• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גלריית התיקים שלנו

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@FullStack
בתיק הפטור יש לאיריות יתרון מיסוי שנדון פה בעבר. בממוסה העדפתי את IWDA גם כן מכמה סיבות, בין השאר רצון לצמצם חלוקת דיבידנדים וסוגיות מס הירושה. את EIMI החלפתי מתישהו ב-IEMG האמריקאית. הקרנות הישראליות מחקות האגח זה 5112446 ו-5118393.

@FullStack
בתיק הפטור יש לאיריות יתרון מיסוי שנדון פה בעבר. בממוסה העדפתי את IWDA גם כן מכמה סיבות, בין השאר רצון לצמצם חלוקת דיבידנדים וסוגיות מס הירושה. את EIMI החלפתי מתישהו ב-IEMG האמריקאית. הקרנות הישראליות מחקות האגח זה 5112446 ו-5118393.
תודה על התשובה המהירה, עוד שאלה ברשותך, בחרת בקרן מחקה זה אומר שאתה לא חושש מהעלאת דמי הניהול?
ממי שהבנתי הבעיה בקרן מחקה ישראלית היא דמי ניהול שיכולים להשתנות בצורה חדה.

@FullStack עבור הפלח האגחי השקלי בתיק החלופה העדיפה מבין האפשרוית בעיני הייתה קרן מחקה (אין קרן זרה, ואינני מעוניין באחזקת אגחים ישירות).
העלאת דמי ניהול תמיד אפשרית, אבל בקרנות הללו הם כבר אינם אפסיים כך שיותר סביר שיישמרו לאורך זמן, וגם אירוע מס במקרה של החלפה לקרן אחרת פחות נורא עבור הפלח האגחי מאשר המנייתי.

@FullStack עבור הפלח האגחי השקלי בתיק החלופה העדיפה מבין האפשרוית בעיני הייתה קרן מחקה (אין קרן זרה, ואינני מעוניין באחזקת אגחים ישירות).
העלאת דמי ניהול תמיד אפשרית, אבל בקרנות הללו הם כבר אינם אפסיים כך שיותר סביר שיישמרו לאורך זמן, וגם אירוע מס במקרה של החלפה לקרן אחרת פחות נורא עבור הפלח האגחי מאשר המנייתי.

תודה, למה אתה לא מעוניין באחזקה ישירה?
שואל מתוך רצון ללמוד לא כדי להציק לך :)

תודה, למה אתה לא מעוניין באחזקה ישירה?
באחזקה ישירה של אג"ח, ככל שמתקרב מועד פירעון האגרות מצטמצם המח"מ שלהן (משך חיים ממוצע).
@Yevgeny מעוניין לשמור על מח"מ קבוע, שזה דורש לגלגל את האג"חים באופן תמידי (למכור את אלו שמועד פרעונן התקרב ולקנות כאלו עם פירעון רחוק יותר) פעולה שכיום הקרן עושה בשבילו ואינה גוררת אירוע מס, באחזקה ישירה יצטרך לגלגל בעצמו על כל המשתמע (אירועי מס, עמלות וכאבי ראש).

אני מקווה שזה לא אוף-טופיק מדי, כי בסופו של דבר המטרה שלי היא לסדר את התיק שלי כדי להציגו בגלריה. :-)
כרגע יש לי תיק אצל ברוקר אחד (Roth IRA), ועוד קרן השתלמות ופנסיה, ועכשיו אני בתהליכי פתיחת תיק ב-IB - ואם עד עכשיו ניסיתי לעקוב בראש על כמה אחוזי מניות/אג׳׳ח יש בכל מסלול ובכל תיק, זה הופך טיפה יותר קשה לניהול כשההפקדות לכל מקום הן בגודל שונה, והחלטתי לקחת את זה יותר ברצינות. חשבתי להשתמש באקסולידית, אבל שם בעיקר יש מעקב month-by-month, ולא בדיוק תומך בכמה תיקים עם סכומים שונים. חיפוש פה בפורום עם המילה ״אקסל״ מביא בעיקר את אקסל הבית, ולפני שאני מתחיל לנסות לכתוב אקסל משלי, חשבתי לבדוק האם למישהו/י יש הצעה אחרת, או כלי אחר שהוא משתמש בו לניהול האחוזים והשווי הנקי ע׳׳פ מספר תיקים?

התיק שלי יראה קצת הזוי.. כי לא ראיתי פה משהו בסגנון

בעקרון 45% VT בשביל הפיזור
15% -VHT - 15% , VGT - שלדעתי יתנו תשואה מעבר ל VT ביותר מ 25% ככה שהמס שווה..
עוד 10% בכמה מניות (לא ממש מסודר) אבל ב אמזון, מיקרוסופט וברקשייר-B
ועוד 15% מזומן שמחכה להיכנס.. כנראה עוד שנה שנתיים התיק שלי יהיה שונה לגמרי... רק התחלתי לפני בערך חדושים להתעסק בזה.. אז התיק שלי כנראה לא ממש הגיוני..

ועדיין מתלבט אם להגדיל את VT או לפצל ל VTI וקרן מחקה עולם בלי ארצות הברית עם עדיפות לארצות הברית.. (לפחות לטווח הזמן של 5 שנים קדימה..)

התיק שלי כנראה על הפנים... אבל הסכום עוד קטן ועם רוב הכסף אני לא משחק ובנתיים רק קונה לטווח אורך.. (30 שנים ככה)

מספיק שהם יתנו 0.1% יותר והמס יהיה שווה את זה
בחברות כמו אמזון זה באמת לא מספיק.. כי תוך כמה שנים צריך להוציא את הכסף אם יהיה רווח.. כי אחרת זה סיכון רציני מאוד..

בחברות כמו אמזון זה באמת לא מספיק.. כי תוך כמה שנים צריך להוציא את הכסף אם יהיה רווח.. כי אחרת זה סיכון רציני מאוד..
אם יש לך יכולת לדעת מתי לקנות ולמכור, למה להתעסק עם VT בכלל?

למה פחות? רלוונטי גם זה באחוזים בסופו של דבר..
אוקיי אז אדגיש שוב. אין שום עניין בלהגביל נכס עם תשואה עודפת בעד 25% יותר תשואה בגלל ענייני מיסוי.

אוקיי אז אדגיש שוב. אין שום עניין בלהגביל נכס עם תשואה עודפת בעד 25% יותר תשואה בגלל ענייני מיסוי.
לא הבנתי מה הכוונה ב "להגביל נכס"

טענת שאתה חושב שקרן מסוימת תרוויח 25% יותר מVT ושזה שווה בגלל ענייני מיסוי, לא הבנתי למה התכוונת
לא בדיוק.. זה שווה לי למרות המיסוי.. וככל שהזמן עובר גוברים הסיכווים שהחברות האילו יפשטו את הרגל לכן ההשקעה צריכה להיות שנתיים שלושה..

חשבתי להשתמש באקסולידית, אבל שם בעיקר יש מעקב month-by-month, ולא בדיוק תומך בכמה תיקים עם סכומים שונים. חיפוש פה בפורום עם המילה ״אקסל״ מביא בעיקר את אקסל הבית, ולפני שאני מתחיל לנסות לכתוב אקסל משלי, חשבתי לבדוק האם למישהו/י יש הצעה אחרת, או כלי אחר שהוא משתמש בו לניהול האחוזים והשווי הנקי ע׳׳פ מספר תיקים?

חיפשתי מאותה סיבה ולא מצאתי אקסל למעקב כדי לנהל אחוזים מהתיקים.
בנית משהו? או מישהי אחרת מכירה אקסל שימושי?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חיפשתי מאותה סיבה ולא מצאתי אקסל למעקב כדי לנהל אחוזים מהתיקים.
בנית משהו? או מישהי אחרת מכירה אקסל שימושי?
הכי טוב שמצאתי עד כה זה הלינק הזה וקובץ האקסל המצורף בתוכו, כששני ה-sheets המוכנים הם אלה של Holdings ו-By Asset Class.
לפחות ממבט חטוף זה נראה טוב מאוד, אבל עדיין לא אזרתי מספיק סבלנות כדי למלא אותו עם נתונים אמיתיים, אז אני לא יכול להעיד מנסיון עד כמה זה נוח.

נושאים דומים

Back
למעלה