• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

טלפון קווי

• פותח הנושא פותח הנושא Yaacov
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לשיחות קצרות מספיק נייד, מי שאוהב לדבר שעות עם משדר קרינה צמוד למוח עלול לקבל חדשות לא טובות בעוד מספר או עשרות שנים גם על סיגריות אמרו בזמנו שאין מחקרים המוכיחים נזק

- לאנשים שכחנים שצריכים לאתר את הסלולרי שלהם ברחבי הבית :)
+1
טלפון קווי משמש לשליחת פקסים, כן, יש לא מעט מוסדות שדורשים משלוח מסמכים בפקס.
אבל, אם הטלפון "הקווי" over Wi-Fi לא ניתן לשלוח פקס.
עוד שימוש לטלפון קווי זה עבור אינטרנט כשאין סיבים ו/או כבל [מוגבל ל 300 mb]

נערך לאחרונה ב:
כשיש עומס על רשת הסלולר, אי אפשר לקבל ולהוציא שיחות.
זה קרה ב 7 באוקטובר, או כשיש צפיפות גדולה של אנשים באיזור מסויים שמנסים להתחבר לאותה אנטנה (למשל הופעות או אירועים המוניים).
כך שמבחינת אמינות, קו טלפון אמין יותר אבל לא בהכרח מצדיק את המחיר להחזיק בו.

גם כשיש עומס על הרשת הקווית קורה אותו דבר. (נכון שזה יותר נדיר שיש עומס כזה עם רשת קווית)
מעבר לזה, השאלה לאן תתקשר? בארועים כמו שציינת צוואר הבקבוק הוא לא הרשת הסלולרית שלך או הטלפון הקווי אלא המוקד של שרותי החירום.

המרכזיה של הטלפון הקווי צורכת חשמל בדיוק כמו אנטנת הסלולר האזורית. אני מניח שלשניהם יש איזשהו מנגנון גיבוי למקרה של הפסקת חשמל, אבל אני לא חושב שהגיבוי של המרכזיה הקווית הוא טוב יותר מזה של הסלולרית.
מסתבר שאין ממש גיבוי לתקשורת הסלולרית (לפחות בצפון, אבל סביר להניח שזה זהה לכל הארץ), אולי זה תוקן מאז

מסתבר שאין ממש גיבוי לתקשורת הסלולרית (לפחות בצפון, אבל סביר להניח שזה זהה לכל הארץ), אולי זה תוקן מאז
ואתה חושב שהמצב בתשתית הטלפון הקווית יותר טוב?

הכתבה חסומה מאוחרי חומת תשלום, אבל עד כמה שאני מבין הבעיה היא לא עם הפסקות חשמל קצרות (אני לא מאמין שאין אל-פסק בסיסי) אלא עם הפסקות חשמל ארוכות יותר של ימים.

זה קרה ב 7 באוקטובר, או כשיש צפיפות גדולה של אנשים באיזור מסויים שמנסים להתחבר לאותה אנטנה (למשל הופעות או אירועים המוניים).
כך שמבחינת אמינות, קו טלפון אמין יותר אבל לא בהכרח מצדיק את המחיר להחזיק בו.
בהנחה ובית מגוריך אינו נמצא באזור בו יש אירועי ענק, לא ברור מדוע להיות מוטרד מזה...

טלפון קווי משמש לשליחת פקסים, כן, יש לא מעט מוסדות שדורשים משלוח מסמכים בפקס.
יש שירותים אינטרנטיים שמאפשרים לשלוח פקס. בעקבות הקורונה אני חושב שכבר כולם מאפשרים פניות אלקטרוניות שלא בפקס.
עוד שימוש לטלפון קווי זה עבור אינטרנט כשאין סיבים ו/או כבל [מוגבל ל 300 mb]
לא צריך טלפון קוי כתנאי לאינטרנט...

יש לא מעט מוסדות שדורשים משלוח מסמכים בפקס.
איזה?

לא נתקלתי בשנים האחרונות. למיטב ידיעתי, פרקטית כבר אין גופים כאלה:
https://www.kolzchut.org.il/he/פנייה_לגוף_ציבורי_באמצעות_האינטרנט
https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_תקשורת_דיגיטלית_עם_גופים_ציבוריים

יש כמה גופים בודדים שפטורים מהחוק שמחייב לאפשר פניות אונליין.
הצחיק אותי גם בעבר שאחד מהפטורים הוא... מערך הסייבר הלאומי.

מעבר לזה, השאלה לאן תתקשר? בארועים כמו שציינת צוואר הבקבוק הוא לא הרשת הסלולרית שלך או הטלפון הקווי אלא המוקד של שרותי החירום.
במקום להתקשר ל100 למשל, אפשר להתקשר ישירות לתחנת המשטרה או למספר אחר שלא משמש כמרכזיה.
לא יודע אם באמת יעבוד, אבל אפשר לפחות לנסות להוציא שיחה.

עשרות שנים שאני מנוי בבזק על טלפון קווי. בעשר השנים האחרונות אני משתמש רק בטלפון סלולרי ואילו בקווי מקבל רק שיחות ספאם בעיקר מגורמים דתיים או כאלו שמחפשים תרומות. אני מתאר לעצמי שהרבה במצב כזה ומשלמים לחינם על הטלפון הקווי. אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם עושים/עשיתם בנדון ?
תודה לכל המשיבים והמגיבים..... ביום ראשון אני מתנתק מהטלפון הקווי !!! באמת מיותר וחבל על הכסף.

ואתה חושב שהוא לא יהיה תפוס?

לנסות אפשר גם בסלולר
חושב שפשוט אי אפשר להוציא ולקבל שיחות בסלולר, זה לא בגלל שהמוקד תפוס.

האיכות של של הקווי קצת יותר טובה (קצת קצת אם יש לך טלפון איכותי)
אולי בעבר הרחוק.
מאז דור 4 איכות השיחה בסלולר טובה משמעותית מאשר בטלפון קווי.
ואם אין לך קליטה טובה בבית אז זה שווה
היום כולם תומכים ב VoWIFI, ככה שגם זה לא רלוונטי (בהנחה שיש לך אינטרנט בבית)

מאז דור 4 איכות השיחה בסלולר טובה משמעותית מאשר בטלפון קווי.
מבחינת טווח תדירויות בלבד (ולא איכות קליטה או קידוד), אולי היו ווריאציות מסוימות בהן גם לפני זה היה אפשר לקבל טווח תדירויות מורחב (AMR-WB) ביחס לטלפון קלאסי.
אבל טווח תדירויות מלא (EVS) נראה שאכן החל מ-4G. לא שזה מאוד רלוונטי לשיחות קוליות רגילות.

אגב, היו חדשות שמשרד התקשורת מתכוון עד תחילת 2026 לבטל את רשתות ה-3G.
הבעיה, לא בטוח שכל טלפוני ה-4G תומכים בשיחות במצב 4G. חיבור אינטרנט כן. שיחות VoLTE, לא בהכרח. בטלפונים האלה כרגע השיחות נעשות על רשת 3G.

נערך לאחרונה ב:
עשרות שנים שאני מנוי בבזק על טלפון קווי. בעשר השנים האחרונות אני משתמש רק בטלפון סלולרי ואילו בקווי מקבל רק שיחות ספאם בעיקר מגורמים דתיים או כאלו שמחפשים תרומות. אני מתאר לעצמי שהרבה במצב כזה ומשלמים לחינם על הטלפון הקווי. אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם עושים/עשיתם בנדון ?
ברשות האנטנות של הדור החמישי, ברשות האלגוריתם של גוגל שמנסה לשכנע אותי שאני צריך לקנות מחזיק כוסות לאוזניות, ברשות כל אנשי בזק שעדיין משווקים לך “קו בטכנולוגיית NGN” למרות שזה בסך הכול חוט מנחושת עם דבק נגרים – אני מכריז בזאת: הגיע הזמן לשלוח את הקו הקווי לארכיון האבולוציוני, ממש ליד הדינוזאורים והביפרים של מד”א.

אבל למה?! הקו הקווי שירת אותי בנאמנות!

נכון, בדיוק כמו העיתון שהגיע כל בוקר ב-5 לפנות בוקר וגרם לכלבים לנבוח כאילו פלשו חייזרים. בדיוק כמו המודמים שהשמיעו קולות של לווייתנים בחיזור בכל פעם שחיברת אותם. גם הפקס שירת אותנו בנאמנות – ועדיין אף אחד לא שואל מה שלומו.

אתה לא משלם על טלפון, אתה משלם על גנרטור לצלצולי רפאים

כשאתה עונה לקו הקווי, זה מרגיש כמו סרט אימה – כי היחידים שעדיין מתקשרים אליו זה רוחות של אנשי מכירות ממדינות עולם שלישי שמנסים לשכנע אותך שאתה חייב פוליסת ביטוח לחתול שלך, למרות שאין לך חתול.

הקו הזה הוא פורטל לעבר

תענה עליו ותשמע קול מהעבר: “שלום, אני מדבר מבזק, רצינו להציע לך מבצע משתלם לקו קווי עם הודעות קוליות מוקלטות של אנשים שאף פעם לא התקשרו אליך, אבל למה שלא תקבל התראה שגם הם לא התקשרו?”

מה אתה מחזיק את הקו הזה, למקרה שתגיע יום אחד לשלטון ותצטרך לתקשר עם הציבור דרך פאקס?

באמת, מה אתה מתכנן לעשות עם הקו הזה? לנהל שיחות חשאיות? לתאם סחר יהלומים עם בלגיה? להקליט מסרים לעתיד ולשלוח אותם באיגרת טלגרף? הקו הזה לא מביא לך ערך מוסף חוץ מהעובדה שבזק עדיין יכולה לשלם לעובד אחד שתפקידו להסתכל על הדו”ח ולשאול את עצמו “מי האנשים האלה שעדיין משלמים על זה?!”

"אבל אם יהיה סוף העולם, איך אתקשר?"

אם יהיה סוף העולם, אתה באמת מאמין שבזק תהיה שם כדי להחזיר לך קו? חביבי, גם ביום רגיל הם לא מתקנים תקלה לפני שמגיע סוף הקדנציה של שני ראשי ממשלה. אם יגיע סוף העולם, עדיף שתתחיל לשלוח יוני דואר ולצייר על קירות המערה.

"אבל זה רק 30 שקל בחודש!"

ברור, וגם קופת חיסכון של “ילדודס חוסכים” מהבנק זה רק 5 ש”ח לחודש, ועדיין אתה לא אוסף מטבעות של 10 אגורות כדי לקנות לעצמך פנסיה עתידית בצורת חטיף במבה.

לסיכום: הטלפון הקווי – חי מת מזמן

תעשה לעצמך טובה, לך אל המזבח, הקרב את השפופרת, והקרב יחד איתה גם את החלק הזה של חייך שבו חשבת שזה לגיטימי לתת למוקד השירות של בזק עוד סיבה להתקיים.
מספיק ודי. הגיע הזמן להצטרף לאנושות ולנתק את הכבל הזה לפני שהוא יכרוך את עצמו סביב הצוואר שלך מרוב ייאוש.

יש מישהו שרכש טלפון קווי בגלל חוסר קליטה בבית? יש לי בעיות קליטה בבית ואני לא יודע על מגביר קליטה שבאמת עובד,
מישהי יודע מה המחיר הכי זול לחבילת שיחות של 1,000 דקות?

אבל טווח תדירויות מלא (EVS) נראה שאכן החל מ-4G. לא שזה מאוד רלוונטי לשיחות קוליות רגילות.
הטענה (השגויה) הייתה שאיכות השיחה בקווי יותר טובה. אני רק הסברתי שזה לא נכון ושהמצב הפוך.
השאלה כמה זה רלונטי לא רלונטית :-)
בטלפונים האלה כרגע השיחות נעשות על רשת 3G.
לא בדיוק. כרגע כל טלפון שתומך ב VoLTE (ברשת שאליה הוא מחובר) יעבוד בVoLTE אם הוא מחובר ב4G ומעלה.
רק טלפונים שלא תומכים (ויש מעט מאוד כאלה) "יורדים" ל3G ומטה כדי לעשות שיחות.
בעבר אכן הרשת תמכה בהרבה פחות טלפונים (ולכן הרוב היו "יורדים" ל3G), אבל היום המצב השתפר מאוד ורוב הטלפונים שעובדים ב 4G עובדים בפועל ב VoLTE בארץ.

יש מישהו שרכש טלפון קווי בגלל חוסר קליטה בבית?
למה? רוב הטלפונים ורשתות הסלולר בארץ תומכים ב VoWIFI
פשוט תחבר את הטלפון לWIFI הביתי שלך.

מישהי יודע מה המחיר הכי זול לחבילת שיחות של 1,000 דקות?
תלוי בתשתית.
ביחד עם דברים אחרים, יש סיכוי ל-10-20₪.

רק טלפונים שלא תומכים (ויש מעט מאוד כאלה) "יורדים" ל3G ומטה כדי לעשות שיחות.

לפי כתבה:
על פי הערכות המשרד, כ-10% מציוד הקצה בישראל עדיין פועל על רשתות דור 2 ו-3.

והרושם שלי, הלא מבוסס, הוא שה-10% האלה הם מכשירים שבכלל לא תומכים ב-4G. לעומת...

לי יש טלפון סמסונג מ-2020 שתומך ב-4G, והחומרה תומכת ב-VoLTE, אבל האפשרות לא זמינה בממשק.
(יש עדכוני מערכת הפעלה, שלא ניסיתי, אבל אני לא בטוח אם זה יעזור. יש סיכוי שזה יותר עניין של הפעלת תכונות סלקטיבית בהתאם לגרסאות אזוריות של טלפונים.)

ראיתי דיונים של עוד אנשים שנתקלו בדברים דומים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme פתרון לטלויזיה + טלפון קווי לאנשים מבוגרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M תיקון טלפון ישן (יחסית) אוף טופיק 19
דנילה מספר טלפון אמריקאי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
S ספאם - טלפון נוקיה אוף טופיק 14
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
אנא-אל המלצה על טלפון ללא אור כחול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Couch Potato טלפון + אינטרנט של בזק צרכנות פיננסית 5
S טלפון לסבא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
משה גל טלפון אלחוטי מומלץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
G פתרון זול למספר טלפון נוסף? צרכנות פיננסית 4
ט טלפון חדש (משומש) וקבצי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev טלפון טיפש\מסורס לילדים צרכנות פיננסית 16
de dud טלפון סלולרי סולידי צרכנות פיננסית 1
מתכנת אוזניות עם מיקרופון איכותי לשיחות טלפון בסביבה רועשת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
U שני מספרי טלפון צרכנות פיננסית 63
ב טלפון לא-סיני סולידי צרכנות פיננסית 17
nicepo1 מספר טלפון אמריקאי אוף טופיק 29
S טעות במספר טלפון במאגר מידע אוף טופיק 10
Aranchik רכישת טלפון סולידי צרכנות פיננסית 20
ל שיחות טלפון מוזרות אוף טופיק 22
yossik 1-800 מספרי טלפון חינמיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
stass מה לעשות עם מכשירי טלפון \ סמארטפונים משומשים וישנים? אוף טופיק 8
amidar מסלול טלפון סלולרי צרכנות פיננסית 11
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
flower חיבור פלאפון לאינטרנט באופן קווי אוף טופיק 11

נושאים דומים