יש אפילו סקירה יפה ותרגום חלקי של הרעיונות שבו לעברית למעוניינים בבלוג של @FIYaacov שלנוjcollins גם כן בלוגר בתחום הנ"ל. הוא כתב ספר מאד פשוט בנושא.
**עריכה**
בעוד שחשבתי שהתרגום חלקי, @FIYaacov מעדכן שהוא כמעט מלא לחלוטין!
נערך לאחרונה ב:
יש אפילו סקירה יפה ותרגום חלקי של הרעיונות שבו לעברית למעוניינים בבלוג של @FIYaacov שלנוjcollins גם כן בלוגר בתחום הנ"ל. הוא כתב ספר מאד פשוט בנושא.
חלקי?
מלא?חלקי?
נכתב ע"י FIYaacov:לאחר פרסום סיכום הספר "המסלול הפשוט אל העושר" של JL Collins, הצהרתי שאולי אתרגם חלקים מתוכו. לדעתי, התוכן שבו חשוב מדי לאנשים שרוצים להגיע לעצמאות כלכלית, ולכן החלטתי להביא חלקים נכבדים ממנו בעברית, על מנת שלא יהיה לכם התירוץ של מגבלת שפה
לתרגם רק חלקים אכן היה הרעיון כשכתבתי את סיכום הספר.מלא?אני מתבסס על דברי הכותב, מבלי שקראתי את הספר כדי להשוות..
היי, מתכנתשנה לא שמעו ממך
מקווה שקיבלת רשות מהסופר? אחרת זו הפרה של זכויות יוצרים.החלטתי לתרגם את כולו
המשטרה כבר מחפשת אותי שנה +++מקווה שקיבלת רשות מהסופר? אחרת זו הפרה של זכויות יוצרים.
זה לא נכון.זה לא הפרת יוצרים. אני צריך לקבל אישור רק אם אני מתכוון להרוויח כסף מהזכויות של היוצר.
יותר בקטע של לכבד את הקניין של מישהו שאתה מעריך. וגם לא לבצע עבירה על החוק אבל אולי זו רק אני.המשטרה כבר מחפשת אותי שנה
יפה. תכלס זה מה שחשוב.קיבלתי את הסכמתו בדיעבד. הוא דווקא התרגש מהמחווה.
בקטע מוסרי, מסכים. בגלל זה גם ציינתו לו את זה בדיעבד.יותר בקטע של לכבד את הקניין של מישהו שאתה מעריך. וגם לא לבצע עבירה על החוק אבל אולי זו רק אני.
והדוגמה המובהקת היא מס הירושה המוטל על זרים בארהב שנדון כאן רבות.יש הרבה חוקים שהם לא הגיוניים ולא מוסריים (דווקא זה אחד מהיותר הוגנים).
לפי ההיגיון הזה מותר לי להפיץ לכל חבריי תוכנת אופיס, למשל, כל זמן שזה בחינם.דווקא נראה לי שלא עברת על החוק גם אם לא ביקשת את רשותו, העובדה שלא דרשת כסף עבור היצירה (תרגום שלה) מהציבור מעקרת כמעט כל טיעון ל"פגיעה" בזכויות
(לא משפטן)
אם הוא מפיץ גם ככה את תוכן הספר בחינם, נניח נותן עותק דיגיטלי שלו להורדה בחינם (או במקרה הזה מפרסם את הכל בבלוג שלו), אני מניח שזה שונה מאשר הפצה של אופיס שמקרוסופט גובה עליו כסףלפי ההיגיון הזה מותר לי להפיץ לכל חבריי תוכנת אופיס, למשל, כל זמן שזה בחינם.
סביר מאד שאי גביית כסף על ההפצה תהיה הגנה טובה בפלילי (אם כי לשונית גם הפצה בלי תמורה היא עבירה פלילית), אולם במישור האזרחי אין לכך שום רלוונטיות. שים לב גם שבמישור האזרחי ניתן לפסוק פיצויים גם בלי הוכחת נזק.
אם הוא מפיץ גם ככה את תוכן הספר בחינם, נניח נותן עותק דיגיטלי שלו להורדה בחינם (או במקרה הזה מפרסם את הכל בבלוג שלו), אני מניח שזה שונה מאשר הפצה של אופיס שמקרוסופט גובה עליו כסף
עניתי לטענה שאם המפץ לא גובה כסף אז הוא לא מפר. ברור שאם מדובר בחומר שממילא מופץ ברשת בחינם קשה לראות מה חטאו של מי שמפיץ את זה במקום אחר.אם הוא מפיץ גם ככה את תוכן הספר בחינם, נניח נותן עותק דיגיטלי שלו להורדה בחינם (או במקרה הזה מפרסם את הכל בבלוג שלו), אני מניח שזה שונה מאשר הפצה של אופיס שמקרוסופט גובה עליו כסף
חוץ מיותר מ 10 סייגים למה שכתבת בפרק ד "שימושים מותרים" , של החוק ללא אישור היוצרכל עוד לא קיבלת אישור מהיוצר זו הפרה של זכויות יוצרים, בין אם אתה מקבל מזה רווח כספי או לא, ובין אם התוכן הוא חינמי או לא.
⌄
⌄
⌄
התיק (תיק השקעות ממוסה + קרן השתלמות IRA) פשוט למדי:
75% מניות - מדד מניות עולמי דרך קרנות איריות צוברות (IWDA (שווקים מפותחים) ו-EIMI (שווקים מתפתחים) ביחס 10 ל-1).
15% אגח - קרן מחקה על אגח ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים
10% אגח - קרן מחקה על כלל אגח ממשלתי ישראלי
יש עוד חלק שמשתנה קצת שהוא לא פסיבי (מורכב משני ETF-ים מנייתיים כיום), ולא כללתי פה את קרן החירום (קרן כספית בסכום קבוע) ושאר מוצרים פנסיוניים חוץ מקרן השתלמות.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
גלריית התיקים של הסולידית להרכבה עצמית | שוק ההון | 2 | |
| ס | משכנתא עם עו״ש או לשבור את כל התיקים / קופות? | נדל"ן | 0 | |
| M | שיטת שני התיקים של כהנמן | שוק ההון | 13 | |
| R | מנהל התיקים של איש התמלוגים | שוק ההון | 54 | |
|
|
רווחי התיקים הסולידים. | שוק ההון | 14 |