• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התרופה הכרונית הראשונה (והאחרונה בינתיים) שהתחלתי לקחת היתה כשהייתי בת 58, וגם זה רק כי הלכתי לאבחן ביוזמתי מחלה כלשהי.
הבעל שלי התמלא בתרופות גם בגיל הזה, אצלו יש כמה מחלות כרוניות לא פשוטות בכלל.
אחרי 3 שנים שלא היינו בחופשה בחו"ל ואני ממש רוצה להתאוורר, פתאום הבנו שאנחנו צריכים לקחת את נושא המחלות והתרופות בחשבון.
ואני הפנמתי שגם החלום לבלות כמה חודשים כל שנה בכפר נידח ביוון הולך ומתפוגג כתוצאה מכך.
אני לא מתלוננת על זה, החיים שלנו טובים גם כך, אבל באמת לא השתמשנו בתרופות כמעט, אפילו לא לכאבים או לחום, אלא במצבים יוצאי דופן.
זה כן משהו לקחת בחשבון כשמתבגרים, ובטח אם אין אזרחות מקומית, אבל אפשר להתארגן על זה אם זה מאד חשוב וגם לזוז לאזור טוב יותר מבחינה רפואית אם צריך.
התחושה שלי שמדובר בעניין אקספוננציאלי. כצעיר יחסית שלא התמודד עם בעיות בריאות כמעט, מלבד כמה ספציפיות,
קל מאוד לחיות בכיף ובכלל בכלל לא לחשוב על זה, עד שזה בא אליך בבום ודורש התייחסות עכשיו. לא בהדרגה. מי שלא חי שם, בכלל לא יכול להבין את זה.

אפילו אני שמכיר את זה קצת, כאמור, חי ביום יום בתחושת זרימה, שזה לא יגיע אליי, וזה לא במודעות שלי.
אבל אף אחד כמעט לא מת בריא, או יותר נכון להגיד, רק מעטים מתים בריאים, ואנחנו עדיין לא מאחלים את זה לאף אחד (תאונות, מוות פתאומי בגיל צעיר).

בקצרה, זה כמו אנשים שעוברים עיר ובודקים אם יש חינוך טוב בעיר החדשה. בשביל רווקים זה כמו סינית.

התחושה שלי שמדובר בעניין אקספוננציאלי. כצעיר יחסית שלא התמודד עם בעיות בריאות כמעט, מלבד כמה ספציפיות,
קל מאוד לחיות בכיף ובכלל בכלל לא לחשוב על זה, עד שזה בא אליך בבום ודורש התייחסות עכשיו. לא בהדרגה. מי שלא חי שם, בכלל לא יכול להבין את זה.

אפילו אני שמכיר את זה קצת, כאמור, חי ביום יום בתחושת זרימה, שזה לא יגיע אליי, וזה לא במודעות שלי.
אבל אף אחד כמעט לא מת בריא, או יותר נכון להגיד, רק מעטים מתים בריאים, ואנחנו עדיין לא מאחלים את זה לאף אחד (תאונות, מוות פתאומי בגיל צעיר).

בקצרה, זה כמו אנשים שעוברים עיר ובודקים אם יש חינוך טוב בעיר החדשה. בשביל רווקים זה כמו סינית.
יש טעם בדבריך.
מצד שני, נשאלת השאלה עד איזו רמה צריך להיערך מראש לסיטואציה שבה הבריאות תיתן לך סטירה? האם עדיף לחיות במקום שהוא סטרסוגני עבורך (שזה כשלעצמו פוגע בבריאות), רק מאחר ויש בו מערכת בריאות איכותית שכנראה תזדקק לה בעתיד?
לא יודע. חומר למחשבה.

יש טעם בדבריך.
מצד שני, נשאלת השאלה עד איזו רמה צריך להיערך מראש לסיטואציה שבה הבריאות תיתן לך סטירה? האם עדיף לחיות במקום שהוא סטרסוגני עבורך (שזה כשלעצמו פוגע בבריאות), רק מאחר ויש בו מערכת בריאות איכותית שכנראה תזדקק לה בעתיד?
לא יודע. חומר למחשבה.
בהחלט חומר למחשבה.
אני יודע שעם כמה שהלחץ פוגע בבריאות בישראל, א. אני יכול לשלוט עליו במידה רבה, מי שרק רואה חדשות, פוגע בבריאות שלו עצמו בידיים, רק כדי להתבדר,
ב. הלחץ של לחיות בין זרים שוחק הרבה יותר, עבורי לפחות. בישראל אני עדיין מרגיש כמו אדם בבית שלו, ובמקום אחר, כמו בבית של זר.

