• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ודרך החיים שהוא חי עליה מקום המדינה.
זה לא מקום המדינה, רק כאשר הליכוד עלה לשלטון במהפך של 77 הוא נתן לחרדים פטור גורף מגיוס.
עד אז הם התגייסו יפה מאוד.

אם באים לציבור שמהווה כמעט 15 אחוז מהמדינה
הציבור הזה לא היה בעבר 15%, רק בעקבות פיטום בלתי מוגבל מצד ממשלות ישראל הוא הגיע למצב הזה.

מעניין מה היו עושים לי אם הייתי מתנגד כך לתשלום מס הכנסה. או אפילו אם הייתי מארגן את כל השכונה לאי תשלום מס הכנסה. אחרי הכל, תשלום מס הכנסה מנוגד לעקרונות הכי עמוקים שלי. זה פוגע באמונה שלי ובעצם קיומי. כל תשלום כזה מערער את הנפש שלי.
כנראה שאי תשלום מס הכנסה לא מספיק חשוב לך, או אולי אתה מיעוט מדי קטן ואין לך כוח

אירן היא דוגמה מצוינת, כי למרות שהיא ממש לא דמוקרטיה היא מתמודדת עם קשיים בלתי פוסקים לכפות את האידיאולוגיה של המשטר על האזרחים.
בקיצור, ממש לא משנה אם אתם חושבים שהחרדים מסכנים את המדינה, אין סרט שבו במדינה דמוקרטית המדינה תוכל לבוא לציבור שלם ולכפות עליו לשנות את האידיאולוגיה ודרך החיים שהוא חי עליה מקום המדינה.
לא לכפות, לקחת את מה שהיא מעניקה שעוזר להם להתנהל כמו שהם מתנהלים כיום, עובדה שהחרדים שינו את הדרך החיים שלהם ב2003 כשביבי כשר האוצר קיצץ את קצבאות הילדים, פתאום נשים חרדיות הולכות לעבודה ופתאום ממוצע הילודה ירד מ7.5 ל6.5

רק לסבר את האוזן, אתה מתייחס ליהודים ולמדינת ישראל כקולוניאליסטים כאשר זה מקרה מיוחד בו ליהודים יש זיקה לארץ ישראל/הארץ המובטחת/ציון/יהודה/ארץ הקודש/ארץ זבת חלב ודבש. שים לב כמה כינויים יש לחבל ארץ הקטן הזה בפי היהודים לאורך אלפי השנים האחרונות, אז אין פה מעצמה זרה שכבשה מדינה עצמאית על מנת להקים שלוחה שלה ולגזול את המשאבים.
אני מבין שירדת מהטיעון של סיבות ביטחוניות, נכון?

כל מה שאתה מציג , הוא סיבה לדתיים , אין שום סיבה שחילוני יטען טענות כאלו ,
אבל, זה שיש לך זיקה לארץ זה מצוין ,
אתה יודע מה עשו עם זה עד הציונות?
עלו לארץ ישראל וחיו בה בקושי והקרבה גדולה.
לא במקרה העלייה הראשונה ורובה של השנייה
היו יהודים חרדים שבאו לגור בארץ ישראל בגלל הסיבות שמנית.
וזה לא דבר חדש , היהודים לא שכחו אף פעם את ארץ ישראל.
השאלה איך כל זה מביא לריבונות ושליטה על השטח?

אין שום קשר לבעיית משילות.
פשוט מאד אם באים לציבור שמהווה כמעט 15 אחוז מהמדינה שחי מקום המדינה בצורה מסוימת, לא משנה בכלל אם היא נכונה, ואז באים ומשנים לו את זה, מדינה נורמלית אמורה לקחת בחשבון שיהיו התפרעויות כנגד זה.
ושוב, אין בי שום אהדה למתפרעים, אבל אפשר גם להסתכל על זה בצורה קצת רציונלית.
ברור לי שאי אפשר לכפות על 15% מהאולוסייה להתגייס. התגובה שלי התייחסה להתפרעויות ברחובות. אם הפגנות אלימות היו נשלטות ביד קשה (והרבה מהפגינים היו מגיעים לבית חולים או גרוע מכך) האמן לי שאין הרבה שהיו ממשיכים להשתולל. המצב ששוטרים מפחדים ממפגינים הוא הזוי לדעתי. (זה באמת לא קשור ספציפית לחרדים. זה קורה בעוד הפגנות ופרעות במדינה)

השאלה איך כל זה מביא לריבונות ושליטה על השטח?
באמת שאלה. איך נוצרו כל המדינות בעולם? נדדו בני אדם, התיישבו, נלחמו, ניצחו, הקימו חומות, הפסידו, נכבשו, חזרו, פלשו, הגנו על השטח, פיתחו ושתלו ונטעו עצים, הקימו בתים אבל בסוף הגבולות נקבעו לפי רצונו של הצד המנצח.

אנחנו פה היום רק בגלל שניצחנו בכל המלחמות והשכלנו לבחור את בני הברית שלנו.

אז לשאלתך, אנו ריבונים כי אנחנו חזקים ואולי יש לנו גם מזל שהאויבים שלנו נוטים ללכת עם בני ברית שהם משענת קנה רצוץ.

ואם תחפש צדק, לא תמצא. אין צדק. יש עוצמה ותבונה לבחור את המלחמות ובני הברית.

ברור לי שאי אפשר לכפות על 15% מהאולוסייה להתגייס. התגובה שלי התייחסה להתפרעויות ברחובות. אם הפגנות אלימות היו נשלטות ביד קשה (והרבה מהפגינים היו מגיעים לבית חולים או גרוע מכך) האמן לי שאין הרבה שהיו ממשיכים להשתולל. המצב ששוטרים מפחדים ממפגינים הוא הזוי לדעתי. (זה באמת לא קשור ספציפית לחרדים. זה קורה בעוד הפגנות ופרעות במדינה)
בקיצור.
כמו באירן.
כדי שחלילה לא נהיה אירן.

מסתבר שקשה להזדהות כחרדי כאן בפורום
אספתי מגוון של תגובות כאן באשכול, כולל הכינוי 'נאצים' 'עלוקות' 'סרטן' 'טפילים', המשך ב'ציבור בטלן' 'אוכלוסיה נבערת', האשמה בזהות איראנית של הכותבים, וכלה בטיעונים שחוזרים שוב ושוב לגופו של טוען, הקטנה וזלזול.
הפתיע אותי כי לא היה אף אחד שהביע חוסר נוחות על השימוש בביטויים חמורים אלו, בפורום ציבורי פומבי של אנשים משכילים יחסית, שאחד מהכללים שבו הוא לדבר בנימוס.
מה שעוד יותר מפתיע, זה שבדיוק אותם אנשים, פשוט לא מבינים למה החרדים מפחדים להגיע לצה''ל, ולמה זה כל כך מרתיע אותם.

אוסף לקריאה, בבקשה.
הטיפוח של אוכלוסיה נבערת שיונקת את לשד עצמותיה של המדינה

מצד היודונאצים

כשאין לוגיקה בסיסית, אין הרבה טעם לנהל דיון.
אתה עושה פארודיה על עצמך?

מדהים שמצד אחד אתה טוען שאתה מכיר את כל הטיעונים, ומצד שני מפגין בורות מוחלטת

המתנחבלים

צדקתי בהתחלה - דיון איתך הוא בזבוז מוחלט של זמן.

אתה לא רוצה להקשיב אלא רק להטיף ולהטריל את אותן שטויות שוב ושוב. מסגנון הדיבור כנראה שפתחת משתמש חדש לאחר שאחד הקודמים כבר נחסם (אושי אושי אולי, לא זוכר בוודאות).

ואגב, כולם הבינו את זה חוץ ממך, פחות או יותר

אתה גם לא מבין לחלוטין את תפקידה של הרשות השופטת והפרדת הרשויות(חוסר בלימודי ליבה?).

הגיוני שמצאתי אותם שטותיים מדיי לתגובה.

אני חושב שאתה מאוד מבולבל.
צריך לגדוע אידיאולוגיה אנטי ציונית מהשורש

רוצה לפתוח דיון נוסף ולהציג גם את העמדה של החמאס שחשוב שנכיר?

לא אמרתי שיש פיתרון. גם אין כזה עם תומכי חמאס.

משחקים אותם תינוקי פינוקי שלא מתחשבים ברגשותיהם.

זה פשוט נפלא שכשאתה רואה תגובה של חרדי, אתה מיד יודע מה הוא יגיד

חרדים רבים מוכיחים את עצמם כשבטיים כמו בני דודינו. אפס יכולת לענות על סוגיה שלא מפוזיציה

אתה מבין, חרדים מתנהגים כילד קטן מצווח.

אני מבין למה עם הארץ יחשוב כך. אבל אי ידיעת פרטי ההלכה אינה פוטרת מהעבירה. אם אינך מסוגל להתנהל בחברה דמוקרטית מודרנית ולהבין איך היא עובדת - זו הבעיה שלך.

הנכות שלכם בחיים

אתה כלי שרת לאותה תרבות אנשים חטאים

אתה מדבר על שילוב של יתושים

הסרטן שאוכל אותן מבפנים

הטבות שיינתנו לתורמים ומשרתים במקום לטפילים.

יש מספיק הטבות שניתן לנתב לתורמים במקום לעלוקות.

אחוזים משמעותיים של האוכלוסיה חיים בכת לפי הגדרה.

ציבור בטלן.

להטלת האחריות הזו על האחר קוראים גזלייטינג וגם אתה נגוע בזה. זהו פגם בהתנהלות החברתית וזהו פגם מוסרי.
הבעיה היא עם הצביעות

כעלוקות, אתם הורגים לאט את הפונדקאי שלכם עד או שאתם תמותו או שניכם.
אתה חי בסרט שמע,

אל תגיב
הקשקושים וההתפלפלויות וההתפתלויות ממישהו שלא מבין

השחתת פה כמעט 20 דפים מיותרים של אנשים שניסו משום מה להסביר מה זה מדינה מודרנית לתינוק שנשבה.

אתה בעיקר מביך את עצמך, בהנחה שאתה לא בוט או טרול שכל מטרתו לעצבן.

אתה עקבי וממשיך ממשיך בקו שמאפיין אותך של תמיכה במשטר האיראני ושל תמיכה בנאצים.

וסתם כדי שאתם באיראן תלמדו קצת:

האידאולוגיה הבטלנית והנצלנית שהתפתחה בעשורים האחרונים

אולי פעם תראה שאתה מדקלם פרופגנדה שמישהו כתב

יודע שלא תשתכנע כי אתה לא מעוניין.

אתם צריכים לקבל את זה שם באיראן. הבוטים שלכם לא ישפיעו עלינו
תשמע אתם לא מעודכנים באיראן

טוב חברה זה בוט איראני זה סלנג/ציניות שרק ישראלים יבינו

איך אתם כל כך חזקים שם באיראן

מצחיק אותי שאתה דן פה על מה טוב לאנשים שאצלכם באיראן אתם מחליטים לאנשים איך לחיות

אני חושב שאתה לא מוסרי ואתה נקלעת למצב שנוח לך להיות לא מוסרי.

תמסור דש למר קרטון חמינאי בשמי ובשם כל הישראלים

אתה מבלבל בשכל

שיהיה לך לילה טוב פארוק

אתה לא מוסרי

אתה אוהב לצודד בעלוקות, גנבים ורשעים שרוצים להרוס את האנושות.

להשאיר את המגרש הפוליטי למושחתים ולגזלנים

מה כן אפשר לעשות לדעתי בשביל לשדל חרדים להתגייס לצה''ל?
אפשר לומר אתם רשעים, אפשר לומר אתם מנוולים, אפשר לומר אנחנו נעצור אתכם כעבריינים. כל זה מועיל מאוד לכך שחלקים גדולים מאוד בציבור הולכים ומאבדים כל ענין בקיום החוק. שימו לב שאדם שנוהג בלי רישיון, עריק מהצבא, הוא אדם שקל מאוד לגייס אותו לכנופיות פשע.
אז אפשר לבחור בדרך של מלחמה, וזה יועיל מעט בטווח הקרוב, ויזיק המון בטווח הרחוק.
מה אני מציע בכל זאת?
1.
קודם כל, להוריד את אחוז החסימה. תתמכו בפוליטיקאים שמורידים את אחוז החסימה, זה יאפשר לקבוצות קטנות יותר בציבור החרדי שמעוניינות להתגייס לקבל מקום פוליטי משלהן.

2.
אל תסכימו לקבל ביטויים כמו אלו שאספתי כלפי הציבור החרדי.

3.
זה רגיש, אבל בסופו של דבר מי שמצפה להסכם עם קבוצה אחרת, חייב למצוא את הדרך לכבול את ידיו להסכם.
כל חוזה, לא שווה כלום בלי שתהיה מחויבות של שני הצדדים.
המצב כיום הוא, שהציבור החרדי חושב, גם אם אתם מניחים שזה לא נכון, אבל בכל אופן הוא בוודאות חושב כי בסופו של דבר על כל חוק, על כל הסכם ועל כל התחייבות של הצבא, בג''ץ והיועצים המשפטיים יוכלו להפוך אותם על פיהם.
אם הציבור לא יבהיר כי התוקף של בג''ץ מוגבל ואין לו סמכות להתערב בחוקי הכנסת, קשה מאוד ליצור אמון לאורך זמן.

4.
ביטול מדינת הרווחה.

5.
הבנה כי ברגע שחרדים מתגייסים לצה''ל מדובר על ויתור על רוח צה''ל כפי שהיא כיום. לא ניתן לצפות כי האוכלוסייה החרדית תראה חובה לעצמה לשרת בצבא, ואילו ערכי הצבא יישארו כפי שהם כיום. מספיק לראות את הקושי מול האולוסיה המשרתת של הציבור הדתי כדי להבין מה יקרה כאשר הציבור החרדי יתגייס בהמוניו.

. שימו לב שאדם שנוהג בלי רישיון, עריק מהצבא, הוא אדם שקל מאוד לגייס אותו לכנופיות פשע.
תוסיף לזה שאדם שכבר היה בכלא, זה מקרר לו את החשש מלהיות שם שוב...
בקיצור, להפוך 15 אחוז מהאוכלוסיה לפליליים זה רעיון גרוע.

אספתי מגוון של תגובות כאן באשכול, כולל הכינוי 'נאצים' 'עלוקות' 'סרטן' 'טפילים', המשך ב'ציבור בטלן' 'אוכלוסיה נבערת', האשמה בזהות איראנית של הכותבים, וכלה בטיעונים שחוזרים שוב ושוב לגופו של טוען, הקטנה וזלזול.
הפתיע אותי כי לא היה אף אחד שהביע חוסר נוחות על השימוש בביטויים חמורים אלו, בפורום ציבורי פומבי של אנשים משכילים יחסית, שאחד מהכללים שבו הוא לדבר בנימוס.
מה שעוד יותר מפתיע, זה שבדיוק אותם אנשים, פשוט לא מבינים למה החרדים מפחדים להגיע לצה''ל, ולמה זה כל כך מרתיע אותם.

אוסף לקריאה, בבקשה.
אשמח לראות איפה אתה רואה שאותו אדם שטענתי שהוא איראני הזדהה כחרדי. אולי דווקא אתה זה שמכליל פה וחושב שמי שמדבר כמו איראני הוא חרדי? באמת לא יפה

מה כן אפשר לעשות לדעתי בשביל לשדל חרדים להתגייס לצה''ל?
אפשר לומר אתם רשעים, אפשר לומר אתם מנוולים, אפשר לומר אנחנו נעצור אתכם כעבריינים. כל זה מועיל מאוד לכך שחלקים גדולים מאוד בציבור הולכים ומאבדים כל ענין בקיום החוק. שימו לב שאדם שנוהג בלי רישיון, עריק מהצבא, הוא אדם שקל מאוד לגייס אותו לכנופיות פשע.
אז אפשר לבחור בדרך של מלחמה, וזה יועיל מעט בטווח הקרוב, ויזיק המון בטווח הרחוק.
מה אני מציע בכל זאת?
1.
קודם כל, להוריד את אחוז החסימה. תתמכו בפוליטיקאים שמורידים את אחוז החסימה, זה יאפשר לקבוצות קטנות יותר בציבור החרדי שמעוניינות להתגייס לקבל מקום פוליטי משלהן.

2.
אל תסכימו לקבל ביטויים כמו אלו שאספתי כלפי הציבור החרדי.

3.
זה רגיש, אבל בסופו של דבר מי שמצפה להסכם עם קבוצה אחרת, חייב למצוא את הדרך לכבול את ידיו להסכם.
כל חוזה, לא שווה כלום בלי שתהיה מחויבות של שני הצדדים.
המצב כיום הוא, שהציבור החרדי חושב, גם אם אתם מניחים שזה לא נכון, אבל בכל אופן הוא בוודאות חושב כי בסופו של דבר על כל חוק, על כל הסכם ועל כל התחייבות של הצבא, בג''ץ והיועצים המשפטיים יוכלו להפוך אותם על פיהם.
אם הציבור לא יבהיר כי התוקף של בג''ץ מוגבל ואין לו סמכות להתערב בחוקי הכנסת, קשה מאוד ליצור אמון לאורך זמן.

4.
ביטול מדינת הרווחה.

5.
הבנה כי ברגע שחרדים מתגייסים לצה''ל מדובר על ויתור על רוח צה''ל כפי שהיא כיום. לא ניתן לצפות כי האוכלוסייה החרדית תראה חובה לעצמה לשרת בצבא, ואילו ערכי הצבא יישארו כפי שהם כיום. מספיק לראות את הקושי מול האולוסיה המשרתת של הציבור הדתי כדי להבין מה יקרה כאשר הציבור החרדי יתגייס בהמוניו.
כל מילה.
הבעיה האמיתית שהנושא הפך לפוליטי, וככזה, לאף אחד אין רצון לפתור אותו.
במידה ומחר כל החרדים מתגייסים, כל הפוליטיקאים יהיו עצובים כי אין להם על מה 'לשמור' (לחלק על יהדות ולחלק על שוויון).

אוסף לקריאה, בבקשה.
תפתח שרשור שתומך בנרטיב של החמאס, תראה איזה תגובות תקבל שם.

אוסף לקריאה, בבקשה.
מצטט תגובה שלי

האם אתם מזהים בשרשור הזה, ובעוד כמה כמוהו, ובשיח הפוליטי-משפטי במדינה הזו, תהליכים שמזכירים את גרמניה בשנות ה׳30 ?

לא לענות או לסמן סמליל או לקלל או משהו.
לחשוב.

0 לייקים. טוב, כי מעריכים את מה שביקשתי:lol:

אותם אנשים, פשוט לא מבינים למה החרדים מפחדים להגיע לצה''ל, ולמה זה כל כך מרתיע אותם.
אני מודע טוב מאוד למה החרדים לא מגיעים לצה"ל, הרבנים שלהם הם אלו שמחליטים עבורם והרבנים לא רוצים לאבד את השליטה באוכלוסייה החרדית ולכן לא נותנים להם להתגייס, משום שבצבא חס וחלילה הם יקבלו כלים שיוכלו לתת להם חופש ולבטל את התלות באותם רבנים, שלא נדבר על אלו שחס וחלילה ירצו לשנות אורך חייהם אחרי שראו איך אחרים חיים. לא באמת אכפת לשליטים שלהם מהתורה הרי היום הם לא הולכים אחרי דרך התורה, אכפת להם מהשליטה והכסף שהם מפיקים ממנה. כשאתה רואה חרדים רבים עם שוטרים זו התורה? כשאתה רואה חרדים מפגינים, עבור זה מותר להפסיק ללמוד תורה? אבל לצבא לא?

אני מודע טוב מאוד למה החרדים לא מגיעים לצה"ל, הרבנים שלהם הם אלו שמחליטים עבורם והרבנים לא רוצים לאבד את השליטה באוכלוסייה החרדית ולכן לא נותנים להם להתגייס, משום שבצבא חס וחלילה הם יקבלו כלים שיוכלו לתת להם חופש ולבטל את התלות באותם רבנים, שלא נדבר על אלו שחס וחלילה ירצו לשנות אורך חייהם אחרי שראו איך אחרים חיים. לא באמת אכפת לשליטים שלהם מהתורה הרי היום הם לא הולכים אחרי דרך התורה, אכפת להם מהשליטה והכסף שהם מפיקים ממנה. כשאתה רואה חרדים רבים עם שוטרים זו התורה? כשאתה רואה חרדים מפגינים, עבור זה מותר להפסיק ללמוד תורה? אבל לצבא לא?
חשבת שאולי, אולי אולי, אתה טועה?

לא לכפות, לקחת את מה שהיא מעניקה שעוזר להם להתנהל כמו שהם מתנהלים כיום, עובדה שהחרדים שינו את הדרך החיים שלהם ב2003 כשביבי כשר האוצר קיצץ את קצבאות הילדים, פתאום נשים חרדיות הולכות לעבודה ופתאום ממוצע הילודה ירד מ7.5 ל6.5
בוודאי שאפשר לשנות דרסטית את מדיניות הרווחה בישראל, וזה בוודאי ישפיע במידה מסויימת על ההתנהגות של הציבור החרדי (הקיצוץ ב 2003 כנראה אפילו לא היה דרסטי במובן שאני מדבר עליו. אפילו אם נניח שבאמת היה ירידה מ 7.5 ל 6.5 בגלל הקיצוץ בלבד, זה בדיוק מוכיח שזה לא משנה בצורה משמעותית את ההתנהגות). אני די בטוח שבכל מקרה, הבעייה העיקרית תישאר. השינויים הם ממש בקצוות. ה"בעייה" העיקרית היא שיש בישראל אוכלוסיה מאוד לא הומוגנית (וזה לא קבוצה אחת הומוגנית עם מיעוטים זניחים) עם השקפות עולם ודרכי חיים מאוד שונות.

אנשים לוקחים מה שהם יכולים. לדעתי, אם למישהו יש טענות על המצב הקיים, הטענה העיקרית היא על הרוב שנתן (וזה היה מכמעט כל קצוות הקשת הפוליטית ב80 שנה האחרונות), ולא על המיעוט שלקח.

לא קשור לתגובה שלך-
ההתנהגות החרדית מעצבנת גם אותי... אבל תמיד מצחיק אותי שבפורום כאן, אנשים משתלחים בהתנהלות הכלכלית הפרזיטית של החרדים בזמן שיש כאן שרשורים ופוסטים לרוב שעוסקים בהתנהגות "פרזיטית" נוסח הסולידית. אם 30% מהאוכלוסייה היו פורשים מוקדם וחיים מהשקעות (וחוסכים הרבה כסף) ברור שהיה צריך לשנות את כל מערכת המס בישראל. האם מי שמנצל את זה מקולקל מוסרית?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה כבר ממש מצחיק. אתה באמת חושב שכל בן אדם בעולם אם רק לא היו לו את האנשים ששולטים בו, היה רוצה לחיות חיים בדיוק כמו שלך? אתה הוא זה שיש לו את המחשבה הישרה ושלא כמו שאר המין האנושי אתה לא מושפע מאף אחד. לא יאומן... אולי כדאי שתייסד דת/כת כדי שלפחות תוכל לגרום לכמה מיליוני אנשים להתנהג בצורה הנכונה :)
נראה לי שיש עוד הרבה אנשים שחושבים כך, אז כנראה שבאמת לעולם לא יהיו פתרונות...

נושאים דומים

Back
למעלה