• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מייבש כביסה - הדבר הכי חסכוני שאי פעם היה לי! (האמנם?)

• פותח הנושא פותח הנושא amidar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בזמנו היתה לי מעין תושבת עם 2 "מתלים" לבגדים קטנים (תחתונים / גרביים) לתלות ליד הרדיאטור.
אתה יכול לשים רדיאטור בחדר ואת המתלה גם מטר/שניים ממנו.
בעקרון, צריך סביבה מאווררת ו/או/ חמה.
אז גם מרפסת ומאוורר שיזיז את האויר.

אין לי מזגן :-/
גם לנו אין מזגן ואין מיבש כביסה.
לתלות בבית גורם לכביסה ולבית להסריח לכן תולים בחוץ כמו בקייץ. יוצא רטוב מהמכונה וממשיך להרטב בגשם אבל מתיבש כשהגשם נפסק.
אפשר לכסות במפה\ יריעת פלסטיק שלא מרעיש בגשם אבל להקפיד שיהיה איוורור. לעגן היטב נגד רוח.
מדי פעם אכן מעלים את נושא המיבש אבל בנתיים כבר הרבה שנים ההחלטה נגד.

לתלות בבית גורם לכביסה ולבית להסריח
ממש לא נכון, אבקת כביסה איכותית + מרכך כביסה ריחני מפיץ אחלה ריח בכל הדירה.

עדיף להמנע מכל המבשמים הסינתטיים. עלולים להיות בהם לא מעט סיכונים בריאותיים.
מאחל לך המון בריאות וחיים ארוכים בלי המבשמים, האם אתה עושה שפונג׳ה גם כן בלי מבשם?

מאחל לך המון בריאות וחיים ארוכים בלי המבשמים, האם אתה עושה שפונג׳ה גם כן בלי מבשם?
בוודאי. אין אצלנו בבית שום מבשמים סינתטיים. המטרה של ספונג'ה היא לנקות את הבית. לא לפזר בבית משבשים הורמונליים. למידע נוסף על פתלטים.

בתור מישהו שהיה מאוד סקפטי מול הרעיון של לקחת מייבש (בת הזוג התעקשה) - אני אוכל את הכובע בדיעבד.
כמו שפותח הנושא כתב, מדובר בחיסכון מורגש במישור הזמן (במקום חצי שעה בממוצע שלקח לי לתלות מכונה בעבר לייבוש, זה לוקח חצי דקה) וגם בלוגיסטיקה (לא היה לנו חבל תלייה ייעודי בבית, ולכן חייבים כל הזמן להזיז את המתלה ממקום למקום ולפנות לפני זה חלל). בסה"כ יש כאן מכשיר שהעלות השוטפת שלו לא גבוהה, וחוסך לי המון זמן בשוטף מלבצע פעולה רוטינית שאין לה שום ערך משל עצמה עבורי ואני שמח שאני לא צריך לבצע יותר.

לתלות בבית גורם לכביסה ולבית להסריח
מה שגורם לכביסה להסריח זה בקטריות, שלא נהרגו מהאבקת כביסה, ומחום המים (פחות מ 65 מעלות) ומבסוטות ומתרבות בתנאי לחות ללא רוח = בתוך הבית.
זה תופעה שהכרתי לראשונה כשעברתי לגור באזור לח.
מאז שאנו מוסיפים vanish לכביסה, התופעה נעלמה. גם אם תולים בחורף בתוך הבית.

מה שגורם לכביסה להסריח זה בקטריות, שלא נהרגו מהאבקת כביסה, ומחום המים (פחות מ 65 מעלות) ומבסוטות ומתרבות בתנאי לחות ללא רוח = בתוך הבית.
זה תופעה שהכרתי לראשונה כשעברתי לגור באזור לח.
מאז שאנו מוסיפים vanish לכביסה, התופעה נעלמה. גם אם תולים בחורף בתוך הבית.
מה זה VANISH?

הגעתי לכאן בדיוק כי מתלבט איזה מייבש לקנות, בגדול נראה שבקנ"מ של הזולים - הביקורות גרועות ומדברות על מייבשים שלא מייבשים או מכווצים את הבגדים...

המלצות על מייבשים ? :)
בדיוק יש את shopping il אז בודק אם אכן ההנחות משמעותיות.

המלצות על מייבשים ?
קנינו לפני כחודשיים מייבש כביסה Electrolux EW7H3866EM ‏8 ‏ק"ג, זה מייבש עם טכנולוגיה של HeatPump שאמורה להיות חסכוניות הרבה יותר בחשמל (המייבש הזה הוא 900W לעומת 2800W עם קונדנסור "רגיל") וגם שומרת טוב יותר על הבגדים (המחיר - חצי שעה יותר זמן ייבוש בהשוואה למכונה אחרת).
ראיתי תלונות על זה שהבגדים יוצאים לחים, אבל אני מניח שכל מי שמתלונן על זה פשוט לא יודע לקרוא חוברת הוראות (יש אפשרות לשלוט על הרגישות של חיישן הלחות) או לא מנקה את הפילטר אחרי כל כביסה. בכל מקרה אצלנו זה לא קורה, הבגדים יוצאים יופי גם בלי לשנות הגדרות.

