wa11a
משתמש רגיל
- הצטרף ב
- 31/1/15
- הודעות
- 825
- דירוג
- 871
היי לכולם,
נראה שיותר ויותר אנשים (במיוחד הייטקיסטים) שהתרגלו לאכול בחוץ אוכלים כרגע בישול ביתי. בואו נעשה לכולנו חיים קלים יותר עם טיפים לבישול ומתכונים! עדיפות לכמה שיותר בריאים.
טיפ כללי: שמן מקבל את הטען של מה שהוא מורתח איתו - שימו לדוגמא בצל בשמן לפני שאתם מרתיחים אותו! השמן יקבל טעם של בצל וישנה את הטעם של המאכלים המטוגנים.
דברים שהכנתי בשבועיים האחרונים
חומוס עדשים (שחורות/כתומות)
מצרכים:
- עדשים
- שום
- כמון
- מלח
- טחינה גולמית
ההכנה מאוד פשוטה:
- מרתיחים סיר עם הרבה מים! שמים בו את העדשים + שום לפי ראות עיניכם
- כשהעדשים ממש ממש רכות (שחורות זה בערך 40 דק, כתומות זה פחות סביב ה- 25 דק). לוקחים בכוס מים מהבישול, לוקחים בצד עדשים מהבישול.
- מסננים את הסיר
- זורקים את העדשים לבלנדר, מוסיפים מלח, כמון וטחינה גולמית לפי הטעם. מים מהבישול כמה שצריך עד שמתקבל מרקם של חומוס.
מגישים עם עדשים מהבישול באמצע
סלמון בתנור בחרדל דיז'ון ושום
מצרכים:
- סלמון
- חרדל דיז'ון גרגירים
- לימון
- מלח
- הרבה שום
מהלך ההכנה:
- חותכים את הסלמון למנות ושמים בפיירקס
- מכינים בקערה את הרוטב: חרדל גרגירים, לימון, מלח, הרבה הרבה שום כתוש. ומערבבים.
- שמים את הרוטב על הסלמון ומכניסים לתנור לבערך 150 מעלות לבערך 20 דק' - אבל פשוט סתכלו על איך הסלמון נראה ותיזהרו לא לייבש אותו כי זה לא כזה טעים
ביצה עם תרד כתחליף לחביתה סטנדרטית
מצרכים:
בצל, ביצים, תרד, מלח, סחוג ירוק (לא חובה), גבינה לבנה ושמן זית או חמאה לבחירתכם
הכנה:
קוצצים את הבצל ואת התרד(אני שם כמות מכובדת של תרד) ומטגנים במחבת קצת עם שמנ״ז או חמאה לבחירתכם
מוסיפים ביצים, אני מוסיף כף גדושה של גבינה לבנה על כל מנה (2 ביצים), מוסיפים מלח לפי הטעם ואני גם מוסיף איזה כפית גדושה של סחוג ירוק.
מערבבים את זה כמו מקושקשת עד שזה מתחיל להתקשות ושכל הנוזלים מתאדים (מהגבינה וכו').
יאללה בתאבון.
נראה שיותר ויותר אנשים (במיוחד הייטקיסטים) שהתרגלו לאכול בחוץ אוכלים כרגע בישול ביתי. בואו נעשה לכולנו חיים קלים יותר עם טיפים לבישול ומתכונים! עדיפות לכמה שיותר בריאים.
טיפ כללי: שמן מקבל את הטען של מה שהוא מורתח איתו - שימו לדוגמא בצל בשמן לפני שאתם מרתיחים אותו! השמן יקבל טעם של בצל וישנה את הטעם של המאכלים המטוגנים.
דברים שהכנתי בשבועיים האחרונים
חומוס עדשים (שחורות/כתומות)
מצרכים:
- עדשים
- שום
- כמון
- מלח
- טחינה גולמית
ההכנה מאוד פשוטה:
- מרתיחים סיר עם הרבה מים! שמים בו את העדשים + שום לפי ראות עיניכם
- כשהעדשים ממש ממש רכות (שחורות זה בערך 40 דק, כתומות זה פחות סביב ה- 25 דק). לוקחים בכוס מים מהבישול, לוקחים בצד עדשים מהבישול.
- מסננים את הסיר
- זורקים את העדשים לבלנדר, מוסיפים מלח, כמון וטחינה גולמית לפי הטעם. מים מהבישול כמה שצריך עד שמתקבל מרקם של חומוס.
מגישים עם עדשים מהבישול באמצע
סלמון בתנור בחרדל דיז'ון ושום
מצרכים:
- סלמון
- חרדל דיז'ון גרגירים
- לימון
- מלח
- הרבה שום
מהלך ההכנה:
- חותכים את הסלמון למנות ושמים בפיירקס
- מכינים בקערה את הרוטב: חרדל גרגירים, לימון, מלח, הרבה הרבה שום כתוש. ומערבבים.
- שמים את הרוטב על הסלמון ומכניסים לתנור לבערך 150 מעלות לבערך 20 דק' - אבל פשוט סתכלו על איך הסלמון נראה ותיזהרו לא לייבש אותו כי זה לא כזה טעים
ביצה עם תרד כתחליף לחביתה סטנדרטית
מצרכים:
בצל, ביצים, תרד, מלח, סחוג ירוק (לא חובה), גבינה לבנה ושמן זית או חמאה לבחירתכם
הכנה:
קוצצים את הבצל ואת התרד(אני שם כמות מכובדת של תרד) ומטגנים במחבת קצת עם שמנ״ז או חמאה לבחירתכם
מוסיפים ביצים, אני מוסיף כף גדושה של גבינה לבנה על כל מנה (2 ביצים), מוסיפים מלח לפי הטעם ואני גם מוסיף איזה כפית גדושה של סחוג ירוק.
מערבבים את זה כמו מקושקשת עד שזה מתחיל להתקשות ושכל הנוזלים מתאדים (מהגבינה וכו').
יאללה בתאבון.