• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה קרה לעולם ההיכרויות ?

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הבנתי למה גברים בני 40 ויותר רוצים לצאת עם בנות 25? מה רע במישהי שבגילך או מעט יותר קטנה. זה אפילו יכול להיות 10 שנים אם אתה 45 והיא 35 . לא שזה דבר רע אפשר גם לנסות ולהתחיל עם צעירות אבל זה מצמצם סיכויים, וזה גם מה חשוב כל כך הגיל שמכוונים דווקא לגיל צעיר בהרבה?

לא הבנתי למה גברים בני 40 ויותר רוצים לצאת עם בנות 25?
מאותה סיבה שאנשים רוצים לצאת עם בני זוג יפים, עשירים ובעלי עצמה. הכל נועד למטרה אחת - שרידות הגנים.
גם לדעתי פער גילאים גדול יכול להוות חיסרון בזוגיות, אבל לכי תלחמי במיליוני שנות אבולוציה.

מאותה סיבה שאנשים רוצים לצאת עם בני זוג יפים, עשירים ובעלי עצמה. הכל נועד למטרה אחת - שרידות הגנים.
גם לדעתי פער גילאים גדול יכול להוות חיסרון בזוגיות, אבל לכי תלחמי במיליוני שנות אבולוציה.
הבעיה היא שתי בעיות 1 המון אנשים מייחסים חשיבות רבה לגיל יותר מהמראה אני נתקלת בזה המון אנשים מתעקשים לדעת מה הגיל שלי למרות שהמראה שלי ואנשים שפוגשים אותי אומרים את זה בעצמם הוא בערך 10 שנים פחות מהגיל (כמובן שבלי קשר למראה אם הוא צעיר או מבוגר יותר, המראה שלי לא מוצא חן בעיני כל אחד וזה לגיטימי ומציאת חן זה דבר חשוב מאד, אז אני מקבלת אם מישהו לא רוצה אותי כי המראה שלי לא נראה לו, אבל בגלל גיל מה הקטע?) 2 האנשים האלו בעצמם נראים ממש טוב? גברים מכוונים גבוה ושטופים מהפרסומות והפוטשופ והכול ובסוף או נשארים לבד או אם יש להם כסף נופלים על מישהי שתרושש אותם הרי למה שנשים ירצו מישהו שלא נראה יפה . הנה אני לא מלכת יופי אבל אישה נאה וחמודה (גם לא מחפשת מלך יופי כי אני מציאותית) נראית הרבה יותר צעירה (גם בקול, בהתנהגות) וסליחה אפילו גבירם בגילי כל שכן מבוגרים ממני ב10 שנים (אפילו ב5) מבאסים אותי הם רובם מקריחים, וגם מי שנראים סבבה בבחינה חיצונית הם כאילו כבדים כאלו, מקובעים קיצר סתם נותנים משקל גדול לגיל

המון אנשים מייחסים חשיבות רבה לגיל יותר מהמראה
זה יושב על אותו מקור אבולוציוני, כי האדם לא התפתח בסביבה בה גם אישה בת 38 יכולה להיות אופטימית שהיא תהיה אמא.
אם מחפשים בן זוג להקמת משפחה, גיל זה דבר חשוב (גם אצל גברים, אבל במידה פחותה).

אתה יודע שיש הבדל רציני בין להביא ילד לעולם לבין לחיות בזוגיות, נכון?
אז מבחינה אבולוציונית (נניח, לא לגמרי סגורה על זה) אולי גבר מוכוון לייצר ילד עם מישהי בגיל הפוריות, אבל אין שום אבולוציה בעניין של לחיות בזוגיות ללא המשפחה הגרעינית מסביבך (סבים, דודים, אחיינים) כי זה לגמרי תוצרים של העיור הנמרץ במאה השנים האחרונות.
כל אחד אמור להבין, לפחות החל מגיל מסוים ורמת משכל מסוימת, שלחיות טוב עם בן זוג אומר שיש כמה פרמטרים חשובים הרבה יותר ממראה/גיל/עושר/סקס - להיות חבר, לטפל ביחד בצאצא ובבית ובקשרים הנוספים בחייהם, לתקשר, לאפשר עצמאות והתפתחות לכל אחד מהם וכדומה.