ביבואן רשמי ניתן להגיע לסביב 2200-2300 ש"ח אחרי מיקוח (כולל משלוח והתקנה), יש אחריות לשנה, ניתן להוסיף 250 ש"ח בהתקנה וולהרחיב ל- 3 שנים (לא עשינו).
בייבוא מקביל ראיתי בזאפ גם 1900 ש"ח, לא יודע לגבי אחריות.

שורה תחתונה - מרוצים מאוד.

נערך לאחרונה ב:
קנינו לפני כחודשיים מייבש כביסה Electrolux EW7H3866EM ‏8 ‏ק"ג, זה מייבש עם טכנולוגיה של HeatPump שאמורה להיות חסכוניות הרבה יותר בחשמל (המייבש הזה הוא 900W לעומת 2800W עם קונדנסור "רגיל") וגם שומרת טוב יותר על הבגדים (המחיר - חצי שעה יותר זמן ייבוש בהשוואה למכונה אחרת).
לא מפריע לך הרעש ? ראיתי שממליצים על הדגם EW8H2966IM שהוא יותר יקר ב 400 עם אפשרות הפחתת הרעש בחלק מהתוכניות.
ביבואן רשמי ניתן להגיע לסביב 2200-2300 ש"ח אחרי מיקוח (כולל משלוח והתקנה),
זה כולל חיבור לניקוז ?
ועוד משהו, אתה יודע אולי כמה עולה אצל היבואן הרשמי Stacking Kit בשביל ששהמייבש יישב על מכונת הכביסה בצורה בטיחותית ?

שומרת טוב יותר על הבגדים (המחיר - חצי שעה יותר זמן ייבוש בהשוואה למכונה אחרת).
עוד שאלה, יצא לך להשתמש בו בקיבולת מלאה של 8 ק״ג ? מישהו אמר לי שבמצב כזה לוקח 7 שעות ייבוש.

לא מפריע לך הרעש ? ראיתי שממליצים על הדגם EW8H2966IM שהוא יותר יקר ב 400 עם אפשרות הפחתת הרעש בחלק מהתוכניות.
חשבת כמה זה צפוי לחסוך לך לעומת מייבש רגיל? לדעתי לא הרבה עם בכלל(תלוי בכמות השימוש כמובן).

במידה ומשתמשים הרבה מאוד הייתי בודק גם מייבש על גז,יש להם עוצמה גבוה מאוד והעלות הפעלה אמורה להיות יחסית נמוכה אאל"ט.

חשבת כמה זה צפוי לחסוך לך לעומת מייבש רגיל? לדעתי לא הרבה עם בכלל(תלוי בכמות השימוש כמובן).
שאלתי כאן לגבי התלבטות בין שני דגמים ששניהם חסכוניים, לדעתי מבחינה כלכלית אין הצדקה לשלם 400 שח על האקסטרה חיסכון, אולי בשביל להפחית את הרעש, לכן שאלתי על הרעש.
באופן כללי ההשואה בין מייבש רגיל לבין משאבת חום לפי המפרטים זה חיסכון של 50%, מחזיר את ההשקעה תוך 2-4 שנים בחישוב גס.
הנקודה הקריטית יותר היא שיש לי רק שקע כח אחד, כך שמייבש רגיל כנראה לא יוכל לפעול במקביל למכונת כביסה ולכן התעניינתי בדגמים החסכוניים.
מצד שני, למייבשי משאבת חום יש ביקורות שליליות שהכביסה יוצאת לחה, זמן ייבוש של 7 שעות לקיבלות מלאה (ולא 3 שעות כמו במפרט) שזה מאוד מרתיע אותי, המסנגרים טוענים שהביקורות סובייקטיבית, והדיווחים על כביסה לחה זה כתוצאה משימוש שגוי, וכי אם משתמשים בתוכנית המתאימה, מנקים את הפילטר לאחר כל ייבוש, ומייבשים כביסה שנסחטה ב 1200 סל״ד ומעלה הכביסה יבשה לחלוטין.
כך שאני די תקוע ומתקשה להחליט.
מייבש על גז,
נשמע מעניין אבל העלות הגבוהה והמגוון המצומצם מרחיקים אותי.

