האמת שאני באופן אישי מתעניינת יותר במאקרו, פחות במיקרו. כלומר פחות מעניין אותי על מה יצא כל שקל אלא כמה סה"כ יצא. אני משתמשת ב-money lover לתיעוד ההוצאות כך ששם אני יכולה להראות הכל לפי קטגוריות אם רק אבחר. הבעיה היא שלא תמיד הכל נרשם שם כי בן הזוג לא תמיד זוכר לרשום, או יש הוצאות שיורדות ישירות מהבנק ולא שמנו לב ואם אנחנו מזמינים משהו מחו"ל לא תמיד יודעים מתי בדיוק הוא ירד וכדומה ולכן לא יוצא לי מדויק באפליקציה.
בניתי אקסל נחמד שבו בסוף כל חודש אני נכנסת לחשבון הבנק, מורידה את התנועות של החודש לאקסל ומעתיקה אותן לאקסל שלי תחת 4 קטגוריות:
- משכורת
- הוצאה
- השקעה (כסף שבסופו של דבר חסכתי להשקעה)
-הכנסה פסיבית (ריבית על הזכות, דיבידנדים)
כך בסוף החודש מאוד קל לי לדעת כמה ירד באמת מהחשבון, כמה נכנס וכמה יצא, לראות את הכל כגרף ולראות לאט לאט את העמודה של ההכנסה הפסיבית עולה בהתמדה. אני עושה גם טבלה לראות את ההתקדמות של קרנות ההשתלמות וכמה הן צברו (בכל זאת הן בקרוב יהיו נזילות), חישוב של העמלות וכדומה. אוכל להעלות את האקסל אם תרצו, רק שזה ייקח לי קצת זמן, כרגע אני לא חושבת שמישהו חוץ ממני יבין אותו יותר מדי.
גאה מאוד להגיד שאחרי סיכום סוף השנה באקסל, גיליתי שהוצאנו בממוצע 2,000 ש"ח פחות לחודש לעומת שנה שעברה. התקדמות עצומה מבחינתי =)