זה בדיוק מה שרציתי לברר למרות שאני יודע שזה קצת מסובך, האם הצוברת באמת נותנת תשואה עודפת ברמת השקעה מחדש של הדיבידנד בקרן מחלקת (אמורה לתת יותר בגלל היעילות במס).
נראה לי שכבר דנו בזה אבל אני אחזור:
מיסוי של קרן אמריקאית (ולכן בהכרח מחלקת), ספציפית על מדד s&p 500 (כלומר כל החברות רשומות בארה"ב):
1. הקרן מקבלת דיבידנד מחברה, ולא צריכה לשלם מס דיבידנד (פטורה)
2. הקרן מחויבת לחלק את הדיבידנדים שהיא קיבלה בצורה של דיבידנד, אם אתה ישראלי אז על פי אמנת המס בין ישראל וארה"ב עליך לשלם מס דיבידנד בגובה 25%
3. אם תשקיע מחדש את הדיבידנד יהיה מדובר ב-base price חדש (וכנראה גבוה יותר) וממנו יחושב מס רווח הון עתידי כשתמכור יחידות שקנית באמצעות הדיבידנד (כלומר, אין מיסוי "כפול" של דיבידנדים)
מיסוי של קרן אירית צוברת על מדד s&p 500:
1. הקרן מקבלת דיבידנדים, ובהתאם לאמנת המס בין ארה"ב ואירלנד משלמת 15% מס דיבידנד
2. אתה לא מקבל את הדיבידנדים אלא הם נצברים בקרן ומתבטאים בעליית מחיר היחידות של הקרן
3. בעתיד כשתממש יחידות של הקרן חלק מה"רווח" שלך יהיה בעצם דיבידנד שנצבר ולכן אומרים שיש מיסוי כפול של דיבידנדים (במועד החלוקה 15% ובמועד מימוש של היחידות, 25%)
אפשר לראות שבערך 10% ממס הדיבידנד שהיית משלם בקרן אמריקאית אתה לא נדרש לשלם בזמן החלוקה (ובכך אתה מקבל דחיית מס על 10%) אבל ביום המימוש אתה נאלץ לשלם 25% על מה שנשאר מהדיבידנד [85%], לא רק את ה-10% שלא שילמת בחלוקה.
תחת הנחות כלשהן על תשואה עתידית אפשר לחשב כמה שנים לוקח עד שדחיית המס "משתלמת" יותר מהמס "העודף" שמשלמים בסוף.
על פי הנחות שונות אנשים חישבו בין 15 ל-30 שנים כנקודת האיזון. אם משקיעים ליותר מהזמן הזה אז הקרנות האיריות הצוברות לכאורה עדיפות.
כל החישובים הנ"ל (עד כמה שאני מכיר) מניחים שלא אכפת לך ממס עזבון (שכן קשה לשלב אותו בסימולציה ולא כל אחד מתעניין בו).
אם כן אכפת לך אז הכף מוטה חזק לכיוון איריות צוברות (ומצד שני, אם אתה תושב ארה"ב לצרכי מס / אזרח ארה"ב אז הכף מוטה חזק לכיוון אמריקאיות מחלקות).
אש"ס חוץ spx500 זו פשוט הגרסה נקובה בשקלים של הקרן cspx (אם אני זוכר נכון) שהיא קרן אירית צוברת.
בהנחה שלא הייתי מודאג ממס עזבון והייתי מעונין בקרן מחקה של s&p 500 כנראה הייתי הולך על VOO, כן.