זה כולל חיבור לניקוז ?
במייבש שלי ( AEG ) עם מעבה
ניתקתי את הצינור שמוביל לתא המים
רכשתי צינור פלסטיק בחנות ומשם לביוב,
על המייבש מאחורה יש מעיין מסילה שניתן לחבר לה את צינור הניקוז
עלות של כ 15 ₪

באופן כללי ההשואה בין מייבש רגיל לבין משאבת חום לפי המפרטים זה חיסכון של 50%, מחזיר את ההשקעה תוך 2-4 שנים בחישוב גס.
זה כוונתי אני קניתי Electrolux רגיל לפני בערך 7 שנים בבערך 1000 שקל,נראה לי שדגמים דומים עדיין זמינים במחיר דומה.
החישוב מפית שלי יצא שונה מאוד לפי 3 שעות בשבוע והבדל של 0.75 שקל לשעה יוצא 110 ש"ח הפרש לשנה בלי להתחשב בזה שהמכונה יותר מתוחכמת(וצפויה להתקלקל יותר בממוצע)ומייבשת פחות טוב כנראה(באותו זמן פעולה).
הנקודה הקריטית יותר היא שיש לי רק שקע כח אחד, כך שמייבש רגיל כנראה לא יוכל לפעול במקביל למכונת כביסה ולכן התעניינתי בדגמים החסכוניים.
נקודה טובה, אצלי זה עובד אבל באמת היה לי שם מפצל והוא כשל אחרי כמה שנים(ממש נמס מבפנים) והפקק קפץ.
אח"כ שמתי אחד שנראה יותר איכותי ודאגתי שהמגעים יהיו הדוקים ומאז אני עוקב ונראה שאין בעיה.

בהצלחה בקניה.

במייבש שלי ( AEG ) עם מעבה
ניתקתי את הצינור שמוביל לתא המים
רכשתי צינור פלסטיק בחנות ומשם לביוב,
על המייבש מאחורה יש מעיין מסילה שניתן לחבר לה את צינור הניקוז
עלות של כ 15 ₪
אתה מאבד אחריות.
החישוב מפית שלי יצא שונה מאוד לפי 3 שעות בשבוע והבדל של 0.75 שקל לשעה יוצא 110 ש"ח הפרש לשנה
משפחה עם ילדים, צפוי 3-6 איטרציות לשבוע.
בלי להתחשב בזה שהמכונה יותר מתוחכמת(וצפויה להתקלקל יותר בממוצע)
זאת נקודה חשובה, שוחחתי עם טכנאי (פרטי) מנוסה, אין כמעט טכנאיים שטפלים בזה וחלפים מאוד יקרים.
מייבשת פחות טוב כנראה(באותו זמן פעולה).
על זה יש חילוקי דעות, ככל הנראה זה באמת סובייקטיבי וצריך להבין טוב איך בדיוק להשתמש במייבש כדי לקבל את התוצאה הרצויה.
נקודה טובה, אצלי זה עובד אבל באמת היה לי שם מפצל והוא כשל אחרי כמה שנים(ממש נמס מבפנים) והפקק קפץ.
אח"כ שמתי אחד שנראה יותר איכותי ודאגתי שהמגעים יהיו הדוקים ומאז אני עוקב ונראה שאין בעיה.
אם אראה שיש צורך להפעיל אותם במקביל אעביר לשם קו חדש של 16A (למזלי זה מתאפשר עם קצת מאמץ)
איזה רעש, סוגרים את דלת מרפסת שירות
אין מרפסת, זה באמבטיה.

הפוך גוטה, הפוך. גז יקר יותר מחשמל..
מקבל.
בארה"ב זה יותר זול(אבל גם מחירי החשמל והגז) יש גם היתרון שזה הרבה יותר חזק ואפשר להגיע ליבוש מהיר מאוד.
מאיפה המידע שיבוש בגז בארץ עולה יותר(מעניין אותי לראות את המקור לנתונים או החישוב שעשית)?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S חלקי חילוף - מייבש כלים / מי שמע? מי ראה? פוסטים מאיכות נמוכה 3
L חלון של חדר בתוך מסתור כביסה נדל"ן 3
ה מכונת כביסה לחסכנית:) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
א רכישת מכונת כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ת התלבטות בין 2 מכונת כביסה Bosch או Constructa ? צרכנות פיננסית 16
נ האם קונה יכול להתקין מכונת כביסה בעצמו או שצריך טכנאי מוסמך אוף טופיק 16
G מכונת כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
יונתן אופק מידע לגבי חסכוניות מכונות כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
א שעת מזגן, הפעלת מכונת כביסה וכו'- עלות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
the_newbie תנור ומכונת כביסה לרווק ביחידת דיור מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
א מיקרוגל+מכונת כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
waskindalost למישהו יש המלצה למכונת כביסה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
ס האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך" אוף טופיק 40
Y קופת"ג להשקעה מחקה S&P500- לא כולן אותו הדבר... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
R האם קרן כספית ומנייה עובדות אותו הדבר? שוק ההון 4
F הדבר הכי פשוט להשקעה כהגנה לקריסה שוק ההון 15
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
בובין חוט-השני מה הדבר הכי חשוב שאנשים שלוקחים משכנתא לא יודעים נדל"ן 80
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
anonyshmeger פריקה, מותש, מה לי וכל הדבר הזה אוף טופיק 13
R קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה שוק ההון 3
V מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? שוק ההון 69
קורא הדוק מה הדבר הכי מסוכן שאתם מחזיקים בתיק ? שוק ההון 216
עש לילה הדבר הכי גרוע בתיקון הזה אוף טופיק 78
adamshalev הדבר הכי מטומטם שאתם יכולים לעשות עם הכסף שוק ההון 4