• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל

הענין הוא שבאמת לא משנה אם זאת בעיה עם שם רפואי או לא - למחלות האלו אין פתרונות קסם וכל אחד צריך לעשות את הניסוי וטעיה שלו בכל מקרה.
אדייק, לא משנה מה יש לנו, המפתח נמצא אך ורק בשינוי טוטאלי באורח החיים שדורש לכל הפחות שינוי בסביבה שלנו. הבעיה שברוב המקרים הסביבה שלנו ממש לא רוצה להשתנות ובמקרים מסוימים אין לנו אפילו קצה של נגיעה בה. כמו למשל לגבי קרינה גבוהה באזור המגורים, ריחות לא נעימים (ומסרטנים?) בשכונה בגלל עניינים של יישובים אחרים וכן הלאה.

"המדינה" תמיד אשמה.

הגוף שלך לא מגיב טוב לאוכל מהסופר אבל מהוולט זה סבבה?
לא יודע, אני עדיין לא צורך וולט בשביל לענות לך. ויש היגיון שמסעדה המחויבת לאיכות ותברואה של מזון תספק אוכל מזין ובריא יותר, באופן יחסי, בהשוואה למחלקת הירקות בסופרים שחלק מהספקים שלהן נהנים עדיין ממכסי ייבוא או מרססים בצורה כזאת שלא עומדת בתקן אירופי. במסעדות לצורך העניין אין לי שום בעיה לאכול סלט עוף או סלט קיסר בלי גבינה. ברור לי שלפעמים חלק מהמסעדות "חוסכות" עלינו ומזמינות תוצרת מאיכות ז'.

נערך לאחרונה ב:
המפתח נמצא אך ורק בשינוי טוטאלי באורח החיים
ויש היגיון שמסעדה המחויבת לאיכות ותברואה של מזון תספק אוכל מזין ובריא יותר, באופן יחסי, בהשוואה למחלקת הירקות בסופרים
במסעדות לצורך העניין אין לי שום בעיה לאכול סלט עוף או סלט קיסר בלי גבינה.
כמה שטויות, ממש מכאיב לעיניים. מקווה שתצליח לצאת אי פעם מהסיוטים והדימיונות שלך, בינתיים נראה שאתה רק נלכד בהם יותר ויותר. בהצלחה!

ויש היגיון שמסעדה המחויבת לאיכות ותברואה של מזון תספק אוכל מזין ובריא יותר, באופן יחסי, בהשוואה למחלקת הירקות בסופרים
כן, כי ידוע שלמסעדות יש מקור סודי לרכישת חומרי גלם והם לא מגלים את המקור הזה לסופרים הרשעים…..

רק שיתכן שלהבדיל ממך, אני צריך לעשות את כל זה עם יד או שתיים קשורות מאחורי הגב.
מסכים עם זה, לא משנה אם זו מחלה אוטואימונית או פסיכוסומטית. לחלוטין נשמע שאתה סובל ממשהו.
אבל! אני מכיר מקרוב מאוד אנשים שחיים ״עם שתי ידיים ושתי רגליים קשורות בלי פה ובלי עיניים״ (אם אני רשאי לשאול את המטאפורה), ועדיין חיים הרבה הרבה הרבה יותר טוב ובריא מכל מה שאתה מתאר פה.

אבל! אני מכיר מקרוב מאוד אנשים שחיים ״עם שתי ידיים ושתי רגליים קשורות בלי פה ובלי עיניים״ (אם אני רשאי לשאול את המטאפורה), ועדיין חיים הרבה הרבה הרבה יותר טוב ובריא מכל מה שאתה מתאר פה.
דרשני, זה אכן אומר שאתה חי בתוך מערכת לגמרי אקראית ולא מתפקדת אם ככה.

כן, כי ידוע שלמסעדות יש מקור סודי לרכישת חומרי גלם והם לא מגלים את המקור הזה לסופרים הרשעים…..
חלקם אכן טוענים זאת ואף מייבאים את חומרי הגלם בעצמם. זכורים לי אפילו דוכני מיצים בקניון שטענו זאת לגבי הפירות בהם משתמשים.

אסכם את התובנות עד כה בשביל להגדיל חיסכון:
1. להפסיק לעשות כושר לחלוטין.
2. בלי שירותי תקשורי למעט אינטרנט, ברור לי שזה יפגע בדייטים שאביא הביתה וזה בסדר כי בטווח הארוך לא כדאי להיכלא לזוגיות בישראל.
3. לשאול את משה לגבי אופן הכנת לחם מלא מכוסמין/דגנים בשביל למלא את הקלוריות החסרות ולהשמין לאט לאט עד שהרופא יתרגז עלי.

עוד רעיונות לחיסכון על חשבון הבריאות הפיזית והנפשית בארץ אוכלת יושביה? :)
חיפשתי אימוג'י של facepalm אבל אין פה

השרשור הזה נמתח כמו מסטיק ומוביל לשום כלום ולשום מקום. מסתובב מסביב לסיבוב..
לאכול תפוחי עץ מקולקלים, עם תולעים,
חבר,הבל הבלים. אתה חי בשנות ה 50 והצנע כאשר החקלאות לא הייתה מפותחת ומודרנית במו בעשורים האחרונים.
לא זכור לי שבשלושים השנים האחרונות פגשתי תולעת בתפוח שרכשתי בסופר.

תמיד שמח לקבל ביקורת. במקרה הזה היא קצת לא מתחברת עם כל הייללות של הזוגות הצעירים על יוקר המחייה או עליית הריבית וכו'. אני בכל זאת עומד על דעתי וחושב שאני הרבה יותר מפוקח מהם. למרות המחיר החברתי, הרומנטי וכנראה גם הבריאותי שאני משלם.
איזה כיף להיות צודק כל החיים, העיקר שאתה מאושר

סה"כ נשמע שהוא מנסה לצאת לדרך עצמאית, למה לבקר אותו על כך ולשפוט אותו בחומרה ?
כי הוא לא באמת מנסה.
״בנאדם רוצה לעבוד אבל במקצוע שלו - מאלף אריות אסיאתים״

ויש היגיון שמסעדה המחויבת לאיכות ותברואה של מזון תספק אוכל מזין ובריא יותר, באופן יחסי,
רואים שאף פעם לא עבדת במסעדה. רוב כאבי הבטן שלי (אם לא כולם) זה מאוכל בחוץ ממש לא מאוכל בבית.

רואים שאף פעם לא עבדת במסעדה. רוב כאבי הבטן שלי (אם לא כולם) זה מאוכל בחוץ ממש לא מאוכל בבית.
אתה מספר לי? לך תסביר למשפחה המורחבת מדוע אני לא מופיע במסעדות ואם כבר מופיע במסעדת בשרים כלשהי, כנראה שאזמין בכל זאת רק סלט.

בכל אופן, בשביל לא להרגיז את יוסיק אעצור כאן ואעדכן אחרי חודש שאחווה את השכירות :)

כי הוא לא באמת מנסה.
א. אני לא יכול להכנס לנעליים שלו יודע מה באמת עובר עליו, ומאיזה רקע הוא בא ואיזה מטענים הוא סוחב על גבו ולכן אני מנסה ומשתדל שלא לשפוט.
ב. נראה באמת שהוא מגיע עם כל מיני אמונות ופרדיגמות שונות על החיים.
ג. נראה שהוא כן מנסה, כי הוא כן מביא את הכתב גם לעשייה ועושה צעדים בכיוון.

נכתב באיחור, איך אתה מסתדר אצל ההורים מבחינת מזון ? לעשות copy-paste יהיה יקר מדי ?

כי הוא לא באמת מנסה.
מה קורה? יש לך משהו בשבילי באילוף אריות אסיאתיים או שאתה חותם לי? ;)

נכתב באיחור, איך אתה מסתדר אצל ההורים מבחינת מזון ? לעשות copy-paste יהיה יקר מדי ?
איום ונורא, אחת הסיבות העיקריות לרצון לברוח למרות ההבנה שכלכלית ואידאולוגית זה טמטום, היא עניין המזון. נראה לי שכבר ציינתי באחד הפוסטים בעבר שאני חי בסתירה מתמדת בין חוסר הרצון שלי לבקש סיוע בעניין מהוריי + חוסר התיאום של הבטן שלי עם סגנון הבישול שלהם + חוסר העניין מצידם לסייע בנושא, לצד חוסר היכולת שלי לדאוג לעצמי מפני שהמטבח הוא "בית המקדש" שלהם שאני בקושי יכול להיכנס אליו. התחלתי את המאבק הזה מנקודה נמוכה מאוד וניסיתי להעביר את הנושא בתיווך ע"י איש מקצוע שהבין והודה בפני שמדובר במקרה אבוד אבל לפחות עזר ממש טיפה (את המחיר הבריאותי כבר שילמתי ועודני משלם). זאת דוגמה נהדרת ואיומה מדוע אלו שמסתדרים בחיים הם לא באמת אנשים נבונים, משקיענים או מוכשרים ייתר על המידה, כי בסופו של דבר הכל דטרמיניסטי.

