זה בדרך כלל לא נכון. קל מאוד להתקבל לתואר במדעי הרוח והוא גם לא יעיל כלכלית. יש טענה שצריך אנשים שיעסקו בפילוסופיה ובסוציולוגיה כדי לייעץ בהחלטות קשורות. למשל סוגיות אתיות. אבל יש גם רבנים שמייעצים בסוגיות אתיות, ויש רבנים שהם ראשי קהילה שזאת עבודה הרבה יותר פרקטית ממה שיעשה בוגר בסוציולוגיה עם התואר שלו.2. תואר במדעי הרוח אורך 3-4 שנים ולאחריו הסטודנט יוצא לשוק העבודה. המשכורות של בוגרי תארים גבוהות יותר מהממוצע ואין כל ספק שהמערכת משלמת על עצמה בתשלומי מיסים עודפים.
3. מספר המקומות בתארים במדעי הרוח (ואחרים) מוגבל. אין שום ניסיון לארגן "חברת לומדים" שבה כל הגברים נמצאים באוניברסיטה כל הזמן - קורה בדיוק ההיפך, לא כזה קל להתקבל לתואר אקדמי.
אם הנתונים לא נראים לך אז פשוט תתעלם מהם ? או עדיף - תשקר ?רבותי, זו המציאות – אנחנו בגלות, ולא משנה כמה תנסו להצטדק. לחרדי אין שום תקציב עודף לעומת החילונים חוץ מהקצבאות לאברכים, שזה 600 ש''ח בחודש.
אח שלי היקר אל תוציא דברים מהקשרם. אני לא 'דורש כסף מאף אחד'.אנחנו סגורים על זה שהחרדים בסך הכל מקבלים מהמדינה כסף, והחילונים משלמים למדינה כסף? ואתה דורש מהמדינה עוד כסף כי החרדים לא מעוניינים לעבוד? זו בסוף השורה התחתונה, אתה רוצה שהמדינה תעביר עוד כסף לחרדים. אין באמת טיעון סביב מיסים ישירים לעומת עקיפים.
החרדים* לא מכירים במושג עובדות. החיים שלהם בנויים על אגדות, בורות, סיפורים ושקרים - תוך איסור על לימודים, על חשיבה ביקורתית-לוגית, על חשיפה למידע ולעובדות ועל כל מה שדורש הבנה במספרים.כי החילונים והחרדים בשרשור הזה חלוקים על העובדות ולא נראה לי שנצליח להסכים בינינו אם נעשה את המחקר לבד.
כמה שקרים ושטויות בתגובה אחתחיתולים:
תורמים ליד עזרה ושולמית מקבלים זיכוי מס. ״מרכז התינוקות של יד עזרא ושולמית יספק מזון לתינוקות .חיתולים, מגבונים ומוצרי תינוקות אחרים״
תחבורה ציבורית לחרדים זה בהנחה
וכמובן שבחגים:
במהלך השנה שעברה וגם השנה תוגברו קווי אוטובוסים בין מוקדים חרדיים ברחבי הארץ בחגים, כמו חנוכה ובפורים. גם בחנוכה השנה תוגברו קווי אוטובוסים מירושלים למוקדים חרדיים בבני ברק, באשדוד, בבית שמש, בערד ובקריית גת. זאת בזמן שבמלחמה לחיילי וחיילות מילואים ואזרחים שזקוקים לתחבורה ציבורית בשבת נותרו ללא מענה, עד היום.
פעילות מורחבת של התח”צ תחל מספר ימים לפני ההילולה ותימשך מספר ימים לאחריו. ...הוחלט בשנה זו על פיילוט שימוש ברכבת ישראל לאורך כל משך ההילולה, שתכלול קווי הזנה מיוחדים, לצד אפשרויות קישור ליעדים נוספים שעד כה לא קיבלו שירות למירון
וכמובן -מה יותר חשוב מטיסות לאומן בזמן מלחמה?
-- בהחלט בהחלט הזוי שחרדים מקבלים כל קו הזוי שהם רוצים, בעוד אנשים שצריכים לחזור מהעבודה - זב״שם - כי ברור שכל הפועלים במדינה הם שומרי שבת. ואין מה לדבר בכלל על רכבות ב 7 לאוקטובר או אח״כ, כשצריך היה תח״צ להצלת חיי אדם.
נראה לי אפשר גם לתרום לארגוני הפגנות אנרכיסטים ולקבל זיכוי מס.חיתולים:
תורמים ליד עזרה ושולמית מקבלים זיכוי מס.
גם לחילונים תח"צ זה בהנחה.
סלח לי אבל אתה פשוט אדם מצומצם. אין לך שום יכולת לנסות להבין דברים חדשים שלא מתאימים עם המידע הקדום שמונח במוחך העקום. במקום להגיב בצורה עניינית אתה משתמש בשיטות דמגוגיות זולות.החרדים מהכת הישראלית לא מכירים במושג עובדות. החיים שלהם בנויים על אגדות, בורות, סיפורים ושקרים - תוך איסור על לימודים, על חשיבה ביקורתית-לוגית, על חשיפה למידע ולעובדות ועל כל מה שדורש הבנה במספרים.
החרדים שגדלו בישראל לא ״חולקים״ על עובדות - הם פשוט מכחישים אותן. הם לא מרגישים שום צורך לבסס את דיבריהם, ואין להם בעיה לקבוע דברים ללא חקירה וללא מידע מבוסס - הם אפילו לא מכירים את המושגים האילו.
אין ספק שהגבת בצורה עיניינית. מלאה בעובדות והוכחות.סלח לי אבל אתה פשוט אדם מצומצם. אין לך שום יכולת לנסות להבין דברים חדשים שלא מתאימים עם המידע הקדום שמונח במוחך העקום. במקום להגיב בצורה עניינית אתה משתמש בשיטות דמגוגיות זולות.
וברמת העובדות-אפשר גם וגם. זה הכיוון שישראל הולכת אליו דמוגרפית.
נכון שהם בירידה והם בעלייה, אבל נראה שכדי להגיע למפגש ביניהם, ידרשו עוד הרבה שנים.וברמת העובדות-
מדדי הפיריון של האישה המוסלמית
וכן החרדית-
בירידה מתמדת כבר 3 עשורים.
והאם המסורתית חילונית-
בעליה
הן בפריון הסגולי
והן בשיעור הפיריון הכולל
הפיריון של האישה המוסלמית ירד בצורה דרסטיתוברמת העובדות-
מדדי הפיריון של האישה המוסלמית
וכן החרדית-
בירידה מתמדת כבר 3 עשורים.
הגבתי בהודעה קודמת אבל היא ממתינה לאישור הנהלה.אין ספק שהגבת בצורה עיניינית. מלאה בעובדות והוכחות.
בפועל רק הוכחת את דברי.
לא כל הקישורים נפתחים לי,חיתולים:
תורמים ליד עזרה ושולמית מקבלים זיכוי מס. ״מרכז התינוקות של יד עזרא ושולמית יספק מזון לתינוקות .חיתולים, מגבונים ומוצרי תינוקות אחרים״
תחבורה ציבורית לחרדים זה בהנחה
וכמובן שבחגים:
במהלך השנה שעברה וגם השנה תוגברו קווי אוטובוסים בין מוקדים חרדיים ברחבי הארץ בחגים, כמו חנוכה ובפורים. גם בחנוכה השנה תוגברו קווי אוטובוסים מירושלים למוקדים חרדיים בבני ברק, באשדוד, בבית שמש, בערד ובקריית גת. זאת בזמן שבמלחמה לחיילי וחיילות מילואים ואזרחים שזקוקים לתחבורה ציבורית בשבת נותרו ללא מענה, עד היום.
פעילות מורחבת של התח”צ תחל מספר ימים לפני ההילולה ותימשך מספר ימים לאחריו. ...הוחלט בשנה זו על פיילוט שימוש ברכבת ישראל לאורך כל משך ההילולה, שתכלול קווי הזנה מיוחדים, לצד אפשרויות קישור ליעדים נוספים שעד כה לא קיבלו שירות למירון
וכמובן -מה יותר חשוב מטיסות לאומן בזמן מלחמה?
-- בהחלט בהחלט הזוי שחרדים מקבלים כל קו הזוי שהם רוצים, בעוד אנשים שצריכים לחזור מהעבודה - זב״שם - כי ברור שכל הפועלים במדינה הם שומרי שבת. ואין מה לדבר בכלל על רכבות ב 7 לאוקטובר או אח״כ, כשצריך היה תח״צ להצלת חיי אדם.
דווקא לגבי זה הוא צודק.סלח לי אבל אתה פשוט אדם מצומצם. אין לך שום יכולת לנסות להבין דברים חדשים שלא מתאימים עם המידע הקדום שמונח במוחך העקום. במקום להגיב בצורה עניינית אתה משתמש בשיטות דמגוגיות זולות.
