• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בלאקרוק סין - מה קרה שם אתמול בבוקר?

• פותח הנושא פותח הנושא אביאל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אביאל

משתמש רגיל
דירוג
114
במהלך 6 ימים של חופשות הצטבר פער ארביטראז של כ-18% בקרן הסל 1159110.
לפי הנתונים שהתפרסמו הפער הזה נסגר רק כמה דקות לאחר פתיחת המסחר. כלומר מי שקנה במסחר הפתיחה עשה 12-13% בשתי דקות באפס סיכון (לפי אתר הבורסה היו שניים שעשו את זה).
אז האם פספסתי משהו או שהרובוטים נרדמו בעמידה ואפשרו לבני אנוש להרוויח מארביטראז של פעם בחיים?

אני לא טוען משהו, רק מנסה להבין את הנתונים שעל פניו נראים מוזרים.
באתר הבורסה פורסם שבשעה 9:59 בוצעה עסקה בסכום של קרוב ל-6,000 ש״ח בשער 1920. אחרי דקה או שתיים בוצעה עסקה נוספת בשער זהה בסכום קטן של כ-170 ש״ח. ואחרי דקה או שתיים נוספות, בסביבות 10:02 השער קפץ ב-12-13%. ברור שמדובר בפער ארביטראז׳ ולא בקפיצה אמיתית של שערי המניות הסיניות.

אם אני צריך לנחש, אז כנראה המישהו הזה שמכר בזול זה העושה שוק שלקח לו כמה דקות להתאפס על עצמו. אם זה נכון אז אותי בכל אופן זה מפתיע כי לא חשבתי שעם כל השכלול שיש היום דבר כזה יכול לקרות.

אם אני צריך לנחש, אז כנראה המישהו הזה שמכר בזול זה העושה שוק שלקח לו כמה דקות להתאפס על עצמו. אם זה נכון אז אותי בכל אופן זה מפתיע כי לא חשבתי שעם כל השכלול שיש היום דבר כזה יכול לקרות.
זה לא נראה לי עושה השוק. אם היה קונה מתוחכם שניסה לעקוץ את עושה השוק הוא לא היה שם פקודה של 160 ש"ח.
אולי הקרן לא מאוד סחירה והיה מוכר קטן שהיה נדיב במחיר, והוא מכר ב"מחיר הפסד" את אותם 6000 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:
אם אני צריך לנחש, אז כנראה המישהו הזה שמכר בזול זה העושה שוק שלקח לו כמה דקות להתאפס על עצמו.
הניחוש שלי הוא דוקא הפוך - מישהו שם פקודת מכירה במרקט בלי להבין מה הוא עושה ומישהו אחר ניצל הזדמנות.
עושה השוק לא מזין פקודות מרקט אלא רק לימיט, ואין שום סיבה שהוא יזין פקודות לפני שהוא מחשב שווי עדכני.

זה לא נראה לי עושה השוק. אם היה קונה מתוחכם שניסה לעקוץ את עושה השוק הוא לא היה שם פקודה של 160 ש"ח.
אולי הקרן לא מאוד סחירה והיה מוכר קטן שהיה נדיב במחיר, והוא מכר ב"מחיר הפסד" את אותם 6000 ש"ח
הניחוש שלי הוא דוקא הפוך - מישהו שם פקודת מכירה במרקט בלי להבין מה הוא עושה ומישהו אחר ניצל הזדמנות.
עושה השוק לא מזין פקודות מרקט אלא רק לימיט, ואין שום סיבה שהוא יזין פקודות לפני שהוא מחשב שווי עדכני.
אז עושה השוק לא תפקד בדקות הראשונות של המסחר? הוא לא מזרים פקודות לימיט למסחר הפתיחה אלא רק במהלך המסחר הרציף? תכל׳ס זה משהו שאפשר לבדוק אותו אם יש גישה לספר הפקודות. צריך לבדוק את כמות היחידות שהוצעו למכירה בשער 1920. נראה שבכל מקרה עושה השוק התרשל. או שהוא לא תפקד בדקות הראשונות ומשקיע פרטי הפסיד המון (באחוזים) בגלל חוסר נזילות, או שהוא הזרים פקודות לימיט לפני שסיים לחשב את השער ואז הוא הסתכן בהפסד עצום שהיה יכול להיגרם לו על ידי רובוטים מתוחכמים.

9:59 בוצעה עסקה בסכום של קרוב ל-6,000 ש״ח בשער 1920. אחרי דקה או שתיים בוצעה עסקה נוספת בשער זהה בסכום קטן של כ-170 ש״ח. ואחרי דקה או שתיים נוספות, בסביבות 10:02 השער קפץ ב-12-13%
הסמיכות לשעה 10:00 גורמת לי לחשוב שאולי מדובר בעסקאות שנסגרו ביום הקודם והוזנו ידנית לפני תחילת המסחר.

תראה פה, יש איזה משהו מיוחד בשעות האלה:

אין שום התחייבות שהוא יעבוד 24/7
הוא פשוט לא עבד בדקות הללו. איך מזה אתה מגיע להתרשלות?
ודאי שעושה השוק מתחייב. אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם.
זה כמו שאנשים באים לבריכה כי הבטיחו להם שיש מציל ואז המציל נעלם לכמה דקות ובזמן הזה מישהו טובע.

ודאי שעושה השוק מתחייב
לא, הוא לא.
עובדתית יש זמנים שבהם הוא לא עובד. היו על זה כבר כמה דיונים בפורום.
אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם
תשאל את אותם חכם שהתקינו את התקנות.
זה כמו שאנשים באים לבריכה כי הבטיחו להם שיש מציל ואז המציל נעלם לכמה דקות ובזמן הזה מישהו טובע.
אף אחד לא הבטיח שיש מציל 24/7.
אם אתה לא יודע לשחות, אל תבוא לבריכה כשאין מציל.

לא, הוא לא.
עובדתית יש זמנים שבהם הוא לא עובד. היו על זה כבר כמה דיונים בפורום
בתקנון הבורסה של תל אביב כתוב במפורש שהוא מתחייב. אתה אומר מידיעה שבבורסות אירופה המצב שונה?

בתקנון הבורסה של תל אביב כתוב במפורש שהוא מתחייב. אתה אומר מידיעה שבבורסות אירופה המצב שונה?
לא, אני דוקא דיברתי על הבורסה בארץ.
לא מכיר שום סעיף בתקנון שמחייב אותו לפעול 24/7.
יותר מזה, אני יודע (מהודעות של אנשים בפורום) שבפועל יש (או לפחות היו) זמנים שבהם עושה השוק לא פעיל.

דוקא באירופה הסיכוי להיתקל בזמן שהוא לא פעיל הרבה יותר נמוך לדעתי

הוא לא מתחייב לכלום.
הוא פועל והחבות שלו היא בכלל לא מול הבורסה אלא מול חברות בחוזה אישי.
בלי קשר, גם בחו"ל יש סעיפים שפותרים אותם מכל נזק אפשרי פחות או יותר.
עושה שוק זה nice to have. זה לא ביטוח מטמטום.

לא מכיר שום סעיף בתקנון שמחייב אותו לפעול 24/7.
הציטוט מתקנון הבורסה:
"על המבקש לפעול בבורסה כעושה שוק בנייר ערך להתחייב כי בכל עת במהלך המסחר בבורסה ימצאו בספר הפקודות פקודות קניה ומכירה שלו"

זה די מפורט שם. יש כמה החרגות ויש קנסות של 5000 שח על כל פעם שעושה השוק לא עמד בהתחייבותו.

שבפועל יש (או לפחות היו) זמנים שבהם עושה השוק לא פעיל.

בלי קשר, גם בחו"ל יש סעיפים שפותרים אותם מכל נזק אפשרי פחות או יותר.
עושה שוק זה nice to have. זה לא ביטוח מטמטום
הדיון הוא ברמה העקרונית אם כשעושה שוק אינו מתפקד זה נחשב רשלנות.
ואם זה טמטום להסתמך על עושה השוק זה די תלוי בשאלה אם יש לו מחוייבות או לא.

