם באותה שורה של הלחצנים Clear, Start\Stop)
ואז לוחץ בעמוד על הלינק הבעייתי,
אתה תראה שהקריאה מחזירה Redirect 301/302 אבל מ-Cache מקומי ולא נשלחת לשרת, לחיצה ימנית על השורה הזו > Clear browser cache.

אצלי האתר לא עבד היום בכלל במשך כמה שעות, גם בלי קשר לתקלת הקאש.
תודה, אני עם FF וגם פה מצאתי את האפשרות שציינת, אנסה בפעם הבאה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה