• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

נכנס לעולם עם הרבה שאלות

משקיען_צעיר

משתמש רשום
דירוג
6
שלום לכל חבריי הפורום
אני חדש פה בפורום, כבר תקופה שאני מתעניין יותר ויותר במצבי הפיננסי ובחודשים האחרונים גיליתי את הסולידית
עד עכשיו קראתי בעיקר את הפוסטים של הסולידית תחת הקטגורייה "חיים פשוטים" ומאוד התחברתי לנושא זה, התחלתי גם לקרוא מעט פוסטים שהיו נראים לי מעניינים בנושא השקעות
עד כמה פוסטים מאוד ישנים בנושא (למשל מ2014) עוד רלוונטיים כיום? - ראיתי למשל שמדברים שם על ריבית אפסית וזהו כמובן כבר לא המצב כיום.

עכשיו לנושא ההשקעות - שבו כאמור אני חדש
סקירה כללית:
סך הכספים הפנויים להשקעה:
לפני מספר חודשים פתחתי פוליסת השקעה על סך 100 אש"ח דרך הפניקס (במקור 50 אחוז במסלול מחקה s&p500 ו50 אחוז במסלול הכללי שלהם)
ויש לי עוד סכום של כמה עשרות אלפי שקלים בחשבון הבנק כיום אותו אני רוצה להשקיע

אני מתכנן למשוך את הקרן שפתחתי בפניקס (בשל דמי ניהול מאוד גבוהים) ובתוספת הכסף בבנק על מנת לפתוח חשבון מסחר עצמאי
אני קצת חושש מן הסתם משום שמעולם לא ביצעתי דבר כזה בעצמי אבל מוכן לקפוץ למים

התכנון:
משום שאין לי בעיה לסכן את סכום זה אני מתכנן להשקיע את רובו (לפחות בהתחלה בקרן מחקה s&p500 ואולי תא 35) ובשאר אולי לקנות אג"ח
בעתיד אני מתכוון ללמוד יותר על התחום על מנת לגוון קצת יותר את ההשקעות שלי ולהגדיל את החשיפה למניות יותר ספציפיות וממדים נוספים

פתיחת חשבון מסחר:
מפוסט של הסולידית שהשווה בין מספר בתי השקעות והיה נראה שהתנאים בכולן דיי זהים מבחינת עמלות ודמי ניהול.
אשמח לשמוע אילו פרמטרים חשובים לכם בבחירת בית השקעות? מניסיונכם, האם יש יתרונות בולטים לפתיחת חשבון מסחר בחברה כלשהי?
איך ממשק המשתמש של החשבונות השונים?

אשמח להפניה לפוסטים אחרים שאתם רואים כשימושיים וכאלו שאתם ממליצים לי לקרוא לפני שאני מתחיל במסחר עצמאי
כמו כן מוזמנים להעלות נושאים שאולי פספסתי וכדאי לי לשים לב אלייהם

אציף פה שאלות נוספות בהמשך שכנראה יעלו לי ככל שהעמיק בנושא

תודה לכולם!

נושא נוסף - קרן השתלמות:
כיום אני שכיר והמעסיק לא מעוניין לפתוח לי קרן השתלמות, האם ניתן לפתוח באופן עצמאי כשכיר?
במידה ואתפטר בעתיד מהעבודה ואהיה מחוסר עבודה, האם אוכל לפתוח קרן השתלמות בעצמי? מבלי להיות עצמאי?

נושא נוסף - קרן השתלמות:
כיום אני שכיר והמעסיק לא מעוניין לפתוח לי קרן השתלמות, האם ניתן לפתוח באופן עצמאי כשכיר?
לא
במידה ואתפטר בעתיד מהעבודה ואהיה מחוסר עבודה, האם אוכל לפתוח קרן השתלמות בעצמי? מבלי להיות עצמאי?
לא

איך ממשק המשתמש של החשבונות השונים?
עבדתי עם אקסלנס. ממשק המשתמש מיושן אבל עובד, הבנתי שזה ככה בכל בתי ההשקעות.
כמו כן מוזמנים להעלות נושאים שאולי פספסתי וכדאי לי לשים לב אלייהם
הנושא של מטרות ויעדים פיננסיים נעדר מהפוסט שלך, לא יודע אם משיקולי פרטיות. בגדול זה שלב מקדים שכדאי שיהיה בראש כשמתכננים תיק ההשקעות.

אני מתכנן להשקיע את רובו (לפחות בהתחלה בקרן מחקה s&p500 ואולי תא 35) ובשאר אולי לקנות אג"ח
קרא קצת על הטיית הביתיות. אמל"ק אם אין לך סיבה ממש טובה לעשות את זה אין סיבה להשקיע בישראל מעבר למשקל שהמדינה תופסת בשוק העולמי

עבדתי עם אקסלנס. ממשק המשתמש מיושן אבל עובד, הבנתי שזה ככה בכל בתי ההשקעות.
הם כבר התקדמו הלאה
יש להם מערכת חדשה, לטעמי האישי לא נוחה - יש שאומרים אחרת, טעם וריח.

הנושא של מטרות ויעדים פיננסיים נעדר מהפוסט שלך, לא יודע אם משיקולי פרטיות. בגדול זה שלב מקדים שכדאי שיהיה בראש כשמתכננים תיק ההשקעות.
המטרה הגדולה והרחוקה היא כמובן "חופש כלכלי", מכיוון שאני רואה את הנושא הזה בעיקר כפסיכולוגי אני אוהב להגדיר לי יעד קרוב יחסית והוא שהגדילה של תיק ההשקעות שלי (בניקוי אינפלציה) תכסה את שכר הדירה שאני משלם, כאשר אגיע ליעד זה ככל הנראה הגדיר לי יעד חדש
בנוסף כאשר אגיע אליו מניח שכבר אהיה בשלב אחר בחיי

קרא קצת על הטיית הביתיות. אמל"ק אם אין לך סיבה ממש טובה לעשות את זה אין סיבה להשקיע בישראל מעבר למשקל שהמדינה תופסת בשוק העולמי
קראתי והחכמתי, תודה

אשמח לשמוע איך אנשים פה "מבטחים" את תיק ההשקעות שלהם מפני מצב של אינפלציה משתוללת בישראל שעלולה להתרחש למשל בשל מלחמת ההתשה המתמשכת שאנו חוווים עכשיו

המטרה הגדולה והרחוקה היא כמובן "חופש כלכלי", מכיוון שאני רואה את הנושא הזה בעיקר כפסיכולוגי אני אוהב להגדיר לי יעד קרוב יחסית והוא שהגדילה של תיק ההשקעות שלי (בניקוי אינפלציה) תכסה את שכר הדירה שאני משלם, כאשר אגיע ליעד זה ככל הנראה הגדיר לי יעד חדש
בנוסף כאשר אגיע אליו מניח שכבר אהיה בשלב אחר בחיי
אני אוהב לחשוב על תיק ההשקעות שלי במונחים של חודשי מחייה. חופש כלכלי הוא יעד גדול ומופשט אבל צבירה של 6 חודשי מחיה (קרן חירום) הוא יעד ברור ומוגדר היטב. אחריו אפשר להציב יעדים אחרים כמו 10 חודשי מחייה 20 וכו'. מטבע הדברים המספר הזה ישתנה עם הגדילה בהוצאות. עם הזמן תצבור מספיק חודשי מחייה כדי להגיע לעצמאות כלכלית (300 על פי מחקר טרינטי בהתאם לתיק של 50% מניות ו50% אג"ח)
אשמח לשמוע איך אנשים פה "מבטחים" את תיק ההשקעות שלהם מפני מצב של אינפלציה משתוללת בישראל שעלולה להתרחש למשל בשל מלחמת ההתשה המתמשכת שאנו חוווים עכשיו
מחזיקים פלח מנייתי גדול שהיסטורית עלה מהר מקצב האינפלציה

אני אוהב לחשוב על תיק ההשקעות שלי במונחים של חודשי מחייה. חופש כלכלי הוא יעד גדול ומופשט אבל צבירה של 6 חודשי מחיה (קרן חירום) הוא יעד ברור ומוגדר היטב. אחריו אפשר להציב יעדים אחרים כמו 10 חודשי מחייה 20 וכו'. מטבע הדברים המספר הזה ישתנה עם הגדילה בהוצאות. עם הזמן תצבור מספיק חודשי מחייה כדי להגיע לעצמאות כלכלית (300 על פי מחקר טרינטי בהתאם לתיק של 50% מניות ו50% אג"ח)
אני מכיר את הגישה הזו ואת המספרים, אפשר להסתכל על החיסכון שלי כיום בחיסכון של כמה עשרות חודשי מחייה.
הבעיה בהיסתכלות הזו היא שבעתיד היחסית קרוב עלות המחייה החודשית שלי תעלה משמעותית (כיום רווק ויחסית צעיר, ומאמין שהסטטוס יתשנה בטווח זמן בינוני)
בניגוד לזה אני מאמין שבטווח של מספר שנים המשכורת שלי תעלה בצורה משמעותית - דבר שיעזור לי להתמודד עם הגידול בהוצאות והגדלת החיסכון

אשמח לשמוע איך אנשים פה "מבטחים" את תיק ההשקעות שלהם מפני מצב של אינפלציה משתוללת בישראל
בקשר לזה נתקלתי במאמר הבא של הסולידית שבעזרתו הבנתי שעצם זה שאני מתכוון להשקיע בקרן מחקה S&P500 תמיר את הקרן שלי למטבע אחר וכך אוכל להימנע ממקרה של פיחות קיצוני של השקל

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D האם נדלן נכנס לחוק 300? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
שם משתמש בעייתי דיבידנד: זה משהו שפשוט נכנס לך לחשבון הבנק? שוק ההון 36
R איך יודעים מתי נכנס אג"ח ממשלתי חדש? שוק ההון 0
oz1987 נכנס לתוקף היום: כל אחד יכול להפוך למשקיע בסטארטאפים, החל מ-1,000 ש׳׳ח שוק ההון 7
L נכנס לעבודה, כמה שאלות על קרן השתלמות ופנסיה שוק ההון 33
הסולידית ה-IRS נכנס ב-Vanguard שוק ההון 52
S פתח לעולם המחשבים למבוגרים התפתחות אישית 2
A לעולם לא מאוחר מדי יומני מסע אישיים 8
י להיכנס לעולם הפיננסי התפתחות אישית 7
deussex מה קרה לעולם ההיכרויות ? אוף טופיק 177
לאץ' "פקטור השינה הערבה" מחוץ לעולם ההשקעות. התפתחות אישית 45
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
סול התאמה לעולם התפתחות אישית 37
נ מעבר לעולם סולידי? יומני מסע אישיים 2
המהנדל הכנת דור העתיד לעולם האמיתי התפתחות אישית 8
ר כניסת רגל לעולם ההשקעות - כאזרח אמריקאי שוק ההון 2
L כניסה לעולם אבטחת המידע התפתחות אישית 17
P חדש לעולם ההשקעות - מחפש עצות שוק ההון 5
M כניסה לעולם ה- IRA - תמהיל השקעות שוק ההון 6
J התלבטות בין מניות ארה״ב לעולם שוק ההון 7
amidar האם יש כאן מישהו שקשור לעולם הפסיכולוגיה בצבא? אוף טופיק 0
c881 צריכת מזון שבועית מסביב לעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 217
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
ח השקעה במדד שירד הכי הרבה מהשיא שוק ההון 7
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
H מס רכישה - הרבה שלישי דירות? נדל"ן 24
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
T האם כדאי לסגור מסלול צמוד במשכנתא בהנתן הרבה rsu שוק ההון 15
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב השוואה בין שני אגחים - האם אחד לא הרבה יותר טוב מהשני? שוק ההון 29
E הרבה פעמים צד שלישי מבקש ממני צילומים מהאירוע. מה לעשות? אוף טופיק 16
O למכור "הרבה" בזול או "מעט" ביוקר? התפתחות אישית 28
אקה הרבה כסף וקצת ידע, מה לעשות? שוק ההון 21
Liron2035 אחרי הרבה זמן, בודק שוב את המים: חלופה לIWDA בקה"ש IRA שוק ההון 50
Danielovich Dragon Protfoloio - איזה תיק עושה הכי הרבה תשואה ב100 שנה האחרונות? שוק ההון 12
unrealx למה הבנקים יורדים הרבה יותר משאר השוק? שוק ההון 56
A חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק... שוק ההון 6
ת מחפש מקלדת חדשה, למי שמקליט הרבה (משפטנים, מתכנתים) - המלצה? אוף טופיק 6
M איך זה שעדיין יש כ"כ הרבה היצע בשווי 3-5 מיליון בשוק? נדל"ן 116
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
Yuvalbuz3 תואר או עסק שמכניס הרבה ? התפתחות אישית 68
י תכנון מס כאשר בן זוג אחד מרוויח הרבה והבן זוג השני מעט שוק ההון 2
N בן 22 עם הרבה שאלות על מס, תכנון תיק פאסיבי וכו' שוק ההון 17
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
amidar האם לעובד מדינה ותיק לא יכול להיות הרבה כסף? (באופן חוקי...) אוף טופיק 114
ע למה התשואה בETF אג"ח ארה"ב הרבה יותר נמוכה מהאג"ח עצמם שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה