• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מספר שאלות טכניות על בחירת קרן נאמנות \ קרן סל לפיזור גאוגרפי.

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Henchman34

משתמש רגיל
דירוג
1,243
אחת הנקודות ש @הסולידית מעלה היא השקעה כמה שיותר רחבה בשוק ההון (מניות) בעזרת קרן מחקה מדד פאסיבית באינדקס רחב. לקרנות כאלה יש 3 יתרונות .הן מחזיקות את הנכסים באופן ישיר הן לא מנסות לנבא את העתיד ומשיגות את תשואת השוק והן מתנהלות בצורה פאסיבית מה שמסתכם בעמלות נמוכות מאוד.

נקודה אחת שלא ראיתי התיחסות אליה לא בפורום ולא בבלוג היא עניין המבנה של קרנות הנאמנות. כמו שאני רואה רוב קרנות הנאמנות נמצאות בבעלות פרטית והרווח שלהן מגיע מלאסוף נכסים ולחלוב את המשקיעים בדמי ניהול. במילים אחרות נוצר ניגוד אינטרסים. הקרן היחידה (שאני מכיר) שבה המשקיעים הם גם בעלי היא Vanguard. הבעיה המרכזית שלי היא שברגע שאתה כבר מושקע בקרן נאמנות בבעלות פרטית אתה כבר לא באמת יכול לקפוץ לקרן אחרת בלי לחטוף קנס מיסוי אז אני מראש מעדיף להכניס את הנכסים שלי למקום שלא יעמיד אותי בדילמה הזו בבוא היום.

השאלה הטכנית הראשונה שלי היא האם יש עוד קרנות עם מבנה בעלות זהה ל-Vanguard?

בגדול אפשר היה לעצור פה אבל לקרנות הנאמנות האמריקאיות יש 2 חסרונות. הראשון הוא עניין מס הירושה והשני הוא החובה לחלוקת דיבדנד, משמע אירועי מס כפויים שלא ניתן להתחמק מהם, דבר הפוגע בריבית דה ריבית ובצמיחה היעילה של התיק.

מה שמביא אותי לשאלה השניה שלי, מה האלטרנטיבות. הם יש קרנות שלא מחוייבות בחוק לחלק דיבדנדים מצד אחד ומצד שני המשקיעים הם גם בעלי קרן הנאמנות?

השאלה השלישית רחבה יותר ונוגעת דווקא לקרנות סל. בדומה לקרנות הנאמנות הן מחזיקות באופן ישיר את השוק ובניגוד לקרנות הנאמנות נסחרות באופן רציף במשך כל יום המסחר מה שאני פחות סגור עליו הוא המבנה שלהן והאם יש להם איזשהו חיסרון בולט על פני קרן נאמנות.

עד כמה שאני מכיר, המבנה של ואנגרד הוא ייחודי מהבחינה הזאת. זה יתרון כמובן, אבל אני לא חושב שזה ״פוסל על הסף״ חברות אחרות שמציעות מוצרי קרנות סל במידה ויש להם יתרונות אחרים.

תגדיר יתרונות אחרים. בינתיים אני לא סגור על יתרונות של קרנות סל ביחס לקרנות נאמנות אבל לא רואה שום יתרונות של קרנות נאמנות עם מבנה רגיל ביחס למבנה של Vanguard.

מה שמפריע לי בקרן נאמנות "סטנדרטית" היא החוסר שקיפות, לא מדובר בניהול נכסים אלא בחברת שיווק בתחפושת של ניהול נכסים שיש לה קרנות בכל צבעי הקשת ומה שמעניין אותה הוא לאסוף כמה שיותר נכסים ו-f**k the investors. הם יודעים שמשקיע שיש לו תיק רציני יחשוב פעמים אם לעבור בעקבות עליה של דמי ניהול עקב תשלום המס על רווחי ההון ומנצלים את זה.

תגדיר יתרונות אחרים.
יש מוצרים שואנגארד פשוט לא מציעה, על אף המבחר הרחב שיש להם, ואילו חברות אחרות כן.
דוגמא אחת שנידונה כאן בפורום - קרנות מאוגדות מאירופה שצוברות דיבידנד יש לחברת Blackrock (קרנות iShares) אך לא לואנגארד.

אני אבדוק את הנושא של iShares. להבנתי ל-Vanguard אין אפשרות לצבור דיבדנדים של חברות ב-US בגלל החוק שמחייב אותה לחלק אותם.

אני אשמח לתובנות (למי שיודע) לגבי קרנות סל ביחס לקרנות נאמנות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Ben Dover מספר שאלות טכניות לגבי IRA שוק ההון 11
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
L מספר שאלות בקרש לקרנות צוברות בארץ ובחול שלא מצאתי להם תשובות שוק ההון 8
Y מספר שאלות בנוגע ל-******************* העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 4
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
B מספר שאלות בנושא ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E טופס 1301 - מספר שאלות מיסים 2
J מספר שאלות לפני פתיחת חשבון *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S מספר שאלות להשוואה בין אפיקי ההשקעה הפופולריים שוק ההון 3
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
O מספר שאלות על ציון BDI צרכנות פיננסית 2
S מספר שאלות תיאורטיות לחלוטין שוק ההון 4
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
ה מספר שאלות על IB, ועוד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
לא חשוב שמות מספר שאלות על הפלח האג"חי בתיק שוק ההון 2
E מספר שאלות על קרנות מחקות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D מספר שאלות על פייפאל אוף טופיק 1
O יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - מספר שאלות מטופשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
א מספר שאלות תם על מסחר דרך הבנק לעומת ברוקר חוץ בנקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
G פיזור תיק+ מספר שאלות שוק ההון 5
B מספר שאלות על אג"ח שוק ההון 2
B מספר שאלות בקשר ל- IB ולדולר.. שוק ההון 10
S מספר שאלות על עמלות וIB שוק ההון 2
A מספר שאלות לגבי קרן פנסיה\קופת גמל צרכנות פיננסית 2
R מספר שאלות לגבי תיק ממוסה ותיק פטור מס. שוק ההון 10
B מספר שאלות בנוגע לסיכונים אשמח לעזרה שוק ההון 7
O מספר שאלות בנוגע למסחר עם *******************. שוק ההון 55
A מספר שאלות פרקטיות על קרנות איריות שוק ההון 40
O מספר שאלות בנוגע למיסוי. שוק ההון 1
ImCarryGG מספר שאלות על פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 7
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6