חשוב לי להבהיר משהו בתחילה: אני מודע לכך שהמגזר החרדי מקבל יותר תקציבים מהמסים שהוא משלם. ברור לי גם שאם משפחה חרדית משלמת מסים בשיעור ממוצע כמו משפחה חילונית, היא תקבל פחות.היתולי או לא - הרבה מאד מהדברים שאתה חושב שהם הזויים, אכן ממומנים על ידי המדינה: הנחה עצומה בדמי ביטוח בריאות ממלכתי, מימון הקמת בתי כנסת ישיבות ומיקוואות, מימון תלמידים בחו״ל, מימון תלמידי חו״ל בארץ (שבתורם ״תורמים״ לישיבות) ועוד ועוד, כולל הנחות על חיתולים דרך הטבות מס לעמותות שמחלקות חיתולים.
הנתונים אכן מוסתרים, בכוונה, והם בהחלט נראם בדיוק כך. דוגמה חלקית ביותר, דרך משרד אחד בלבד:
- בית ועד חברון – 271 אלף שקל. מטרת המוסד: הפצת התורה בקרב יישובי האזור.
- אוצר ערכי החסידות – 600 אלף שקל. מטרת המוסד: הקמת בתי מדרש, סיוע לזוגות צעירים ומתן הלוואות ללא ריבית.
- חכמת שלמה – המוסד מקבל 410 אלף שקל. מטרתו: הקמת תלמוד תורה וכולל אברכים.
- מכון להורות נתן – 400 אלף שקל. זהו מכון להדפסת ספרי יהדות מהונגריה ואוסטריה.
- המכון למצוות התלויות בארץ – 510 אלף שקל. מטרת המכון: לימוד ויישום מצוות התלויות בארץ.
- מכון ירושלים בתי מדרש – 654 אלף שקל. מטרתו: הקמת בתי מדרש לאברכים.
- הישיבה הגדולה אהל שמעון – 480 אלף שקל. הישיבה מקימה בתי מדרש ועוסקת בניהול מעונות יום וניהול ישיבה.
- אוצר ערכי החסידות – 600 אלף שקל. מוסדות למחקר תורני.
- אוצרות שלמה להוצאת והדרת כתבי מרן – 445 אלף שקל.
- אור חיה - המרכז לאישה היהודיה – 38 אלף שקל.
- אורות חמדה – מוסדות מחקר תורני – 153 אלף שקל.
- מכון להפצת משפט התורה – 352 אלף שקל.
- מכון מחקר תורני לרבני ישובים – 300 אלף שקל.
- התנועה למורשת ישראל – 772 אלף שקל.
- המכון למחקר תורני ע"ש מרן הרב צבי יהודה קוק זצ"ל – 264 אלף שקל.
- המכון ללימוד מחקר ובניין המקדש – 338 אלף שקל.
- בית המדרש להלכה בהתיישבות – 499 אלף שקל.
- היכל שלמה, המרכז למורשת היהדות בירושלים – 347 אלף שקל.
- ארגון נשות גור – היכלי ענג (הרבי מגור הוא כידוע פטרונו של ראש יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף) 68 אלף שקל.
- הישיבה הגבוהה אור עציון - 431 אלף שקל.
- הישיבה הגדולה אהל שמעון מערלוי ירושלים – 411 אלף שקל.
- הליכות הארץ – משמרת המצוות במשקים - 153 אלף שקל.
זאת נקודה מהותית. החרדים ממשיכים באותה אסטרטגיה שהתחילה כתגובה לרפורמים. ככל שהם ירגישו פחות מאויימים הם ישתלבו יותר. הם יודעים שההסתגרות היא בעייתית ולא לכתחילה גם מבחינה הלכתית. בגדול הרבה מהם לא תומכים ביוזמות ציוניות והשתלבות עם החברה כי הם חושבים שזה לא אחריותם לקדם את הגאולה באופן מעשי (שכוללת חיים נורמליים בארץ ישראל). הרבה חרדים אחרים כן מעודדים השתלבות כל עוד אין איום על האמונה וקיום מצוות. אני מבין למה זה מורכב (גם מבחינת ערך השוויון) לעשות התאמות בשביל השתלבות חרדים. אבל בפועל זאת דרך שעובדת. היו בעבר מפקדים חילוניים בצבא שהיו אחראים על גיוס חרדים. הם שיווקו את הגיוס בתור הקלף של יציאה מהחושך אל האור שבחילוניות. כמובן שזה רק הוריד משמעותית את כמות המתגייסים.מתחבר לתפיסה החרדית לפיה כשכולם ישמרו מצוות וילמדו תורה, גם החרדים יצאו לעבוד.
ה'שוק' שהחרדים קיבלו עם עזיבת רבים מאחיהם את הדת אילץ אותם בראייתם 'לשמר את הגחלת' על חשבון איכות חיים חומרית.
לתפיסה זו כשהמצב ישתנה יוכלו לחזור לחיים נורמליים שמשלבים תורה ועבודה.
זה אולי נשמע כמו בדיחה, אבל יש עמותות עם סעיף 46 אפילו בשביל להאכיל חתולים.
מצחיק אותי שאתה מתמקד רק במגזר החרדי. תמיד שיש אירועים או חגים (גם ברמדאן להר הבית), יש תגבור של אוטובוסים לכלל האוכלוסייה, לא רק למגזר מסוים.וכמובן שבחגים:
במהלך השנה שעברה וגם השנה תוגברו קווי אוטובוסים בין מוקדים חרדיים ברחבי הארץ בחגים, כמו חנוכה ובפורים. גם בחנוכה השנה תוגברו קווי אוטובוסים מירושלים למוקדים חרדיים בבני ברק, באשדוד, בבית שמש, בערד ובקריית גת. זאת בזמן שבמלחמה לחיילי וחיילות מילואים ואזרחים שזקוקים לתחבורה ציבורית בשבת נותרו ללא מענה, עד היום.
⌄
⌄
⌄
"ישראל" יש רק אחד. גדולי ישראל, ובראשם הרמב"ם, בהתבסס על האמירה של ר' צדוק בפרקי אבות, אמר:ייתכן וגדולי ישראל של המגזר הדתי לאומי אומרים כמו שכתבת.
אבל גדולי ישראל של המגזר החרדי אומרים לגברים ללמוד ולא לעבוד (והנשים עובדות. או שהגברים עובדים בעבודה תורנית, "ובדיעבד" בכל עבודה).
אם לציבור החרדי יש "ישראל" אחר, שאינו כלל ישראל, ולפיכך "גדולי ישראל" שלהם אחרים, למשל, מהרמב"ם, הרי שהם הוציאו עצמם מהכלל וכפרו בעיקר. ישראל יש רק אחד."דע, כי זה כבר אמר: אל תעשה התורה קרדום לחפור בה, כלומר: אל תחשבה כלי לפרנסה, וביאר ואמר שכל מי שיהנה בזה העולם בכבוד תורה שהוא כורת נפשו מחיי העולם הבא. והעלימו בני אדם עיניהם מזו הלשון הגלויה, והשליכוה אחרי גוום, ונתלו בפשטי מאמרים שלא הבינום...
זאת הבעיה החמורה ביותר של הציבור החרדי. מצג שווא כאילו זה אפשרי רק ללמוד כל היום, לציבור שלם, שלא כולם בו עילויים. ומי יפרנס אותם? פרנסה, מה תהא עליה?(והנשים עובדות. או שהגברים עובדים בעבודה תורנית, "ובדיעבד" בכל עבודה).
לא הייתי אומר שחרדי שהולך לעבוד הוא כישלון, אבל כמו בציבור החילוני, הרבה יותר מכובד להיות אדם משכיל ... כך בציבור החרדי אדם לומד הוא אדם "משכיל". וזה אפשרי.
בוודאי, אני בעד שוויון. הקריטריון השוויוני דורש שהאבא ישרת בצבא, או שירות מקביל, כדי לקבל את הסבסוד.אני לא חושב שסבסוד מעונות לפי קריטריונים שוויוניים נקרא "הסטת משאבים ציבוריים". נשים חרדיות רוצות לצאת לעבוד, לא מגיע להם סבסוד מעונות?
הוא בהגדרה לא מסיט אליו את המשאבים ואת כספי המיסים, כי הוא זה שיוצר את רובם.אני חושב שהמגזר הציבורי החילוני הוא מסיט אליו את המשאבים הציבוריים ואת כספי המיסים של תושבי המדינה.
לא חושב שאתה צודק. אל תעשה הנחות. זה מאוד מאפיין את סגנון ההתנצחות החרדי, לעשות כל מיני פלפולים ולחשוב שזה מאוד מתוחכם ומצדיק שרובם מסתמכים על הציבור.כשאתה רואה אחד כמו @BSH. עם 13 הודעות כרגע ש"מסביר לך" שמי שלא עובד הייטק הוא "משתמט הייטק" וממשיך.
איך אתה לא מזהה "טרול"?
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| L | קריית עקרון | נדל"ן | 6 |