אני יכול לקבל משהו כמו ארה"ב, שם אפשר למצוא איזו חווה מבודדת, קהילה קטנה, לחיות בשלווה, במדינה שבה כולם מהגרים, אז יש כבוד לעניין.

במדינה הומוגנית יחסית, לגור באיזה עיר צפופה שבה כולם מסתכלים עליי עקום כי עשיתי משהו לא בסדר, ואני תמיד שם על זמן שאול - נראה לי מיותר לגמרי.
וכן, תמיד אפשר לשחק את המשחק, "עד מתי כדאי להערך מראש", גם מבחינת איכות החיים - למה לא לגור בכיף ובתלישות במקום זר, וכשיהיה בלאגן, לחזור לפה.
אבל זה רק מוכיח את החשיבות ש"פה" ימשיך להתקיים.
אני מאוד בעד התזה שלגור פה או שם זה הרבה פחות משנה, כל עוד "פה" קיים. זאת אומרת, הכל כרגע עדיין תיאורטי, אבל אם המדינה תושמד, יהודים שוב יחזרו להיות מיעוט נרדף.

תחשבי מה תהיה התוצאה של מלחמה בין בני אדם לשימפניזים. אלא שזה כלל לא מתקרב להפרש באינטליגנציה שהולך להיות בין בני אדם ל-AI. ה-AI יגיע למצב שהוא חכם יותר מבני אדם כמו שבן אדם יותר חכם משבלול, והוא גם יהיה מהיר יותר מבני אדם כמו שבן אדם מהיר יותר משבלול. הסיכוי של בני אדם להתגונן אם ה-AI ירצה לחסל אותם יהיה בערך כמו הסיכוי של שבלול להתגונן מבן אדם שנחוש לדרוך עליו.
זה שנגיע להפרש כזה באינטליגנציה זה לדעתי די וודאי, והסברתי רבות בשרשור הזה למה. אני לא אחזור על זה.
עכשיו יש גם שאלה אם ה-AI ירצה בכלל לחסל את בני האדם. זאת שאלה הרבה יותר מורכבת ואפשר לדבר עליה הרבה. אני לא יודע את התשובה, אבל יש סיבות טובות לדאוג. מה שמדאיג אותי במיוחד הוא לא הבינה המלאכותית עצמה, אלא השילוב הקטלני בין הבינה המלכותית לטיפשות האנושית והאינסטינקטים שהתפתחו בתקופת האבן מול אתרגרים שונים בתכלית מאלה הניצבים בפנינו עכשיו.

השילוב הקטלני בין הבינה המלכותית לטיפשות האנושית והאינסטינקטים שהתפתחו בתקופת האבן מול אתרגרים שונים בתכלית מאלה הניצבים בפנינו עכשיו.
אני עשרות שנים שומעת את הטענה הזאת, כמובן לא לגבי בינה מלאכותית אבל כן לגבי הפער בין ההתפתחות הרגשית הנמוכה באבולוציית האדם לבין ההתפתחות השכלית (זאת שיצרה את הטכנולוגיה בפרט ואת התובנות המדעיות בכלל) ולגבי הסכנות שבפער הזה.
אני לא שוללת את הטענה הזאת כי אין העבר מעיד על העתיד וכו' אבל באמת שעד היום הנזקים היו פחות גרועים ממה שיכל להיות. כמובן שהיו במאה הקודמת מלחמות עולם שהטכנולוגיה איפשרה להשמיד עשרות מיליוני בני אדם בשנים ספורות, וכנראה שהיינו צריכים לעבור שם כדי לעלות ברמה או שתיים של אחריות מצד מנהיגי המדינות (אם כי זה מתחיל להתערער שוב, מלחמת רוסיה-אוקראינה מחזירה להווה רמות בלתי נתפסות של הרג יומי).
עושה רושם שמנהלי חברות ה-AI מבינים יותר טוב מהמנהיגים והמחוקקים את הפוטנציאל ההרסני, אז נשאר לקוות ששלושת הכפים לא ישלטו בהחלטותיהם.
אגב, הדימוי של אדם מול שבלול לא מתאים לדעתי. האדם לא יצר את השבלול אבל הבינה עדיין בשליטתו ואחריותו.
יכול להיות שכל הרפתקאות האינטרנט, ולאן שהוא התפתח, יובילו להחלטה לסגור את השאלטר על זה באופן עולמי - הסיכוי יעלה רק לאחר מרחץ דמים עולמי - ונצטרך לחזור לחיות בדומה ללפני 40 שנה. אני לא רואה בעיה נוראית אם כך יקרה, זה לא חזרה לימי הביניים :)