כל אחד אמור להבין, לפחות החל מגיל מסוים ורמת משכל מסוימת, שלחיות טוב עם בן זוג אומר שיש כמה פרמטרים חשובים הרבה יותר ממראה/גיל/עושר/סקס - להיות חבר, לטפל ביחד בצאצא ובבית ובקשרים הנוספים בחייהם, לתקשר, לאפשר עצמאות והתפתחות לכל אחד מהם וכדומה.
מה שאת אומרת תואם בעיני את הטענה שלי שפער גילאים גדול יכול להתברר כחסרון בזוגיות. רוב האנשים ישיגו את הדברים החשובים שכתבת עם מי שקרוב לגילם ולא עם מי שמבוגר או צעיר מהם בעשרות שנים. אין ספק שאפשר ליצור קשרים חזקים עם אנשים מדור אחר ויש אנשים שמתאהבים מסיבות שונות בצעירים / מבוגרים בהרבה, אבל הרוב המוחלט של האנשים ייצרו חברויות חזקות עם מי שקרוב אליהם בגיל. זה נכון לחברים ולשותפות חזקה עם בן / בת זוג. תסתכלי על ילדייך וחבריהם שנמצאים בגיל של חיפוש / התחלת זוגיות לטווח ארוך - לכמה מהם יש חברי נפש בני 40+? כמה מהם יוצאים עם בני הגילאים האלו? וגם בנישואים - בדור שלי ואצל צעירים יותר, לפחות בקהילות בהן רואים נשים עצמאיות, נדיר לראות זוגות נשואים אשר הפער אצלם למעלה מ-10 שנים ופער של עשרים שנה אני לא מכיר (בפרק א').

מה שאת אומרת תואם בעיני את הטענה שלי שפער גילאים גדול יכול להתברר כחסרון בזוגיות.
פער גדול מדי, כשאחד מבני הזוג צעיר מאד, יוצר הבדלי "מעמדות" בדרך כלל אבל לא תמיד.
תסתכלי על ילדייך וחבריהם שנמצאים בגיל של חיפוש / התחלת זוגיות לטווח ארוך - לכמה מהם יש חברי נפש בני 40+?
לבת שלי (28) יש גם חברות וחברים טובים בני 40-50 אבל היא אכן יוצאת דופן, וזה לא קשור לזוגיות שבה גם צריכה להיות התאמה לחיים משותפים.

פער גדול מדי, כשאחד מבני הזוג צעיר מאד, יוצר הבדלי "מעמדות" בדרך כלל אבל לא תמיד.
אבל היא אכן יוצאת דופן, וזה לא קשור לזוגיות שבה גם צריכה להיות התאמה לחיים משותפים.
זו בדיוק הטענה שלי. שפער גילאים מהווה מכשול לזוגיות לטווח ארוך (ס ט ט י ס ט י ת) ולכן רוב האנשים נמנעים ממנה. בניגוד למראה חיצוני או עוני שלא פוגעים בשותפות שהיא העיקר בזוגיות ארוכת טווח אותה ציינת (ואני מסכים).

זו בדיוק הטענה שלי. שפער גילאים מהווה מכשול לזוגיות לטווח ארוך (ס ט ט י ס ט י ת) ולכן רוב האנשים נמנעים ממנה. בניגוד למראה חיצוני או עוני שלא פוגעים בשותפות שהיא העיקר בזוגיות ארוכת טווח אותה ציינת (ואני מסכים).
אבל בתגובה קודמת ענית לשאלה למה גברים בני 40 רוצים לצאת עם בנות 25 שככה זה מבחינה אבלוציונית אז הנה הם מחפשים משהו שיכשיל אותם
אגב גיל 38 עדין אפשר להביא ילדים, אני נתקלתי בכאלו שגם בגיל 30 פוסלים או מפחדים אם האישה גדולה מהם בשנתיים שזו עוד שטות, אגב גם אלהורים יצא לי לראות שהתעקשו לדעת גיל לפני הכול , אולי זה איזה קיבעון בחשיבה של אנשים

אבל בתגובה קודמת ענית לשאלה למה גברים בני 40 רוצים לצאת עם בנות 25 שככה זה מבחינה אבלוציונית אז הנה הם מחפשים משהו שיכשיל אותם
אגב גיל 38 עדין אפשר להביא ילדים, אני
זו אותה טענה. האבולוציה מתקדמת הרבה יותר לאט מהשינויים החברתיים וברפואה. מה שהיה טוב לרביה ולמבנה החברתי במשך מאות אלפי שנים לא מתאים לזוגיות במאה ה 22.

