חתול לילה
משתמש בכיר
- דירוג
- 23,292
גם לא, אני פשוט אומר שיש לנו בעיה שקשה לטאטא מתחת לשטיח.ואם זה המיעוט זה יותר סביר בעיניך?
ולגבי ה"משילות", מעניין באמת בכמה מהצרות של המדינה אשמה היועמ"שית ועוזריה.
גם לא, אני פשוט אומר שיש לנו בעיה שקשה לטאטא מתחת לשטיח.ואם זה המיעוט זה יותר סביר בעיניך?
מסכים.גם לא, אני פשוט אומר שיש לנו בעיה שקשה לטאטא מתחת לשטיח.
לא אמרתי שהם אשמים בצרות של המדינה, אמרתי שממשלה רוצה לקדם מדיניות (אפילו דבר בסיסי כמו מינוי ראש שב״כ) - ויש התערבות.ולגבי ה"משילות", מעניין באמת בכמה מהצרות של המדינה אשמה היועמ"שית ועוזריה.
המדינה הזו לא שייכת לך יותר מלי.חוזים לא מפירים כי לא רוצים לכבד אותם.
אנשים נולדו כאן, חיו כאן, לחמו כאן ושילמו מיסים בחוזה הישן, לא בשביל שבגיל מבוגר המדינה תבגוד בהם והם ובניהם יופקרו לדיקטטורה.
המשיחיים והחרדים רוצים לשעבד את משפחתי או לגרש אותנו למקום אחר? זה הפרת חוזה. שיחזירו לי את כל המיסים ששילמתי לאורך השנים, שיחזירו את ״ביטוח לאומי״ ו״ביטוח בריאות״ ששילמתי הרבה יותר מאחרים ואת השיפוי לא אקבל, ושיפצו אותנו על השירות הצבאי.
א. זה נושא נוסף - מעבר לזה שזו מדינה דמוקרטית.הפתעת אותי. אולי @AsherV יגיד שאין דבר כזה במדינה יהודית.
זה נקודה חשובה.האם אפשר לחיות במצב שבו אין? אני מניח שכל עוד נשמר הסטטוס קוו זה בסדר.
אבל כאשר הממשלה מתחילה להפוך סדרי עולם
נקודה מעולה שאיתגרה אותי קצתהנקודה שאני מכוון אליה, היא שאנחנו מסכימים שחשוב לשמור על זכויות המיעוט.
השאלה היא, מי מחליט מהן זכויות המיעוט? כי אם זה הרוב אז אנחנו קצת בבעיה.
נכון, ואני גם חושב שהיא בעיה מהותית בדמוקרטיה...גם לא, אני פשוט אומר שיש לנו בעיה שקשה לטאטא מתחת לשטיח.
לדעתי כן,ברורהאם למיעוט יש זכות לקבל תחבורה ציבורית בשבת?
אוקי.ואם זה המיעוט זה יותר סביר בעיניך?
צריך להגן על זכויות מיעוט בחוקה, או בדרכים אחרות.
ובכל מקרה צריך שהכוח יהיה בידי הכנסת, במקביל לכך שהממשלה תוכל למשול באמת ולהוציא לפועל מדיניות..בלי שיועצים משפטיים יעשו בלוקים כל הזמן
אבל אנחנו לא צריכים להיות תמימים.דעתי: אם אנחנו רוצים להסתדר פה ביחד , אנחנו צריכים לדאוג אחד לשני ולאפשר אחד לשני לחיות טוב בדרכו, בדרך שהוא רוצה, מתוך קבלה שאין לי זכות לשלוט בחייו של אחי - כל זה כמובן כל עוד לא פוגעים אחד בשני. וכל עוד יש שיוויון.
וזה שאני מאמין שהעולם צריך להתנהג בצורה מסויימת לא נותן לי זכות לשלוט בחייו של מישהו אחר.
אני מסכים, אם הכוונה היא לעבוד ביחד,נגיד על כתיבת חוקה , הדרך שיאיר גולן התבטא במקרה הזה לא עוזרת. הוא לא יודע לנסח דברים, שאולי נכונים(למשל, יכול להיות שכל עם ישראל ירוויח אם ילמד כמה שיעורים בהיסטוריה של הדמוקרטיה, לראות מה הצליח ומה נכשל בעבר בעולם, כדי שנוכל ביחד לכוון לכיוון טוב).אבל אנחנו לא צריכים להיות תמימים.