אני עשרות שנים שומעת את הטענה הזאת, כמובן לא לגבי בינה מלאכותית אבל כן לגבי הפער בין ההתפתחות הרגשית הנמוכה באבולוציית האדם לבין ההתפתחות השכלית (זאת שיצרה את הטכנולוגיה בפרט ואת התובנות המדעיות בכלל) ולגבי הסכנות שבפער הזה.
לדעתי חשוב לתאר את הבעיה באופן מדוייק יותר. בעיה מרכזית היא שהאתגרים שהאדם התפתח אבולוציונית להתמודד מולם אינם תואמים את האתגרים העומדים בפניו כיום. האדם התפתח להתמודד עם מספר אתגרים, כאשר המרכזי שבהם הוא מאבק אלים על משאבים מול קבוצות בני אדם אחרות. התכונות שהועילו במאבק זה הן מזיקות מאוד בעולם של היום. זאת לדעתי בעיה מספר 1. אף אחד כמעט לא מדבר על זה באופן ברור. בעיה נוספת היא הצטברות מוטציות מזיקות בגלל היעדר לחץ אבולוציוני. גם על זה אף אחד לא מדבר.
אני מתקשה מאוד לראות את האנושות שורדת בלי לכל הפחות שימוש נרחב בהנדסה גנטית של בני אדם לתיקון שתי הבעיות האלה.
אני לא שוללת את הטענה הזאת כי אין העבר מעיד על העתיד וכו' אבל באמת שעד היום הנזקים היו פחות גרועים ממה שיכל להיות. כמובן שהיו במאה הקודמת מלחמות עולם שהטכנולוגיה איפשרה להשמיד עשרות מיליוני בני אדם בשנים ספורות, וכנראה שהיינו צריכים לעבור שם כדי לעלות ברמה או שתיים של אחריות מצד מנהיגי המדינות (אם כי זה מתחיל להתערער שוב, מלחמת רוסיה-אוקראינה מחזירה להווה רמות בלתי נתפסות של הרג יומי).
עושה רושם שמנהלי חברות ה-AI מבינים יותר טוב מהמנהיגים והמחוקקים את הפוטנציאל ההרסני, אז נשאר לקוות ששלושת הכפים לא ישלטו בהחלטותיהם.
אגב, הדימוי של אדם מול שבלול לא מתאים לדעתי. האדם לא יצר את השבלול אבל הבינה עדיין בשליטתו ואחריותו.
מפחיד אותי במיוחד השלב שבני האדם עדיין בשליטה. ברגע שאנשים רעים מהסוג שנוטה להיבחר לראשי מדינות יבינו את הכוח שהבינה המלאכותית יכולה לתת להם, הבלגן הרציני יתחיל. ואז כשהם יאבדו שליטה, סיכוי גבוה שהם יאבדו שליטה ל-AI לא נחמד במיוחד כי זה בדיוק מה שהם רצו לפתח מתוך אמונה מוטעית שיוכלו לשלוט בו.
יכול להיות שכל הרפתקאות האינטרנט, ולאן שהוא התפתח, יובילו להחלטה לסגור את השאלטר על זה באופן עולמי - הסיכוי יעלה רק לאחר מרחץ דמים עולמי - ונצטרך לחזור לחיות בדומה ללפני 40 שנה. אני לא רואה בעיה נוראית אם כך יקרה, זה לא חזרה לימי הביניים :)

האדם התפתח להתמודד עם מספר אתגרים, כאשר המרכזי שבהם הוא מאבק אלים על משאבים מול קבוצות בני אדם אחרות.
לא חושבת שזה בגלל מחסור במשאבים, זה הצורך הרגשי של שליטים בשלושת הכפים שיכול להיות מאד שהתפתח כתוצאה מהמהפכה החקלאית, וזה שהמגדר השולט הוא הזכרי על עודף הלוחמנות הטבעית שלו, במקום לאזן עם המגדר הנקבי.
בעיה נוספת היא הצטברות מוטציות מזיקות בגלל היעדר לחץ אבולוציוני.
על מה אתה מדבר? איזה לחץ או חוסר לחץ אבולוציוני היה או איננו היום? ועל סמך מה אתה אומר את זה?
אני מכירה מוטציות מזיקות כתוצאה מזיווגים חוזרים ונשנים באותה קהילה, דבר שכבר לא קיים כמעט כתוצאה מההבנה הזאת.

אני יכול לקבל משהו כמו ארה"ב, שם אפשר למצוא איזו חווה מבודדת, קהילה קטנה, לחיות בשלווה, במדינה שבה כולם מהגרים, אז יש כבוד לעניין.
עושה רושם שכך בדיוק חיה @gogo girl , פשוט באירופה (תקני אותי אם אני טועה). יש אגב לא מעט קהילות של ישראלים ביבשת, למשל ביוון, פורטוגל...

עושה רושם שכך בדיוק חיה @gogo girl , פשוט באירופה (תקני אותי אם אני טועה). יש אגב לא מעט קהילות של ישראלים ביבשת, למשל ביוון, פורטוגל...
זה בדיוק ההבדל בין ארה"ב לאירופה
במדינה שבה כולם מהגרים

במדינה שבה כל 5% מהאוכלוסיה הגיע ממקום אחר, אין אפשרות לבצע גזענות ממוסדת, מלבד לפי צבע עור.
במדינה בה הרוב מגיע מתרבות הומוגנית, ויש עוד עשרות אחוזים ממדינות אחרות - הרוב יתמרד.

יש אגב לא מעט קהילות של ישראלים ביבשת, למשל ביוון, פורטוגל...
הקהילות האלה יגמרו באסון.

זה בדיוק ההבדל בין ארה"ב לאירופה

במדינה שבה כל 5% מהאוכלוסיה הגיע ממקום אחר, אין אפשרות לבצע גזענות ממוסדת, מלבד לפי צבע עור.
במדינה בה הרוב מגיע מתרבות הומוגנית, ויש עוד עשרות אחוזים ממדינות אחרות - הרוב יתמרד.

הקהילות האלה יגמרו באסון.
גזענות יכולה לקרות בכל מקום.

אירופה או לפחות חלקים ממנה הם בן המקומות המחוסנים ביותר נגד גזענות ,בדיוק בגלל העבר שלהם.
הם לקחו את זה לכיוון הקיצוני השני של קליטה מוגזמת של פליטים, אבל נראה שעכשיו הם עושים צעדים הפוכים.

ישראלים תורמים כלכלית, שלא נסמכים על מערכת הרווחה באירופה , משתלבים תרבותית ? זה כבר סיפור אחר לגמרי

ובכל מקרה מכאן עד לדבר על אסון, שואה , זה ככ רחוק.

אם מנהלים על זה שיחה לא פוליטית, אז אפשר לראות סיכון מסויים לפיגועי טרור. ואולי במקומות מסויימים באירופה צריך להיזהר יותר, למשל לא ללכת עם סממנים יהודים.

אם מנהלים על זה שיחה לא פוליטית, אז אפשר לראות סיכון מסויים לפיגועי טרור. ואולי במקומות מסויימים באירופה צריך להיזהר יותר, למשל לא ללכת עם סממנים יהודים
סיפור קצר ולא מייצג,

לפני כחודש הלכתי עם אחד הילדים לגינת משחקים חדשה בחצר של עסק פרטי (מסעדה, מכון כושר, סטודיו ליוגה וכו), באחת העיירות הקרובות.
אחרי שעה בערך, רציתי לברר משהו וניגשתי לחפש מישהו בקבלה.
הגיע בחור נחמד ושאלתי אותו את השאלה, הוא ענה שיתקשר רגע לבעלים לברר,
התקשר לבעלים ודיבר באנגלית ואז לפני שסיים אמר שוקראן חביבי.

צחקתי, ושאלתי מאיפה חביבי, והוא ענה שמלבנון ושאל מאיפה אני,
אמרתי שאני שכנה ממש קרובה מהדרום,
הסתכלנו שניה בעיניים וחייכנו,
והשיחה עברה לזה שכמה נעים שאפשר לעבור פה ולדבר, ומה שלום המשפחה שלך ושלי וכו וכו, ואיזה יופי שאנחנו פה, מדברים על גינות משחקים ואיפה קונים טחינה טובה וכמה נעים בשמש...
נפרדנו עם חיוך על הגורל ועל כמה בני אדם הם בסוף רק בני אדם, מעבר לתגיות וקופסאות.

העולם מורכב מאד,
יש טוב ויש פחות,
אני למדתי שכשמתנתקים רגע מהסיפורים, ההפחדות, הכותרות, ויוצאים לרחוב, רב האנשים שמחים לדבר, להקשיב ובעיקר לחלוק את מה שעל ליבם.

יש מקומות שלא כדאי ללכת בהם עם סממנים יהודיים כמו שיש מקומות שלא כדאי ללכת בהם עם גופיה כאשה, או עם רכב בשבת, או ילדים לבד, או עם שעון ונעליים יקרות, או בכלל ללכת בהם כי...
אבל זה בקצה של הקצה של הקצה.
רב העולם שקט ובטוח ונעים ומזמין.

נערך לאחרונה ב:
רב האנשים שמחים לדבר, להקשיב ובעיקר לחלוק את מה שעל ליבם.
זה נכון מאד, אבל הנזק שיכולות לגרום חבורות לא גדולות של אנשים מתלהמים/פנאטיים/בהמות ברדיוס עצום וחסר פרופורציה לגודלן הוא מדהים. הנזק הגדול ביותר הוא תחושת הטרור שהן מטילות והתוצאה של חוסר ביטחון אישי, פחד, הימנעות ובריחה מהאזור. הרבה פעמים התחושות מתגברות בגלל הדהוד מוגזם של התקשורת והרשתות החברתיות.

גזענות יכולה לקרות בכל מקום.
כמובן.
אירופה או לפחות חלקים ממנה הם בן המקומות המחוסנים ביותר נגד גזענות ,בדיוק בגלל העבר שלהם.
פה לדעתי אתה טועה טעות מרה.
בארה"ב הגזענות מובנית במערכת, אבל גם הגיוון מובנה במערכת. ממש מהיום הראשון - זו מדינה מגוונת מאוד מבוססת לאומים רבים במקור.
אירופה? מדובר במדינות מדינות של לאומים שונים. הממשל מוביל מדיניות של עידוד הגירה. לממשל זה טוב, אפילו נצרך - צריך ידיים עובדות.
האזרח הקטן לא תמיד בעד, לפעמים כן ולפעמים לא.

עכשיו שתי שאלות:
א. מה קורה כשיש צרות, כשנדחקים לקיר, את מי מאשימים בתחלואים?
ב. נניח שמתים על סקוטים בגרמניה. באים מיליון, שניים, כולם אוהבים אותם. הם אחוז מהאוכלוסיה, ואז חמש, ואז עשר. באיזה שלב המקומיים ירגישו שהם מיעוט במדינתם?

מה קורה כשיש קבוצה שמאשימים אותה בכל התחלואים, והרוב מרגיש נדחק - בגללה?
ישראלים תורמים כלכלית, שלא נסמכים על מערכת הרווחה באירופה , משתלבים תרבותית ? זה כבר סיפור אחר לגמרי
אני אגיד שכל קבוצה זרה, זה בעייתי אם היא גדולה מדי והתרבות שלה רחוקה מדי. אבל בפרט אם הקבוצה הזרה מצליחה מאוד, או נחשלת מאוד. בשני המקרים זה מעורר אמוציות.
משתלבים? בוודאי שלא, כל קבוצה אם היא משתלבת, אין בה בעיה, כי היא הופכת לחלק. אף אחד לא חושב כיום שהבווארים לא שייכים לגרמניה, כנראה. (מלבד הבווארים :))
אבל כל עוד יש קבוצה מובחנת שהולכת וגדלה, יש בעיות. אנחנו לא מדברים על מחר, גם לא מחרתיים. השאלה היא - עד כמה בת קיימא קהילה של לאום זר בתוך לאום אחר?
צחקתי, ושאלתי מאיפה חביבי, והוא ענה שמלבנון ושאל מאיפה אני,
נפרדנו עם חיוך על הגורל ועל כמה בני אדם הם בסוף רק בני אדם, מעבר לתגיות וקופסאות.
אל תקחי את זה אישית, בבקשה, אבל את תמימה, ואני מצטער על הבוטות, אבל כשתבוא שעת כושר, למשל, כשיסמנו את הזרים, הוא לא ינקוף אצבע לטובתך, וגרוע מכך.
זה נכון מאד, אבל הנזק שיכולות לגרום חבורות לא גדולות של אנשים מתלהמים/פנאטיים/בהמות ברדיוס עצום וחסר פרופורציה לגודלן הוא מדהים. הנזק הגדול ביותר הוא תחושת הטרור שהן מטילות והתוצאה של חוסר ביטחון אישי, פחד, הימנעות ובריחה מהאזור. הרבה פעמים התחושות מתגברות בגלל הדהוד מוגזם של התקשורת והרשתות החברתיות.
איך שצריך להסתכל על זה, זה אף פעם לא הפרט. היו פולנים חסידי אומות עולם. הרוב המוחלט שתקו. חלק הלשינו. ומיעוט השתתפו אקטיבית בהשמדה, בשמחה.
כשהפרט הופך לקבוצה, יש לו דינמיקה אחרת מאוד. למשל, בעיני רבים רבים מהעולם - את רוצחת תינוקות, כי זה הקולקטיב שאת משתייכת אליו. עצוב מאוד, אבל נכון.

אל תקחי את זה אישית, בבקשה, אבל את תמימה, ואני מצטער על הבוטות, אבל כשתבוא שעת כושר, למשל, כשיסמנו את הזרים, הוא לא ינקוף אצבע לטובתך, וגרוע מכך.
לא לוקחת אישית בכלל,
אבל מאז רצח רבין הבנתי מה שווים האחים שלי,
טוב שכן קרוב מאח רחוק.

לא לוקחת אישית בכלל,
אבל מאז רצח רבין הבנתי מה שווים האחים שלי,
טוב שכן קרוב מאח רחוק.
עצוב מאוד, ללא ספק.
ועצוב שגם מעשה של קיצוני אחד מטורף, שאמנם תווך על ידי מיעוט ניכר שלא התנגד מספיק בקול, גרם לך לשלול את כל האחים שלך.
הייתי אומר שהיעדר המידע על "השכן הקרוב", לא אומר שהוא יהיה עדיף מאחים שלך, בשעת כושר, בעת צרה, ביום דין.
אבל זה לא שלגמרי אין לנו מידע על "השכן הקרוב", נכון? אנחנו רק מעדיפים לחשוב שפעם הכל היה אחרת. ואין דומה 2026 ל2016, ואני מפחד מאוד מה נראה ב2036.

אנחנו רק מעדיפים לחשוב שפעם הכל היה אחרת
זה תמיד מצחיק אותי שמסבירים לי ללמוד מההיסטוריה על השכנים שלי ועל עצמי, ואז אני הולכת לבית הכנסת, שם מספרים לי איך 5000 שנה עולים להר, יורדים מההר, הורגים אותנו, הרגנו אותם, חיתים, יבוסים, ישמעלים, עמלק, פלשתים, רומאים, יוונים, פילים על הראש, מצדה, חורבן בית ראשון, חורבן בית שני, נחש מה בא אחרי המספר שתיים ? נכון...
הכל על אותה חתיכת אדמה, אבל אני לא לומדת...

לא אני המצאתי את "ארץ אוכלת יושביה" וגם את "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו" וכו וכו.
אני אקח את הסיכויים שלי בדרום אירופה :)

ואגב
האחים שלי הם כל בני האדם על הכוכב שרוצים לחיות בשקט, רומנטי מאד.

עצוב מאוד, ללא ספק.
ועצוב שגם מעשה של קיצוני אחד מטורף, שאמנם תווך על ידי מיעוט ניכר שלא התנגד מספיק בקול, גרם לך לשלול את כל האחים שלך.
אריאל דוד ואחרים שחקרו את הנושא מציגים תמונה אחרת לגמרי. זה לא מיעוט שרק לא התנגד. יש פה קבוצה לא קטנה שבעיניה חוקי הדת הם מעל הדמוקרטיה ומעל בטחון ישראל, והם פועלים בשקט ובערמומיות כבר המון זמן כדי להשפיע על נתיב מדינת ישראל לכיוון המשיחי שלהם.אני לא חושב שהם רוב הדתיים, אבל יש להם השפעה מאוד חזקה.

אבל, בנוסף, אנחנו חיים בסביבה מסויימת שגורמת לכך שאנשים בודדים יכולים לשנות עמוקות את ההיסטוריה. .
בין אם זה לדוגמה האנשים הבודדים שתכננו את השמדת מטוסי האויב על הקרקע במלחמת ששת הימים, או רבין, או יגאל עמיר, או ברוך גולדשטיין, או סינוואר.

במקומות יותר רגועים, זה קורה פחות.

הייתי אומר שהיעדר המידע על "השכן הקרוב", לא אומר שהוא יהיה עדיף מאחים שלך, בשעת כושר, בעת צרה, ביום דין.
אבל זה לא שלגמרי אין לנו מידע על "השכן הקרוב", נכון? אנחנו רק מעדיפים לחשוב שפעם הכל היה אחרת. ואין דומה 2026 ל2016, ואני מפחד מאוד מה נראה ב2036.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמובן.

פה לדעתי אתה טועה טעות מרה.
בארה"ב הגזענות מובנית במערכת, אבל גם הגיוון מובנה במערכת. ממש מהיום הראשון - זו מדינה מגוונת מאוד מבוססת לאומים רבים במקור.
אירופה? מדובר במדינות מדינות של לאומים שונים. הממשל מוביל מדיניות של עידוד הגירה. לממשל זה טוב, אפילו נצרך - צריך ידיים עובדות.
האזרח הקטן לא תמיד בעד, לפעמים כן ולפעמים לא.

בגדול מסכים. אבל זה נכון חלקית, כי למשל בגרמניה יש חינוך מאוד חזק נגד גזענות.
עכשיו שתי שאלות:
א. מה קורה כשיש צרות, כשנדחקים לקיר, את מי מאשימים בתחלואים?
ב. נניח שמתים על סקוטים בגרמניה. באים מיליון, שניים, כולם אוהבים אותם. הם אחוז מהאוכלוסיה, ואז חמש, ואז עשר. באיזה שלב המקומיים ירגישו שהם מיעוט במדינתם?

מה קורה כשיש קבוצה שמאשימים אותה בכל התחלואים, והרוב מרגיש נדחק - בגללה?

אני אגיד שכל קבוצה זרה, זה בעייתי אם היא גדולה מדי והתרבות שלה רחוקה מדי. אבל בפרט אם הקבוצה הזרה מצליחה מאוד, או נחשלת מאוד. בשני המקרים זה מעורר אמוציות.
משתלבים? בוודאי שלא, כל קבוצה אם היא משתלבת, אין בה בעיה, כי היא הופכת לחלק. אף אחד לא חושב כיום שהבווארים לא שייכים לגרמניה, כנראה. (מלבד הבווארים :))
אבל כל עוד יש קבוצה מובחנת שהולכת וגדלה, יש בעיות. אנחנו לא מדברים על מחר, גם לא מחרתיים. השאלה היא - עד כמה בת קיימא קהילה של לאום זר בתוך לאום אחר?
יש פה קצת מהתפיסה של לפני מלחמת בעולם השנייה. אנשים השתנו במידה מסויימת מאז. יש שיוויון זכויות, אז כנראה לא יוציאו חוק שיגדיר שאסור ליהודים לעבוד בעבודה העיקרית(אז בזמנו זאת היתה חקלאות)
ומהצד השני גם קבוצות מבינות יותר את החשיבות והצורך של השתלבות, ואז אפשר לפעול בעניין(למשל אולי כן להתחבר עם הקהילות האחרות, ואולי לא להלוות בריבית, ולא לרצוח את ישו).
עכשיו אם אנחנו מדברים על אומה שבורה נפשית, כמו גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה, עם מנהיג מטורף, אז כן, זה מקום שיכול להוציא את כל התכונות הרעות של בני האדם. עדיף לא להיות במקומות כאלו.
אבל זה בדיוק התיאור של ישראל והסביבה שלה.

איך שצריך להסתכל על זה, זה אף פעם לא הפרט. היו פולנים חסידי אומות עולם. הרוב המוחלט שתקו. חלק הלשינו. ומיעוט השתתפו אקטיבית בהשמדה, בשמחה.
כשהפרט הופך לקבוצה, יש לו דינמיקה אחרת מאוד. למשל, בעיני רבים רבים מהעולם - את רוצחת תינוקות, כי זה הקולקטיב שאת משתייכת אליו. עצוב מאוד, אבל נכון.

נושאים דומים

Back
למעלה