AsherV
משתמש בכיר
- דירוג
- 634
נכון, מטכנוקרטיה של משפטנים לדמוקרטיה.נשמע שאת בוחרת להאמין שלא היינו קרובים לשינוי גדול בשיטת המשטר שלנו(הרבה מומחים בינלאומיים בלתי תלויים אומרים שהיינו קרובים, גם לוין אמר את זה).
נכון, מטכנוקרטיה של משפטנים לדמוקרטיה.נשמע שאת בוחרת להאמין שלא היינו קרובים לשינוי גדול בשיטת המשטר שלנו(הרבה מומחים בינלאומיים בלתי תלויים אומרים שהיינו קרובים, גם לוין אמר את זה).
אני לא הלכתי להפגין גם בדברים שהוציאו אותי מדעתי כמו כשבגצ פסק נגד חוק הפיקדון ובכך גזר את דיננו לחיות עם המסתננים, ולא איפשר לגרשם גם כשהיו מעורבים בפשעים כמו רצח ואונס. אני גם לא הולכת כעת להפגין נגד המשאיות שמספקות סולר ומי יודע מה עוד לאוייבים כשהילדים שלי שם. למה? לא יודעת.ומי בכלל אמר שהדתיים,האנשים ברחוב לא רוצים לכפות כפייה דתית ? איפה כל הדתיים שהפגינו בעד תחבורה ציבורית לחילונים בשבת? בעד גיוס חרדים ? בעד שיוויון בנטל הכלכלי ?
רק מעירה שלא היתה קמה שום מהומה.אני בטוח שהיתה קמה מהומה גדולה במקרה הפוך בו עבריינים יהודים היו עושים שימוש בבית כנסת למטרות פשע ובתגובה מוסלמים היו משמיעים בבית הכנסת את קריאת המואזין.
התקשורת היא לא העיקר בעיני.רק מעירה שלא היתה קמה שום מהומה.
מוסלמים שרפו בתי כנסת (בלי שאף אחד עשה בהם שימוש למטרות פשע) במאורעות אוקטובר ולא שמעתי מהומה. בקושי היה על זה משהו בחדשות.
הבעיה היחידה מבחינתי במה שקרה היא הפגיעה בחברינו המוסלמים בארץ ובעולם. מבחינה מוסרית לא רואה פסול במה שהיה, בהינתן שהמסגד היה מוקד לטרור נגד יהודים.
נכון. ביטול עילת הסבירות זה כלום ושום דבר, אפילו אהרון ברק אמר שהגיע הזמן לעבור מסבירות למידתיות. גיוון בועדה לבחירת שופטים זה לא שינוי משטרי וזה שינוי הכרחי (לא במובן של להביא פעילי ליכוד אלא באמת גיוון ברקע ובדעות כך שייצגו חלק יותר גדול מהאוכלוסיה, כאשר בראש ובראשונה יש לדאוג לאנשים מקצועיים ומצויינים). איך לעשות את זה? לא יודעת. אבל השיטה של חבר מביא חבר שהיתה בעבר אינה טובה, לא בבית המשפט לא בצבא ולא בשום מקום.
הנושא של נשיא בית המשפט העליון הוא באמת בעייתי בעיניי, כי לנשיא יש כח לקבוע מי יישב בהרכב ולפי זה בעצם יכול להנדס תוצאה של דיון. ואפילו לדאוג שתהיה דעת מיעוט למראית עין. לכן לדעתי פתרון נכון הוא קביעת הרכבים ע"י הגרלה.
שוב, אני נגד לעשות דברים אלו באופן חד צדדי. יש מספיק נושאים לגופו של עניין שניתן להסכים עליהם.
אני גם מסכימה שצריך להיות עם יד על הדופק שלא יהיה ניצול לרעה של תהליכים כמו פסקת התגברות עבור חוק שיאפשר לשר ספציפי לכהן. או לתת אישור לשחיתות כלשהיא. אבל פסקת התגברות כשלעצמה, בנושאים שהם ציפור נפשה של החברה, אינה שינוי משטרי, וגם אהרון ברק יזם פסקת התגברות.
(אגב, ממשלת החילופין כללה שינויים משטריים למכביר ואף אחד לא נבהל.)
משתדלת לא לראות חדשות אבל כשרואה רואה את 2 הצדדים.אנחנו כולנו ניזונים מחדשות/אתרים מהצד שלנו..איך את מוודאת שהם לא עובדים עליך ? שהם מספרים את כל האמת ורק את האמת ?
מבטיחה לך שאף אחד מערוצי הטלויזיה לא מספר לך את כל האמת ורק את האמת. יש לך ציפיות גבוהות..אנחנו כולנו ניזונים מחדשות/אתרים מהצד שלנו..איך את מוודאת שהם לא עובדים עליך ? שהם מספרים את כל האמת ורק את האמת ?
על ערוצי טלביזיה אי אפשר לסמוך . רק רייטינג מעניין אותם .מבטיחה לך שאף אחד מערוצי הטלויזיה לא מספר לך את כל האמת ורק את האמת. יש לך ציפיות גבוהות..
אתה אופטימי. תראה את השתלטות הביביסטית על ערוץ 11. הרייטינג שלהם ירד וזה לא מזיז להם. העיקר לשרת את השלטון.על ערוצי טלביזיה אי אפשר לסמוך . רק רייטינג מעניין אותם .
גם הם ? אוף.אתה אופטימי. תראה את השתלטות הביביסטית על ערוץ 11. הרייטינג שלהם ירד וזה לא מזיז להם. העיקר לשרת את השלטון.
שקר. כבר הראת את הנאמנות שלך לשקרים שמספרים לך בערוצים שלך, ולהם בלבד.אבל כשרואה רואה את 2 הצדדים.
אנשים כמוך הם מיעוט מאז 7.10 וטוב שכך.שקר. כבר הראת את הנאמנות שלך לשקרים שמספרים לך בערוצים שלך, ולהם בלבד.
היה את אמנת גביזון מדן. שופטת מכובדת ורב מכובד דיברו ,הגיעו להסכמות ,פשרה ביניהם.לא יצא מזה כלום.0.אני לא הלכתי להפגין גם בדברים שהוציאו אותי מדעתי כמו כשבגצ פסק נגד חוק הפיקדון ובכך גזר את דיננו לחיות עם המסתננים, ולא איפשר לגרשם גם כשהיו מעורבים בפשעים כמו רצח ואונס. אני גם לא הולכת כעת להפגין נגד המשאיות שמספקות סולר ומי יודע מה עוד לאוייבים כשהילדים שלי שם. למה? לא יודעת.
אם במקום פוליטיקה של הכרעה, כשכל אחד משתמש בכל כוחותיו כדי לכופף את השני, היתה הידברות, כבר מזמן היתה תחבורה ציבורית בשבת.
ההודעה הקודמת שלי מתייחסת לזה.היה את אמנת גביזון מדן. שופטת מכובדת ורב מכובד דיברו ,הגיעו להסכמות ,פשרה ביניהם.לא יצא מזה כלום.0
סיפור נורא. המגד צעק בקשר לא לירות ובכל זאת ירו והרגו ישראלי. ברור לי שהחייל היורה יסבול כל חייו, אבל לפי התחקיר התפקוד היה באמת לא מקצועי.מתפרסמים עוד פרטים על הרג שלושת החטופים.
כל מני פרשנים מספרים לנו כל הזמן שהיו מלא מקרים אחרים שמצאו כתובות על חטופים בסגנון של מה שמצאו כאן, ואלה היו מלכודות, שמחבלים הכינו. מספרים לנו גם שהיו מקרים שמחבלים באו עם דגל לבן ועדיין הצליחו להרוג חיילי צה"ל. אני רואה את הטענות האלה בכל מקום, אבל בשום מקום לא ראיתי תיעוד או הפניה למקור מוסמך. הרושם שמתקבל הוא שהכל שקר.
מה באמת קרה ועל מה הטענות האלה מבוססות? אז הנה מה שמופיע בתחקיר הצה"לי:
חיילים מחטיבת שריון 188 מצאו דף שעליו נכתב "הצילו". הדף נמצא בפתח מנהרה. החיילים החליטו שמדובר בתרגיל הונאה ולא סרקו את המנהרה.(לא כתוב אם המנהרה הופצצה ואף אחד לא יודע אם היו בה חטופים שבאמת כתבו את הדף הזה). הדף גם לא הועבר למנהלת החטופים.
עם השלטים של שלושת החטופים, שהתגלו כבר ימים לפני מותם קרה אותו הדבר בדיוק. פשוט החליטו שזאת הונאה, בדיוק כמו בפעם הקודמת.
כל הפרטים שמתפרסמים מזעזעים אחד אחד. הנה רק אחד: "עוד נטען בתחקיר כי המפקדים לא הבהירו ללוחמים את נוהלי הפתיחה באש, בפרט לעבר אנשים לא חמושים." אתם מבינים? ואלה לא היו סתם חיילים פשוטים. זה היה גדוד מקורס מפקדים. כל החיילים שם יועדו להיות מפקדים. חייל אחד הרג את אלון וסאמר ופצע את יותם, למרות שבאו עם דגל לבן ובלי חולצות, ולא יכלו לסכן אף אחד, ושני חיילים אחרים הרגו את יותם אחרי שהמג"ד צעק "חדל" ואחרי שיותם צעק "הצילו".
![]()
המג"ד צעק שלא לירות ביותם חיים, קרא לו לצאת - ואז חייליו ירו בו שוב
החייל שירה בשלושת החטופים אישר כי הבחין שנשאו בד לבן אך "לא הספיק לעבד את התמונה". לפי התחקיר הצבאי, החיילים ואף המפקדים הבכירים שפעלו באזור לא היו מודעים לאפשרות שיימצאו בו חטופיםwww.haaretz.co.il
⌄
⌄
⌄
צעירים (גם בפזם וגם בגיל), לא מנוסים ומלאי רעל.זה היה גדוד מקורס מפקדים.