לצערנו, יכול להיות מאוד שמחר מי שיקבל את ההחלטות לא יהיו אנשים שמאמינים בעקרונות שכתבת כאן. אלא אנשים שהמטרה העליונה שלהם היא שכולם יהיו בדרכם (כן, גם אצלי יש פחד כזה, כשאני שומע פוליטיקאים מדברים על לחנך אותי מחדש) ולכן צריך חוקה מוגדרת, גם אם יהיו בה חסרונות. (ויהיו בה, המציאות לא מושלמת).
יש קורלציה הפוכה בין דמוקרטיה ושחיתות.אני לא יכול לחיות עם חברי ממשלה סוררים, אוהבי שוחד, רודפי שלמונים.
הוא לא יודע לנסח דברים, שאולי נכונים
טעות. כאן מתוקן.די לפחד מלהגיד דברים כהוויתם.
די להמנע מהאמת כמו גנץ, הרצוג, הריבעון הרביעי ושאר הפופוליסטים שמשווקים את עצמם כ״מרכז״ שמחפש ״הדברות״ עם אנשים שרגשות השומעים לא מטרידים אותם.
יש מערך שלם של של מערכות חינוך מפלגתית, מכונת הרעל, מכינות דתיות, ערוץ 14, הרבה אנשים עם אינטרס לנרמל ״אמת חליפית״ : דמוקרטיה היא רק בחירות, מי שנבחר זכותו לעשות הכל כי הוא מייצג את ״רצון העם״ - אבל רק אם הוא מקבל את החותמת הנכונה, בית המשפט פועל נגד ״העם״ במטרה להכשיל את ״רצון העם״ - שוב, רק בתנאי שה״עם״ בחר ״נכון״, וגם דברים יותר קיצוניים שהיו פעם מחוץ לחוק ונורמלו כ״מרכז״.
אז כשמשהו אומר את האמת הפשוטה מייד יוצאים עליו כל הפופוליסטים.
קודם כל תוקפים את הדובר, ומפיצים עליו כל פייק אפשרי
וכשזה מתרסק אז הסיגנון, אמירת אמת פשוטה - מתוייג כ״פוגעני״.
פוגעני כלפי מי? כלפי מי שלא מוכן ללמוד? מי שמפחד להתמודד עם חשיבה מסודרת בה יש הגדרות ועובדות ?
--ולא במקרה ההתיחסות למילים במקום למהות היא בדיוק הטקטיקה של ה WOKE.
אני לא יודע למה אתה מתכוון, אגיד איך הבנתי אותך - תתקן אותי.אבל עכשיו אנחנו עדיין במאבק אחר לגמרי.
עכשיו אנחנו בשלב שהקואליציה מנסה להפוך את המדינה למדינה לא דמוקרטית ומושחתת שהחוק בה לא שווה דבר ושבלשכת ראש הממשלה יושבים נציגי קטאר.אני לא יודע למה אתה מתכוון, אגיד איך הבנתי אותך - תתקן אותי.
עכשיו אנחנו עדיין לא בשלב של להגיע להסכמות: אנחנו בשלב של להשליט את הערכים שלנו...
עכשיו אנחנו בשלב של "בית ספר דמוקרטי". הילדים יכולים לשחק בדמוקרטיה ואפילו לקבל החלטות, אבל בדברים החשובים באמת הsay הוא של המורים.עכשיו אנחנו בשלב שהקואליציה מנסה להפוך את המדינה למדינה לא דמוקרטית ומושחתת שהחוק בה לא שווה דבר ושבלשכת ראש הממשלה יושבים נציגי קטאר.
גם לי יש חלק בכך שהגענו לכאן.בחרתי את גנץ שתרם לא מעט לכך. בסדר היה קשה לדעת שכך הוא ינהג וכך יתגלגלו הדברים.
בכל מקרה, אם לא נתקן את זה, לא נוכל להגיע לשיחה שבא נשב כולנו ונגיע להסכמות על חוקה.
לתקן את זה עם מי ?בכל מקרה, אם לא נתקן את זה, לא נוכל להגיע לשיחה שבא נשב כולנו ונגיע להסכמות על חוקה.
100% נכוןדי לפחד מלהגיד דברים כהוויתם.
די להמנע מהאמת כמו גנץ, הרצוג, הריבעון הרביעי ושאר הפופוליסטים שמשווקים את עצמם כ״מרכז״ שמחפש ״הדברות״ כם אנשים שמוסר או רגשות השומעים לא מטרידים אותם.
יש מערך שלם של של מערכות חינוך מפלגתית, מכונת הרעל, מכינות דתיות, ערוץ 14, הרבה אנשים עם אינטרס לנרמל ״אמת חליפית״ : דמוקרטיה היא רק בחירות, מי שנבחר זכותו לעשות הכל כי הוא מייצג את ״רצון העם״ - אבל רק אם הוא מקבל את החותמת הנכונה, בית המשפט פועל נגד ״העם״ במטרה להכשיל את ״רצון העם״ - שוב, רק בתנאי שה״עם״ בחר ״נכון״, וגם דברים יותר קיצוניים שהיו פעם מחוץ לחוק ונורמלו כ״מרכז״.
אז כשמשהו אומר את האמת הפשוטה מייד יוצאים עליו כל הפופוליסטים.
קודם כל תוקפים את הדובר, ומפיצים עליו כל פייק אפשרי
וכשזה מתרסק אז הסיגנון, אמירת אמת פשוטה - מתוייג כ״פוגעני״.
פוגעני כלפי מי? כלפי מי שלא מוכן ללמוד? מי שמפחד להתמודד עם חשיבה מסודרת בה יש הגדרות ועובדות ?
--ולא במקרה ההתיחסות לדברים במקום למהות היא בדיוק הטקטיקה של ה WOKE.
הייתי עושה איתך את השיחה ההגיונית: יש לנו ויכוח על האמת,דעות אחרות. לגמרי.עכשיו אנחנו בשלב של "בית ספר דמוקרטי". הילדים יכולים לשחק בדמוקרטיה ואפילו לקבל החלטות, אבל בדברים החשובים באמת הsay הוא של המורים.
יש פה קבוצה לא נבחרת, בעלת כוח בלתי מוגבל, שמנכסת לעצמה עוד ועוד סמכויות - וממנה את עצמה. היא זוכה לגיבוי תקשורתי ושל דרגים בכירים בצבא.
מנגד, כאשר אותם דרגים בכירים בצבא איימו בפירוק הצבא - אותה מערכת עצמה הגנה עליהם.
כאשר הם החליטו למדר ראה"מ ושר ביטחון מהחלטות בטחוניות הרות גורל - המערכת מגנה עליהם.
--------------------------------------------
אני לא אומר את כל זה כדי להיות ציני או כדי לריב.
אני רוצה להעביר את הנקודה:
אני בטוח שאתה מאמין בכל ליבך במה שאמרת בדיוק כפי שאני מאמין במה שאני אמרתי.
וזכותך כמובן לרצות לקדם את עמדתך בדיוק כמו זכותי לקדם את עמדתי. (בלי עבירות על החוק ואלימות!).
אבל אם אתה רוצה להגיע להסכמה, הזמן הוא עכשיו. זה לא חוכמה להגיד "קודם אני אכריע ואז נגיע להסכמות". גם אני יכול להגיד שאני מוכן להסכמות - אבל רק אחרי שהרפורמה של לוין תעבור במלואה, ויהיה סיפוח.
הנזק שהם גרמו למושג הסכמות ואחדות הוא בל יתואר.
ובמציאות, זו הגישה של אדריכלי הרפורמה:אבל אם אתה רוצה להגיע להסכמה, הזמן הוא עכשיו. זה לא חוכמה להגיד "קודם אני אכריע ואז נגיע להסכמות". גם אני יכול להגיד שאני מוכן להסכמות - אבל רק אחרי שהרפורמה של לוין תעבור במלואה, ויהיה סיפוח.
נכון.יש מקום לדיון רציני ומעמיק בכל סוגיות הרפורמה.
רצוי שכל הצדדים בחברה ישתתפו בו, ולבסוף יובילו להסכמה רחבה.
⌄
⌄
⌄
אבל דיון הגיוני יכול להביא למסגרות מוסכמות לפחות...שום דיון הגיוני לא ישנה כלום.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| V | פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) | יומני מסע אישיים | 41 | |
|
|
פרשת "מוכתר" | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 229 | |
|
|
על פרשת דרכים פיננסית | יומני מסע אישיים | 263 | |
|
|
פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? | שוק ההון | 9 |