כי הוא לא באמת מנסה.
״בנאדם רוצה לעבוד אבל במקצוע שלו - מאלף אריות אסיאתים״
מה קורה? יש לך משהו בשבילי באילוף אריות אסיאתיים או שאתה חותם לי?
נכתב באיחור, איך אתה מסתדר אצל ההורים מבחינת מזון ? לעשות copy-paste יהיה יקר מדי ?
איום ונורא, אחת הסיבות העיקריות לרצון לברוח למרות ההבנה שכלכלית ואידאולוגית זה טמטום, היא עניין המזון. נראה לי שכבר ציינתי באחד הפוסטים בעבר שאני חי בסתירה מתמדת בין חוסר הרצון שלי לבקש סיוע בעניין מהוריי + חוסר התיאום של הבטן שלי עם סגנון הבישול שלהם + חוסר העניין מצידם לסייע בנושא, לצד חוסר היכולת שלי לדאוג לעצמי מפני שהמטבח הוא "בית המקדש" שלהם שאני בקושי יכול להיכנס אליו. התחלתי את המאבק הזה מנקודה נמוכה מאוד וניסיתי להעביר את הנושא בתיווך ע"י איש מקצוע שהבין והודה בפני שמדובר במקרה אבוד אבל לפחות עזר ממש טיפה (את המחיר הבריאותי כבר שילמתי ועודני משלם). זאת דוגמה נהדרת ואיומה מדוע אלו שמסתדרים בחיים הם לא באמת אנשים נבונים, משקיענים או מוכשרים ייתר על המידה, כי בסופו של דבר הכל דטרמיניסטי.
ובהמשך לגבי העניין הזה, שובר את ההבטחה שלי ומגיב למרות שעדיין לא ביצעתי את המעבר על-מנת להתכונן מבחינה כלכלית למאורע.
יש כמה דברים ספציפיים שאני רוכש מהחנות האורגנית והייתי שמח לעזרה כיצד לקצץ את ההוצאה השבועית:
| אריזת ברוקולי | 20 |
| עלה ירוק משתנה משבוע לשבוע | 11 |
| בטטות סגולות - ק"ג | 20 |
| מצע נבטים | 17 |
| שעועית מש + עדשים ירוקות (פעם בחודש) | 6.75 |
| אוכמניות (פעם בשבועיים) | 10 |
| שני סוגי קרקרים משומשום/שיפון/חמש דנים מלאים | 24 |
| קורנפלקס רגיל 850 גרם (לא ניסיתי עדיין, מדובר בהתפשרות תקציבית) | 21 |
| בוטנים 500 גרם (פעם בחודש, נאלצתי להוסיף אותם לתפריט) | 3.25 |
| סכום הוצאה שבועית ממוצע | 133 |
* היכן שמצוין "פעם ב.." חילקתי המחיר במספר השבועות הרלוונטי.
* יש מזונות שנרכשים פעם בכמה חודשים שלא מופיעים ברשימה.
התלבטויות ושאלות:
- לגבי נבטים, אם לא מדובר במצע אז האפקט הבריא מופחת משמעותית ומבחינתי לא יהיה טעם לרכוש. ובכל זאת מתלבט אם להתפשר ולרכוש את המוצר הקטן והזול יותר ללא מצע אדמה.
- לגבי אוכמניות, ראיתי באתר של שופרסל חבילות קפואות ב-17 ש"ח, אבל הם הרשת ידוע בחוסרים שקשה להתבסס איתם על צריכה קבועה. תוהה אם לתת צ'אנס.
- את הקורנפלקס והקרקרים לא צרכתי אף פעם עד השנה וחצי האחרונה, אם יש הצעות אחרות וזולות יותר למלא את הצריכה הקלורית עם פחמימות בריאות בתור חטיף אשמח לשמוע. עד כה צרכתי 2 חבילות קורנפלקס של 300 גרם במחיר מופקע, אתן צ'אנס לקורנפלקס הרגיל.
- מבחינת הקטניות לאחרונה החנות הפסיקה אחרי המון שנים למכור את התערובת האורגנית לקדירה ב-15 ש"ח. תוהה אם המהלך נועד לגרום ללקוחות לרכוש יותר אריזות ולשלם יותר עבור אותה תערבות. אם יש למישהו הצעות זולות יותר לקטניות אורגניות, אשמח לשמוע. האם אין מנוס מלהתרוצץ כל היום בין השוק, הסופר הרגיל והחנות האורגנית?
- עד לפני שנה וחצי בערך, הסל הזה לא עבר את ה-100 ש"ח וברוב המקרים גם לא את ה-90 ש"ח. מעבר לזה, עד לפני הקורונה ביצעתי קנייה כזאת רק אחת לשבועיים ולא אחת לחודש, רק עם עלייה קלה מאוד בגרמים של כל מוצר (בסביבות 125 ש"ח לשבועיים). השוק השתנה מאוד לרעתי בעניין הזה ועם שכירות על הראש מניח שאצטרך להיות יצירתי. אז כל טיפ' בהקשר לסל המזון, מבעלי ניסיון, ישוקלל בברכה
לדעתי 133 ש"ח הוצאות מזון "אקסקלוסיביות" (חלק מהמוצרים נרכשים מתוך אילוץ, ואחרים מתוך מוכנות לשלם יותר עבור בריאות ומוצרים שהבטן מוכנה לסבול), שמסתכמות ל-532 ש"ח בחודש ובנפרד מהוצאות מזון רגילות בסופר, זה מוגזם. הייתי שמח לקצץ.
סופ"ש נעים.