• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

טלפון קווי

Yaacov

משתמש רשום
הצטרף ב
9/12/24
הודעות
15
דירוג
2
עשרות שנים שאני מנוי בבזק על טלפון קווי. בעשר השנים האחרונות אני משתמש רק בטלפון סלולרי ואילו בקווי מקבל רק שיחות ספאם בעיקר מגורמים דתיים או כאלו שמחפשים תרומות. אני מתאר לעצמי שהרבה במצב כזה ומשלמים לחינם על הטלפון הקווי. אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם עושים/עשיתם בנדון ?
 
יש יתרון כלשהו לקו טלפון קווי עם מכשיר ישן שלא צורך חשמל למקרה חירום אבל מכיוון שגם ככה המכשיר שלי היה אלחוטי החלטתי לוותר על התענוג
 
יש יתרון כלשהו לקו טלפון קווי עם מכשיר ישן שלא צורך חשמל למקרה חירום
שמעתי את הטיעון הזה, אבל אני לא בטוח כמה הוא נכון באמת.
הטלפון הסלולרי שלי עובד על סוללות, ככה שגם אם יש הפסקת חשמל הוא עדיין יעבוד למספר שעות (ויש לי גם סוללה חיצונית בבית למקרה חירום, שמשמשת אותי בעיקרון לנסיעות/טיולים וכאלה).
המרכזיה של הטלפון הקווי צורכת חשמל בדיוק כמו אנטנת הסלולר האזורית. אני מניח שלשניהם יש איזשהו מנגנון גיבוי למקרה של הפסקת חשמל, אבל אני לא חושב שהגיבוי של המרכזיה הקווית הוא טוב יותר מזה של הסלולרית.
 
  • אהבתי
Reactions: HHH
בתכלס למקרה חירום צריך טלפון לוויני. הבעיה שכנראה לא יהיה לך למי להתקשר...
 
בתכלס למקרה חירום צריך טלפון לוויני. הבעיה שכנראה לא יהיה לך למי להתקשר...
לא כל מקרה חירום הוא אפוקליפסה.
ואגב, היום יש כבר לא מעט טלפונים סלולריים בעלי יכולות לווניות למקרי חירום (כרגע בעיקר מפעילות בארה"ב, אבל לאט לאט זה יתרחב לשאר העולם).

אם זאת סתם הפסקת חשמל ואתה צריך להתקשר לחברת חשמל כדי שיסדרו אותו, טלפון סלולרי זה מספיק טוב.
במקרים יותר חמורים, יש יתרון לסלולר כי יש הרבה יותר סיכוי שהוא יהיה בהישג ידך (בתוך הכיס שלך) מאשר טלפון קווי.
 
השימושים היחידים לטלפון קווי בימינו:
- לחצן חירום לאנשים סיעודיים
- לאנשים שכחנים שצריכים לאתר את הסלולרי שלהם ברחבי הבית :)

אני משתמש רק בטלפון סלולרי ואילו בקווי מקבל רק שיחות ספאם
הוא כנראה רשום בדפי זהב או משהו בסגנון, בקווי שלנו אין שיחות ספאם.
 
יש לטלפון קווי עוד שימוש. הוא משמש את מי שאין לו טלפון אלחוטי (ילדים למשל). הוא כן נותן עוד גיבוי לשיבושים. נגיד כשיש תקלה ברשת הסלולרית ארצית או מקומית. לנו לא היה ועשינו. זה 20-25 שקל בחודש.
 
אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם עושים/עשיתם בנדון ?
ברשות מוריי ומורותיי (היא/הן/בהן צדק), ברשות טעטע שלמעלה ומטאטא שלמטה, במעמד קופוני ההנחה של מועדון "אין משחת טחורים לא טובה - כל טחור אפשר לדחוף פנימה", אני מפציר בך בכל מאודך לשמר את הקו הזה ואת המספר הקווי שלך ולא לוותר עליו לעולם.
קנה והחזק - Buy and balls, זו האסטרטגיה המנצחת שמחקרים רבים בעיתוני כלכלה מהשורה הראשונה כולל מחקר טרינטי מהמטריקס הראה שמנצחת את כל קווי הערך.
אל תקשיב להם למקריני הנויירונים הללו שבעוונותיהם עלולים לגרום לך לספוג יותר קרינה ממה שכבר ספגת עד היום בזכות המיקרוגל הנייד הזה שהם מצמידים לראשם ורוצים שגם אתה תצמיד.
ואני אומר לא לספיגה!!!! (אלא אם אלו חיתולים ממש מעולים והסוגרים כבר לא כמו פעם רחמנא לסוגרן).
תקשיב לי... ואין לך מה להקשיב להם אם אתה מקשיב לי.
כל מי שהגיב פה לא מבין מהחיים שלו כלום והוא משוחד, שתול של 3 תאגידי הסלולר הגדולים שהשתילו לנו את הווירוס מווהאן בזריקה תת-עורית עם שתל בצורת חציל גמדי, חולי קורונה לשעבר עם תסמינים.
אלו אנשים שמורחים זובירקס.
מספר קווי היום הוא נדיר, כבר אי אפשר להשיג אחד. זה כמו יהלום שמתקשרים אליו לבקש נדבות. כמו יסוד נדיר בטבלת המחזור החודשי שפקידים פיזיים של בנק פיזי מסניף פיזי בעיר פיזית מתקשרים פיזית במיוחד לכבודך הפיזית כדי לוודא שמספר כרטיס האשראי שלך וה- CVV תואם למאגרים בבנק.
איפה תקבל שירות פיזי כזה תגיד לי? איפה?
על זה אתה מוכן לוותר? ועל שום מה? לשום מה?
אני בטוח שבעוד כמה שנים, בין עשור ורבע ל- 230 שנה, במידה ותשמר את המספר הקווי שלך, הסיכוי שהוא יהפוך לווינטאג' וערכו יעלה שואף ל- 100 מהצד השני של הקוטנגנס.
גם אם יעלו לך את דמי המנוי בפי 2 ואפילו בפי 3 (לא רשמת כמה אתה משלם עכשיו.... יש לך הנחה לחברי ICQ?), אל תבטל את המנוי הקווי ותחזיק את בזק בביציות.
שבזק בכבודה ובעצמה, תחזיק מרכזייה שלמה רק לכבודך.
שבזק בכבודה ובעצמה תגיע ותחליף לך את הראוטר DNS 56K עם ה- WiFi 0.0005 לראוטר חדש יותר על חשבונה בטכנולוגיית נל"ן, אחד על אחד.
כזה שירות אף תאגיד סלולר מ- 3 הגדולים כבר לא יהיה מוכן להעניק לך... ועל זה אתה מוכן לוותר?!?!?!
אתה יודע איזה כבוד זה?
חישבתי לך עם נורטון קומנדר את העלות הצפויה של קו קווי מבזק למשך 14 השנים הקרובות בעזרת השם, בהינתן שאתה משלם 15 ש"ח/חודש זוגי ו- 46 ש"ח לחודש אי זוגי (בשנה מעוברת תוסיף את פברואר שלבדו עולה 69 ש"ח), זה יוצא לך סה"כ 8,555 ש"ח ל- 14 שנים, בלי השנה המעוברת.
אם אתה מוסיף את השנה המעוברת, אל תשכ"ח שבתשע"ז יש שנתיים מעוברות, שניים קדימה שתיים אחורה. סקוביד"ו.
כלום כסף אם אתה מחשב על עליית השווי של הנכס ובמידה ואתה ממנף את הקו הקווי עפ"י לוח שפיצר, הלוואת בלון הליום אחת ואתה מסודר, יוצא לפרישה מוקדמת בגיל 42 וקצת עם פנסיה תקציקווית.
איזה עוד קו סלולר יעניק לך תנאים כאלו?
תחזיק את הקו כל עוד כוחו בו, משני הצדדים, ואל תשחרר כל עוד יש לך את הרעש של הטוווווווווווווו.
ואם יש לך מכשיר שהם, אז אתה בכלל על הגל.
יש לך זהב בידיים, אל תוותר עליו.
 
נערך לאחרונה ב:
יש לך זהב בידיים, אל תוותר עליו.
אבל אם הוא חייב להשאיר את הטלפון הקווי בידיים אז הוא לא יכול לצאת מהבית.

דרך אגב אני חושב שאם כבר טלפון קווי אז שגם השפופרת תהיה קווית. ככה שלא תצטרכו לחפש אותה. לביולוגים שפופרת חוטית נותנת יתרון נוסף בתור המחשה לקיפול מולקולת חלבון (הדור הצעיר יזכה להמחשה כזאת רק על המסך).
 
שני דברים שאפשר לפתור אם יש "מרכזיה" ביתית שתומכת ב-SIM:
- פיזית, יותר נוח לדיבור מסלולרי.
- אולי שיקולי קרינה.

דברים נוספים:
- זו תשתית מסוג אחר, אם רוצים יתירות.
- אם זה מספר שהעולם מכיר, אי אפשר לנייד קידומות נייחות לקו סלולרי.

כללי:
זו לא צרכנות פיננסית אלא אוף טופיק.
 
יש לטלפון קווי עוד שימוש. הוא משמש את מי שאין לו טלפון אלחוטי (ילדים למשל)
לא נראה לי שזה רלוונטי לפות"ש.
חוץ מזה, מנסיוני ילדים יותר ישתמשו בסלולר של ההורים (עד שיש להם אחד משלהם) מאשר בטלפון קווי.
הוא כן נותן עוד גיבוי לשיבושים. נגיד כשיש תקלה ברשת הסלולרית ארצית או מקומית
שמעת על ההמצאה שנקראית "אינטרנט"?
כשאני בבית גם ככה הטלפון שלי עובד ב VoWifi.
ואם תגיד שגם חיבור האינטרנט יכול ליפול אני אגיד לך שגם הרשת הקווית יכולה ליפול.
לנו לא היה ועשינו. זה 20-25 שקל בחודש.
אתה בפורום של אנשים שלא מוכנים לשלם אפילו חצי מזה על חשבון מסחר.
20-25 ש"ח בחודש מצטבר בסוף...
 
שתול של 3 תאגידי הסלולר הגדולים
אני דוקא שתול של התאגיד הגדול הרביעי.
או שזה החמישי הקטן?

וברצינות, יש 4 "חברות תקשורת" גדולות בארץ.
לכולן יש שירותים בכל אמצעי התקשורת הביתית - סלולר, טלפון קווי, אינטרנט (גם ספק וגם תשתית), טלויזיה, שיחות לחו"ל וכו'.
אין חברה אחת (מבין 4 הגדולות) שיש לה רק "סלולר" או רק "טלפון קווי" או רק "טלויזיה".

יש כמה חברות קטנות יותר שממוקדות רק בתחום אחד או שניים (MVNO בסלולר למינהם למשל), אבל לאף אחת מהגדולות אין אינטרס שלא יהיה לך קו טלפון ביתי.
מספר קווי היום הוא נדיר, כבר אי אפשר להשיג אחד
אגב, גם זה כמובן לא נכון.
אין שום בעיה להשיג כמה שתרצה :-)
כמו יסוד נדיר בטבלת המחזור החודשי שפקידים פיזיים של בנק פיזי מסניף פיזי בעיר פיזית מתקשרים פיזית במיוחד לכבודך הפיזית כדי לוודא שמספר כרטיס האשראי שלך וה- CVV תואם למאגרים בבנק.
חחחח
אז אתה אומר שטלפון קווי נועד בעיקר להונאות וגניבת מספרי אשראי?
שאלה מעניינת.
ואם יש לך מכשיר שהם, אז אתה בכלל על הגל.
מכולם דוקא שהם?
מילא איזה זמיר קלאסי. או חוגה וינטאג (לטלפוני חוגה של בזק גם היו שמות?)
יש לך זהב בידיים, אל תוותר עליו.
לא שמעת?
היום הזהב זה כבר לא מה שהיה פעם. כולם עברו לביטקויין.
 
מנסיוני ילדים יותר ישתמשו בסלולר של ההורים (עד שיש להם אחד משלהם) מאשר בטלפון קווי.
לפעמים משאירים אותם לבד. וגם אחרי שהם לומדים להתקשר אז הם יכולים להתקשר גם בלי לבקש את הטלפון הנייד של אחד ההורים. זה די נחמד לקבל שיחה מילד שלך בן 4 שאומר שמשעמם לו עם הבייביסיטר.

גם הטלפון הקווישל בזק יושב על תשתית אחרת מהסיבים ומהסלולרי והחשמל אז הוא כן גיבוי.
 
לפעמים משאירים אותם לבד.
לא בגיל שאין להם סלולר או לפחות טאבלט בבית.

ושוב, זה בכל מקרה לא רלונטי לפות"ש
גם הטלפון הקווישל בזק יושב על תשתית אחרת מהסיבים ומהסלולרי והחשמל אז הוא כן גיבוי.
לא באמת.
במקור הוא כן, אבל לאחרונה מצמצמים יותר ויותר תשתיות (משיקולי עלות) והרבה מהטלפוניה הישנה עוברת על אותה תשתית backbone של הסיבים.
שלא לדבר על זה שADSL בהגדרה רץ על אותה תשתית של הטלפון הקווי.

מעבר לזה, אצל הרבה אנשים (מאלו שעדיין יש להם) טלפון קווי הוא VOIP ולא באמת על תשתית של טלפון קווי.
 
גם הטלפון הקווישל בזק יושב על תשתית אחרת מהסיבים ומהסלולרי והחשמל אז הוא כן גיבוי.
גיבוי לאיזה תרחיש? במקרה שאין לא חשמל ולא סלולר, למי אתה רוצה להתקשר? זה צריך להיות מישהו עם טלפון קווי וצריכה להיות מטרה לשיחה הזו.
ברוב התרחישים האפוקליפטיים שאני מדמיין עדיף להחזיק ווקי-טוקי(או טלפון לוויני אם מוכנים לשלם על אחד) ולתת כאלו לבני משפחה.
 
במקרה שאין לא חשמל ולא סלולר, למי אתה רוצה להתקשר?
במקרה שאין חשמל בכל האזור, ברמה מספיקה שמפילה את הסלולר, גם הטלפון הקווי לא יעבוד.
המרכזיה של הטלפון הקווי צריכה חשמל בדיוק כמו אנטנת הסלולר הקרובה. ובניגוד לטלפון הקווי, בסלולר אם אנטנה אחת לא עובדת יש סיכוי טוב שתוכל לקבל שירות מאנטנה אחרת באותו אזור (אז אולי תתחבר בדור 4 במקום דור 5. או אולי בכלל רק דור 3. אבל לפחות יהיה לך חיבור בסיסי).
 
במקרה שאין חשמל בכל האזור, ברמה מספיקה שמפילה את הסלולר, גם הטלפון הקווי לא יעבוד.
המרכזיה של הטלפון הקווי צריכה חשמל בדיוק כמו אנטנת הסלולר הקרובה. ובניגוד לטלפון הקווי, בסלולר אם אנטנה אחת לא עובדת יש סיכוי טוב שתוכל לקבל שירות מאנטנה אחרת באותו אזור (אז אולי תתחבר בדור 4 במקום דור 5. או אולי בכלל רק דור 3. אבל לפחות יהיה לך חיבור בסיסי).
הנקודה שלי הייתה שגם במקרה מרחיק הלכת בו הטלפון הקווי כן ממשיך לתפקד, זה עדיין די חסר ערך ברוב המקרים. בוודאי לא משהו ששווה לשלם עבורו עשרות שקלים בחודש.
 
הנקודה שלי הייתה שגם במקרה מרחיק הלכת בו הטלפון הקווי כן ממשיך לתפקד, זה עדיין די חסר ערך ברוב המקרים
אני מניח שהכוונה שלהם היא להתקשר לשרותי חירום, שמחוברים בחיבור קווי.

הנקודה שלי היא שהסבירות שהטלפון הקווי ימשיך לתפקד בזמן שגם הסלולר שלך וגם האינטרנט שלך לא מתפקדים היא די נמוכה (בהנחה שהם לא מאותו ספק).
ושאם אתה רוצה יתירות, עדיף לך להחזיק קו סלולרי נוסף שעובד עם ספק סלולר אחר במקום להחזיק טלפון קווי.

בנוסף, הרבה טלפונים חדשים היום מגיעים עם חיבור לוויני לצורך שליחת הודעות בחירום. זה אומנם עדיין לא פעיל בארץ, אבל בקצב שבו זה מתפתח כרגע לא יקח הרבה זמן עד שזה יהיה פעיל פה.

לחלופין אתה יכול גם להחזיק טלפון לוויני או חיבור אינטרנט לוויני של סטארלינק וכו.
באופן מפתיע זה לא דבר יקר (ממה שהצלחתי למצוא, עלות חודשית של תוכנית בסיסית לטלפון לוויני היא בערך פי 2 ממה שמשלמים על טלפון קווי).
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme פתרון לטלויזיה + טלפון קווי לאנשים מבוגרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M תיקון טלפון ישן (יחסית) אוף טופיק 19
דנילה מספר טלפון אמריקאי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
S ספאם - טלפון נוקיה אוף טופיק 14
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
אנא-אל המלצה על טלפון ללא אור כחול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Couch Potato טלפון + אינטרנט של בזק צרכנות פיננסית 5
S טלפון לסבא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
משה גל טלפון אלחוטי מומלץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
G פתרון זול למספר טלפון נוסף? צרכנות פיננסית 4
ט טלפון חדש (משומש) וקבצי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev טלפון טיפש\מסורס לילדים צרכנות פיננסית 16
de dud טלפון סלולרי סולידי צרכנות פיננסית 1
מתכנת אוזניות עם מיקרופון איכותי לשיחות טלפון בסביבה רועשת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
U שני מספרי טלפון צרכנות פיננסית 63
ב טלפון לא-סיני סולידי צרכנות פיננסית 17
nicepo1 מספר טלפון אמריקאי אוף טופיק 29
S טעות במספר טלפון במאגר מידע אוף טופיק 10
Aranchik רכישת טלפון סולידי צרכנות פיננסית 20
ל שיחות טלפון מוזרות אוף טופיק 22
yossik 1-800 מספרי טלפון חינמיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
stass מה לעשות עם מכשירי טלפון \ סמארטפונים משומשים וישנים? אוף טופיק 8
amidar מסלול טלפון סלולרי צרכנות פיננסית 11
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
flower חיבור פלאפון לאינטרנט באופן קווי אוף טופיק 11

נושאים דומים

Back
למעלה