הציטוט מתקנון הבורסה:
"על המבקש לפעול בבורסה כעושה שוק בנייר ערך להתחייב כי בכל עת במהלך המסחר בבורסה ימצאו בספר הפקודות פקודות קניה ומכירה שלו"
א. אין שם דרישה למרווח מקסימלי. אולי הוא שם פקודות במרווח של עשרות אחוזים וככה דה פקטו הוא לא באמת עושה כלום, אבל הוא עומד בתנאים?
ב. השאלה מה בדיוק מוגדר "מהלך המסחר", אולי 9:59 זה לפני "מהלך המסחר" (יש טרום מסחר בארץ או משהו כזה?)
ג. אמרת שיש החרגות, מה ההחרגות? אולי זה נופל תחת אחת ההחרגות?
הדיון הוא ברמה העקרונית אם כשעושה שוק אינו מתפקד זה נחשב רשלנות.
זה בכל מקרה לא רשלנות.
הדיון הוא האם הוא עובר על התקנות, וגם זה כנראה שלא נכון. אבל גם אם הוא עובר על תקנות, רשלנות אין כאן.
ואם זה טמטום להסתמך על עושה השוק זה די תלוי בשאלה אם יש לו מחוייבות או לא.
א. מה הקשר בין מה שהוא רשם לבין מה שאתה ענית? הוא אמר שעושה שוק זה לא ביטוח נגד טמטום (כלומר עושה שוק זה לא משהו שמבטח אותך נגד דברים מטומטמים שאתה עושה). הוא לא אמר שזה טמטום להסתמך על עושה שוק.
ב. זה אכן טמטום להסתמך על עושה שוק בצורה עיוורת, בלי קשר לשאלה אם יש לו מחוייבות או לא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T בלאקרוק 1159235 MSCI ACWI - מה דמי הניהול האמיתיים? שוק ההון 8
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
L קניית קרן בלאקרוק ביורו בבורסה באירופה דרך IB שוק ההון 0
H קרנות בלאקרוק - נוהל קניה חודשית שוק ההון 1
ס מס עיזבון על קרנות של בלאקרוק מיסים 4
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
R הקרן השקלית על מדד S&P 500 של בלאקרוק שוק ההון 2
B הקרן השקלית 1159250 על מדד S&P 500 (דמי ניהול: 0.07%) של בלאקרוק iShares שוק ההון 2
O קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס שוק ההון 17
ס עלויות המרה סמויות ברכישת בלאקרוק שקלי שוק ההון 2
F שאלה על בלאקרוק ישראל ומסחר בקרנות פוסטים מאיכות נמוכה 1
F שאלה על קרנות בלאקרוק בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y SPY או בלאקרוק? השקעה ארוכת טווח בSP500 שוק ההון 27
C ההשפעה הפוליטית של בלאקרוק בעולם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
L קרן סל בלאקרוק s&p500 שוק ההון 4
S אלו שעוברים לIB - מה הטעם בהעברה והמרה של ניירות הערך השקליות של בלאקרוק שלהם? פוסטים מאיכות נמוכה 17
ב אם בלאקרוק תפסיק את מכירת הקרנות שלה בארץ? שוק ההון 9
T חישוב הרווח הריאלי בקרנות הסל של בלאקרוק בארץ שוק ההון 3
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
J העברת ניירות דואליים של בלאקרוק מIB לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M מה היתרונות של המדד עולמי(בלאקרוק) אל מול הסנופי? ושאלה על כסף בעו"ש שוק ההון 6
א רמת נזילות ETF בלאקרוק שוק ההון 1
M נאסדאק של בלאקרוק מול QQQ שוק ההון 11
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 378
ל קרנות של בלאקרוק מול בתי השקעות בישראל, מה ההיגיון? שוק ההון 26
ל סקירה קצרה על מוצרי בלאקרוק שוק ההון 1
ה האם עדיף קרן מחקה ישראלית על בלאקרוק? שוק ההון 4
C ואנגרד VS בלאקרוק שוק ההון 17
I קרנות שקליות של בלאקרוק או קרנות איריות שוק ההון 10
S קרן סל ישראלית בלאקרוק בלי עושה שוק שוק ההון 5
E הפניקס פותחת יחד עם בלאקרוק פוליסת חיסכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
adamshalev ‏אלטשולר שחם מפסיק להפיץ את הקרנות של בלאקרוק בארץ‏ שוק ההון 181
D האם הקרנות של בלאקרוק בישראל ממוסות ריאלית? שוק ההון 4