עשרות שנים שאני מנוי בבזק על טלפון קווי. בעשר השנים האחרונות אני משתמש רק בטלפון סלולרי ואילו בקווי מקבל רק שיחות ספאם בעיקר מגורמים דתיים או כאלו שמחפשים תרומות. אני מתאר לעצמי שהרבה במצב כזה ומשלמים לחינם על הטלפון הקווי. אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם עושים/עשיתם בנדון ?
ברשות האנטנות של הדור החמישי, ברשות האלגוריתם של גוגל שמנסה לשכנע אותי שאני צריך לקנות מחזיק כוסות לאוזניות, ברשות כל אנשי בזק שעדיין משווקים לך “קו בטכנולוגיית NGN” למרות שזה בסך הכול חוט מנחושת עם דבק נגרים – אני מכריז בזאת: הגיע הזמן לשלוח את הקו הקווי לארכיון האבולוציוני, ממש ליד הדינוזאורים והביפרים של מד”א.
אבל למה?! הקו הקווי שירת אותי בנאמנות!
נכון, בדיוק כמו העיתון שהגיע כל בוקר ב-5 לפנות בוקר וגרם לכלבים לנבוח כאילו פלשו חייזרים. בדיוק כמו המודמים שהשמיעו קולות של לווייתנים בחיזור בכל פעם שחיברת אותם. גם הפקס שירת אותנו בנאמנות – ועדיין אף אחד לא שואל מה שלומו.
אתה לא משלם על טלפון, אתה משלם על גנרטור לצלצולי רפאים
כשאתה עונה לקו הקווי, זה מרגיש כמו סרט אימה – כי היחידים שעדיין מתקשרים אליו זה רוחות של אנשי מכירות ממדינות עולם שלישי שמנסים לשכנע אותך שאתה חייב פוליסת ביטוח לחתול שלך, למרות שאין לך חתול.
הקו הזה הוא פורטל לעבר
תענה עליו ותשמע קול מהעבר: “שלום, אני מדבר מבזק, רצינו להציע לך מבצע משתלם לקו קווי עם הודעות קוליות מוקלטות של אנשים שאף פעם לא התקשרו אליך, אבל למה שלא תקבל התראה שגם הם לא התקשרו?”
מה אתה מחזיק את הקו הזה, למקרה שתגיע יום אחד לשלטון ותצטרך לתקשר עם הציבור דרך פאקס?
באמת, מה אתה מתכנן לעשות עם הקו הזה? לנהל שיחות חשאיות? לתאם סחר יהלומים עם בלגיה? להקליט מסרים לעתיד ולשלוח אותם באיגרת טלגרף? הקו הזה לא מביא לך ערך מוסף חוץ מהעובדה שבזק עדיין יכולה לשלם לעובד אחד שתפקידו להסתכל על הדו”ח ולשאול את עצמו “מי האנשים האלה שעדיין משלמים על זה?!”
"אבל אם יהיה סוף העולם, איך אתקשר?"
אם יהיה סוף העולם, אתה באמת מאמין שבזק תהיה שם כדי להחזיר לך קו? חביבי, גם ביום רגיל הם לא מתקנים תקלה לפני שמגיע סוף הקדנציה של שני ראשי ממשלה. אם יגיע סוף העולם, עדיף שתתחיל לשלוח יוני דואר ולצייר על קירות המערה.
"אבל זה רק 30 שקל בחודש!"
ברור, וגם קופת חיסכון של “ילדודס חוסכים” מהבנק זה רק 5 ש”ח לחודש, ועדיין אתה לא אוסף מטבעות של 10 אגורות כדי לקנות לעצמך פנסיה עתידית בצורת חטיף במבה.
לסיכום: הטלפון הקווי – חי מת מזמן
תעשה לעצמך טובה, לך אל המזבח, הקרב את השפופרת, והקרב יחד איתה גם את החלק הזה של חייך שבו חשבת שזה לגיטימי לתת למוקד השירות של בזק עוד סיבה להתקיים.
מספיק ודי. הגיע הזמן להצטרף לאנושות ולנתק את הכבל הזה לפני שהוא יכרוך את עצמו סביב הצוואר שלך מרוב ייאוש.