ובהמשך לגבי העניין הזה, שובר את ההבטחה שלי ומגיב למרות שעדיין לא ביצעתי את המעבר על-מנת להתכונן מבחינה כלכלית למאורע.
יש כמה דברים ספציפיים שאני רוכש מהחנות האורגנית והייתי שמח לעזרה כיצד לקצץ את ההוצאה השבועית:

אריזת ברוקולי20
עלה ירוק משתנה משבוע לשבוע11
בטטות סגולות - ק"ג20
מצע נבטים17
שעועית מש + עדשים ירוקות (פעם בחודש)6.75
אוכמניות (פעם בשבועיים)10
שני סוגי קרקרים משומשום/שיפון/חמש דנים מלאים24
קורנפלקס רגיל 850 גרם (לא ניסיתי עדיין, מדובר בהתפשרות תקציבית)21
בוטנים 500 גרם (פעם בחודש, נאלצתי להוסיף אותם לתפריט)3.25
סכום הוצאה שבועית ממוצע133
* היכן שמצוין "פעם ב.." חילקתי המחיר במספר השבועות הרלוונטי.
* יש מזונות שנרכשים פעם בכמה חודשים שלא מופיעים ברשימה.

התלבטויות ושאלות:
- לגבי נבטים, אם לא מדובר במצע אז האפקט הבריא מופחת משמעותית ומבחינתי לא יהיה טעם לרכוש. ובכל זאת מתלבט אם להתפשר ולרכוש את המוצר הקטן והזול יותר ללא מצע אדמה.
- לגבי אוכמניות, ראיתי באתר של שופרסל חבילות קפואות ב-17 ש"ח, אבל הם הרשת ידוע בחוסרים שקשה להתבסס איתם על צריכה קבועה. תוהה אם לתת צ'אנס.
- את הקורנפלקס והקרקרים לא צרכתי אף פעם עד השנה וחצי האחרונה, אם יש הצעות אחרות וזולות יותר למלא את הצריכה הקלורית עם פחמימות בריאות בתור חטיף אשמח לשמוע. עד כה צרכתי 2 חבילות קורנפלקס של 300 גרם במחיר מופקע, אתן צ'אנס לקורנפלקס הרגיל.
- מבחינת הקטניות לאחרונה החנות הפסיקה אחרי המון שנים למכור את התערובת האורגנית לקדירה ב-15 ש"ח. תוהה אם המהלך נועד לגרום ללקוחות לרכוש יותר אריזות ולשלם יותר עבור אותה תערבות. אם יש למישהו הצעות זולות יותר לקטניות אורגניות, אשמח לשמוע. האם אין מנוס מלהתרוצץ כל היום בין השוק, הסופר הרגיל והחנות האורגנית?
- עד לפני שנה וחצי בערך, הסל הזה לא עבר את ה-100 ש"ח וברוב המקרים גם לא את ה-90 ש"ח. מעבר לזה, עד לפני הקורונה ביצעתי קנייה כזאת רק אחת לשבועיים ולא אחת לחודש, רק עם עלייה קלה מאוד בגרמים של כל מוצר (בסביבות 125 ש"ח לשבועיים). השוק השתנה מאוד לרעתי בעניין הזה ועם שכירות על הראש מניח שאצטרך להיות יצירתי. אז כל טיפ' בהקשר לסל המזון, מבעלי ניסיון, ישוקלל בברכה :)

לדעתי 133 ש"ח הוצאות מזון "אקסקלוסיביות" (חלק מהמוצרים נרכשים מתוך אילוץ, ואחרים מתוך מוכנות לשלם יותר עבור בריאות ומוצרים שהבטן מוכנה לסבול), שמסתכמות ל-532 ש"ח בחודש ובנפרד מהוצאות מזון רגילות בסופר, זה מוגזם. הייתי שמח לקצץ.

סופ"ש נעים.

נערך לאחרונה ב:
לגבי אוכמניות, ראיתי באתר של שופרסל חבילות קפואות ב-17 ש"ח, אבל הם הרשת ידוע בחוסרים שקשה להתבסס איתם על צריכה קבועה. תוהה אם לתת צ'אנס.
אם יש לך מקום במקפיא, משתלם הרבה יותר לקנות פירות קפואים במקמות שמתמחים בכך (עבודי, סחוט, ברי פרי וכו׳...) אבל שם מדובר על אריזות של קילו ויותר.
אם אין מקום, אז תבדוק גם בסופרים אחרים, בטיב טעם יש כמה חברות ולא זוכרת שנתקלתי שם בחוסרים.

אריזת ברוקולי
גם את זה אפשר לקנות קפוא, יכול להיות יותר משתלם לקנות כמות גדולה במבצע

אם יש למישהו הצעות זולות יותר לקטניות אורגניות, אשמח לשמוע. האם אין מנוס מלהתרוצץ כל היום בין השוק, הסופר הרגיל והחנות האורגנית?
אגוזים וקטניות אפשר לקנות מחנויות מתמחות (סטייל נפלאות הקולה ועוד), רובן עושות משלוחים ברחבי הארץ כך שאין מגבלה גיאוגרפית, צריך פשוט לעשות סקר שוק. מניסיוני הסחורה איכותית יותר מבסופר.

אם יש לך מקום במקפיא, משתלם הרבה יותר לקנות פירות קפואים במקמות שמתמחים בכך (עבודי, סחוט, ברי פרי וכו׳...) אבל שם מדובר על אריזות של קילו ויותר.
אם אין מקום, אז תבדוק גם בסופרים אחרים, בטיב טעם יש כמה חברות ולא זוכרת שנתקלתי שם בחוסרים.

גם את זה אפשר לקנות קפוא, יכול להיות יותר משתלם לקנות כמות גדולה במבצע

אגוזים וקטניות אפשר לקנות מחנויות מתמחות (סטייל נפלאות הקולה ועוד), רובן עושות משלוחים ברחבי הארץ כך שאין מגבלה גיאוגרפית, צריך פשוט לעשות סקר שוק. מניסיוני הסחורה איכותית יותר מבסופר.
תודה רבה על הרעיונות. אבחן אותם.

מבחינתי קורנפלקס זה מוצר מעובד ובגירסאות הלא דיאטטיות שלו גם מלא בסוכר.
ידוע, וגם יוצרים במקרה שלי הרבה כאבי בטן. במשך שנים נמנעתי, אך כשאתה פעיל, שורף קלוריות, וחי בבית של ההורים שלך בתת-משקל תמידי, אין לך פריבילגיה לאכול בריא.
תזכורת חשובה שהעולם תמיד דטרמיניסטי וששום דבר לא באמת תלוי בך.

אם לא תהיה ברירה ניפטר פשוט מהפעילות הגופנית בשביל לחסוך בקלוריות ולהימנע מג'אנק, כי זאת הדרישה הלא כתובה של המדינה שבה אני חי כנראה. להפוך אותנו לחולים.

תודה רבה על הרעיונות. אבחן אותם.

ידוע, וגם יוצרים במקרה שלי הרבה כאבי בטן. במשך שנים נמנעתי, אך כשאתה פעיל, שורף קלוריות, וחי בבית של ההורים שלך בתת-משקל תמידי, אין לך פריבילגיה לאכול בריא.
תזכורת חשובה שהעולם תמיד דטרמיניסטי וששום דבר לא באמת תלוי בך.

אם לא תהיה ברירה ניפטר פשוט מהפעילות הגופנית בשביל לחסוך בקלוריות ולהימנע מג'אנק, כי זאת הדרישה הלא כתובה של המדינה שבה אני חי כנראה. להפוך אותנו לחולים.
אני לא מבין למה אתה ממשיך להאשים את המדינה במצבך

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא מבין למה אתה ממשיך להאשים את המדינה במצבך
לא רק במצבי, אלא ממש בעצם קיומי. ועכשיו ברצינות, אין לי שום ציפיות ושום דרישות מהמדינה, מלבד אחת - שלא תפריע ליד הנעלמה לעשות את שלה.

זה לא סוד שבמדינות כמו ארה"ב יש עיירות ואיזורים שלמים שהסופרים שלהם כוללים יותר מוצרים כמו קולה ובשר אדום ופחות פירות וירקות (באזורים העניים יותר). זה לא נובע בגלל חוסר ביקוש אלא פשוט בגלל שבמקומות אחרים משלמים יותר וגם כנראה הינדוסים מוניטריים ומוניציפליים אלו ואחרים. כך שבאופן טבעי, גם אמריקאים שהבריאות מאוד חשובה להם, יהיו פחות בריאים. זה פשוט מובנה ולא כלכך תלוי בהם. כל שכן - ישראל.

אבל למה לדבר באוויר - האם יש לך דרך להפסיק לצרוך פחמימות פשוטות, ולרכוש רק מזון אורגני יקר, עבור רווק שמשתכר בקושי מינימום וצריך לשלם שכירות במדינה שבה יש מכסי ייבוא ומונופול כמעט על כל מוצר מזון שהוא? כי זה בדיוק המצב שלי. אין לי דרך להימנע מפחמימות פשוטות, יש דרך עקומה להפחית מהן ע"י זה שאפסיק לבצע פעילות גופנית עצימה.

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה