dorian
משתמש סולידי
- דירוג
- 16
מה זה הגרף הצבעוני והיפה והמסודר הזה?... אקסל שבנית לבד? או איזו תוכנה? צילום מסך של תוכנת המסחר?התיק שלי:
קרן השתלמות בסך 50K והצלחת להעביר אותה ל- IRA?... איך זה?3. לאחר התלבטות בין קרן השתלמות מנוהלת של אלטשולר בדמי ניהול של 0.8% אל מול IRA אצל מיטב דש בדמי ניהול של 0.5%, בחרתי במיטב דש (סכום של 50K). אני קצת כבול במיטב דש בגלל הסכום הנמוך שיש לי בקרן ואני מנסה למצוא בית השקעות שיקבל אותי עם סכום של 50K ועם דמי ניהול נמוכים מ-0.5%! כרגע זה לא נראה כאילו יש כיוון, אבל אעדכן אם יהיה.
באמת למה ריט של אייביאיי ב-0.83% כשאתה יכול לקנות VNQ ב-0.12%?1. מעבר מקרנות מחקות ישראליות לקרנות בארה"ב.
אתה מתחיל אם אני מתרשם נכון, ועדיין לא מכיר את סיבולת הסיכון הנפשית שלך. יש לי תיק במהותו העקרונית דומה, ולמרות שרציונלית הייתי יכול להגדיל חשיפה למניות, הפלח האג"חי עזר לי נפשית להתמודד עם ביצועי התיק בחודשים האחרונים.אם מישהו היה בהתלבטות דומה ורוצה לשתף תובנות שעזרו לו להחליט - אני אשמח לשמוע.
בשביל שזה יהיה רעיון טוב, אתה צריך להיות בטוח שזה כסף שלא תצטרך בזמן הקרוב. כלומר שגר ושכח. לחלק מהאנשים זה נכון לגבי 100% מהכסף שלהם, חלק מהאנשים לא יכולים להתחייב שהם לא ירצו למשוך חלק ממנו תוך נניח עשר שנים ולכן זה לא רעיון טוב. בנוסף, מכירה יכולה לנבוע לא רק מצורך במזומנים אלא גם מלחץ בירידות ושינויים בתכנית ההשקעה. שאל את עצמך אם באמת תצליח לא למכור אם מחר אתה רואה שהמניות שלך איבדו חמישים אחוז מערכן. אם אתה בסדר עם זה, נשמע שרציונלית זה הדבר הנכון לעשות.2. שינוי התיק ל-100% מניות.
אם מישהו היה בהתלבטות דומה ורוצה לשתף תובנות שעזרו לו להחליט - אני אשמח לשמוע.
מדובר על 20 ש"ח לחודש, כן? אל תהרוג את עצמך על זה.אני מנסה למצוא בית השקעות שיקבל אותי עם סכום של 50K ועם דמי ניהול נמוכים מ-0.5%! כרגע זה לא נראה כאילו יש כיוון, אבל אעדכן אם יהיה.
Google Spreadsheetsמה זה הגרף הצבעוני והיפה והמסודר הזה?... אקסל שבנית לבד? או איזו תוכנה? צילום מסך של תוכנת המסחר?
זה היה גבולי קצת אבל פתחתי גם תיק נוסף מלבד ה-IRA אז הם הסכימו.קרן השתלמות בסך 50K והצלחת להעביר אותה ל- IRA?... איך זה?
כי לא הכרתי אותם, אבל מנוהלת מחקה בדמי ניהול של 0.35% נשמע כמו אחלה אופציה. אבדוק, תודה!ואם כבר 0.5% דמיניהול ב- IRA אצל מיטב דש, שלדעתי ל- IRA זה פי 10 ממה שצריך להיות ... אז למה לא מנוהלת באינטרגמל צמודה S&P500 בדמיניהול של 0.35%?...
נטו מהסיבה שעוד לא הספקתי ללמוד את היתרונות והחסרונות של קרנות לא ישראליות אל מול ישראליות.באמת למה ריט של אייביאיי ב-0.83% כשאתה יכול לקנות VNQ ב-0.12%?
נקודה טובה, תודה!אתה מתחיל אם אני מתרשם נכון, ועדיין לא מכיר את סיבולת הסיכון הנפשית שלך. יש לי תיק במהותו העקרונית דומה, ולמרות שרציונלית הייתי יכול להגדיל חשיפה למניות, הפלח האג"חי עזר לי נפשית להתמודד עם ביצועי התיק בחודשים האחרונים.
חוץ מזה תתחדש ובהצלחה!
אז אם לסכם את הנקודות שעלו כאן עד כה ואני צריך לקחת בחשבון כשאני עובר לתיק שהוא 100% מנייתי:בשביל שזה יהיה רעיון טוב, אתה צריך להיות בטוח שזה כסף שלא תצטרך בזמן הקרוב. כלומר שגר ושכח. לחלק מהאנשים זה נכון לגבי 100% מהכסף שלהם, חלק מהאנשים לא יכולים להתחייב שהם לא ירצו למשוך חלק ממנו תוך נניח עשר שנים ולכן זה לא רעיון טוב. בנוסף, מכירה יכולה לנבוע לא רק מצורך במזומנים אלא גם מלחץ בירידות ושינויים בתכנית ההשקעה. שאל את עצמך אם באמת תצליח לא למכור אם מחר אתה רואה שהמניות שלך איבדו חמישים אחוז מערכן. אם אתה בסדר עם זה, נשמע שרציונלית זה הדבר הנכון לעשות.
ג"נ - בני"ע, אני 100% מניות.
צודק, אבל עדין- הם גובים את זה רק כי הם יכולים, אז זה קצת מעצבןמדובר על 20 ש"ח לחודש, כן? אל תהרוג את עצמך על זה.
זה שתצטרך חלק מהכסף לא אומר שזה לא רעיון טוב. בתוחלת, גם ל-10 שנים בלבד (לכל הכסף) עדיף 100% מניות. תוחלת זה כמובן לא השיקול היחיד, אבל זה לא בהכרח לא רעיון טוב. אם אתה צריך את הכסף אחרי 10 שנים, אז זה רעיון לא טוב כי אתה לא יכול להרשות לעצמך את הסיכון. לעומת זאת אם תצטרך רק חלק, אז זה תלוי בחלק. אם תצטרך 30% מהכסף, זה סיכון הרבה יותר קטן מאם תצטרך 70%. זה סיכון שלחלק מהאנשים כן כדאי לקחת.חלק מהאנשים לא יכולים להתחייב שהם לא ירצו למשוך חלק ממנו תוך נניח עשר שנים ולכן זה לא רעיון טוב
זה חסר משמעות. חוץ מפרט הטריוויה שאתה לא משקיע באג"ח, המשפט הזה לא אומר כלום.ג"נ - בני"ע, אני 100% מניות.
1 ו-2 - נכון מאוד.אז אם לסכם את הנקודות שעלו כאן עד כה ואני צריך לקחת בחשבון כשאני עובר לתיק שהוא 100% מנייתי:
1. פחות שקט נפשי בזמן ירידות בגלל שהחלק האג"חי היה יכול לאזן את ההפסדים.
2. התחייבות מול עצמי לא לבצע פעולות בלחץ, למשל למכור בזמן ירידות ובהפסד.
3. הבנה שהכסף הזה לא יהיה נזיל בטווח הרחוק.
יש סיבה כלשהי להעדיף IVV ולא VOO?100% ivv
יש סיבה כלשהי להעדיף VOO ולא IVV?יש סיבה כלשהי להעדיף IVV ולא VOO?
לא יודע, זה מה שאני שואל...יש סיבה כלשהי להעדיף VOO ולא IVV?
שאלת את השאלה ההפוכה...לא יודע, זה מה שאני שואל...
לא. חיפשתי ETF שעוקבת אחרי סנופי. SPY נפסל בגלל דמי ניהול גבוהים ביחס לאלטרנטיבות. IVV וגם VOO לוקחים 0.04%.יש סיבה כלשהי להעדיף IVV ולא VOO?
דולר?רכישה פעם בחודשיים בסביבות 20k
אפשר לפרט על אפיקי השקעה בגמל שלך?יש עוד חלק שמשתנה קצת שהוא לא פסיבי (מורכב משני ETF-ים מנייתיים כיום), ולא כללתי פה את קרן החירום (קרן כספית בסכום קבוע) ושאר מוצרים פנסיוניים חוץ מקרן השתלמות
⌄
⌄
⌄
בימינו גם הגמל, כמו השתלמות, הוא IRA ושניהם מושקעים במלואם בנייר בודד - IWDA. שאר הפלחים של התיק, וכל ההתעסקות באיזונים ושות' מתבצעת בתיק ההשקעות הממוסה.אפשר לפרט על אפיקי השקעה בגמל שלך
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
גלריית התיקים של הסולידית להרכבה עצמית | שוק ההון | 2 | |
| ס | משכנתא עם עו״ש או לשבור את כל התיקים / קופות? | נדל"ן | 0 | |
| M | שיטת שני התיקים של כהנמן | שוק ההון | 13 | |
| R | מנהל התיקים של איש התמלוגים | שוק ההון | 54 | |
|
|
רווחי התיקים הסולידים. | שוק ההון | 14 |