• אהבתי
Reactions: ogi
אחת הסיבות שזה השתנה היא בגלל שנשים השתנו. נהיינו יותר חזקות, מועצמות, בטוחות בעצמינו, בררניות, חכמות ועצמאיות. מצד שני הגברים לא השתנו ונשארו אותו הדבר.

נשים נהיו כל כך חזקות ועצמאיות ברמה שהרבה שואלות את עצמן למה הן צריכות בכלל גבר. להרבה נשים יותר חשוב לפתח את עצמן ולבנות את עצמן באופן אישי לפני שהן מקימות משפחה אם בכלל. אני לא אומרת שזה טוב או רע זה פשוט המצב כיום.

בנוסף, גבר צריך להיות יוצא מהכלל ובעל ערך מסוים לאישה כדי שהיא תשקול לצאת איתו, בעיקר ערך רגשי כמו חיבור אינטימי. בני אדם מחווטים ליצירת קשרים משמעותיים ואינטימיים. הרבה גברים מאוד מנותקים מעולם הרגש ולא יודעים איך לבנות עם נשים (או עם בני אדם בכללי) חיבור אינטימי עמוק.

בגלל זה יש הרבה גברים שמגיעים להגשמה עצמית, יציבות תעסוקתית ורווחה כלכלית ועדיין נשארים לבד.

נשים מעריכות מראה, הומור וסממני הצלחה חיצוניים אצל גברים אבל אלה רק בונוסים וזה לא העיקר. במידה והגבר מנותק מעולם הרגש שלו ואין לו את הכישורים החברתיים ליצור חיבור אינטימי עמוק עם אישה, שום מערכת יחסים לא תחזיק, או שהוא ימשוך לחייו נשים שרוצות להיות איתו רק בגלל אותם פרמטרים חיצוניים.

אגב, זה לא שנשים היום יותר טובות ביצירת חיבור אינטימי, גם היום הרבה נשים לא יודעות איך ליצור חיבור אינטימי משמעותי עם גברים או עם בני אדם בכלל.

אנחנו חיים בתקופה כזאת שבה יותר קשה ליצור חיבור אותנטי ואינטימי עם אנשים. אנחנו חיים בתקופה שבה יש מבחר עצום של בני אדם והקשרים הם רופפים, שטחיים, קצרים.

בנוסף, מדובר על זה שבכל אישה יש גבר ואישה ובכל גבר יש אישה וגבר.

גבר שלא מודע לצד הנשי בתוכו לא יסתדר עם נשים באותו המידה שאישה שאינה מודעת לצד הגברי שלה לא תסתדר עם גברים.

גבריות מתבטאת בחשיבה לוגית, חשיבה ביקורתית, אינדיבידואליות, חשיבה לטווח ארוך, עשייה, תכנון ואסטרטגיה, תחרותיות, הישגיות, מוחצנות וכו.

נשיות מתבטאת בחשיבה יצירתית ומסועפת, אותנטיות, פגיעות, אמפתיה, סלחנות, מופנמות, הרמוניה, זרימה עם הרגע הנוכחי, רגישות, הוויה, חיבור לטבע וכו.

מה שקורה היום הוא שהרבה נשים מאוד מודעות לצד הגברי שלהן אך הן מזניחות את הצד הנשי שלהן. הרבה נשים מתנהלות מתוך אנרגיה גברית ונהיו פסאדו גברים. כמובן שלמערכת החברתית והכלכלית יש לזה תפקיד והיא יצרה מצב כזה שבו לאישה קשה להיות אישה. אם אישה רוצה לשרוד היא צריכה להתנהל כמו גבר, אחרת היא תרעב, תהיה ענייה ותלותית- בדרך כלל במשפחה שלה או בגבר שתלטן (או אפילו מתעלל)

גברים רבים עדיין מתעלמים מהצדדים הנשיים שלהם ומזניחים תכונות כמו יצירתיות אמפתיה ואותנטיות.

באופן כללי אנחנו חיים בחברה שאין לה סבלנות לתכונות הנשיות שציינתי וזה כמובן יוצר הרבה בעיות, גם בחיבור בין שני המינים.

החברה המערבית מעדיפה תכונות גבריות וזה מה שהיא מעודדת בנשים וגברים.

ככה שנותר מצב אבסורד שבמקום שיהיו נשים וגברים יש גברים עם פאסדו גברים.

אין פלא שיש הרבה רווקים ורווקות היום.

לפי חוקי הטבע אנרגיות מנוגדות נמשכות זה לזה. אנרגיה גברית לא נמשכת ולא מושכת אנרגיה גברית. אנרגיה גברית נמשכת ומושכת אנרגיה נשית.

אפילו אצל הומואים ולסביות יש את הצד הנשי ואת הצד הגברי. בכל קשר צריך שתהיה איזה שהיא ניגודיות אחרת אין לזה סיכוי.

לסיכום צריך איזון. החברה צריכה להבין שהיא לא יכולה להתנהל מתוך אנרגיה גברית לבדה ושזה יוצר הרבה בעיות בכל התחומים. החברה צריכה למצוא את שביל הזהב. כדי לעשות את זה היא צריכה לעודד יותר הסתכלות נשית כמו אותנטיות, אמפתיה, יצירתיות. יצירתיות זה אחד הדברים הכי מדוכאים בחברה שלנו. חברה אנושית לא יכולה לשרוד ולהיות בריאה כל עוד היצירתיות מדוכאת.

נערך לאחרונה ב:
זה יושב על אותו מקור אבולוציוני, כי האדם לא התפתח בסביבה בה גם אישה בת 38 יכולה להיות אופטימית שהיא תהיה אמא.
אם מחפשים בן זוג להקמת משפחה, גיל זה דבר חשוב (גם אצל גברים, אבל במידה פחותה).
נו באמת, דיי להאשים את האבולוציה בזה. כל האורח שנים שלנו כבר כל כך מנותק מהסביבה שהיסטורית התפתחנו בה. כל כך הרבה דברים לבחירות שאנחנו מסוגלים לעשות מנוגדים לכל יצר אבולוציוני.

כן אותו כבר שחיכה לגיל 40+ להביא ילדים שזה מנוגד לכל אינסטינקט אבולוציוני, פתאום מרגיש צורך אבולוציוני לצאת עם צעירה בת 25?
האמת יותר פשוטה, יש גברים שמעדיפים יופי צעיר על גבי בגרות, בשלות והתאמה. שטחיות מה שנקרא. גם אם המקור של זה אבולוציוני, להאשים את זה בבחירות הגרועות שהם עושים זה מגוחך.

נו באמת, דיי להאשים את האבולוציה בזה.
שטחיות מה שנקרא. גם אם המקור של זה אבולוציוני, להאשים
אני מסכים איתך שהמקור אבולוציוני, אבל לא שותף לכל השיפוטיות שלך לגבי "שטחיות" ו"אשמה".
אם יש לך הסבר אחר למשיכה של גבר בן 50 לנערה בת 19 (שלולא המשיכה לא היתה מעניינת אותו ואין לו שום שפה משותפת איתה), אשמח לשמוע.

אם יש לך הסבר אחר למשיכה של גבר בן 50 לנערה בת 19 (שלולא המשיכה לא היתה מעניינת אותו ואין לו שום שפה משותפת איתה), אשמח לשמוע.
רצון להערכה (כי המבוגר הוא הצד שהגיע כבר להישגים וגם כנראה מלומד יותר),
מערכת יחסים רכה ונטולת ביקורת (כי הוא המבוגר והיודע),
שובבות ושמחה של נעורים ועוד.

רצון להערכה (כי המבוגר הוא הצד שהגיע כבר להישגים וגם כנראה מלומד יותר),
מערכת יחסים רכה ונטולת ביקורת (כי הוא המבוגר והיודע),
שובבות ושמחה של נעורים ועוד.
ברור שבאוכלוסיה גדולה תמצא את כל סוגי האנשים והנטיות.
הדברים שכתבת מייצגים בעיני מספר קטן יחסית של אנשים, קטן בהרבה מאלו שנמשכים לבחורות צעירות.
ובמילים אחרות: כמה מהגברים המבוגרים האלו היו מסתפקים במערכת יחסים ידידותית עם מי שצעיר מהם בעשרות שנים שגם בה תהיה הערכה, אי ביקורתיות וכו'.

זה שהוא נמשך לנערה בת 19, לא אומר שאם הוא מחפש מערכת יחסים הוא יחפש עם אחת כזאת. מערכת יחסים זה הרבה הרבה מעבר לרמת המשיכה פיזית ממבט ראשון. ואם מישהו הגיע לגיל 40-50 בלי להבין זאת, אז כנראה שהוא באמת ברמת בגרות של מישהי בת 19.
לכן דיי להאשים את האבולוציה כשזה מגיע לצעדים שהבן אדם עושה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ברור שבאוכלוסיה גדולה תמצא את כל סוגי האנשים והנטיות.
הדברים שכתבת מייצגים בעיני מספר קטן יחסית של אנשים, קטן בהרבה מאלו שנמשכים לבחורות צעירות.
בכלל לא בטוח.
לדעתי רוב הגברים מחפשים את מה שכתבתי.

לגבי שמחה -
ראיתי פעם מחקר שבמסגרתו התבקשו לדרג תמונות לפי משיכה, ותמונות עם חיוך הגיעו באופן מובהק לדירוג גבוה יותר (גם כאשר מדובר על תמונה זהה - פעם עם חיוך ופעם בלי).
אם צעירות מראות יותר שמחה, זה בהחלט יכול להסביר משיכה מוגברת.

לגבי שאר התכונות שציינתי -
ידוע הסטראוטיפ (שכתוב גם בספר הפסאודו-מדעי "גברים ממאדים ונשים מנגה") שגברים מחפשים הערכה וכבוד, ומעוניינים בפרטנרית רכה שלא מותחת ביקורת.
אם באופן סטטיסטי לצעירות יש יותר מאפיינים כאלו, אז בהחלט סביר שגברים יימשכו אליהן יותר.

אגב, לא בטוח שהגבר יודע להסביר לעצמו למה הוא נמשך לאישה כזו או אחרת.
הוא יכול אולי לחשוב שמדובר על פרמטרים גופניים בלבד (מראה),
אבל מאחורי הקלעים - התכונות וצורת ההתנהגות קובעות לפעמים מה ייחשב בעינינו "יפה".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מה לעזזאל קרה לג'מיני? אוף טופיק 37
N מייד אחרי עדכון ווינדוז, האפליקציה של אינטרקטיב נמחקה לחלוטין ואני חסום מהאתר של interactive. מה קרה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T מה קרה לvaneck bitcoin etn ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
א בלאקרוק סין - מה קרה שם אתמול בבוקר? שוק ההון 15
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N לא בטוח מה קרה עם הדיבידנדים שקיבלתי ב-IB שוק ההון 5
L מה קרה לטוויטר? אוף טופיק 1
B שרות לקוחות מיטב דש - הוראת קבע שנתתי וכלום לא קרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
P קרה"ש כעצמאי, עם דמי ניהול סבירים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
P הגדרת החוק - מי רשאי לפתוח קרה"ש כעצמאי? צרכנות פיננסית 6
bobby חשיבות של בחירה נכונה בETF בחשבון פטור (פנסיה+קרה"ש) אם אפשר תמיד למכור ולקנות אחרת? צרכנות פיננסית 0
W מה קרה לבלוג "התמונה הגדולה"? אוף טופיק 2
ת מה קרה לתכלית TTF S&P 500 ב-2014? שוק ההון 3
adamshalev מישהו יכול להסביר מה קרה היום בשוק? שוק ההון 56
Gentlemen מה קרה למחירי הזהב והכסף? שוק ההון 1
Jane Doe הבלתי יאומן קרה - קיבלתי פיצוי מחברת תעופה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
ERE בלי ה E מה קרה להראל???? השתגעו!!! 0.8% דמי ניהול על קרן מחקה שקלי 2-5 שוק ההון 1
Avi משהו יודע מה קרה בתחום הפיננסים בארץ שוק ההון 4
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 17
מ מעבר לעולם ההיטק התפתחות אישית 6
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
נחום תקופ כיצד משקיע שאינו כשיר יכול להחשף לעולם הלא סחיר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
S פתח לעולם המחשבים למבוגרים התפתחות אישית 2
A לעולם לא מאוחר מדי יומני מסע אישיים 8
י להיכנס לעולם הפיננסי התפתחות אישית 7
לאץ' "פקטור השינה הערבה" מחוץ לעולם ההשקעות. התפתחות אישית 45
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
סול התאמה לעולם התפתחות אישית 37
נ מעבר לעולם סולידי? יומני מסע אישיים 2
המהנדל הכנת דור העתיד לעולם האמיתי התפתחות אישית 8
ר כניסת רגל לעולם ההשקעות - כאזרח אמריקאי שוק ההון 2
L כניסה לעולם אבטחת המידע התפתחות אישית 17
P חדש לעולם ההשקעות - מחפש עצות שוק ההון 5
M כניסה לעולם ה- IRA - תמהיל השקעות שוק ההון 6
J התלבטות בין מניות ארה״ב לעולם שוק ההון 7
amidar האם יש כאן מישהו שקשור לעולם הפסיכולוגיה בצבא? אוף טופיק 0
c881 צריכת מזון שבועית מסביב לעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back