• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קריסת Sillicon Valley Bank

• פותח הנושא פותח הנושא bigbang
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם אתה מחזיק לפידיון -אין נזילות 10 שנים. האופציה היחידה שלך היא למכור ב40% הפסד ,או לחכות לחילוץ.
אגב, ביבי כבר מתנדב לחלץ על חשבוני.
בהנחה והריבית לא תרד עד אז והשווי שלהם לא יעלה דרמטית...אבל גם מה זה להחזיק את החוב הזה לפדיון עבור בנק גדול...תמורת הבטחות מסויימות, הברנד והלקוחות...
לא מדובר כאן ב2008, זה לא נכסים רעילים עם שווי וסיכון לא ידוע...המפקידים כאן "לא פשעו".
ובקשר לביבי, אני חושב שלא יהיה ויכוח על השווי של ההבטחות שלו....אבל אחלה PR....ממש מושיע ההיטק.

הנה אחד מהחישובים שמסתובבים...גס:

DB9zy7N.jpg

הבנק בדרוג חמשת הבנקים הטובים של פורבס משבוע שעבר.
לפי מה שראיתי, הוא היה במקום ה20.

זה (היה) אחד מהבנקים הגדולים בארה"ב שקיים כבר 40 שנה ...זה לא איזה "redneck bank" מאוקלוהמה שהוקם לפני שנה בעיקר בשביל לסחור בקריפטו.
לרוב מנהלי החברות לא הייתה שום סיבה לחשוש שמשהו כאן לא בסדר ובוודאי שלא עשו את זה בשביל לקבל עוד פיפס בריבית.
נכון, ועדיין -
לפי מה שראיתי ברשת, היקף הנכסים שלהם היה פחות מעשירית מזה של JPMorgan Chase למשל.
אז מי שבחר להשקיע דווקא בSVB כן ידע שהוא בנק קטן יחסית, על כל המשתמע.

מתאר לעצמי גם שאם הייתי בעלים של חברה שמפקידה נכסים בהיקף גדול, הייתי גם בודק עד כמה הבנק מנוהל באופן שמרני.
השקעה של רוב הכסף ב2022 באג"ח ארוך זה לא ממש סיכון נמוך
(ולא היה צריך להיות אשף פיננסי בשביל זה - גם הדיוט כמוני העריך שמדובר על סיכון גבוה).

בכל אופן, הטענה העיקרית שלי היא הסיכון המבני במשק.
הממשלה צריכה להיזהר מאוד לפני שהיא מתחילה לקחת על עצמה סיכונים של מוסדות פרטיים.

אם כבר עדיף שתהיה רגולציה הדוקה יותר (כמו שלפי הנטען בשרשור - יש בישראל),
מאשר לתת למוסד פרטי לעשות מה שבא לו ולזרוק את הסיכון על המדינה.

נערך לאחרונה ב:
ומוסיף על זה- האם הקריסה מעידה על משהו מערכתי בכלכלה/מערכת בנקאית האמריקאית/עולמית? או בעיה נקודתית במוסד הזה?
קראתי איזה פוסט ברדיט שמסביר שזאת הבעיה.
כיום הרבה מאוד מההשקעות של בנקים נמצאים בשוק האג"ח, תיקים מאוד סולידיים. עם זאת, בשל עליית הריבית האג"חים קיבלו מכה רצינית. תוסיף לזה פאניקה ע"ע bank run, וקיבלת מתכון לאסון.

כמובן יכול להיות שזה בולשיט טוטלי כי בכל זאת זה WSB, אבל התפתח דיון מעניין בתגובות שם.

.מה הסיכוי לפי דעתך על Bank run על כל בנק אמריקאי שהוא לא too big to fail?
זה כבר התחיל, אנשים לא מחכים. השבוע הקרוב יהיה קריטי.
מסכים שצריך לשמור על אמון במערכת ובוודאי בעלות כמו שהיא נראית כיום.(אין לי כסף ב SVB, החברות שלי מחזיקות מזומן לא בפקדונות אלא בנ"ע סחירים...אבל אני חושב שזו ציפיה לא ריאלית לבקש מרוב המוחלט של החברות).
מסכים לחלוטין, אני רק אומר לך שזה כנראה המצב כרגע ורמות הפחד עלו בצורה חדה מאד, יש ממש בעיה בתקן החשבונאות של הבנקים שבגדול אומר שכל המאזן שלהם בערבון מאד מוגבל.
אתמול כבר קיבלתי מייל עם (נסיון לפחות) הרגעה מבנק אחר שאני עובד איתו.
כאן רוב ההפקדות יוחזרו, מדובר בעיקר בבעיית נזילות,
אה לא. ממש לא. כנראה שלא הבנת את התרחיש.
אם אתה מחזיק לפידיון -אין נזילות 10 שנים. האופציה היחידה שלך היא למכור ב40% הפסד ,או לחכות לחילוץ.
לא. יש נזילות, מדובר פה על נכסים סחירים ונזילים מאד.

לדעתי עלול להשפיע ישירות על השוק בארץ.
חברות עלולות להיסגר, פיטורים.
יהיה מעניין בשבועיים הקרובים.

ביום שישי האחרון קרס בנק SVB
מאות חברות בישראל תלויות בו עד כדי כך ש:

למרבה האירוניה:
ההייטק מחזיר כספים לארץ ובקצב מסחרר.

1. אילו השלכות נראה על הכלכלה הישראלית?
2. מה יקרה לשער הדולר ?

יש דרך לגלות אם החברה בה עובדים מושקעת בבנק הזה ? או לחכות שלא יהיה כסף למשכורות

ההייטק מחזיר כספים לארץ ובקצב מסחרר
קארמה איז א ביץ
חבל שעובדים של חברות אלו נפגעים בגלל החלטות פוליטיות של מנהלי החברה. ועוד שאחד ממובילי המחאה שדיברן את חברות ישראליות להעביר את הכסף לחו"ל הוא מבכירי SVB
יש דרך לגלות אם החברה בה עובדים מושקעת בבנק הזה ? או לחכות שלא יהיה כסף למשכורות
יש רשימה שמסתובבת, וחלק מהחברות פורסמו גם בחדשות

ככ הרבה גניבת דעת

Verbit נפלו עם 100 מיליון דולר. לטענת המנכ"ל הוא ידע שהבנק הולך לקרוס, אבל בחר להשאיר את הכסף כי "זה מחיר ששווה לשלם עבור הסולידריות". איזה כיף למשקיעים שבראש החברה עומד מנכ"ל שכל כך מעריך את הכסף שלהם.

נערך לאחרונה ב:
היו אינדיקציות שדווקא הבנק הזה מסוכן?
מה מבטיח שלא יקרה דבר דומה לשוואב / IB ?
בנק עמק הסיליקון, קיבל בוסט של פקדונות ב2021 וכו ובזמן שהריבית הייתה נמוכה מאד החליט להשקיע חלק נכבד מהכספים שנכנסו בנ״ע ״בטוחים״ של ממשלת ארה״ב…. הבעיה שהוא עשה את זה בנ״ע ארוכים עם ריבית נמוכה מאד … ברגע שהריבית עלתה האג״חים האלו הפסידו הון, השווי ירד מהותית …(ותוך כדי כך… כמות הכסף החדש להשקעות חדשות נעצר… בגלל המשבר בהייטק).
בלי קשר לאופי ההשקעה של הבנק, יכול להיות שנכון לפסול בנק גם על סמך נישתיות?
יש כאן בנק שלפחות ברמת השיווק ופיזור הסניפים "מתמחה" בהייטק (לצורך השאלה זה גם יכול להיות כל תחום אחר). זה אומר שאם התחום ייחווה משבר אמיתי הרבה חברות יירצו לממש נכסים/לא יעמדו בהחזר הלוואות/לא יכניסו כסף חדש.

בלי קשר לאופי ההשקעה של הבנק, יכול להיות שנכון לפסול בנק גם על סמך נישתיות?
יש כאן בנק שלפחות ברמת השיווק ופיזור הסניפים "מתמחה" בהייטק (לצורך השאלה זה גם יכול להיות כל תחום אחר). זה אומר שאם התחום ייחווה משבר אמיתי הרבה חברות יירצו לממש נכסים/לא יעמדו בהחזר הלוואות/לא יכניסו כסף חדש.
זו שאלה/מסקנה נכונה.

במקרה הספציפי הזה הבנק קרס גם משילוב של ניהול סיכונים גרוע וחמדנות בניהול הנכסים…וגם מזה שציבור הלקוחות שלו היה יחסית מרוכז, מצומצם ומסוג מסויים וברגע שכמה חברות vc גדולות נכנסו לפאניקה והחליטו שהם וחברות הפורטפוליו שלהם צריכות להוציא את הכסף …ובכוונה או שלא גרמו לריצה מהירה על הבנק.(רבע מהפקדונות נמשכו תוך יום …הריצה על הבנק הראשונה בהיסטוריה של טוויטר)…דברים קרו מהר.

וחלק מהסיכון של מה שקורה כאן זה שאנשים מתעוררים לכך שהשם ״פקדון״ הוא בעצם התחייבות בלתי מבוטחת של הבנק כלפי המפקיד …לא בטוח כמה הרוב מבינים את זה.

ורוב המסקנות שמגיעים אליהן מכל מה שקורה כרגע זה תזת לונג לבנקים הגדולים בארהב.
מי ירשה לעצמו להיות באיזשהו בנק אחר?

נערך לאחרונה ב:
ובכוונה או שלא גרמו לריצה מהירה על הבנק.(רבע מהפקדונות נמשכו תוך יום …הריצה על הבנק הראשונה בהיסטוריה של טוויטר)…דברים קרו מהר.
אני חושב שפה טמונה הבעיה הגדולה. בעידן שבו כולם מתעדכנים אונליין, גם בעיית נזילות קטנה או אפילו שמועה על בעיה כזו עשויה לגרור משיכה מהירה של כולם ומימוש נכסים בהפסד, היישר לקריסת הבנק.
אם חושבים על זה, בעתיד אולי נראה גם פעולות טרור שמקריסות בנק בעזרת הפצת שמועות וזריעת פאניקה בציבור.

אני חושב שפה טמונה הבעיה הגדולה. בעידן שבו כולם מתעדכנים אונליין, גם בעיית נזילות קטנה או אפילו שמועה על בעיה כזו עשויה לגרור משיכה מהירה של כולם ומימוש נכסים בהפסד, היישר לקריסת הבנק.
אם חושבים על זה, בעתיד אולי נראה גם פעולות טרור שמקריסות בנק בעזרת הפצת שמועות וזריעת פאניקה בציבור.
כאן היה מקרה קיצוני באמת של קבוצה מצומצמת מאד מאזור גיאוגרפי דומה(כל הקרנות הון סיכון זו ביצה קטנה שאחראית על רוב הכספים שהושקעו בבנק) שכולם מכירים את כולם ככה שברגע שהעדר החליט לדהור …נגמר .
תוסיף לזה את הבעיה האמיתית שנוצרה מבחינת ניהול הסיכונים ותקשורת די נוראית(הודעה לפני מסחר בלי סגירת פרטים על גיוס …הודעה ממנכ״ל הבנק של ״אל תכנסו לפאניקה!״(אם מנהל הבנק שלי היה אומר לי לא להכנס לפאניקה …הייתי נכנס לפאניקה)….וקרה מה שקרה בקצב שקרה.

אבל כן… גם אם לא כל בנק הוא מרוכז באותה צורה או עם אותם סיכונים …האם אפשר בעזרת התקשורת הקיימת להעצים מסרים וזה סיכון ? כנראה שכן.

הימור להיכן דברים ילכו בארה"ב.
1. המשך ריצה אל הבנקים לכל הבנקים שהמניות שלהם קרסו בעשרות אחוזים בימים האחרונים
אפשר לראות פה מי ירד בעשרות אחוזים.
2. אי התערבות של הממשל והבנק המרכזי בשלב המידי.
3. קריסה של בנק נוסף.
4. עלייה של פרנק שוויצרי ושל הדולר
5. עלייה באג"ח ממשלה
6. ירידה בכל השווקים.
7. ערימה של בנקים קטנים ובינוניים קורסים.
8. זעזוע בכל המערכות, קריסה משמעותית בשוק המניות.
9. עוברים את זה וממשיכים הלאה.

השאלה האם ממשלת ארה"ב תתערב או לא,
אם הם יעשו את זה לפני יום שני, הם יכולים להציל בעלות קטנה את הסחרור,
אם לא, זה כבר יהא סיפור הרבה יותר יקר,

סתם מחשבות שעולות בי,
לא המלצה,

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה לפתוח שרשור נפרד ולא להתחבר לשרשור הקיים על קריסת SVB?

נושאים דומים

Back
למעלה