• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
או שאת מקפיאה את המוצר שיצרת? [קציצות.. וכו׳..] זה יוצא סבבה?
מקפיאה את התבשיל כמובן. זה יוצא סבבה בעיניי בתנאי שזה לא יושב שם לנצח (אוכלים תוך שבועיים עד חודש) ובתנאי שמקפיאים כמו שצריך.
מכירה אנשים שסולדים מאוכל שהיה במקפיא ולדעתי זה בעיקר פסיכולוגי. רובם המוחלט שייך לעדות שאוהבות לקנות יותר מדי בשישי (חייבים שפע), לבשל יותר מדי ואז לזרוק בראשון כי זה כבר לא טרי... אם רק היו יודעים כמה אוכל מוקפא במסעדות החביבות עליהם :)
בישול זה אחד הכישורים הכי רווחיים להשקיע בהם
מסכימה איתך, ובנוסף גם הרבה יותר בריא אם אתה מבין את הרעיון הבסיסי של תזונה. מאז פרוץ האינטרנט אני לא קונה ספרי בישול (גם ככה קניתי ממש מעט) ובטח לא הולכת לקורסים. המתכונים הכתובים/מצולמים באינטרנט מאפשרים לקבל רעיונות מצוינים והשאר זה ניסוי וטעיה. זה גם לא כל-כך נורא אם האוכל יוצא מדי פעם רק בסדר ולא ואוו, לא חייבים להיות פיינשמקרים :>

באמת ש-100 שקל ליום על אוכל זה מופרז.
ארוחת בוקר לא עולה יותר מעשרה שקלים- לדוגמא, הקבוע שלי- סנדוויץ' לחם מחמצת כוסמין (ואני עוד קונה את הלחם לרוב... למרות שלהכין זה קל), עם חביתה משתי ביצים, וגבינת שמנת.

צהריים וערב- אפשר לקנות חצי קילו של אנטריקוט ושקית של תפוחי אדמה למיקרו, כל יום, בתקציב של 100 שקל ליום :$

גם אם תבשל לכל המשפחה שלך כל יום אתה לא תגיע ל-100 שקל ביום. וואו.
מה גם שאתה אומר שהם אוכלים בחוץ ובעבודה אז מה להם ולאוכל שלך...
אני מוציא קרוב ל40-70 על אוכל. הבעיה זה המסביב(קולה, מים מוגזים, מעדן ) והמלך: קפה הפוך.
כשאני חושב על זה וגם הרבה חברים אמרו לי , אם הייתי חוסך רק את השתייה שאני שותה בחוץ הייתי כנראה יכול לחסוך אם אני שמרן 300 שח ואם אני לא שמרן אז כנראה סביב 600 או 800 שח לא כולל אלכוהול

מכירה אנשים שסולדים מאוכל שהיה במקפיא ולדעתי זה בעיקר פסיכולוגי. רובם המוחלט שייך לעדות שאוהבות לקנות יותר מדי בשישי (חייבים שפע), לבשל יותר מדי ואז לזרוק בראשון כי זה כבר לא טרי...
קפץ לך השרה נתניהו העדינה.

זה מאיזה עמוד ויקיפדיה, עם צילום של הכתבה ממעריב.

תעשה חיפוש על אחד המשפטים וזה יקפוץ לך.

היה עדיף שהיית עושה את זה בעצמך ואז היית רואה שמדובר בכתבה במעריב משנת 1979.

זה גם בציטוט עצמו. לא ברור לי מה הנקודה שלך.

אנשים שאלו איך פעם קנו דירות ובאו בגישה המתנשאת של "פעם היו עובדים קשה והיום עצלנים" - אז האמירה הזו לא נכונה.
פעם אנשים היו קונים דירות כי המחירים שלהן היו ביחס יותר נמוך למשכורות שלהם.

נערך לאחרונה ב:
זה גם בציטוט עצמו. לא ברור לי מה הנקודה שלך.
למען האמינות, רצוי לצרף לינק למקור, כפי שכתב @Delver שאחד הציטוטים הוא מ 1979.
לא בדקתי את התגובה שלך כי אם אין מקור, אני מדלג הלאה.
היום, עם כל הפייק ניוז, כדאי לצרף לינק...

מרגיש לי מוזר לבשל ללכת לסופר לקנות לנקות לבשל, משהו שיקח לי שעה ויחסוך לי 30-40 שח.
אם הייתי חוסך רק את השתייה שאני שותה בחוץ הייתי כנראה יכול לחסוך אם אני שמרן 300 שח ואם אני לא שמרן אז כנראה סביב 600 או 800 שח לא כולל אלכוהול
כפי שאתה שם לב, עסקים יודעים להשתמש בטריקים פסיכולוגיים כדי לגרום לך להוציא כסף על משהו שאתה בכלל לא תכננת לקנות, ושגם אתה עדיין לא הגעת לדרגה רוחנית גבוהה מספיק בשביל לא ליפול בפח שהם טומנים לך. אז הכי חכם יהיה פשוט להימנע מלהכניס את הראש למיטה החולה מלכתחילה.

כל החישובים האלה של "האם יותר משתלם לי להגדיל הכנסה פה או לצמצם הוצאות שם?" לא לוקחים בחשבון הוצאות מסדר שני ושלישי ורביעי שבדרך כלל בלתי אפשרי לראות אותן. נאסים טאלב ("הברבור השחור") קרא לתופעה הזו בשם כשל לודי, לרעיון שאנחנו מתכננים את החיים שלנו על חישובים וסטטיסטיקות פשטניות מידי שלא לוקחות בחשבון את כל מקרי הקצה ולכן מביאות אותנו לקבל החלטות גרועות.

ההחלטה "לבזבז" זמן על בישול צריכה לבוא לא מתוך חישוב מתמטי, אלא פשוט כי כמו שכבר אמרו לך קודם:
בישול זה אחד הכישורים הכי רווחיים להשקיע בהם.
כי למרות שאנשים נוטים לשכוח זאת, אדם לא יכול לחיות בלי לאכול. הוא כן יכול, לעומת זאת, לחיות בלי לתכנת.
אם אתה שם את כל הפוקוס שלך על שיפצור של היכולות שלך בתכנות והוראה של תכנות אתה תמיד תהיה תלוי באנשים אחרים שיבשלו עבורך.

אני מוציא קרוב ל40-70 על אוכל. הבעיה זה המסביב(קולה, מים מוגזים, מעדן ) והמלך: קפה הפוך.
כשאני חושב על זה וגם הרבה חברים אמרו לי , אם הייתי חוסך רק את השתייה שאני שותה בחוץ הייתי כנראה יכול לחסוך אם אני שמרן 300 שח ואם אני לא שמרן אז כנראה סביב 600 או 800 שח לא כולל אלכוהול
אני מרגישה שסתם בזבזתי זמן כתיבה למישהו שכנראה חי בנורמות של המאיון העליון ולא העשירון העליון (ובצדק מבחינתך, ההורים מממנים לך 80% מהצרכים ולך נשאר רק לבזבז על מותרות).

למען האמינות, רצוי לצרף לינק למקור, כפי שכתב @Delver שאחד הציטוטים הוא מ 1979.
לא בדקתי את התגובה שלך כי אם אין מקור, אני מדלג הלאה.
היום, עם כל הפייק ניוז, כדאי לצרף לינק...

ניסיתי כמה פעמים ואני לא יכול לצרף קישור.
אפשר לחפש תחת ערך "מספר משכורות נדרשות לרכישת דירה " לראות את הרפרנס השני שמוביל לכתבה.
הציטוט עצמו אינו מן הכתבה, אלא תמצות שלה.
זה גם קצת מסיט מן העיקר.
פעם היו נדרשות מספר נמוך משמעותית של משכורות לרכישת דירה - זה איך פעם היו קונים דירות.

הכתבה עצמה לאוהבי הנוסטלגיה:

אני מרגישה שסתם בזבזתי זמן כתיבה למישהו שכנראה חי בנורמות של המאיון העליון ולא העשירון העליון (ובצדק מבחינתך, ההורים מממנים לך 80% מהצרכים ולך נשאר רק לבזבז על מותרות).
ההורים שלי מספקים לי אך ורק חדר קטן אותו אני יכול לשכור ב1500-1700 שח, מים, חשמל, ארנונה יחסית, מים בתמי 4 וקצת פירות. מעריך שה״תמיכה״ שלהם היא בכ2500 שח בחודש. אני מרוויח יותר מכל אחד מההורים שלי (בנפרד).
אני לא חי בנורמות של מאיון עליון.
אם אני יוצא עם חברים ומוציא 1500 שח בחודש, חוץ מזה, אני קונה אוכל ב1500 שח בחודש, ועוד 800 שח הוצאות משתנות. אני לא חושב ש4000 שח זה ״מאיון עליון״, אני מכיר אנשים בגילי שמשתכרים חצי ממני ומוציאים יותר…

אני גם מאותגר משקלית וכן אוכל זה התמכרות שלי במובן מסויים..

כפי שאתה שם לב, עסקים יודעים להשתמש בטריקים פסיכולוגיים כדי לגרום לך להוציא כסף על משהו שאתה בכלל לא תכננת לקנות, ושגם אתה עדיין לא הגעת לדרגה רוחנית גבוהה מספיק בשביל לא ליפול בפח שהם טומנים לך. אז הכי חכם יהיה פשוט להימנע מלהכניס את הראש למיטה החולה מלכתחילה.

כל החישובים האלה של "האם יותר משתלם לי להגדיל הכנסה פה או לצמצם הוצאות שם?" לא לוקחים בחשבון הוצאות מסדר שני ושלישי ורביעי שבדרך כלל בלתי אפשרי לראות אותן. נאסים טאלב ("הברבור השחור") קרא לתופעה הזו בשם כשל לודי, לרעיון שאנחנו מתכננים את החיים שלנו על חישובים וסטטיסטיקות פשטניות מידי שלא לוקחות בחשבון את כל מקרי הקצה ולכן מביאות אותנו לקבל החלטות גרועות.

ההחלטה "לבזבז" זמן על בישול צריכה לבוא לא מתוך חישוב מתמטי, אלא פשוט כי כמו שכבר אמרו לך קודם:

כי למרות שאנשים נוטים לשכוח זאת, אדם לא יכול לחיות בלי לאכול. הוא כן יכול, לעומת זאת, לחיות בלי לתכנת.
אם אתה שם את כל הפוקוס שלך על שיפצור של היכולות שלך בתכנות והוראה של תכנות אתה תמיד תהיה תלוי באנשים אחרים שיבשלו עבורך.
האמת שאני חושב שאני יודע להכין אוכל, אני אנסה השבוע להכין לעצמי שתי ארוחות ולראות איך זה מסתדר.

אני לא חושב ש4000 שח זה ״מאיון עליון״
זה לא הסכום, זה הרעיון.
אני יוצא עם חברים ומוציא 1500 שח בחודש, חוץ מזה, אני קונה אוכל ב1500 שח בחודש, ועוד 800 שח הוצאות משתנות.
מעריך שה״תמיכה״ שלהם היא בכ2500 שח בחודש
כלומר, יחד עם ההוצאה המשוערת של הוריך מדובר על 6500 ש"ח. כמה מתוך ההוצאה האישית שלך אתה יכול לרשום בטור הצרכים וכמה בטור חשקים?

שרותי כביסה?
אינטרנט?
בגדים?
של מי הרכב?
רכב אני כמעט ולא משתמש ויכול לחיות בלי. דיסקליימר: כשאני משתמש אני ממלא להם דלק בשווי גבוה ממה שהשתמשתי.
בגדים אני קונה לעצמי, המחיר של הארון?
אינטרנט - בחיאת נו, אם אתה רוצה להיות פדנט יש לי 5g ואני משתמש בו לרוב ולא מפריע לי יש לי חבילה של 100gb ויש לי אינטרנט בעבודה.

בגלל זה אבל גם אמרתי 2500 ולא 1700… למרות שלדעתי חדר כמו שלי בדירת שותפים בחיפה אני יכול להשיג גם ב1300 או אולי פחות בנשר.

זה לא הסכום, זה הרעיון.

כלומר, יחד עם ההוצאה המשוערת של הוריך מדובר על 6500 ש"ח. כמה מתוך ההוצאה האישית שלך אתה יכול לרשום בטור הצרכים וכמה בטור חשקים?
לדעתי אני יכול להצטמצם לכדי 3000 שח בחודש הוצאות ריאלית. צרכים בסיסיים - אוכל ותרופות סביב ה2000 שח. יש לי הוצאות רפואיות בגובה קבוע של 4500 שח . לגבי ההוצאות הרפואיות לא רלוונטי כרגע אם יכול או לא יכול בלעדיהן, מעדיף להוציא את זה כרגע מהדיון. בלי ה4500 שח האלה נותר לי בערך 8 בחודש.

@lazyprogrammer
אתה גר אצל ההורים ובוכה שאתה לא מצליח לחסוך לדירה בזמן שאתה מתאר את הורייך כזוג שהגיע כמהגרים והצליחו לחסוך לקחת משכנתה תוך 5 שנים.
צריך להמשיך להציב לך מראה, או שיגיע היום שתיקח את עצמך בידיים ותבין שאתה "פינוקי"?
שאתה עדיין לא "עצמאי בשטח".
יש אנשים שחזרו להורים בזמן הקורונה וכנראה כבר שנה וחצי לפנייך כי חוסכים את השכירות (בתקווה) לעומתך שלא.
הפוסט האחרון שלך מציג אדם עם 3+2+4.5+8 = 17.5K נטו שלא מצליח לחסוך לדירה.
אז אגלה קצת על עצמי...
אני משתכר פחות ממך עם 4 ילדים, עד לפני שנתיים גרתי בשכירות וכיום עם משכנתה.
וזה לא כי בת זוגי עם משכורת גבוהה משלך.
לפני 3~4 שנים, היו שנים שהמשכורת שלה הלכה כמעט כולה על מערכת החינוך.
אהה כן, ההורים שלה עזרו לנו - לקחו את הילדים לגן בבוקר.

אתה יכול להמשיך לבכות פה.
או שאתה יכול לקחת את עצמך בידיים - לא לצאת עם חברים, לא להשתמש באוטו, לחפש איך להגדיל הכנסה ועוד.
לחפש חדר בדירת שותפים קרוב יותר לעבודה.

נערך לאחרונה ב:
הטייק שלי, זה שבישול זה כישור שמתרגם ישירות לערך של זמן וכסף. בייחוד בתקופתנו - שמנה ראשונה של כנפיים או צ׳יפס עולים 35-45 ש״ח (כמעט שעה וחצי בשכר מינימום). לא התחלתי לדבר אפילו על מנות מורכבות וטעימות יותר.

אבל ברור שגם לאוכלוסיית ההייטקיסטים יש מה להרוויח מבישול. אני לא יודע אם חלקכם שמעתם, אבל בישול זה פטור ממס. ואם אתה יודע לבשל גם קצת סביר, אז אתה בהחלט יכול להזין את עצמך (מדבר על רווקים ללא-ילדים) במזון ששווה ערך במובני מסעדות ל-3-4 א״ש בחודש - ואף פקיד שומה לעולם לא יוכל לדעת (!)
הייטקיסט במדרגות שכר של 35% ומעלה, בשבילו לאכול במסעדות זה מאוד לא-יעיל מבחינת מיסוי. לא רק שהוא משלם הרבה, הוא גם משלם על זה בכסף ששילם עליו מס הכנסה של מעל שליש - ועל גבי זה, עוד בתוספת מע״מ לפריץ.

כמו שאמרתי מקודם, אלא אם אתה ראש הממשלה או איזה כוכב הוליווד כמו ליאם ניסון זה כנראה לא שווה לנסות לעשות את ה-LARP היקר הזה של ״הזמן שלי שווה יותר מדי״. כי הוא לא ממש... :roll:

ואם אתה יודע לבשל גם קצת סביר, אז אתה בהחלט יכול להזין את עצמך (מדבר על רווקים ללא-ילדים) במזון ששווה ערך במובני מסעדות ל-3-4 א״ש בחודש
כשהבן שלי עזב לת"א בגיל 21, הכנתי לו חוברת מודפסת של 10 מתכונים מהבית - הכי פשוטים ומהירים (וכמובן טעימים) כדי שתהיה לו התחלה לא מסובכת במטבח. מסתבר שהוא משתמש במתכונים האלה עד היום (מרק אחד, גלידה, עוגה, בשר, סלטים שאוהב...). בשנה האחרונה בניתי לו ולזוגתו מסמך לגבי טיפים למטבח יעיל ובריא שכולל נושאים כמו קניה נכונה, הקפאה, מזונות למזווה ומזונות למקרר.
בתור אמא, אני מוצאת שזה יותר נכון לצייד אותו ברעיונות ותובנות מאשר לעופף מעליו כהליקופטר
אתה גר אצל ההורים ובוכה שאתה לא מצליח לחסוך לדירה בזמן שאתה מתאר את הורייך כזוג שהגיע כמהגרים והצליחו לחסוך לקחת משכנתה תוך 5 שנים.
צריך להמשיך להציב לך מראה, או שיגיע היום שתיקח את עצמך בידיים ותבין שאתה "פינוקי"?
במקרה הספציפי של האדם שהגבת לו, בשרשורים אחרים הוא מספר שהוא (והוריו) מוציאים אלפי ש"ח בחודש על טיפולים נפשיים. אני נזכרתי בזה באמת רק בתגובה האחרונה שלו ולכן אני חושבת שלא רלוונטי להשוות את מצבנו למצבו. כנראה שהוא זקוק לטיפול צמוד של הוריו ואינו יכול כרגע להסתדר מחוץ לביתו.
חבל לי רק בזבוז הזמן שלי עד שקלטתי את זה. יוקר המחיה רלוונטי למי שמתמודד עם מחיה באמת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במקרה הספציפי של האדם שהגבת לו, בשרשורים אחרים הוא מספר שהוא (והוריו) מוציאים אלפי ש"ח בחודש על טיפולים נפשיים. אני נזכרתי בזה באמת רק בתגובה האחרונה שלו ולכן אני חושבת שלא רלוונטי להשוות את מצבנו למצבו. כנראה שהוא זקוק לטיפול צמוד של הוריו ואינו יכול כרגע להסתדר מחוץ לביתו.
חבל לי רק בזבוז הזמן שלי עד שקלטתי את זה. יוקר המחיה רלוונטי למי שמתמודד עם מחיה באמת.
סילחי לי, אבל זה אחד הדברים היותר מטופשים להגיד.

הנה הגירסא שלי למשפט הזה: "מי שחושב שהוא מתמודד עם המחיה, שיחשוב שוב. יש אנשים מוכשרים ממנו שנדרשים להתמודד בדרגת קושי גבוהה יותר ויודעים על באמת מה זה 'מחיה' ומה זה 'יוקר' (לא רק במובן כלכלי)".

כמובן שגם מידי פעם אלו שחושבים שהם מתמודדים משלים את עצמם ולזה אמורים להיות מחירים. לפעמים מכרים או ממשלה מצילים את המתמודדים הללו מהטעויות של עצמם (שלא בצדק, ועל חשבון משלם המיסים בחלק מהמיקרים).

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה