• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איך אפשר לחיות ללא תשובות? אתה בטוח במה שאתה אומר? איפה אתה הולך לרופא? אתה מאבד אזרחות ישראלית ככה?
יש לפעמים סיבה שהמדינה זולה.
אתה לא תושב לענייני מס, אבל יש לך אזרחות. מול ביטוח לאומי יש תושבות אחת ומול רשות המיסים עוד תושבות. קופת חולים אתה מן הסתם לא חבר כי אתה לא משלם (למרות שאפשר לשלם קנס) לבט"ל. ממה שביררתי, אם עושים ביטוח בחברה בינלאומית אז הם לוקחים בחשבון שאתה אזרח ישראל (ולכן תוכל ליפול על מדינה ישראל אם יקרה משהו) אז אפשר לשלם להם את הקנס הזה. יש עוד אזרחויות שעוזרות (בעיקר אזרחויות של מדינות סוציאליסטיות), עד שיבטלו את המנגנונים האלו (למרות שנראה לי מדובר בשוליים).

כמובן, אתה צריך להמשיך לשלם עד שאתה מצליח לבטל את התושבויות ומדינת ישראל מבטלת בדרך כלל רק רטרו אחרי שנתיים.

כדאי לקבל ייעוץ מס ספציפי לגבי המדינה אליה עוברים וכל מדינה אחרת שקשורה לתכנון המס שהצעת.
לפחות בישראל, מה שכתבת לא מדוייק בשני מובנים.
הראשון, ספק אם היו מאשרים לך ניתוק תושבות אם אין לך תושבות אחרת ואתה עובר מדינה כל 3 חודשים.
השני, עבודה בישראל לטובת מעסיק זר חייבת במס בישראל.
ברור שבכל מדינה יש חוקים אחרים ואני דיברתי רק באופן כללי שיש פרוצדורה שבה זה אפשרי. ברור שחובה להתייעץ עם יועץ מס.

1. אם אתה לא בישראל אתה יכול להגיש בקשה לניתוק תושבות. זה בדרך כלל מאושר אחרי שנתיים שאתה לא בארץ, אבל לפעמים יש סיפורים של "מרכז חיים", אבל זה גם נפתר אם אתה 5 שנים לא בישראל. רשות המיסים אמורה להחזיר לך רטרו את התשלומים ממה שהבנתי.
2. הכוונה שלי היתה שאתה לא עובד בישראל (היא לא מדינה זולה).
3. רב המדינות הזולות הם עם רגולציה גרועה יחסית ולא בדיוק יכולות לדעת נתונים פיננסיים אודותיך (אתה נכנס על ויזת תייר, שגם זה שאלה כמה זה חוקי, אבל אפשר להגיד את זה על כל אדם שמגיע לחופשה ומקבל משכורת).

ברור שבכל מדינה יש חוקים אחרים ואני דיברתי רק באופן כללי שיש פרוצדורה שבה זה אפשרי. ברור שחובה להתייעץ עם יועץ מס.

1. אם אתה לא בישראל אתה יכול להגיש בקשה לניתוק תושבות. זה בדרך כלל מאושר אחרי שנתיים שאתה לא בארץ, אבל לפעמים יש סיפורים של "מרכז חיים", אבל זה גם נפתר אם אתה 5 שנים לא בישראל. רשות המיסים אמורה להחזיר לך רטרו את התשלומים ממה שהבנתי.
2. הכוונה שלי היתה שאתה לא עובד בישראל (היא לא מדינה זולה).
3. רב המדינות הזולות הם עם רגולציה גרועה יחסית ולא בדיוק יכולות לדעת נתונים פיננסיים אודותיך (אתה נכנס על ויזת תייר, שגם זה שאלה כמה זה חוקי, אבל אפשר להגיד את זה על כל אדם שמגיע לחופשה ומקבל משכורת).
1. מצטער, אבל זה ממש לא נכון.
2. נתתי דוגמה את ישראל כי אני מעט מכיר. למיטב ידיעתי יש מדינות נוספות בנן קיימים חוקים דומים.
3. עבריינות זה משהן אחר. לא מומלץ בעיני, ודאי כדרך חיים. זה לא המקרה של אדם שמקבל שכר בחופשה כי הוא לא עובד באותו זמן (מדובר על עבודה ממש, לא מענה למיילים וכיוצב).

1. מצטער, אבל זה ממש לא נכון.
2. נתתי דוגמה את ישראל כי אני מעט מכיר. למיטב ידיעתי יש מדינות נוספות בנן קיימים חוקים דומים.
3. עבריינות זה משהן אחר. לא מומלץ בעיני, ודאי כדרך חיים. זה לא המקרה של אדם שמקבל שכר בחופשה כי הוא לא עובד באותו זמן (מדובר על עבודה ממש, לא מענה למיילים וכיוצב).
1. איפה זה לא נכון? יש טופס שנתי שאפשר למלא (נספח לדוח שנתי טופס 1348) על ניתוק תושבות.
2. זה נכון שיש הרבה מדינות עם חוקים כאלו וזה מאוד מורכב, אבל יש מדינות שאין להם את זה. (פנמה/פורטוגל וכדומה עושים מיסוי טריטוריאלי)
3. יש הרבה עובדים שנוסעים לכנסים בחו"ל ולא שמעתי שהם שילמו מס למדינה שהם טסו אליה ל-3 ימים כנס על העבודה שהם עשו שם (וזה נפוץ בהייטק). לענות על מיילים זה גם עבודה. אני לא יודע איך מדינות קובעות מה זה עובד/עבודה וכדומה וזו שאלה מעניינת. באופן כללי, מדינות רוצות שיבואו לעבוד אצלם מרחוק ומנפיקות ויזות של digital nomad שמעניקות מיסוי יותר טוב או אפילו פוטרות ממס.

1. איפה זה לא נכון? יש טופס שנתי שאפשר למלא (נספח לדוח שנתי טופס 1348) על ניתוק תושבות.
2. זה נכון שיש הרבה מדינות עם חוקים כאלו וזה מאוד מורכב, אבל יש מדינות שאין להם את זה. (פנמה/פורטוגל וכדומה עושים מיסוי טריטוריאלי)
3. יש הרבה עובדים שנוסעים לכנסים בחו"ל ולא שמעתי שהם שילמו מס למדינה שהם טסו אליה ל-3 ימים כנס על העבודה שהם עשו שם (וזה נפוץ בהייטק). לענות על מיילים זה גם עבודה. אני לא יודע איך מדינות קובעות מה זה עובד/עבודה וכדומה וזו שאלה מעניינת. באופן כללי, מדינות רוצות שיבואו לעבוד אצלם מרחוק ומנפיקות ויזות של digital nomad שמעניקות מיסוי יותר טוב או אפילו פוטרות ממס.
1. אפשר למלא טופס. לא בטוח שהבקשה תתקבל.
2. כפי שאמרתי, צריך ייעוץ מס לכל מדינה שקשורה לתכנון המס. אם ביצעת את הבדיקות אז מצבך טוב.
3. כל מדינה וחוקיה. למיטב ידיעתי כנסים (לא קשור להייטק. נפוץ בעיקר באקדמיה) לא גוררים חיוב במס. זו פרשנות די אבסורדית של החוק (ואולי יש הוראה ספציפית לכנסים. לא בדקתי).

4. אתה רואה את עצמך חי מ20 שח מזון ביום?
לא יודע... אני לא חושב שאנשים כמונו צריכים לספור את הקטנות האלה. עוד מאתיים-שלוש מאות שקל לפה או לשם. אני אוכל מה שהגוף שלי צריך ותודה לאל שהפרוטה מצויה בכיסי גם כדי לממן זאת בלי לספור שקל לשקל.
3. לגמרי, הייטק זה צווארון כחול בדרגות הנמוכות.
זה לא נכון בכלל. הייטק זה ממש לא צווארון כחול - זה עמוק בתוך המים של מעמד ביניים.
לדעתי, מעמד ביניים מתחיל רק מ-12 א״ש ליחיד (למשפחה, כפול 2). מי שמרוויח פחות מזה, זה כבר באמת רמה של צווארון כחול.

דעתי, מעמד ביניים מתחיל רק מ-12 א״ש ליחיד (למשפחה, כפול 2). מי שמרוויח פחות מזה, זה כבר באמת רמה של צווארון כחול.
אני לא חובבת מעמדות אבל רציתי להעיר שאנחנו מושכים משכורות מהעסק שלנו בסכום נטו של 14K לשנינו וזה משאיר אותנו עם עודף בסוף החודש. את שאר רווחי העסק אנחנו מעבירים לתיק ההשקעות אז הוא לא נספר כרגע (בדיוק כמו שהפנסיה וקה"ש לא נספרות).
אז אם בעלי ואני מסוגלים לחיות מסכום נמוך מ-14K - מה זה אומר על המעמד שלנו? כלום...
@lazyprogrammer , כתבת שאתה מוציא 100 ש"ח ליום על אוכל (לעצמך בלבד). ניסיתי להבין איך הצלחת להגיע לסכום כזה והאפשרות היחידה היא שאתה קונה אוכל מוכן ואינך מבשל. החישוב שלי הוא 5 ש"ח לארוחת בוקר וערב ו-10 ש"ח לארוחת צהריים אם היא כוללת בשר. אני מוסיפה עוד 5 ש"ח ליום על פרי, אגוזים,גלידה ביתית, עוגה ביתית ושוקולד (מדי פעם).

אני לא חובבת מעמדות אבל רציתי להעיר שאנחנו מושכים משכורות מהעסק שלנו בסכום נטו של 14K לשנינו וזה משאיר אותנו עם עודף בסוף החודש. את שאר רווחי העסק אנחנו מעבירים לתיק ההשקעות אז הוא לא נספר כרגע (בדיוק כמו שהפנסיה וקה"ש לא נספרות).
אז אם בעלי ואני מסוגלים לחיות מסכום נמוך מ-14K - מה זה אומר על המעמד שלנו? כלום...
דיברתי על זה בדיוק עכשיו בשרשור אחר: ״כתבות שמעצבנות אותי... ויוקר מחיה״
בגדול, אתם אולי יכולים להיקרא מעמד נמוך עליון. כלומר, על הצד הגבוה יותר בסקאלה. אבל מעמד ביניים, זה לא.

אני מבין יחד עם זאת שאתם חיים בצפון, אבל זה עדיין חבל ארץ במדינת ישראל, רק עני יותר. במדינה עניה יותר כמו איטליה או יוון, הייתם בהחלט מעמד ביניים.
אני גם יכול לקנות עכשיו כמה דירות בפריפריה, אחרי תשלומי השכירות של השוכרים והמשכנתאות לבנק שישארו לי איזה 2,000 ש״ח וללכת לחיות בתאילנד. זה לא הופך אותי לעשיר באף קנה מידה. זו רמת עושר סבירה לחלוטין למעמד ביניים.
@lazyprogrammer , כתבת שאתה מוציא 100 ש"ח ליום על אוכל (לעצמך בלבד). ניסיתי להבין איך הצלחת להגיע לסכום כזה והאפשרות היחידה היא שאתה קונה אוכל מוכן ואינך מבשל. החישוב שלי הוא 5 ש"ח לארוחת בוקר וערב ו-10 ש"ח לארוחת צהריים אם היא כוללת בשר. אני מוסיפה עוד 5 ש"ח ליום על פרי, אגוזים,גלידה ביתית, עוגה ביתית ושוקולד (מדי פעם).
עם זה אני מסכים. אני בקטע של בודי-בילדינג ורוב הדיאטה שלי זה חלבון ואני לא מוציא ככה ביום. ההסבר היחיד זה שהוא לא מבשל לעצמו.
אני דרך אגב חושב שהייטקיסטים עדיין צריכים לבשל לעצמם. גם להייטקיסט שמרוויח 30 א״ש ובנטו נשאר לו 18, זה עדיין סכום גבוה להוציא. לשלם כל הזמן למישהו שיבשל בשבילך זה רק אם אתה מעמד עליון (מעל 80 א״ש..?) או שהלו״ז שלך צפוף כמו של פוליטיקאי או סלבריטי - שאתה מ-5-6 בבוקר עושה דברים וחוזר הביתה רק ב-11 בלילה.

רציתי להעיר שאנחנו מושכים משכורות מהעסק שלנו בסכום נטו של 14K לשנינו וזה משאיר אותנו עם עודף בסוף החודש.
אם זכור לי נכון, ציינת בעבר שהמשכיר שלך לא העלה לך את המחיר בשנים האחרונות, כלומר את כנראה מקבלת הנחה של כמה אלפי שקלים בשכירות לעומת מחיר השוק.
בנוסף, הסכום שציינת כנראה לא כולל שום הוצאה של העסק. האם יש הוצאות של העסק שאתם נהנים מהן גם מחוץ לעסק?
האם 14 בחודש זה הממוצע החודשי בהסתכלות של שנה/שנתיים אחרונות, כלומר כולל גם הוצאות חד פעמיות תקופתיות?

דיברתי על זה בדיוק עכשיו בשרשור אחר: ״כתבות שמעצבנות אותי... ויוקר מחיה״
בגדול, אתם אולי יכולים להיקרא מעמד נמוך עליון. כלומר, על הצד הגבוה יותר בסקאלה. אבל מעמד ביניים, זה לא.

אני מבין יחד עם זאת שאתם חיים בצפון, אבל זה עדיין חבל ארץ במדינת ישראל, רק עני יותר. במדינה עניה יותר כמו איטליה או יוון, הייתם בהחלט מעמד ביניים.
אני גם יכול לקנות עכשיו כמה דירות בפריפריה, אחרי תשלומי השכירות של השוכרים והמשכנתאות לבנק שישארו לי איזה 2,000 ש״ח וללכת לחיות בתאילנד. זה לא הופך אותי לעשיר באף קנה מידה. זו רמת עושר סבירה לחלוטין למעמד ביניים.

עם זה אני מסכים. אני בקטע של בודי-בילדינג ורוב הדיאטה שלי זה חלבון ואני לא מוציא ככה ביום. ההסבר היחיד זה שהוא לא מבשל לעצמו.
אני דרך אגב חושב שהייטקיסטים עדיין צריכים לבשל לעצמם. גם להייטקיסט שמרוויח 30 א״ש ובנטו נשאר לו 18, זה עדיין סכום גבוה להוציא. לשלם כל הזמן למישהו שיבשל בשבילך זה רק אם אתה מעמד עליון (מעל 80 א״ש..?) או שהלו״ז שלך צפוף כמו של פוליטיקאי או סלבריטי - שאתה מ-5-6 בבוקר עושה דברים וחוזר הביתה רק ב-11 בלילה.
בגדול, אני חושב שאני יכול למכור היום שעת עבודה ב200 שח פלוס מעמ. כמורה פרטי למדעי המחשב או מתמטיקה או אנגלית אני כנראה יכול לעשות בקלות 100 שח לשעה כעוסק פטור, וזה בלי אופטימיזציה של עוד תלמידים ולימוד קבוצתי וכו.

בבית כרגע אם אני מבשל אני צריך לבשל לי ולעוד 2 מבוגרים(אין לנו בכלל אוכל בבית, מעבר לשישי), כי אני לרוב מכין אוכל סבבה והמשפחה שלי גם רוצה לאכול ואני לא יעיל בכמויות ואני לא יכול לקנות בקצביה 200 גרם בשר ו80 גרם פסטה. אז בפועל אני יכול אם אני מבשל כל יום לבשל ארוחה אחת ב20 שח אפילו 30 שח. מרגיש לי מוזר לבשל ללכת לסופר לקנות לנקות לבשל, משהו שיקח לי שעה ויחסוך לי 30-40 שח. אני אומנם לא מוכר שעות כרגע (לא פרילנס אלא שכיר), אבל יש לי בערך 3 שעות פנויות ביום ולבזבז שעה מהן על להכין אוכל לא נשמע לי נכון

תקרא שוב, פיספסת שם משהו :)
ציינת בעבר שהמשכיר שלך לא העלה לך את המחיר בשנים האחרונות, כלומר את כנראה מקבלת הנחה של כמה אלפי שקלים בשכירות לעומת מחיר השוק.
נכון, הפער הוא בערך 1500 לחודש בין מה שנהוג היום במושב בבתים מהסוג הזה. אבל להייטקיסטים יש הנחות במקומות אחרים (מזון, בנק וכדומה).
הסכום שציינת כנראה לא כולל שום הוצאה של העסק. האם יש הוצאות של העסק שאתם נהנים מהן גם מחוץ לעסק?
רוב ההוצאות שלנו בעסק הן... המשכורות (ועלויות המעביד מסביב כמובן). יש עוד תחזוקת רכב ואופנוע אבל השימוש הוא בעיקר לעבודה. שאר ההוצאות הן רק של העסק.
צריך לקחת בחשבון שגם אחרי המשכורת וההוצאות האחרות, נשארות לנו יתרות להעביר לתיק ההשקעות. יכולנו כמובן להגדיל את המשכורות בהרבה (הבחירה כרגע קשורה לתכנון מס לגיטימי וחוקי לגמרי) אבל מה שרציתי להדגיש שאין לנו צורך אמיתי לעשות זאת כי מוציאים בבית מעט.
האם 14 בחודש זה הממוצע החודשי בהסתכלות של שנה/שנתיים אחרונות, כלומר כולל גם הוצאות חד פעמיות תקופתיות?
14K זה הנטו שנכנס לנו כבר כמה שנים (אנחנו מחליטים), ההוצאות היו נמוכות יותר מההכנסה.
ההוצאה החד פעמית הגדולה שהיתה לנו היא חתונת הבן לפני שנה. אבל ידענו עליה מראש ודאגנו ליתרות מתאימות בעו"ש.
אם וכאשר נחזור לטוס לחו"ל, אני מניחה שזה יוסיף להוצאה החודשית בערך 700 ש"ח. הנסיעות שלנו זולות גם כמובן.
למזלנו, בינתיים הדברים שעולים ביוקר זה כל מיני ריגושים וחוויות ואטרקציות ועיצובים לבית ובגדים/גאדג'טים. כשהסתובבות ביער ולינה בכפרים נידחים ייחשבו לרמת חיים גבוהה ויעלו בהתאם - אנחנו נהיה בבעיה :)

כי אני לרוב מכין אוכל סבבה והמשפחה שלי גם רוצה לאכול ואני לא יעיל בכמויות ואני לא יכול לקנות בקצביה 200 גרם בשר ו80 גרם פסטה.
לא הבנתי. מי קונה כמויות כאלה?
אני קונה בשר טחון 3 ק"ג פעם בחודש. מחלקת לשקיות של 300 ג' (כי אנחנו רק שניים בדרך כלל) ומקפיאה. מוציאה כל פעם שרוצה שקית אחת להפשרה ומכינה (ואם נשאר אחרי הארוחה, מקפיאה לעוד פעם). אני קונה 4 שקיות פסטה בבת אחת. כשאני פותחת שקית, אני משתמשת בכמה שצריך ואת השאר שמה בקופסא סגורה במזווה לפעמים הבאות.
אני צריך לבשל לי ולעוד 2 מבוגרים(אין לנו בכלל אוכל בבית, מעבר לשישי)
זוכרת שכבר כתבת על זה, הזוי בעיניי. מה אתם אוכלים בשאר השבוע?

בגדול, אני חושב שאני יכול למכור היום שעת עבודה ב200 שח פלוס מעמ. כמורה פרטי למדעי המחשב או מתמטיקה או אנגלית אני כנראה יכול לעשות בקלות 100 שח לשעה כעוסק פטור, וזה בלי אופטימיזציה של עוד תלמידים ולימוד קבוצתי וכו.

בבית כרגע אם אני מבשל אני צריך לבשל לי ולעוד 2 מבוגרים(אין לנו בכלל אוכל בבית, מעבר לשישי), כי אני לרוב מכין אוכל סבבה והמשפחה שלי גם רוצה לאכול ואני לא יעיל בכמויות ואני לא יכול לקנות בקצביה 200 גרם בשר ו80 גרם פסטה. אז בפועל אני יכול אם אני מבשל כל יום לבשל ארוחה אחת ב20 שח אפילו 30 שח. מרגיש לי מוזר לבשל ללכת לסופר לקנות לנקות לבשל, משהו שיקח לי שעה ויחסוך לי 30-40 שח. אני אומנם לא מוכר שעות כרגע (לא פרילנס אלא שכיר), אבל יש לי בערך 3 שעות פנויות ביום ולבזבז שעה מהן על להכין אוכל לא נשמע לי נכון
אני חושב שזה זמן טוב לעצור ולשאול בשביל מה אתה חוסך?
יש לך שלוש שעות פנויות ביום, למה לא להשאיר אותן שלוש שעות פנויות ביום ולהנות מהן? למה אתה חייב למלא אותן בתוכן?
אם זה כדי להשיג הון עצמי לדירה, אז השאלה הבאה היא בשביל מה אתה צריך דירה?
ואם זה כדי ליצור הכנסה פסיבית משכירות ולפרוש מוקדם, אז השאלה הבאה היא מה אתה מתכנן לעשות לאחר הפרישה? והאם אתה מתכוון לבשל לעצמך אוכל בתור פנסיונר צעיר, או שמא להתפלל שוולט לא יעלו מחירים ויחזירו אותך לשוק העבודה?

ההסתכלות על זה בתור "פה אני חוסך 50 ש"ח ופה אני מרוויח 100 ש"ח" היא מאוד קצרת רואי לדעתי.

אני קונה בשר טחון 3 ק"ג פעם בחודש. מחלקת לשקיות של 300 ג' (כי אנחנו רק שניים בדרך כלל) ומקפיאה. מוציאה כל פעם שרוצה שקית אחת להפשרה ומכינה (ואם נשאר אחרי הארוחה, מקפיאה לעוד פעם). אני קונה 4 שקיות פסטה בבת אחת. כשאני פותחת שקית, אני משתמשת בכמה שצריך ואת השאר שמה בקופסא סגורה במזווה לפעמים הבאות.

אמא שלי עובדת בחברה גדולה, יש אוכל טוב. אבא שלי עצמאי בדרך כלל אוכל או בחוץ או אוכל דברים מושחתים ושאריות בערב(50-80 גרם חמאה למשל )

אני חושב שזה זמן טוב לעצור ולשאול בשביל מה אתה חוסך?
יש לך שלוש שעות פנויות ביום, למה לא להשאיר אותן שלוש שעות פנויות ביום ולהנות מהן? למה אתה חייב למלא אותן בתוכן?
אם זה כדי להשיג הון עצמי לדירה, אז השאלה הבאה היא בשביל מה אתה צריך דירה?
ואם זה כדי ליצור הכנסה פסיבית משכירות ולפרוש מוקדם, אז השאלה הבאה היא מה אתה מתכנן לעשות לאחר הפרישה? והאם אתה מתכוון לבשל לעצמך אוכל בתור פנסיונר צעיר, או שמא להתפלל שוולט לא יעלו מחירים ויחזירו אותך לשוק העבודה?

ההסתכלות על זה בתור "פה אני חוסך 50 ש"ח ופה אני מרוויח 100 ש"ח" היא מאוד קצרת רואי לדעתי.
העצה פה הייתה שאני אכין אוכל. וגם אם וולט יעלה לי 5000 שח בחודש, מבחינתי יכול להיות שזה שווה לעבוד עוד 5 שנים בשביל לפרוש אבל התכנית שלי זה לא לפרוש אלא יש לי רצון שהוא סולידי שזה להגיע לכמות כסף של אני עושה מה שבא לי (יש ביטוי גס באנגלית אני לא אצטט אותו, עם הסצנה המפורסמת מהסרט והפוקר), ורצון לא סולידי שבאמת אני יודע שאני מאוד מוכשר ולנצל את הכשרון שלי(אני חושב שיש לי גם כשרון פיננסי מסויים למרות שאנשים פה בפורום הם מטורפים ביכולת חשיבה שלהם).

סליחה שאני סוטה רגע מנושא השרשור..
את מפשירה בשר טחון ולאחר ההפשרה מקפיאה בשנית? או שאת מקפיאה את המוצר שיצרת? [קציצות.. וכו׳..] זה יוצא סבבה? [שואלת כדי ללמוד ולא בשיפוטיות]

לדעתי, ואני סבור ככה כבר זמן מה, בישול זה אחד הכישורים הכי רווחיים להשקיע בהם. עד כדי כך ששווה להשקיע לא רק בספרים אלא בקורסים.
עד כדי כך שאם מישהו היה שואל אותי ״מה אני יכול לעשות היום כדי לחסוך כסף ולייצר הכנסה (או לפחות לצמצם הוצאות דרסטית)״ - הייתי שולח אותו ללמוד לבשל.

זה נשמע מהתגובות שלך שאתה לא יודע פשוט לנהל נכון את ענייני הבישול שלך. זה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן - צריך לפתח שיטה. לי יש שיטה שמזכירה את מה שדיברה עליו @בת העמק . מחלקים דברים לשקיות ולמקפיא - זה משהו בכלל שלמדתי דווקא פה בפורום לפני שנים והאימפקט נשאר מאז.

יש לך יכולת השתכרות אחלה בשביל עובד הייטק, אבל לא הייתי אומר שזה מספיק כדי להוציא אותך מהמטבח. אלא אם אתה המנכ״ל של הסטארטאפ המצליח הבא או ראש הממשלה שצריכים להיות דבוקים לטלפון ולמחשב מסביב לשעון, אז כנראה ששווה לך מאוד לבשל ולשים את ה-3-5 אלף שנותרים אחרי ההוצאות היתרות לשליחים ומסעדות בדברים שיקדמו עוד את החיסכון וההשקעות.
תקרא שוב, פיספסת שם משהו :)
קיבלתי את התיקון :)

באמת ש-100 שקל ליום על אוכל זה מופרז.
ארוחת בוקר לא עולה יותר מעשרה שקלים- לדוגמא, הקבוע שלי- סנדוויץ' לחם מחמצת כוסמין (ואני עוד קונה את הלחם לרוב... למרות שלהכין זה קל), עם חביתה משתי ביצים, וגבינת שמנת.

צהריים וערב- אפשר לקנות חצי קילו של אנטריקוט ושקית של תפוחי אדמה למיקרו, כל יום, בתקציב של 100 שקל ליום :$

גם אם תבשל לכל המשפחה שלך כל יום אתה לא תגיע ל-100 שקל ביום. וואו.
מה גם שאתה אומר שהם אוכלים בחוץ ובעבודה אז מה להם ולאוכל שלך...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז איך אתה מסביר את זה שבארצות הברית, בה המשכורות גבוהות יותר, מחירי הדיור זולים יותר מבישראל? ולא, אני לא מדבר על מנהטן/סן פרנסיסקו.
קח בית בפרבר שינה בעיר ממוצעת בארצות הברית - הוא יהיה זול יותר ממקבילו הישראלי.
א- יש יותר קרקעות זמינות לבנייה, הבתים מעץ ולא אבן.

ב- הנסיעות למקום העבודה וחזרה אורכות יותר זמן. אם תשווה לישוביים באיזור אשקלון או זכרון שרחוקים מהמרכז תראה גם מחירים נמוכים ונסיעות ארוכות.

Back
למעלה